Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Οι Έλληνες διαφθείραμε τον Θ. Πάγκαλο

Νέα στοιχεία για τη διεθνή εκστρατεία του κ. Πάγκαλου... υπέρ της Ελλάδος

Εμείς (οι Έλληνες πολίτες) διαφθείραμε τον Θ. Πάγκαλο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήδη από τον Μάιο του 2010 και ενώ η χώρα έμπαινε στην μέγκενη του μνημονίου έκανε διεθνή εκστρατεία για να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι δε φταίει αυτός και το σόι του (βλέπε οι υπόλοιποι πολιτικοί ) για την κατάντια της χώρας. Φταίνε οι Έλληνες.

Μιλώντας στην Οξφόρδη, ομιλία που αναδημοσιεύει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», σε διεθνές ακροατήριο ο Θ. Πάγκαλος ανέλυσε το πώς οι …διεφθαρμένοι έλληνες πολίτες διαφθείρουν τους έλληνες πολιτικούς λέγοντας χαρακτηριστικά «Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν».
Μάλιστα κατά τον κ. Πάγκαλο οι …διεφθαρμένοι έλληνες πολίτες είναι απόγονοι  μερικών αγραμμάτων που δεν μιλούσαν καν ελληνικά οι οποίοι έκαναν την επανάσταση του 21. Στην συνέχεια αυτοί οι αγράμματοι, όπως είπε, ψήφιζαν οποιονδήποτε για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Βέβαια δεν παράλειψε να προσθέσει ότι εκτός των άλλων οι Έλληνες έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι απόγονοι του …Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
Ζηλεύοντας την «δόξα» των δικών του προγόνων που δεν διέπρεψαν για την προσήλωση τους στην δημοκρατία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης... έθεσε εκτός νομιμότητας τις διαδηλώσεις και ταύτισε όσους μετέχουν σε  αυτές με... δολοφόνους. Με όσους για την ακρίβεια «οργανώνουν δολοφονίες άλλων ανθρώπων».

Βιβλία με e-mail;

Ο Τάσος Κοιυράκης αναρωτιέται μετά τη κατάργηση του ΟΕΔΒ

Με αφορμή τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για την κατάργηση του ΟΕΔΒ που θα προωθήσει στις αρχές του 2011, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ,Τάσος Κουράκης αναρωτιέται πως και εάν θα συνεχιστεί η παραγωγή βιβλίων σε έντυπη μορφή. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «μεθοδεύει με κάθε τρόπο την απόσυρση της Πολιτείας από την υποχρέωση χρηματοδότησης της εκπαίδευσης».

Ολόκληρη η δήλωση του έχει ως εξής: «Η Υπουργός Παιδείας λίγο πριν τη λήξη του χρόνου ανήγγειλε συγχωνεύσεις οργανισμών και την κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων. Το διδακτικό υλικό από εδώ και πέρα θα αποστέλλεται από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, έναν φορέα που θα λειτουργεί ως Ν.Π.Ι.Δ. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Πρώτον, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν βιβλία σε έντυπη μορφή; Η αναφορά της Υπουργού σε σχολικά βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή εγείρει σοβαρά ζητήματα για την παιδαγωγική αξία της προτεινόμενης μεταρρύθμισης, η οποία μάλιστα προωθείται υπό το κράτος του κατεπείγοντος, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς. Δεύτερον, τα βιβλία θα τυπώνονται και θα διακινούνται με ευθύνη ενός νέου φορέα που θα λειτουργεί με καθεστώς Ν.Π.Ι.Δ. Δηλαδή εκχωρείται ο σχεδιασμός, η παραγωγή και διανομή των σχολικών βιβλίων σε έναν ιδιώτη; Τρίτον, ποιος θα αναλάβει το κόστος της εκτύπωσης και της διανομής; Ποια θα είναι η τύχη του φορέα αυτού μετά τη λήξη της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ), το 2013;

Η ηλεκτρονική διακίνηση και η έντυπη αναπαραγωγή των συγγραμμάτων θα περάσει στα ίδια τα σχολεία που δεν έχουν επαρκείς πόρους για να καλύψουν τέτοιες ανάγκες, και από εκεί στους ίδιους τους μαθητές, με τιμές μάλιστα υψηλότερες από εκείνες που εξασφάλιζε ο ΟΕΔΒ; Η κ. Υπουργός Παιδείας διαψεύδει ότι στόχος της είναι η κατάργηση του δωρεάν βιβλίου.

Όμως η εμπειρία έχει δείξει πως αυτή η κυβέρνηση μεθοδεύει με κάθε τρόπο την απόσυρση της Πολιτείας από την υποχρέωση χρηματοδότησης της εκπαίδευσης. Λίγες ημέρες πριν μάθαμε ότι οι σχετικές δαπάνες στον κρατικό προϋπολογισμό το 2011 θα φθάσουν το 2,75% του ΑΕΠ.

Όταν η κυβέρνηση θεωρεί τη χρηματοδότηση της παιδείας ένα βάρος το οποίο φροντίζει να αποποιηθεί, γιατί να μην ανοίξει ο δρόμος για τη σταδιακή κατάργηση των δωρεάν βιβλίων στους μαθητές, μέσα από τη διάλυση του ΟΕΔΒ, ενός οργανισμού ολιγοπρόσωπου και χωρίς καμία προϊστορία σκανδάλων; Όμως δωρεάν παιδεία, δεν σημαίνει απλώς ένα δωρεάν βιβλίο, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Δωρεάν παιδεία σημαίνει την ολοκληρωτική διασφάλιση όλων των υποδομών και μέσων ώστε να εξασφαλίζεται το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στη μόρφωση για όλους χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις». 

Στοιχήματα κατά της Ελλάδας στο μετρό του Λονδίνου

Προτροπή στους πελάτες της να στοιχηματίσουν σε βάρος του ευρώ και των ελληνικών ομολόγων απευθύνει σε διαφημιστική εκστρατεία της η επενδυτική εταιρεία Capital Spreads του Σίτι του Λονδίνου. 

Γιγαντοαφίσα που είχε αναρτηθεί σε πλατφόρμα κεντρικού σταθμού του λονδρέζικου μετρό ανέφερε ότι «τα ελληνικά κυβερνητικά ομόλογα κατρακυλούν, καθώς η απειλή πτώχευσης αυξάνεται». Το σχόλιο...
 συνοδευόταν από την ερώτηση «Εσείς τι κάνετε;», με δύο πιθανές απαντήσεις: «Συνειδητοποιείτε ότι το μοναδικό ομόλογο, bond στα αγγλικά, που σας ενδιαφέρει είναι ο Τζέιμς Μποντ ή συνεχίζετε να σορτάρετε το ευρώ;», επενδύοντας δηλαδή στα ελληνικά προβλήματα.

Σε επικοινωνία με το ΣΚΑΪ εκπρόσωπος της επενδυτικής εταιρείας σχολίασε ότι η συγκεκριμένη διαφημιστική εκστρατεία βασίζεται σε ορισμένα διεθνή οικονομικά θέματα, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά κρατικά ομόλογα. «Δεν υπήρχε πρόθεση προσβολής κανενός, ούτε πρόκειται για ανοιχτή πρόσκληση αγοράς ή πώλησης ελληνικών ομολόγων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής εταιρείας. Όπως διευκρινίζει η Capital Spreads, η συγκεκριμένη διαφημιστική εκστρατεία που περιλαμβάνει 7 διαφορετικές αφίσες θα συνεχιστεί το επόμενο δίμηνο, αλλά με μικρότερη συχνότητα εμφάνισης

Μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο

Η αναλογία μίας πρόσληψης προς πέντε αποχωρήσεις θα εφαρμοστεί από την κυβέρνηση στο στενό και τον ευρύτερο τομέα του Δημοσίου, σύμφωνα με εγκύκλιο, με θέμα "Προγραμματισμός Προσλήψεων Προσωπικού έτους 2011", που εξέδωσε τη...
 Δευτέρα (03/01) ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης. Στην επείγουσα εγκύκλιό του το υπουργείο υπογραμμίζει πως τα αιτήματα για προσλήψεις θα πρέπει “να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα”.

“Ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στους φορείς του Δημοσίου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από τον λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις).

Οι αποχωρήσεις υπολογίζονται την 31η Δεκεμβρίου του αμέσως προηγούμενου έτους και αφορούν το σύνολο του έτους αυτού”, αναφέρεται στην εγκύκλιο, όπου γίνεται αναφορά και στο μνημόνιο, σύμφωνα με το οποίο, για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού που θα διενεργηθούν στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού, όσον αφορά την εφαρμογή του λόγου ένα προς πέντε, συνυπολογίζονται στις προσλήψεις οι τυχόν μεταφορές και εντάξεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου.

Όσον αφορά στις εγκρίσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τις συμβάσεις μίσθωσης έργου για το έτος 2011, περιορίζονται κατά 15% σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2010, που είχαν περιοριστεί κατά 30% σε σχέση με τις εγκρίσεις του 2009, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 7 του ν. 3833/2010.

Οι δημόσιες υπηρεσίες και οι λοιποί φορείς του δημοσίου τομέα καλούνται να υποβάλουν στο υπουργείο Εσωτερικών τον προγραμματισμό των αναγκών τους σε μόνιμο προσωπικό, σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου καθώς και συμβάσεων μίσθωσης έργου με βάση τις ανάγκες που θεωρούνται “απολύτως απαραίτητες ενόψει των ως άνω περιορισμών”.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό πρόσληψης του μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, επισημαίνεται ότι τα αιτήματα πρέπει να έχουν περιέλθει στην υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών όσο και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να χορηγηθεί η βεβαίωση ύπαρξης των απαιτούμενων πιστώσεων, μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2011.

Τα αιτήματα θα πρέπει να συνοδεύονται με στοιχεία, από τα οποία να προκύπτει ο ακριβής αριθμός των αποχωρήσεων προσωπικού κατά το έτος 2010.

Επιπλέον πρέπει να αποσταλούν στοιχεία, για εκκρεμότητες διορισμών-προσλήψεων τακτικού προσωπικού, ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα, από πίνακες οριστικών αποτελεσμάτων που έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ μέχρι το τέλος του 2010, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο αριθμός προσωπικού που μεταφέρθηκε από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως Ολυμπιακή κλπ.

Μεμονωμένα αιτήματα φορέων ή αιτήματα, που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία, δε θα περιληφθούν στον ενιαίο προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2011.

Εξαίρεση αποτελούν τα αιτήματα που θα αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών που λόγω της φύσης τους δεν είναι δυνατόν να προγραμματισθούν

Έδωσε 400.000 δολάρια για ένα κρουασάν!

Θύμα απάτης έπεσε ένας άντρας από την Ταϊβάν

Η διαφήμιση στο ίντερνετ έδειχνε ένα τραγανό κρουασάν και έλεγε: «Γαλλικό ψωμί, τόσο νόστιμο που θα σας κάνει να δακρύσετε». O κ. Τσιου από την Ταϊβάν το λιγουρεύτηκε και θέλησε να το αγοράσει, μεταφέροντας τρία δολάρια στον υποτιθέμενο «φούρνο» μέσω τραπέζης.

Η εταιρία του τηλεφώνησε λέγοντάς του ότι είχε κάνει κάποιο λάθος κι έπρεπε να στείλει ξανά τα χρήματα.

Εκείνος ζήτησε συγγνώμη, αλλά ακολούθησαν κι άλλα τηλεφωνήματα από έναν δήθεν διευθυντή τραπέζης, ο οποίος του ζητούσε να ξαναστείλει τα χρήματα και στη συνέχεια από κάποιον που είπε ότι καλεί εκ μέρους της Επιτροπής Νομισματικής Επιτήρησης.

Ο άνθρωπος αυτός του ζήτησε να στείλει εκ νέου τα χρήματα γιατί είχε κάνει λάθος και θα μπορούσε να κατηγορηθεί για ξέπλυμα χρήματος.

Τελικά ο Τσιού έστειλε 400.000 δολάρια με επτά διαφορετικά τραπεζικά εμβάσματα μέχρι που συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.

Δολοφονία ο θάνατος αξιωματούχου του Πενταγώνου

Σε δολοφονία αποδίδεται ο θάνατος αμερικανού αξιωματούχου, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο 66χρονος, John Wheeler, έχει διατελέσει σύμβουλος σε τέσσερις αμερικανούς Προέδρους, έχει κάνει σημαντική καριέρα στο Πεντάγωνο, ενώ θεωρείτο και από τους πρωτεργάτες του μνημείου για τα θύματα του Βιετνάμ στην Ουάσιγκτον.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, πέρα του ότι πλέον ερευνάται η δολοφονία, καθώς και τα αίτιά της.

Γιακουμάτος: Ο Παυλόπουλος είπε ψέματα

«Είχα κάνει, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και τότε, δυστυχώς, ο κ. Παυλόπουλος είπε ψέματα. Και του είπα και δημόσια στη Βουλή τότε, όταν στη σελίδα 45 του Προϋπολογισμού είναι 26 δισ. για την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων, είναι 1.200.000 υπάλληλοι και μου έλεγε ότι ήταν 700.000. Τελικά, απέδειξε η απογραφή ότι ο στενός και ευρύτερος δημόσιος τομέας είναι 1.200.000 υπάλληλοι...», απάντησε ο βουλευτής και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, ερωτηθείς για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα συνέχισε την επίθεση προς το κόμμα του όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Κρανιδιώτη λέγοντας ότι «ο κ. Φαήλος δεν έχει επίσημη ιδιότητα, δεν είναι θεσμικό όργανο, άρα δεν συζητάω. Δεν μου κάνουν ούτε κρύο ούτε ζέστη, αυτά που γράφει».

«Οι ''βασιλιάδες'' και τα ''βασίλεια'' έχουν πέσει από τους βασιλικότερους του Βασιλέως. Οι γλείφτες, οι κολαούζοι και οι βασιλικότεροι του Βασιλέως - τώρα θα κάνω και αίτηση στη Βουλή, μόλις ανοίξει, 10 του μηνός, να ζητήσω από το Υπουργείο Οικονομικών να βγάζει Α.Φ.Μ. και στους κολαούζους. Γιατί είναι τόσοι πολλοί οι κολαούζοι, που το επάγγελμα αυτό στην Ελλάδα σήμερα είναι το μόνο που δεν έχει ανεργία .Εγώ, λοιπόν, για κολαούζους δεν θα συζητάω...», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «οι μηχανισμοί, η ευνοιοκρατία, η παρεοκρατία, δεν συνιστούν πολιτική δράση και πράξη. Απλά πράγματα. Την ευνοιοκρατία, την παρεοκρατία και την παρεούλα ευνοεί το καφενείο. Εγώ δεν υπηρετώ καφενεία...».

Στην κορυφή της λίστας θανάτου για το Hollywood ο Robert De Niro

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε το website chacha.com ο θρύλος του Hollywood Robert De Niro έχει σκοτωθεί τις περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο αστέρα στις ταινίες που συμμετέχει.
Ο De Niro έχει χάσει τη ζωή του 15 φορές με χαρακτηριστικές στιγμές αυτές στις ταινίες “Heat” και “Jackie Brown”. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Bruce Willis ο οποίος έπεσε νεκρός 11 φορές ενώ ο Johnny Depp συμπληρώνει την τριάδα με 10 φορές.

Άλλα ονόματα που αναφέρονται στη λίστα είναι οι Al Pacino, Denzel Washington, Jack Nicholson και Dustin Hoffman.

Πώς «εκτροχιάστηκε» το μετρό

Αθρόες προσλήψεις παραμονές των εκλογών του 2009 καταγράφει η έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Μόνο σε 23 ημέρες υπεγράφησαν 210 συμβάσεις, εκτινάσσοντας το κόστος μισθοδοσίας της εταιρείας

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες με την κυβέρνηση, καθώς και οι δύο πλευρές φαίνεται να σκληραίνουν τη στάση τους.

 Μετά τις προσφυγές των διοικήσεων των συγκοινωνιακών εταιρειών κατά των απεργιών, οι οποίες ξεκίνησαν κατά παρότρυνση του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το υπουργείο με χθεσινή του ανακοίνωση αναφέρεται στο πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, που καταγράφει υπεράριθμες προεκλογικές προσλήψεις στο μετρό.
Οπως αναφέρεται στο πόρισμα Ρακιντζή, «οι προσληφθέντες του 2009 εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά, όπως προέλευση από συγκεκριμένες περιοχές», ενώ ορισμένοι προσελήφθησαν μολονότι αξιολογήθηκαν αρνητικά από στελέχη της εταιρείας

Τα υπουργείο υπογραμμίζει ότι «από το μετρό δεν απολύθηκε κανείς» διευκρινίζοντας πως «δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις που υπεγράφησαν προεκλογικά, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2009», ενώ χαρακτηρίζει την επιλογή αυτή «μονόδρομο» ύστερα από το πόρισμα Ρακιντζή που βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με το πόρισμα, μόνο σε 23 ημέρες, από τις 12 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου του 2009, «ελήφθησαν πέντε αποφάσεις ΔΣ για τη διενέργεια 210 προσλήψεων». Στη σελίδα 23 μάλιστα σημειώνεται ότι «οι προσληφθέντες του 2009 εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά, όπως προέλευση από συγκεκριμένες περιοχές (νομούς Ροδόπης και Λάρισας)», αλλά και εργασιακή εμπειρία στο Δημόσιο ως συμβασιούχοι. Ορισμένοι μάλιστα προσελήφθησαν μολονότι αξιολογήθηκαν αρνητικά από στελέχη της εταιρείας.
Βάσει του πορίσματος, οι προσλήψεις αυτές επιβάρυναν με λειτουργικά έξοδα την εταιρεία, η οποία εμφάνισε το 2009 για πρώτη φορά έλλειμμα άνω των 22 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε από 48% το 2007 στο 74% το 2009.
Οπως αναφέρεται στο πόρισμα, «η ΑΜΕΛ μέχρι 31/03/2004 απασχολούσε 1.139 άτομα. Από την ημερομηνία αυτή μέχρι 21/10/2009 το σύνολο του προσωπικού ανήλθε στα 1.688 άτομα. Καταγράφεται δηλαδή αύξηση του προσωπικού κατά 549 άτομα ή ποσοστό 50%».
Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι το κόστος μισθοδοσίας σε απόλυτες τιμές το 2009 αυξήθηκε κατά 700% με έτος βάσης το 2001 και σημειώνει ότι «δεν υπάρχει καμία βάση στις δικαιολογίες συνδικαλιστών ότι το μετρό δεν θα μπορεί να εκτελεί κανονικά τα δρομολόγιά του», καθώς όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «ο μέσος παραγωγικός χρόνος των οδηγών στο μετρό ανά βάρδια είναι 4,30 ώρες, όταν στον ΗΛΠΑΠ είναι 7,25 ώρες».
«Κλεφτοπόλεμος»Στο απεργιακό μέτωπο των συγκοινωνιών, πάντως, οι εργαζόμενοι στα περισσότερα μέσα επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε έναν ιδιότυπο «κλεφτοπόλεμο» αποφεύγοντας να αποκαλύψουν το απεργιακό τους πρόγραμμα προκειμένου να αποφύγουν τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Ετσι, για αύριο μόνο οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν ανακοινώσει επισήμως στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, αν και προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία, δεν την είχαν ανακοινώσει έως χθες.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι η χθεσινή πρωινή στάση εργασίας στο μετρό πραγματοποιήθηκε κανονικά παρόλο που είχε κριθεί παράνομη.
Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών γίνεται προσπάθεια ώστε το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας να έχει ψηφιστεί το αργότερο στις αρχές Φεβρουαρίου.
Οι κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες τις επόμενες ημέρες
ΑΥΡΙΟ: Ακινητοποιημένα τα αστικά λεωφορεία από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, αν και έως χθες το βράδυ δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση.
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Ακινητοποιημένα τα αστικά λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και γενική συνέλευση των εργαζομένων. Σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Ο Αυτιάς έμεινε..."ταπί και ψύχραιμος"! Δείτε γιατί...

Το να δείχνει ο Γιώργος Αυτιάς την άδεια του τσέπη δεν και ό,τι πιο συνηθισμένο! Ο φωτογραφικός φακός του Θωμά Χρυσοχοϊδη τον "συνέλαβε" μέσα στο ίδιο του το "σπίτι"...
, το Άλτερ δηλαδή, να διαμαρτύρεται για το μνημόνιο - ως συνήθως - που έχει φέρει τους Έλληνες και τον ίδιο στα...όρια της χρεωκοπίας!
Στην πραγματικότητα, βέβαια, η φωτογράφιση έγινε για τις ανάγκες ενός εορταστικού θέματος του περιοδικού Glam του Ελεύθερου τύπου. Γεγονός είναι πάντως ότι δεν τον έχουμε συνηθίσει το Γιώργο σε τόσο ανατρεπτικές πόζες, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Έπαιξε το ρόλο του και ο Χρυσοχοϊδης φυσικά...

Ατμόσφαιρα μεσοπολέμου στην Ευρώπη

Ευνόητο είναι το γεγονός ότι όλοι οι Έλληνες ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τα δεινά που επιφέρει στο λαό μας η οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου...


κατ’ εντολήν της ΕΕ και του ΔΝΤ, καθώς μάλιστα αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα στην χρεοκοπία μέσω των απαιτήσεων του διαβόητου πλέον Μνημονίου. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τα σοβαρά πολιτικά μηνύματα επέτειναν το κλείσιμο της ελληνικής κοινωνίας στον εαυτό της, μέσα σε ένα κλίμα φόβου και αγωνίας για το άμεσο μέλλον. Η «Ελλάδα της μιζέριας», που δημιούργησε η πολιτική συνεργασία κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ δείχνει φυσιολογικά ελάχιστη διάθεση να ασχοληθεί με τα όσα συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο και πρωτίστως στην Ευρώπη. Αν οι Έλληνες έστρεφαν το βλέμμα τους προς τα έξω, η αλήθεια είναι ότι θα ανησυχούσαν πολύ περισσότερο. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην πραγματικά ανατριχιαστική διαδικασία μέσω της οποίας οι Γερμανοί, η ΕΕ και Άγγλοι έλιωσαν την Ιρλανδία, πειθαναγκάζοντάς την να υπαχθεί στον ατιμωτικό μηχανισμό «διάσωσης» παρά τη σθεναρή αντίσταση ακόμη και της κυβέρνησης της, η οποία πιθανότατα σύντομα θα ανατραπεί.
Παγκόσμια ανησυχία
Η παγκόσμια οικονομική κρίση προκάλεσε μια κατάσταση η οποία προκαλεί πλέον σοβαρότατες ανησυχίες όχι μόνο οικονομικές και νομισματικές, αλλά και πολιτικές. Ο παράγοντας που διαταράσσει τους συσχετισμούς δυνάμεων είναι η Γερμανία- όχι μόνο, αλλά πρωτίστως. Είκοσι χρόνια μετά την ενοποίηση της ως αποτέλεσμα της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης και του στρατοπέδου του «υπαρκτού σοσιαλισμού», η Γερμανία αισθάνεται παντοδύναμη στην Ευρώπη. Αξιοποιώντας την ΕΕ και το ευρώ υπέρ της, η Γερμανία ενίσχυσε αποφασιστικά τον ηγεμονικό της ρόλο στη Γηραιά Ήπειρο. Περιθωριοποίησε εντελώς τη Βρετανία, εγκατέλειψε την προνομιακή μεταχείριση που έδειχνε προς τη Γαλλία επί σαράντα ολόκληρα χρόνια μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να την αξιοποιεί ως φύλλο συκής για να μην προκαλέσει αντιδράσεις στους ευρωπαϊκούς λαούς η εκ νέου γιγάντωση της Γερμανίας, η οποία έπνιξε την Ευρώπη στους ωκεανούς αίματος των δυο παγκόσμιων πολέμων του 20ού αιώνα. Αποτίναξε τα στρατιωτικά δεσμά των ΗΠΑ που ήταν υποχρεωμένη να ανέχεται όσο υπήρχε η ΕΣΣΔ και ο κίνδυνος πολέμου των δυο συστημάτων.
Το Δ’ Ράιχ
Η ΕΟΚ και η ΕΕ στη συνέχεια, οι οποίες υποτίθεται ότι θα τιθάσευαν τη γερμανική επιθετικότητα και θα την εγκλώβιζαν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης μιας πολύπλευρης συνεργασίας των ευρωπαϊκών κρατών, απέτυχαν παταγωδώς σε αυτή την αποστολή τους. Το Βερολίνο ανέχτηκε αρχικά μια ΕΟΚ συνεργασίας ευρωπαϊκών εθνών. Στη συνέχεια όμως μετέτρεψε την ΕΟΚ και κυρίως την ΕΕ (από το 1992 κι έπειτα) σε μοχλό ενίσχυσης της κυριαρχίας της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Σήμερα φτάσαμε πλέον στο σημείο όπου η γερμανική ηγεσία δείχνει αποφασισμένη να εγκαταλείψει ακόμη και τα προσχήματα. Αρνείται τον επίπονο και σαφώς πιο δαπανηρό δρόμο της συγκρότησης ενός ευρωπαϊκού πόλου στο διεθνές σκηνικό, ενός πόλου που αυτονόητο είναι ότι θα βρίσκεται υπό γερμανική ηγεμονία, αλλά ταυτόχρονα θα ενέχει σοβαρά στοιχεία συνεταιρισμού με τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις και παράλληλα θα φροντίζει να χρηματοδοτεί μια πορεία σύγκλισης προς τα άνω του βιοτικού επιπέδου των ευρωπαϊκών χωρών. Το Βερολίνο δείχνει αποφασισμένο να μεταλλάξει την ΕΕ σε ένα πλήρως πειθαρχημένο προς της γερμανική ηγεσία στρατόπεδο. Από την «Ευρώπη των εθνών» που ονειρευόταν και υποστήριζε ο Γάλλος πρόεδρος Σαρλ ντε Γκολ τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οδηγηθήκαμε στη «ΕΕ των κρατών περιορισμένης εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας» και τώρα οι Γερμανοί απαιτούν να μετατρέψουν τα ευρωπαϊκά κράτη σε… «επαρχίες του Δ’ Ράιχ»!
«Δημοσιονομικό Νταχάου»
Η νέα στρατηγική της Γερμανίας εμπεριέχει ορισμένες πολύ σοβαρές αλλαγές. Πρώτον, το Βερολίνο δεν επιθυμεί πλέον η ηγεμονία του να κατοχυρώνεται μέσω της ταχύτερης γερμανικής ανάπτυξης εντός ενός πλαισίου γενικευμένης ευρωπαϊκής ευημερίας. Αντιθέτως, όπως αποδεικνύεται από την υστερία επιβολής προγραμμάτων λιτότητας σε όλη την ΕΕ κατ’ απαίτηση της Γερμανίας, η σημερινή κυβέρνηση του Βερολίνου επιδιώκει την καθολική πτώση (!) του βιοτικού επιπέδου όλων των λαών της Ευρώπης. Η γερμανική ηγεσία μετατρέπει έτσι ολόκληρη την Ευρωζώνη και την ΕΕ σε ένα απέραντο… «δημοσιονομικό Νταχάου», όπου θα ρίχνονται ο ένας μετά τον άλλο οι ευρωπαϊκοί λαοί προκειμένου να «αναμορφωθούν» σε έναν πολύ πιο «σπαρτιατικό» τρόπο ζωής. Μέσω της πτώσης των αμοιβών, των μισθών και των τιμών στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, επιδιώκει το Βερολίνο να επεκτείνει στις χώρες αυτές την επιχειρηματική δραστηριότητα, την κατοχή περιουσιών από Γερμανούς και την απόλαυση υπηρεσιών με χαμηλότερα γερμανικά έξοδα. Δεύτερον, η Γερμανία δεν τάσσεται πλέον υπέρ της εύκολης διεύρυνσης της ΕΕ με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία. Τρίτον, αλλάζει η γερμανική γραμμή και στο θέμα του ευρώ. Ενώ μέχρι τώρα ίσχυε η πολιτική βούληση του Βερολίνου να εντάσσεται αμέσως στο ευρώ όποια χώρα ήθελε, τώρα η Γερμανία θέλει το ευρώ πιο σκληρό, σε βαθμό που όχι μόνο η ένταξη μιας χώρας στην Ευρωζώνη δυσκολεύει αισθητά, αλλά και τίθεται πλέον επί τάπητος το θέμα αποβολής μιας χώρας από το ευρώ, αν αυτή αρνείται ή αδυνατεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του γερμανικού «δημοσιονομικού Νταχάου» της ΕΕ!
«Συντεταγμένη χρεοκοπία»
Η συμπεριφορά της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα και την Ιρλανδία αποσκοπεί βεβαίως πρωτίστως στον παραδειγματισμό των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης και της ΕΕ και στον εξαναγκασμό τους να αποδεχτούν την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. Η υπόθεση όμως δεν σταματά εκεί. Το Βερολίνο δελεάζεται από την ιδέα ακόμη και να πετάξει έξω από το ευρώ κάποιες μικρές χώρες που τις θεωρεί «άχρηστες», προκειμένου να αποδεχτούν εκούσες ακούσες οι υπόλοιπες να μεταβληθούν σε πειθαρχημένες επαρχίες του Δ’ Ράιχ! Στην Ευρώπη μαίνεται πλέον η συζήτηση αν το ευρώ θα επιβιώσει με τη σημερινή του μορφή ή αν θα μετατραπεί σε νόμισμα μόνο μιας ομάδας χωρών του νέου γερμανικού Ράιχ. Όσο για την ανυπαρξία από το ευρώ, αυτή παρακάμπτεται μέσω της «συντεταγμένης χρεοκοπίας» κρατών που εισηγούνται οι Γερμανοί και την οποία θα περάσουν με πραξικοπηματικό τρόπο στην ΕΕ. Η «συντεταγμένη χρεοκοπία» αποσκοπεί ακριβώς στην εξόντωση των χωρών της ΕΕ που θα εμφανίζονται απρόθυμες να εκτελέσουν τις εντολές του Βερολίνου.
Παρίσι – Λονδίνο
Η γερμανική στρατηγική αναστατώνει όχι μόνο τις χώρες της ΕΕ, αλλά και τη Γαλλία και τη Βρετανία, οι οποίες διαβλέπουν τους κινδύνους. Παρά τις αβυσσαλέες αντιθέσεις τους, Παρίσι και Λονδίνο προέβησαν τον περασμένο μήνα σε μια πρωτοφανή κίνηση με σαφή αντιγερμανική αιχμή. Αποφάσισαν μέτρα και διαδικασίες συντονισμού των πυρηνικών οπλοστασίων τους! Με δεδομένο ότι στη Γερμανία έχει απαγορευτεί η κατοχή πυρηνικών όπλων ως απόρροια της ήττας της στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αγγλογαλλλική πυρηνική συνεργασία, η οποία δεν είχε σημειωθεί ούτε στις πιο επικίνδυνες στιγμές του «Ψυχρού Πολέμου», στοχεύει στο να υπενθυμίσει στο Βερολίνο πως η οικονομική και πολιτική κυριαρχία του στην Ευρώπη έχει ως αντίβαρο σε έσχατη ανάγκη την αγγλογαλλική στρατιωτική υπεροχή στον πυρηνικό τομέα! Κανείς φυσικά δεν διανοείται στρατιωτική σύγκρουση στην Ευρώπη σε αυτό το επίπεδο μεγάλων χωρών. Ούτε απειλείται τέτοια σύγκρουση. Και μόνο όμως ο συμβολισμός της κίνησης των Γαλλοβρετανών επιβεβαιώνει πόσο αρρωστημένο είναι σήμερα το πολιτικό και οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη, θυμίζοντας εκείνη την απεχθή εποχή του Μεσοπολέμου…

Από τώρα Μανιάτης και Κουμορτζί

Από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο θα παίζουν στον Ολυμπιακό Γιάννης Μανιάτης και Μπενάρντ Κουμορτζί, μετά τη συνάντηση και όπως όλα δείχνουν συμφωνία ανάμεσα σε Μαρινάκη και Βεντούρη
Ένα ένα τα μεταγραφικά θέματα που απασχολούν τους Πειραιώτες παίρνουν τον δρόμο τους, καθώς Ολυμπιακός και Πανιώνιος ήρθαν σε καταρχήν συμφωνία για τις μεταγραφές των Μανιάτη και Κουμορτζί.

Και από τις δυο ομάδες τονίστηκε, μετά το ραντεβού, πως υπάρχει συμφωνία χωρίς όμως κάτι να είναι... τελειωμένο.
Το νεότερο στο "μεταγραφικό" χτύπημα του Ολυμπιακού είναι η απόκτηση του Μανιάτη από τώρα. Να μη περιμένει, δηλαδή, μέχρι το καλοκαίρι αλλά να εντάξει τον διεθνή αμυντικό από αυτή την αγωνιστική περίοδο στο ρόστερ του. Ενδεχομένως, γιατί μπορεί να υπάρχει και σκέψη χρησιμοποίησής του και σε άλλη θέση εκτός από την δεξιά πλευρά της άμυνας.

Νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε συναντηθεί με τον Κώστα Μήτρογλου. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού  εξήγησε στον "πιστολέρο" πως θα πρέπει να δοθεί δανεικός σ' άλλη ομάδα για ένα εξάμηνο, θέλοντας να ανιχνεύσει τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή για το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στη Ν.Σμύρνη.

Λέγεται ότι ο διεθνής άσος δεν δείχνει και τόσο... ζεστός να πάει στον Πανιώνιο, ωστόσο, ο Β.Μαρινάκης θα έχει και νέα επαφή μαζί του, ώστε να τον πείσει οριστικά να πάει στην ομάδα που κοουτσάρει ο Τάκης Λεμονής. Πιθανότατα το νέο ραντεβού θα γίνει την Πέμπτη

Προφανώς ο Μήτρογλου συμπεριλαμβάνεται στα ανταλλάγματα του Ολυμπιακού και για τους δυο παίκτες. Ενδεχομένως να είναι και ο Μονιάκης, που έχει αποκτηθεί για να χρησιμοποιηθεί στις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού. Όπως είναι προφανές ότι κάποιους παίκτες από το ρόστερ των Πειραιωτών θα έχει ζητήσει και ο Λεμονής.

Ανακοίνωση-επιβεβαίωση από Πανιώνιο

Με αφορμή την συνάντηση των δύο προέδρων και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η ΠΑΕ Πανιώνιος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως υπάρχει καταρχήν συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες.

"Υπήρξε σήμερα μια κατ' αρχάς συμφωνία για τη παραχώρηση των Μανιατη και  Κουμορτζί. Απομένουν πάρα πολλές λεπτομέρειες οι οποίες θα εξαρτηθούν από το χρόνο που θα γίνουν αυτές οι μεταγραφές, τώρα ή το καλοκαίρι, καθώς και από την τελική λίστα των παικτών που θα δοθούν ως ανταλλάγματα.

Συζητήθηκαν διάφορα ονόματα και μέσα στην εβδομάδα ελπίζουμε ότι θα επέλθει οριστική συμφωνία.

Σε ότι αφορά τον ποδοσφαιριστή Μητρογλου, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε στον κ. Βεντούρη ότι είχε ραντεβού μαζί του σήμερα και αναμένει μέχρι τη  Τετάρτη να έχει την οριστική συγκατάθεση του παίκτη", αναφέρει η ανακοίνωση.

Όλο το ρεπορτάζ, με τους παίκτες που θέλει ο Πανιώνιος και τις σκέψεις των ανθρώπων της ομάδας της Νέας Σμύρνης για το συγκεκριμένο deal πατήστε εδώ

Ντόπες Βαλβέρδε ενόψει Ηρακλή

Μπορεί η διοίκηση του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μαρινάκης να έχει πέσει με τα... μούτρα στις μεταγραφές, όμως ο Ερνέστο Βαλβερδε και οι παίκτες του σκέφτονται αποκλειστικά και μόνο το ματς με τον Ηρακλή.

Οι γιορτές τελείωσαν, μαζί και οι διακοπές και πλέον οι Πειραιώτες, στρέφουν την προσοχή τους στο πρώτο ματς του 2011 με αντίπαλο τον Ηρακλή στο "Καραϊσκάκη" την Τετάρτη (5/1, 19:30).

Περιθώρια για γκέλα δεν υπάρχουν και ιδιαίτερα στο απόρθητο κάστρο του Ολυμπιακού και γι' αυτό ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή από τους παίκτες του.

Ο "Βάσκος" τόνισε στην συνομιλία του στην προπόνηση της Δευτέρας, πως θέλει από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα και να παρουσιαστούν σοβαροί, προκειμένου να φύγουν νικητές και τουλάχιστον να διατηρήσουν το +5 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

"Η ομάδα έχει να δώσει δύσκολα παιχνίδια τον Ιανουάριο και θέλω να είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να διατηρήσουμε την καλή εικόνα που έχουμε και φυσικά να δείξουμε στον Παναθηναϊκό ότι είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Θέλω να τα δώσετε όλα αυτό τον μήνα και να δείξετε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με νίκες. Δεν είναι όμως μόνο το πρωτάθλημα γιατί μέσα στον Ιανουάριο έχουμε να δώσουμε και το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, που είναι επίσης πολύ σημαντικό", ήταν το μήνυμα του Ισπανού προπονητή.

Ρόδι, το ελιξήριο της νεότητας!

Ο Ιπποκράτης, ο Γαληνός, ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνιος, εξύμνησαν τις θεραπευτικές ιδιότητές του.

Σπάμε ένα ρόδι για την καλή χρονιά, για αφθονία, καλοτυχία και  γονιμότητα. Αλλά έχετε ακόμη έναν λόγο για να το σπάσετε επειδή συμβάλλει στην αντιγήρανση. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που πολλά προϊόντα ομορφιάς το χρησιμοποιούν ως βασικό συστατικό.

Πώς σας ωφελεί:

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες και χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος.
Συμβάλλει στην αντιγήρανση: Περιέχει τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η αντιοξειδωτική ικανότητά του είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού όπως δείχνουν μελέτες του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικών Ερευνών.
Θεραπεύει: Χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες, ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς. Χρησιμοποιείται στα εγκαύματα και στον ιό του έρπητα.
Προστατεύει την καρδιά: Εμποδίζει την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερίνης και μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» χοληστερίνης σε διαβητικούς με υπερλιπιδαιμία.
Προφυλάσσει από εγκεφαλικές βλάβες.
Μειώνει την πίεση του αίματος.
Συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, του μαστού και του προστάτη, αλλά και στην επιβράδυνση της ανάπτυξής τους.
Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρόνιας διάρροιας, της δυσεντερίας και των αιμορραγιών, και για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας.
Βοηθά το δέρμα: Το καθαρίζει και το προστατεύει, μειώνει τις ρυτίδες.

Το μυστικό

Πως θα καταλάβετε ότι ένα ρόδι είναι φρέσκο; Από την όψη της φλούδας του: εάν είναι σκληρή, τότε είτε συλλέχθηκε από καιρό είτε συντηρήθηκε σε λάθος συνθήκες. Αν υπάρχει κοτσάνι και η φλούδα του είναι χωρίς σκασίματα και σημάδια είναι φρέσκα.

Εύκολες συνταγές

Λικέρ από ρόδι
Θα χρειαστείτε:
4 φλιτζάνια σπόρους ροδιού
4 ποτήρια κονιάκ
4 ποτήρια ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
3 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
Οδηγίες
Ρίξε σε μια κατσαρόλα τους σπόρους ροδιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
Βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακάτεψε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάλε την από τη φωτιά αφήνοντας όλα τα υλικά μέσα.
Σκεπάστε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε την για 24 ώρες.
Μόλις περάσει το 24ωρο πέρασε το μείγμα από το τουλπάνι και έπειτα από χαρτί για καφέ φίλτρου. Τοποθετήστε σε μπουκάλι και το λικέρ είναι έτοιμο!

Πράσινη σαλάτα με ρόδι

Θα χρειαστείτε:
½ κιλό αντίδια, μόνο τα φύλλα
2 ματσάκια ρόκα
2 σαλάτες κατσαρές
σπόρους από 1 ρόδι
Για το ντρέσινγκ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
Οδηγίες
Καθαρίστε και πλύνετε όλα τα σαλατικά. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα σε μια σαλατιέρα. Πασπαλίστε με το ρόδι. Χτυπήστε τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύστε το

Νέες αυξήσεις στα διόδια Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας μέσα σε ένα μήνα-Πρόκληση από τους μεγαλοεργολάβους

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν σ αυτή τη χώρα του ΓΑΠ, του Αρκάδα υπουργού μεταφορών Δημήτρη Ρέππα ,του μνημονίου, της διαπλοκής, των εθνικών εργολάβων και προμηθευτών.
 Στα όρια της κοινωνικής πρόκλησης οι απανωτές δυσθεώρητες αυξήσεις διοδίων που επιβάλουν οι εργολάβοι με την ανοχή της κυβέρνησης.Φαίνεται ότι το μνημόνιο αγγίζει όλη την κοινωνία, όλους τους κλάδους εκτός από τους μεγάλους προμηθευτές και εργολάβους που άρχισαν να ανοίγουν περπατησιά επί Μητσοτάκη , θέριεψαν κ γιγαντώθηκαν επί Σημίτη , έμειναν αλώβητοι επί Καραμανλή και συνεχίζουν το πάρτυ επί Γιωργάκη. Τόσος αγώνας δίνεται εξάλλου κάθε μέρα από τα φιλικά τους Μedia για τη στήριξη της τιτάνιας προσπάθεις του ΓΑΠ να μας σώσει. Ας κάνουμε και καμμια αυξησούλα στα διόδια.
Nα σημειώσουμε ότι για το δρόμο Κορίνθου -Τρίπολης-Καλαμάτας τα διόδια έως το Σεπτέμβριο κόστιζαν 2,80 ευρώ αυξήθηκαν κατά 125% Σεπτέμβριο και Νοέμβριο (22 Νοεμβρίου) και τώρα θα φθάσουν 6,60 ευρώ με τρίτη(!) αύξηση διοδίων μέσα σε 3 (!!!)μήνες.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινοπραξία ''Μορέας'' προχωρά σε αύξηση των διοδίων, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και Λεύκτρο - Σπάρτης, στους σταθμούς Σπαθοβουνίου, Νεστάνης και Γέφυρας Μάναρη (Ασέας).
Σύμφωνα με το νέο τιμοκατάλογο, τα δίκυκλα και τρίκυκλα θα πληρώνουν 1,70€ (από 1,60 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 1,60 € (από 1,50€) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 1,30 € (από 1,20 €) στο σταθμό διοδίων της Ασέας.
Τα οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. θα πληρώνουν 2,40 € (από 2,30 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 2,30 € (από 2,20€) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 1,90 € (από 1,80 €) στο σταθμό διοδίων της Ασέας.
Τα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. θα πληρώνουν 6,20 € (από 5,90 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 5,90 € (από 5,60€) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 4,80 € (από 4,50 €) στο σταθμό διοδίων της Ασέας.
Τα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα πληρώνουν 8,70 € (από 8,20 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 8,20 € (από 7,80 €) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 6,70 € (από 6,30 €) στο σταθμό διοδίων της Ασέας.
Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών e-PASS.
Η ακριβής ημερομηνία έναρξης ισχύος των αυξήσεων στις τιμές των διοδίων θα γνωστοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου με νεότερη ανακοίνωση της κοινοπραξίας ''Μορέας''.
Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι τιμές των διοδίων είχαν αυξηθεί και πριν από ένα περίπου μήνα και συγκεκριμένα στις 22 Νοεμβρίου.

Δύο τύποι εισιτηρίων από την 1η Φεβρουαρίου

Εισιτήρια δύο τύπων σχεδιάζει να καθιερώσει από την 1η Φεβρουαρίου το υπουργείο Υποδομών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Η τιμή των νέων εισιτηρίων θα είναι αυξημένη από 20% έως 40% από την ισχύουσα.

 

Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου, το ένα εισιτήριο θα είναι «μίας χρήσης», θα κοστίζει 1,20 ευρώ και θα χρησιμοποιείται μόνο για μία διαδρομή καλύπτοντας όλα τα αστικά μέσα πλην του μετρό (λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ).
Το δεύτερο εισιτήριο θα είναι «πολλαπλών χρήσεων» και θα κοστίζει 1,40 ευρώ, ενώ θα έχει ισχύ σε ολόκληρο το δίκτυο του μετρό καθώς επίσης και στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς για διάστημα 90 λεπτών, όπως ισχύει και σήμερα με το ενιαίο εισιτήριο του 1 ευρώ.
Από την αύξηση των εισιτηρίων, το υπουργείο προσδοκά ενίσχυση των εσόδων του ΟΑΣΑ άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Υποψίες στο κύκλωμα προμηθειών Τα κίνητρα των δραστών αναζητεί η αστυνομία για να βρει την άκρη του νήματος. Κύκλοι του Δήμου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η κλοπή να αφορούσε «εικονικά τιμολόγια»

Συνεχίζονται οι έρευνες στον Δήμο Αθηναίων για να εξακριβωθούν τα αίτια της διάρρηξης στη Διεύθυνση Προμηθειών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

                  Ενα από τα γραφεία από τα οποία εκλάπησαν οι εφτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Η αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ωστόσο άγνωστο παραμένει ακόμα το κίνητρο των ατόμων που εισέβαλαν στο κτίριο του δήμου αφαιρώντας επτά υπολογιστές. Οι υποψίες στρέφονται σε πρόσωπα που σχετίζονται με το κύκλωμα των προμηθειών, δεδομένου ότι οι διαρρήκτες προτίμησαν τα παλαιότερα κομπιούτερ της διευθύντριας και των δύο τμηματαρχών, παρά το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο χώρο υπήρχαν άλλα, νεότερης γενιάς και μεγαλύτερης οικονομικής αξίας.
Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, υπογράμμισε πως «με την κλοπή ανακύπτουν εύλογα ερωτηματικά», προσθέτοντας πως «η υπόθεση βρίσκεται πλέον στον τομέα ευθύνης της ΕΛ.ΑΣ., ενώ όσον αφορά τον δήμο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες διάρρηξης καθώς και για τα αρχεία που αφαιρέθηκαν». Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε ο κ. Καμίνης, «η αρμόδια διεύθυνση διαβεβαίωσε ότι θα είναι σε θέση σύντομα να επανακτήσει τα συγκεκριμένα αρχεία».
Κύκλοι του Δήμου Αθηναίων διατυπώνουν υπόνοιες ότι η διάρρηξη ενδεχομένως να μην είχε στόχο τα έγγραφα των προμηθειών, για τα οποία υπάρχουν πολλά αντίγραφα, αλλά «εικονικά τιμολόγια» που υπέγραφαν υπηρεσιακοί παράγοντες. Από τις ίδιες πηγές διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι αν συνέβη κάτι τέτοιο, δεν αφορά τη διευθύντρια της Υπηρεσίας Προμηθειών.
Την ίδια στιγμή, στελέχη της απερχόμενης δημοτικής αρχής εκφράζουν υποψίες ότι η διάρρηξη δεν αποκλείεται να είναι «προβοκάτσια».
Από την πλευρά του, ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε ότι για τους διαρρήκτες ήταν «άνθρακες ο θησαυρός», συμπληρώνοντας πως «τα όποια στοιχεία κλάπηκαν είναι πλήρως διασφαλισμένα». Παράλληλα, ζήτησε πλήρη ενημέρωση από τη νέα δημοτική αρχή για το περιστατικό.

Μέτρα φύλαξηςΣε περιφρούρηση βρίσκονται πλέον όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αποφευχθούν κι άλλα κρούσματα κλοπών. Τα μέτρα φύλαξης ενισχύονται με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ όλοι οι αρμόδιοι διευθυντές πρόκειται να ενημερώσουν γραπτώς τη δημοτική αρχή σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουν για την προστασία των εγγράφων.

«Χρυσή» επένδυση στο Facebook

Η αξία του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου εκτοξεύεται στα 50 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας ακόμα και ισχυρούς παίκτες, όπως Yahoo, eBay και Time Warner

Με τις καλύτερες προδιαγραφές ξεκίνησε ο καινούργιος χρόνος για τον 27χρονο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το «Πρόσωπο της χρονιάς» για το 2010 σύμφωνα με το περιοδικό «Time», ο οποίος έλαβε το καλύτερο δώρο για τις γιορτές, το ποσό? των 500 εκατ. δολαρίων! Μετά την επένδυση που έκαναν κυρίως η Goldman Sachs και δευτερευόντως η ρωσική εταιρεία Digital Sky Technologies, η αξία του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου Facebook φαίνεται να έχει εκτοξευτεί στα 50 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας ακόμα και παραδοσιακά ισχυρούς παίκτες, όπως Yahoo, eBay και Time Warner.

Οσο για την προσωπική περιουσία του ιδρυτή του Facebook, αυτή διπλασιάστηκε μετά το «ντιλ», το οποίο αποκάλυψε η αμερικανική εφημερίδα «New York Times».
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, όπως αυτοί αναφέρονται στο δημοσίευμα, τα 450 εκατ. δολάρια προέρχονται από την Goldman Sachs και τα άλλα 50 από την Digital Sky, η οποία είχε επενδύσει ήδη μισό εκατ. δολάρια στην ιστοσελίδα του Ζούκερμπεργκ, ενώ η πρώτη έχει το δικαίωμα να πωλήσει έως 75 εκατ. δολάρια της συμμετοχής της στη δεύτερη.
Και οι τρεις εταιρείες που συμμετέχουν στο επενδυτικό «ντιλ», σύμφωνα με το αποκαλυτπικό δημοσίευμα των «New York Times», αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας.
ΔιάψευσηΗ νέα συμφωνία, και κυρίως η συμμετοχή της Goldman Sachs στη μετοχική σύνθεση του Facebook, πυροδότησε εκ νέου συζητήσεις και φήμες για ενδεχόμενη εισαγωγή του κοινωνικού δικτύου του Ζούκερμπεργκ στη Γουόλ Στριτ.
Ο ιδρυτής του Facebook απορρίπτει πάντως κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, ενώ αρνείται και να αποκαλύψει τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας του, αν και εκτιμήσεις αναλυτών μιλούν για μια κερδοφόρα επιχείρηση και τοποθετούν τα ετήσια έσοδα στα 2 δισ. δολάρια.
Πάντως, όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα που αποκάλυψε την επένδυση, η νέα συμφωνία θα δώσει στο Facebook την ευκαιρία να αναπτύξει νέες εφαρμογές, να προχωρήσει σε εξαγορές και να αποσπάσει από άλλες εταιρείες-κολοσσούς καταξιωμένα στελέχη του χώρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο χρόνο το Facebook ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα ακόμα και το Google.
ΕΡΕΥΝΑ
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Η επένδυση ύψους 500 εκατ. στο Facebook συμπίπτει με μια περίοδο κατά την οποία διενεργείται έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ στη μετοχική σύνθεση διαδικτυακών εταιρειών, όπως το Facebook, το Twitter, το Zynga και το LinkedIn. Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο ορισμένες εταιρείες του Ιντερνετ εκμεταλλεύονται κανόνες της ιδιωτικής αγοράς, ώστε να μην υπόκεινται στο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τις εισηγμένες εταιρείες.

Μεγάλες αυξήσεις για παράβολο μήνυσης και δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής

Κατά 900% αυξάνεται από τις 23 Ιανουαρίου το παράβολο υποβολής μήνυσης, δηλαδή από 10 ευρώ που είναι σήμερα θα ανέλθει στα 100 ευρώ, ενώ παράλληλα αυξάνεται κατά 400% το παράβολο δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής (αυξάνεται από τα 10 ευρώ στα 50).
Σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης (υπ� αριθμ. 123827/2010) αυξάνονται τα δικαστικά έξοδα στην ποινική διαδικασία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω υπουργική απόφαση:
«1. Τα δικαστικά έξοδα ποινικής διαδικασίας τα οποία ορίζονται στις παραγράφους 1, 3 και 4 εδάφιο Α΄ του άρθρου 3 του ν. 663/1977, όπως αντικαταστάθηκε με το δέκατο έκτο άρθρο του ν. 969/1979 και συμπληρώθηκε με το άρθρο 38 του ν.1968/1991, αναπροσαρμόζονται ως εξής:
α) Επί αποφάσεων Πταισματοδικείου από 25 σε 50 ευρώ.
β) Επί αποφάσεων Μονομελούς Πλημμελειοδικείου από 40 σε 80 ευρώ.
γ) Επί αποφάσεων Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου από 120 σε 360 ευρώ.
δ) Επί αποφάσεων Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από 120 σε 360 ευρώ.
ε) Επί αποφάσεων Μικτού Ορκωτού Εφετείου και Πενταμελούς Εφετείου από 250 σε 500 ευρώ.
στ) Επί αποφάσεων λοιπών Ποινικών Δικαστηρίων από 85 σε 200 ευρώ.
ζ) Της παραγράφου 3 του άρθρου 3 του ν. 663/1977 από 220 σε 250 ευρώ.
η) Της παραγράφου 4 εδάφιο Α΄ του άρθρου 3 του ν. 663/1977 από 40 σε 50 ευρώ.
2. Το παράβολο μήνυσης που προβλέπεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 42 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αναπροσαρμόζεται από 10 σε 100 ευρώ.
3, Το τέλος πολιτικής αγωγής που προβλέπεται στο δεύτερο εδάφιο του άρθρου 63 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αναπροσαρμόζεται από 10 σε 50 ευρώ».
Σχολιάζοντας τις αυξήσεις αυτές, ο υποψήφιος πρόεδρος των εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών Δ. Μουστακάτος σημείωσε ότι «όποιος πολίτης είναι θύμα κλοπής, ληστείας ή βανδαλισμού θα καταβάλλει πλέον 150 ευρώ στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα ή στην Εισαγγελία για να δηλώσει την αξιόποινη πράξη και να ζητήσει την ποινική δίωξη του δράστη».
Και προσθέτει: «Σε καιρούς οικονομικής κρίσης και αυξημένης εγκληματικότητας η ρύθμιση αυτή εμποδίζει την άσκηση συνταγματικών δικαιωμάτων του πολίτη και μάλιστα καθιστά σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση των ασθενέστερων οικονομικών στρωμάτων στην ποινική δικαιοσύνη».
Τέλος, καταλήγει ο κ. Μουστακάτος: «Τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν επιλύονται με κοινωνικούς αποκλεισμούς και χαράτσια. Εισπρακτικά παιχνίδια που εμποδίζουν την πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη προσβάλλουν το Κράτος Δικαίου».

Πως θα φαινόταν ο Χίτλερ αν ήταν καρτούν!



Hitler by
by PivoteerJK
Hitler-Teletubby by pussyinboots


Sailor-Hitler by SSPirate
Hello Hitler by CazzieRocka

Tip Ημέρας: Δεν μπορείτε να ξυπνήσετε...;

Αν θέλετε να «ξυπνήσετε» λιγο το μυαλό σας επειδή πρέπει να διαβάσετε, αλλά ο καφές σας πειράζει στο στομάχι, σηκωθείτε και αρχίστε να περπατάτε πάνω-κάτω στο δωμάτιο με κάπως ταχύ ρυθμό -όχι με τον ρυθμό που έχουμε όταν πάμε μία βόλτα, αλλά κάπως νευρικά. Σε 15 λεπτά, συνήθως έχετε «ξυπνήσει» αρκετά.

Παναθηναϊκός Τα 4 «καυτά» στοιχήματα του Ιανουαρίου

Το πρώτο μισό του 2010 ήταν ιδανικό για τον Παναθηναϊκό που κατέκτησε το νταμπλ και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια σχεδόν ονειρεμένη σεζόν. Ωστόσο, το δεύτερο μισό του περασμένου έτους μετατράπηκε σε εφιάλτη για τους Πράσινους, οι οποίοι από το ξεκίνημα της νέας περιόδου βρέθηκαν αντιμέτωποι με σωρεία διοικητικών-μετοχικών και αγωνιστικών προβλημάτων. Η αρχή του 2011 βρίσκει το Τριφύλλι με το πολυμετοχικό σχήμα να τελεί υπό διάλυση, με υπηρεσιακό πρόεδρο τον κ. Τζόνι Βεκρή, με οικονομική στενότητα, με ανοιχτό το μεταγραφικό μέτωπο και με την ομάδα να παρουσιάζει προβληματική εικόνα και αρνητική ψυχολογία.
Επί του παρόντος, τέσσερα είναι τα κρίσιμα-ανοιχτά μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης προκειμένου να μην καταρρεύσει το ποδοσφαιρικό Τριφύλλι σαν χάρτινος πύργος.
1. Διοικητικά
Τουλάχιστον μέχρι τις 17/1, οπότε έχει οριστεί η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι Πράσινοι θα πορευθούν με τον κ. Βεκρή στην προεδρία και τον α’ αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Γόντικα σε ρόλο εκτελεστικού διευθυντή. Με δεδομένο ότι οι τέσσερις μεγαλομέτοχοι κκ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, Ανδρέας Βγενόπουλος, Νικόλας Πατέρας και Παύλος Γιαννακόπουλος έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούν να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στη διοίκηση του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού, οι ελπίδες όλων εναπόκεινται στον μέτοχο κ. Αδαμάντιο Πολέμη.
Ο εφοπλιστής από την Ανδρο, ο οποίος (έπειτα από ομόφωνη πρόταση των μελών του διοικητικού συμβουλίου) δήλωσε ανοιχτός να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ, βρίσκεται σε διαδικασία ενημέρωσης και εξετάζει όλες τις παραμέτρους (κυρίως τα οικονομικά δεδομένα) προκειμένου να λάβει την τελική απόφασή του.
2. Οικονομικά
Σε διαδικασία περικοπών βρίσκονται στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθώς οι διοικούντες έχουν πάρει το… ψαλίδι και προσπαθούν να κόψουν από συμβόλαια, μισθούς, λειτουργικά έξοδα κ.ά. προκειμένου να εξισορροπήσουν το μπάτζετ του συλλόγου. Ηδη από το περασμένο έτος, υπό την προεδρία του κ. Πατέρα, είχε αρχίσει η διαδικασία εξοικονόμησης πόρων, κάτι που συνεχίζεται και στην παρούσα φάση. Η προ εβδομάδων δήλωση του κ. Πολέμη που ανέφερε ότι οι μέτοχοι πρέπει να βάζουν ετησίως 10 εκατ. ευρώ όταν η ομάδα συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ και 30 εκατ. ευρώ με τους Πράσινους εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καταδεικνύει το δεδομένο πρόβλημα που υπάρχει.
Η αρχή έγινε με τη σημαντική μείωση αποδοχών που υπέστη ο γάλλος μεσοεπιθετικός Σίντνεϊ Γκοβού, ο οποίος πλέον αμείβεται ανά συμμετοχή (50.000 ευρώ) αντί του παχυλού συμβολαίου που είχε υπογράψει και όριζε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως (βεβαίως πρόλαβε να κοστίσει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός περί τα 2 εκατ. ευρώ!). Με δεδομένο ότι ήδη ο τεχνικός των Πρασίνων κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει καταρτίσει τη «μαύρη λίστα» όσων παικτών δεν υπολογίζει, οι διοικούντες θα καταβάλουν προσπάθειες προκειμένου να τους παραχωρήσουν είτε με μεταγραφή είτε ως δανεικούς.
Υπολογίζεται ότι η αποχώρηση του Ισπανού Λουίς Γκαρσία, του Γάλλου Νταμιέν Πλεσίς, του Πορτογάλου Ντάνιελ Φερνάντεζ και των Ελλήνων Ελίνι Δημούτσου και Γιώργου Ιωαννίδη, οι οποίοι βρίσκονται εκτός πλάνων, θα αποφέρει στην ΠΑΕ εξοικονόμηση ενός ποσού περίπου 700.000 ευρώ με 1 εκατ. ευρώ, ενώ εφόσον επιτευχθεί και η πώληση του 35χρονου Ζιλμπέρτο Σίλβα οι Πράσινοι θα γλιτώσουν επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, θα υπάρξουν ραντεβού με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν υψηλά συμβόλαια (άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ), όπως οι Τζιμπρίλ Σισέ, Σεμπάστιαν Λέτο, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Κώστας Κατσουράνης και Γιώργος Καραγκούνης προκειμένου να τους προταθεί μείωση αποδοχών.
3. Μεταγραφικά
Μολονότι υπάρχει οικονομική στενότητα στο ταμείο της ΠΑΕ, η κάκιστη αγωνιστική εικόνα του Τριφυλλιού επιτάσσει μεταγραφική ενίσχυση προκειμένου να υπάρξει βελτίωση. Από την ελληνική αγορά η περίπτωση του γκανέζου μέσου του Πανιωνίου Μπενάρ Κουμορτζί ενδιέφερε τους Πράσινους, ωστόσο προ ημερών εγκαταλείφθηκε προκειμένου να αποφευχθεί η μετωπική σύγκρουση με τον Ολυμπιακό και ενδεχόμενη ήττα (και) σε επίπεδο εντυπώσεων.
Επί του παρόντος, ο 25χρονος σλοβάκος επιθετικός της Σάλκε Ερικ Γέντρισεκ και ο 24χρόνος αργεντινός αμυντικός μέσος της Χιμνάσια Λα Πλάτα Φαμπιάν Ριναούντο αποτελούν προτεραιότητα αλλά για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός τους μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι θα πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟ κονδύλι ύψους περίπου 600.000 ευρώ. Εφόσον όμως δεν επιτευχθούν οι αποδεσμεύσεις όσων δεν υπολογίζονται, είναι πιθανή ακόμη και η μη πραγματοποίηση μεταγραφών!
4. Αγωνιστικά
Στον Παναθηναϊκό ευελπιστούσαν ότι με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας και την έλευση του κ. Φερέιρα στη θέση του κ. Νίκου Νιόπλια θα υπήρχε δραστική και άμεση βελτίωση στην αγωνιστική εικόνα των Πρασίνων. Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση (μάλλον) επιδεινώθηκε με αποκορύφωμα την εκτός έδρας ισοπαλία (0-0) με τον Αστέρα Τρίπολης και την εντός έδρας ήττα (1-0) από τον Ολυμπιακό Βόλου, που όχι απλώς έριξαν το Τριφύλλι από την κορυφή της βαθμολογίας αλλά το απομάκρυναν πέντε βαθμούς από τον Ολυμπιακό.
Αρχής γενομένης από την εκτός έδρας αναμέτρηση της Τρίτης (4/1) με την Ξάνθη, οι Πράσινοι αναζητούν την αγωνιστική ανάκαμψη. Ούτως ή άλλως, ο Ιανουάριος κατά τα φαινόμενα θα είναι ένας καθοριστικός μήνας για τη μετέπειτα πορεία του Παναθηναϊκού καθώς εν πολλοίς θα κρίνει κατά πόσο θα μπορέσει το Τριφύλλι να παραμείνει σε τροχιά τίτλων. Πέραν του πρωταθλήματος, για το οποίο οι Πράσινοι μετά την Ξάνθη θα αντιμετωπίσουν τον Αρη και την Καβάλα (αμφότερα τα ματς εντός έδρας κεκλεισμένων των θυρών), τον Πανιώνιο (εκτός) και τον Εργοτέλη (εντός), ο Παναθηναϊκός στις 19/1 θα δώσει και την πρώτη σημαντική μάχη με την ΑΕΚ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος (η ρεβάνς έχει οριστεί στις 2/2).



Οι σπεκουλαδόροι δεν δικάζονται… εκτελούνται

Η ανθρωπότητα θα βρίσκεται σε καλό δρόμο όταν σταματήσει να αποκομίζει κάποιος κέρδος από στοίχημα στην τιμή του σιταριού ενώ ο παραγωγός του πεινάει.
Όταν επανέλθει η αντιστοίχηση της ανθρώπινης φύσης και δραστηριότητας με ποιοτικές και όχι αποκλειστικά ποσοτικές αξίες.

Η εξέλιξη της οικονομικής ζωής των σύγχρονων κοινωνιών καθορίστηκε από ένα βαθύτατα πολιτισμικό ζήτημα.
Συντίθεται από τρία ιστορικά στοιχεία.
1. Τις εφευρέσεις που έκαναν εφικτό τον έλεγχο της φύσης με τρόπο που ο άνθρωπος ένοιωσε “θεός”.
2. Την άνοδο της αστικής τάξης λόγω της εκμετάλλευσης των εφευρέσεων.
3. Την κυριαρχία της αστικής τάξης και την επιβολή από αυτήν των αξιών της, που είναι μόνο ποσοτικές.

Οι αστοί ήταν για τις φεουδαρχικές κοινωνίες ό,τι αργότερα το προλεταριάτο για τους αστούς, “μαστοράντζα” που ζούσε σαν κολλιτσίδα δίπλα στα κάστρα. Όταν ανέβηκαν βέβαια πιθήκισαν τον τρόπο ζωής των φεουδαρχών.

Μήπως σας θυμίζει την πασοκαρία από το 81 μέχρι σήμερα;
Οι αστοί, λοιπόν, οι πρώην χειρώνακτες, όταν έγιναν άρχουσα τάξη
α) άρχισαν να βαριούνται να δουλεύουν
β) αφού δεν είχαν να επιδείξουν «αριστοκρατική» προέλευση ή “ευγένεια” ή “τιμή” ή «μόρφωση» ή κάποιο “περιεχόμενο” συνάρτησαν την ανθρώπινη αξία με κατοχή υλικών αξιών ποσοτικοποιώντας τα πάντα.


Μήπως σας θυμίζει την επίδειξη σπιτιού και αυτοκινήτου της τελευταίας 30ετίας στην Ελλάδα και το “αμερικάνικο όνειρο” όλων των κακομοίρηδων της υφηλίου;
Πως όμως θα έχεις να επιδείξεις υλικές αξίες χωρίς να δουλεύεις;
Εδώ μπαίνουν στην ιστορική εξέλιξη οι αγγλοσάξονες. Σκληρή και πολεμική ράτσα αλλά ατάλαντη. Δεν έχουν το “πέταγμα” της φαντασίας που γεννιέται σε τοπία και κλίματα γύρω απ’ τη Μεσόγειο.
Πώς θα ζούσαν ; Η μεγάλη τους συνεισφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό είναι η “Οργάνωση & Διοίκηση”. Αφού δια της ισχύος επιβλήθηκαν, “οργάνωσαν” κάθε δραστηριότητα με νοσηρά αναλυτικό τρόπο, που είναι πλήρης διαδικασίας αλλά πολλές φορές κενός περιεχομένου.
Με την επιρροή των Εβραίων, που δεν θέλουν πάγια, βιομηχανίες κλπ αλλά εύκολα ρευστοποιήσιμα στοιχεία (πολύτιμους λίθους, μετοχές κλπ) για να μπορούν να φύγουν άμα κάτσει καμιά στραβή (Τορκουεμάδα, Αδόλφος) πήραν κατεύθυνση για οικονομία FIRE «χάρτινων» αξιών (Finance, Insurance and Real Estate).
Σταδιακά ο παρασιτισμός τους αγκάλιασε κάθε πραγματική οικονομική δραστηριότητα την οποία έκαναν μέσω “εργαλείων” αντικείμενο στοιχηματισμού.
Κι επειδή η ποσοτική αξία=χρήμα υπερισχύει κάθε ποιοτικής διάστασης το με κάθε τρόπο άκοπο μετοχικό κέρδος υπερισχύει της παραγωγής. Άρα στέλνουμε την παραγωγή εκεί όπου η εξαθλίωση κάνει αποδεκτή την κατώτατη δυνατή αμοιβή της εργασίας και κρατάμε το σπεκουλάρισμα επί της τιμής αυτών που παράγουν εκείνοι.
Κάπως έτσι έσβησε το «όνειρο» της αμερικάνικης μεσαίας τάξης (http://www.antinews.gr/?p=76615)
Και βαθμιαία προέκυψε το τέρας που σπεκουλάρει από την τιμή της σόγιας μέχρι το αν εσύ θα τον τινάξεις προς τα δεξιά, ή προς τα αριστερά στο πρωινό κατούρημα.
Mark to market και @@. Τεχνικοί όροι μιας ανήθικης πρακτικής που μοιάζεις να αποδέχεσαι σαν φυσιολογική. Ε, δεν είναι.
Είναι ακριβώς ό,τι “σε βρήκε”, ό,τι έφερε ο Γιώργος.
Το απύθμενο βάθος της αγγλοσαξονικής στοιχηματικής υποκρισίας αποκαλύπτουν κάτι περιπτώσεις Madoff.
Ποιοι οίκοι αξιολόγησης; χαχα χααααααα !!!
Όλοι να τζογάρουν στην τοκογλυφία και να κάθονται θέλουν.
Αυτό είναι ο αγγλοσαξονικός πολιτισμός.
Αντίθετα ο Γερμανός, σαν νοοτροπία, θέλει να δουλεύει και να αποταμιεύει. Ο μέσος Γερμανός έχει αποταμιευμένα δουλεμένα λεφτά. Όχι λεφτά από κέρδη σε σπέκουλα που έγινε με δανεικά όπως ο Αμερικάνος. Γι’ αυτό η Μέρκελ δεν αφήνει, όσο μπορεί, να της κάνουν οι αγγλοσάξονες το Ευρώ κωλόχαρτο. Πιστεύω σ’ αρέσει καλύτερα αυτή η νοοτροπία.
Το να ζούμε, να δραστηριοποιούμαστε και να ευημερούμε σε μια υπάρχουσα οικονομική πραγματικότητα δεν μπορεί να μάς εμποδίζει να βλέπουμε πέρα από αυτήν. Σκεφτείτε έξω απ’ το κάδρο.
Προφήτης
ΥΓ1 Τα παραπάνω λίγο σχηματικά και στα γρήγορα. Δεν κλείνονται 4 αιώνες σε 20 σειρές
ΥΓ2. Καλές οι αναλύσεις, τι κάνουμε; Η Πολιτική ελέγχει την Οικονομία.

Τα πάνω - κάτω για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Αλλάζει άρδην το καθεστώς προσλήψεων στον «στενό» αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως προβλέπει η εγκύκλιος που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην αναλογία ένα προς πέντε, δηλαδή μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, κάτι που άλλωστε επιτάσσει και η ίδια η τρόικα μέσω του μνημονίου.

Βάσει της νέας εγκυκλίου, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει ήδη από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να υποβάλουν εγγράφως το αργότερο μέχρι τις 14 Ιανουαρίου – ώστε να εγκριθούν και οι προβλεπόμενες πιστώσεις – τον προγραμματισμό των αναγκών τους σε μόνιμο προσωπικό, σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου καθώς και συμβάσεων μίσθωσης έργου.

Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες θα πρέπει να βεβαιώνουν τον ακριβή αριθμό των αποχωρήσεων σε προσωπικό το 2010, ενώ θα συμπεριλαμβάνονται στοιχεία για εκκρεμότητες διορισμών /προσλήψεων τακτικού προσωπικού, ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα, από πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. που περιλαμβάνουν οριστικά αποτελέσματα διορισμών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Τι θα ισχύσει για τις συμβάσεις έργου

Παράλληλα, το Υπουργείο Εσωτερικών υπογραμμίζει ότι οι συμβάσεις μίσθωσης έργου θα καλύπτονται από πλήρη διαφάνεια ως προς την κατάρτισή τους.

Έτσι, η επιλογή των αναδόχων θα γίνεται βάσει των κριτηρίων του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, υπό την πλήρη εποπτεία του Α.Σ.Ε.Π., ο οποίος θα πιστοποιεί ότι οι συμβάσεις αυτές δεν υποκρύπτουν σχέση εξαρτημένης εργασίας και δεν καλύπτονται με αυτές πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι αλλαγές επηρεάζουν και τους Ο.Τ.Α.

Η νέα εγκύκλιος περιλαμβάνει διατάξεις που αναφέρονται και στους Ο.Τ.Α. Έτσι, και οι προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνονται βάσει της αναλογίας ένα προς πέντε.

Σε ό,τι αφορά στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) θα πρέπει να επισημαίνεται κάθε φορά εάν ο φορέας είναι κρατικός ή υπάγεται σε καθεστώς τακτικής επιχορήγησης. Παράλληλα, η έγκριση για την εκάστοτε πρόσληψη προσωπικού θα χορηγείται από τη Διυπουργική Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και όχι από την Τετραμελή Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006.

Δεν αντέχουν και το καταγγέλλουν

Αμερικάνικη έρευνα για τα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί

Όλο και περισσότερα παιδιά ενημερώνουν τις σχολικές αρχές, τους γιατρούς και την αστυνομία ότι έχουν πέσει θύματα κακοποίησης σύμφωνα με αμερικανικούς ερευνητές.

Τηλεφωνική έρευνα που έγινε σε δείγμα 4.500 παιδιών και εφήβων στις ΗΠΑ το 2008 διαπίστωσε ότι σχεδόν τα μισά παιδιά και έφηβοι που έπεσαν θύματα βίας ή κακοποίησης το είπαν σε κάποιον στο σχολείο, στην αστυνομία, σε γιατρό ή σε νοσοκόμα.

Το 1992, σε παρόμοια έρευνα που είχε διεξαχθεί, το ποσοστό αυτών των περιπτώσεων ανέρχετο σε 25%, όπως αναφέρουν ο Ντέιβιντ Φίνκελχορ του πανεπιστημίου του New Hampshire και οι συνεργάτες του στην επιθεώρηση «Αρχεία Παιδιατρικής και Ιατρικής των Εφήβων».

Ποσοστό μεγαλύτερο του 58% των παιδιών και των εφήβων απάντησαν ότι είχαν πέσει οι ίδιοι θύματα τουλάχιστον μία φορά τον περασμένο χρόνο.

Σχεδόν το 46% απάντησαν ότι είχαν ενημερώσει τις αρχές για ό,τι συνέβη, κυρίως για σοβαρά περιστατικά.

Ωστόσο, τα παιδιά φάνηκε ότι είχαν μιλήσει και για άλλα προβλήματα καθώς το 51,5% είχαν ενημερώσει κάποιον για το ότι είχαν υποστεί εκφοβισμό, το 48% είχαν ενημερώσει κάποιον ότι τα παραμελούσαν και το 47% είχαν καταγγείλει κάποια κλοπή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά είχαν ενημερώσει κάποιον από το σχολείο τους.

Η αστυνομία είχε ενημερωθεί στο 12.7% των περιπτώσεων και οι ιατρικές αρχές στο 1.8%.

Από το αποτέλεσμα της έρευνας προκύπτει ότι υπάρχει βελτίωση και ότι οι πολυετείς προσπάθειες ενημέρωσης του κοινού να παροτρύνει τα παιδιά να ενημερώνουν άλλους για τέτοια περιστατικά έχουν αποδώσει καρπούς.

Ε. Πιάφ-Σ. Μπέλλου: Η «φωνή» του Παρισιού συναντά τη «μούσα» του ρεμπέτικου

Η «συνάντηση» των δύο μύθων της μουσικής θα γίνεται στη σκηνή του Θεάτρου 104.
Στη σκηνή του θεάτρου 104, παρουσιάζεται από την ομάδα «Χρώμα» η μουσική παράσταση «Εdith Piaf-Σωτηρία Μπέλλου»-από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου και για κάθε Τετάρτη του Ιανουαρίου-,τραγούδια που είπαν σε πρώτη εκτέλεση ή τραγούδια που χαρακτήρισαν με την ερμηνεία τους οι δυο μεγάλες καλλιτέχνιδες.
Δύο μεγάλες φωνές, με παράλληλες ζωές. Η Piaf τραγουδούσε στα γαλλικά καμπαρέ, η Μπέλλου στα ρεμπετάδικα. Τραγούδια που μιλάνε σε «απλή» γλώσσα για τα πάθη της ψυχής, τον έρωτα, τη μοναξιά, το θάνατο. Τραγούδια για όλα τ' απαγορευμένα της ψυχής. Edith Piaf: η «φωνή» του Παρισιού, το «σπουργίτι» της Γαλλίας. Επηρέασε άμεσα κάθε Γάλλο τραγουδοποιό και τραγουδιστή. Κυριότερο χαρακτηριστικό της δεν υπήρξε η τεχνική, αλλά το πάθος και η δύναμη της φωνής της.
Σωτηρία Μπέλλου: η μεγάλη «μούσα» του ρεμπέτικου. Ντυμένη πάντοτε αυστηρά, η Σωτηρία Μπέλλου «έπιασε» καρέκλα στο λαϊκό πάλκο. Παρέμεινε μέχρι το τέλος καθισμένη ανάμεσα στους μουσικούς μ' ένα τσιγάρο στο χέρι καθώς τραγουδούσε. Υπήρξε μια προσωπικότητα που σημάδεψε το λαϊκό τραγούδι όχι μόνο με τη φωνή της αλλά και με τη γνησιότητα και την ειλικρίνειά της.
Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9.30 μμ.

Στοιχεία ανθρώπινης ζωής από τεκμήρια 130.000 χρόνων στην Κρήτη

                      Τα αποτελέσματα της έρευνας στις περιοχές Πλακιά-Πρέβελη.
Παρά τη μακρόχρονη διερεύνηση της Κρητικής προϊστορίας, αδιαμφισβήτητα τεκμήρια κατοίκησης της νήσου πριν τη Νεολιθική περίοδο (7.000-3000 π.Χ.) δεν είχαν μέχρι πρόσφατα εντοπισθεί.Το 2008 και 2009 διεπιστημονική ομάδα υπό τη διεύθυνση του Thomas Strasser (Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα ) και της Ελένης Παναγοπούλου (Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος) διενήργησε επιφανειακή έρευνα στην περιοχή του Πλακιά στη νότια Κρήτη με στόχο τον εντοπισμό Μεσολιθικών καταλοίπων (10.000-7.000 π.Χ.).
Η ομάδα-σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού- ανακάλυψε όχι μόνο Μεσολιθικές, αλλά και Παλαιολιθικές θέσεις, οι κυριότερες των οποίων βρίσκονται στο φαράγγι του Πρέβελη και χρονολογούνται από το 130.000-700.000 πριν από σήμερα.
Τα εργαλεία (χειροπελέκεις και τσεκούρια) παραπέμπουν στην Αχελαία πολιτισμική παράδοση, η οποία συνδέεται με τους Homo heidelbergensis και Homo erectus και, δεδομένου ότι η Κρήτη ήταν και τότε νησί, αποτελούν την αρχαιότερη ένδειξη πρώιμης ναυσιπλοΐας, διεθνώς.
Τα παλαιολιθικά εργαλεία βρέθηκαν σε συνάφεια με ανυψωμένες θαλάσσιες αναβαθμίδες, τις οποίες οι γεωλόγοι χρονολογούν τουλάχιστον στα 130.000 χρόνια. Τα αποτελέσματα της έρευνας όχι μόνον τεκμηριώνουν θαλάσσια ταξίδια στη Μεσόγειο, δεκάδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα απ' ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αλλά μεταβάλλουν και την εκτίμηση των γνωσιακών ικανοτήτων των πρώιμων μορφών του ανθρώπου.
Η έρευνα στις περιοχές Πλακιά - Πρέβελη συγκαταλέγεται στις δέκα σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2010 από το περιοδικό Archaeology.

Εξιχνιάστηκε το έγκλημα Συγγενής του συζύγου ο δολοφόνος της 33χρονης γυναίκας στην Καλλιθέα

Αθήνα
Ένας 31χρονος άνδρας, ο οποίος φαίνεται πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είναι ξάδελφος του συζύγου της είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας μίας 33χρονης γυναίκας μέσα στο διαμέρισμά της στην Καλλιθέα πριν από μία εβδομάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 31χρονος διαμένει στην ίδια πολυκατοικία με το θύμα και μέσα στο σπίτι του βρέθηκε το όπλο που χρησιμοποίησε για την δολοφονία και τα κλειδιά του θύματος.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης, ο δράστης είχε χτυπήσει το κουδούνι του διαμερίσματος, όπου διέμενε η 33χρονη. Την πόρτα άνοιξε η τετράχρονη κόρη του θύματος και από τα λίγα που μπόρεσε να πει στους αστυνομικούς είδε έναν άνδρα με μάσκα.

Ο δράστης λογομάχησε με τη γυναίκα, που πήγε στην πόρτα, την χτύπησε και στη συνέχεια την πυροβόλησε μια φορά με πιστόλι των εννέα χιλιοστών, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα στο κεφάλι.

Μέσα στο διαμέρισμα εκείνη την ώρα βρισκόταν και ένα βρέφος, ενώ ο σύζυγος του θύματος απουσίαζε καθώς εργάζονταν.

Προσωρινά στις θέσεις τους 240 συμβασιούχοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων

Αθήνα
Εντολή να παραμείνουν στις θέσεις τους 240 συμβασιούχοι του τομέα καθαριότητας στον Δήμο της Αθήνας μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση από τη Δικαιοσύνη έδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δίνοντας προσωρινά μία λύση στο πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δρόμους.

Στη δίκη κατέθεσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο οποίος υποστήριξε ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ δήλωσε ότι αποτελούν το 50% της δύναμης καθαριότητας, με αποτέλεσμα εάν αποχωρήσουν να προκύψει σοβαρό πρόβλημα.

Η δημοτική αρχή, από την πλευρά της, ζήτησε από το δικαστήριο να αναβληθεί η συζήτηση της υπόθεσης, ωστόσο το αίτημα αυτό απορρίφθηκε, καθώς έχουν ήδη προηγηθεί δύο αναβολές.

Έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση για τις νέες υποβαθμίσεις εντός του Ιανουαρίου

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου προέβη επισήμως σε διάβημα και ζήτησε από τους οίκους αξιολόγησης και ιδιαιτέρως από την Fitch και την Moody's, πριν κάνουν οτιδήποτε να ακούσουν τα ελληνικά επιχειρήματα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
 Αθήνα
Έντονη είναι η ανησυχία στην κυβέρνηση για τις προαναγγελθείσες από τους οίκους αξιολόγησης υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών, οι οποίες χρονικά τοποθετούνται εντός του Ιανουαρίου και προσπαθεί να βρεί τρόπους είτε να τις αποτρέψει, είτε να τις καθυστερήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «ΒΗΜΑonline», ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου προέβη επισήμως σε διάβημα και ζήτησε από τους οίκους αξιολόγησης και ιδιαιτέρως από την Fitch και την Moody's, πριν κάνουν οτιδήποτε να ακούσουν τα ελληνικά επιχειρήματα και να αξιολογήσουν όχι μόνο την συντελεσθείσα πρόοδο του 2010, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για το 2011.

Το διάβημα - αίτημα κατατέθηκε κοντά στα Χριστούγεννα και εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου θα γίνουν και οι σχετικές παρουσιάσεις από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησησης.

Δεν έχει διευκρινισθεί αν εκπρόσωποι των ξένων οίκων θα έλθουν στην Αθήνα ή θα χρειασθεί ο  κ. Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ.Ζανιάς να ταξιδέψουν στο Λονδίνο για το σκοπό αυτό.

Επίσης, δεν έχει ξεκαθαρισθεί ο χρόνος των παρουσιάσεων. Πάντως, για ανάλογο λόγο ταξιδεύει την Τρίτη στο Λονδίνο ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απ.Ταμβακάκης.

Η κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει στην παρούσα φάση, πριν ξεκαθαρισθεί η στάση της Ευρωπαικής Ένωσης στα θέματα στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών, περαιτέρω υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, καθώς πιστεύει ότι έχει ελέγξει σε μεγάλο βαθμό τη δημοσιονομική εκτροπή.

Επιπλέον δεν αντιλαμβάνεται γιατί άλλες χώρες με αντίστοιχα προβλήματα και χωρίς μέτρα διατηρούν καλύτερες βαθμολογίες και δεν αντιμετωπίζουν αποκλεισμό από τις αγορές.

Θέλει λοιπόν να προσφέρει όλη την πληροφόρηση και επικαιροποιημένα στοιχεία για τα μέτρα και την προσδοκώμενη θετική επίδρασή τους στα δημόσια οικονομικά, ώστε να αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα από τους ξένους για μεροληπτικές υποβαθμίσεις και στο βαθμό που επιμείνουν να έχει την ηθική και νομική βάση που απαιτείται για προσφυγές στα διεθνή δικαστήρια.

Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν πως αν διατηρηθεί αμείωτη η αδικαιολόγητη η πίεση θα πρέπει να χώρα μας να εγείρει απαιτήσεις από τους ξένους οίκους, επειδή πραγματικά πιστεύουν ότι με την τόσο μεροληπτική στάση τους πλήττουν κατάφωρα τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και κλονίζουν την οικονομική θέση της χώρας.

Ιδιαίτερη εντύπωση και αντίδραση προκάλεσε έκθεση ομάδας αναλυτών της Moody's, η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου του 2010 και προέβλεπε ότι οι ελληνικές τράπεζες το 2011 θα δουν στα γκισέ τους να εξελίσσονται «σκηνές Αργεντινής» του 2001.

Αυτή ειδικώς η αναφορά προκάλεσε οργή στην ελληνική κυβέρνηση και δείχνει διατεθειμένη να ασκήσει την ισχυρότερη δυνατή πίεση.

Θα κληρονομήσει την πεθερά του που δολοφόνησε!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ένας άνδρας που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της πεθεράς του θα κληρονομήσει παρ' όλ' αυτά ένα μέρος της περιουσίας της, όταν φυσικά βγει από τη φυλακή.

Ο Μπράντον Παλαντίνο, 24 ετών, που είναι τοξικομανής, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών αφού ομολόγησε ότι το 2008 σκότωσε την 59χρονη Νταϊάν Έντουαρντς, την πεθερά του, όταν εκείνη τον έπιασε να κλέβει τα κοσμήματά της από το σπίτι της, στο Λονγκ Άιλαντ.

Με τη διαθήκη της η Έντουαρντς άφηνε όλη την περιουσία της (περίπου 430.000 δολάρια) στη μοναχοκόρη της, την 23χρονη σύζυγο του Παλαντίνο, Ντίνα.

Μετά τη σύλληψη του Μπράντον, τον Νοέμβριο του 2009, η Ντίνα ξόδεψε ένα μέρος των χρημάτων, σχεδόν 190.000 δολάρια, για να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του άνδρα της.

Όμως, τον περασμένο Φεβρουάριο η νεαρή γυναίκα πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, αφήνοντας στο φυλακισμένο σύζυγό της τα υπόλοιπα χρήματα καθώς και το σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα. Ο Μπράντον Παλαντίνο θα πάρει την κληρονομιά του όταν αποφυλακιστεί.

Εξοργισμένη, η αδελφή της δολοφονημένης γυναίκας, Ντόνα Λάρσεν, σκοπεύει να αποτανθεί στα δικαστήρια για να εμποδίσει τον Παλαντίνο να κληρονομήσει τη νεκρή σύζυγό του. Διατείνεται ότι η νεαρή Ντίνα ήταν συνεργός στην κλοπή και τη δολοφονία της μητέρας της και ότι αργότερα αυτοκτόνησε από τύψεις.

Γαμπρός ετών..110

«Περπατάει» στα 110, έχει 20 εγγόνια και 40 δισέγγονα, και όμως είναι ερωτευμένος και παντρεύεται. Τι και αν τα μαλλιά και το μούσι του είναι κάτασπρα, ο Μαλαισιανός Αχμάντ Μοχάμαντ Ισα είχε δηλώσει πριν από μία εβδομάδα σε εφημερίδα ότι επιθυμεί να βρει μία σύντροφο που να τον φροντίζει. «Δεν με νοιάζει ποια θα είναι, αρκεί να μπορεί να μου μαγειρεύει.
Ζω πολύ μοναχική ζωή και φοβάμαι να κοιμάμαι μόνος μου. Αν είχα μία σύζυγο θα με πρόσεχε.», ο Ισα χαίρει άκρας υγείας πλην μικρών προβλημάτων στην όραση του.
Οι ευχές του εισακούστηκαν και έτσι η 82χρονη Σανάχ Αχμάντ, χήρα εδώ και 30 χρόνια, με εννέα παιδιά, εκδήλωσε την επιθυμία και την προθυμία να μοιραστεί τη ζωή της με τον υπερήλικα άντρα ζητώντας από τα παιδιά της να επικοινωνήσουν με την οικογένειά του και να προχωρήσουν στο … προξενιό.
Η μέλλουσα νύφη δήλωσε ότι βρήκε τον 110χρονο ελκυστικό επειδή μοιάζει καταπληκτικά με τον εκλιπόντα σύζυγό της, με τον οποίο έχουν το ίδιο όνομα. Ο ίδιος ο Ισα είχε παντρευτεί στο παρελθόν πέντε φορές. Έμεινε χήρος με τις τέσσερις πρώτες, ενώ χώρισε την πέμπτη σύζυγο του.
 

Επί ποδός και πάλι οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Τρεις μήνες μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, το "μέτωπο" με την κυβέρνηση φαίνεται να ξαναφουντώνει...Το πρωί της Δευτέρας, ιδιοκτήτες φορτηγών συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μεταφορών, όπου παρέταξαν περίπου 40 οχήματα και απέκλεισαν την είσοδο επί περίπου 4 ώρες.


Καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου απουσίαζε, δεν μπόρεσαν να συναντηθούν με τον υπουργό για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους όπως επιδίωκαν. Έτσι, έκαναν στη συνέχεια πορεία με τα οχήματά τους έως τη λεωφόρο Καβάλας, ενώ αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας σε εκπροσώπους κομμάτων στη Βουλή.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο και αύξηση του κατώτατου ορίου συνταξιοδότησης και μεταξύ άλλων ζητούν:
Αναστολή του νόμου που αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματός τους για ένα χρόνο
Τεκμαρτή φορολόγηση για το 2010
Πενταετή μεταβατική περίοδο
Παραμονή σε ατομικές επιχειρήσεις
Τριετές πάγωμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο, τραπεζικούς οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία.
Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών έλεγαν ότι ο νόμος έχει ψηφιστεί και πως οι επαγγελματίες μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες του υπουργείου για τυχόν διευκρινίσεις, ενώ σε ό,τι αφορά αιτήματά τους προς άλλα υπουργεία, από το Μεταφορών σημείωναν πως δεν είναι οι αρμόδιοι για να τοποθετηθούν.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν και σε άλλες κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο πανελλαδικής απεργίας από την ερχόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται, πάντως, ότι η επίταξη των βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης διατηρείται σε ισχύ από το καλοκαίρι.

Ξεκινάμε την καινούρια μέρα μας με την είδηση του καιρού...

Τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.
Αττική
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Χιονόπτωση το βράδυ στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι, βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και το πρωί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια προάστια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα γύρω ορεινά χιονιά. Το βράδυ ενδέχεται να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη. Οι άνεμοι, βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα ανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία, από μείον 2 έως 05 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Τοπικές νεφώσεις. Βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι, από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία, από μείον 6 έως 06 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία, από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από μείον 2 έως 12 βαθμούς.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία, από μείον 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι, βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Τοπικές νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα το πρωί καταιγίδες. σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι, από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί στα βόρεια μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο ανατολικό Αιγαίο από 05 έως 11 βαθμούς.