Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Στηβ Κακέτσης: «Η Μενεγάκη κοροϊδεύει τον κόσμο»

Μια απρόσμενη επίθεση εναντίον της Ελένης Μενεγάκη εξαπέλυσε μιλώντας στο “newsbomb.gr” ο Στηβ Κακέτσης.Ο γνωστός επιχειρηματίας, όταν τον ρωτήσαμε εάν παρακολουθεί τηλεόραση απάντησε καταφατικά, αλλά έκανε λόγο για τηλεοπτική κακομοιριά όπου ο ένας ασχολείται με τον άλλον. «Όλοι ασχολούνται με την κοιλιά της Σκορδά, με το πάχος του Λιάγκα, εάν ο Χαριτάτος την έπεσε στην Μπουλέ. Αστεία πράγματα. Καμία σοβαρότητα δεν υπάρχει πλέον στην τηλεόραση, η οποία έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Κουράσανε, κουράσανε, κουράσανε», τόνισε, αλλά όταν η συζήτηση έφτασε στην Ελένη Μενεγάκη, ποιος είδε τον Κακέτση και δεν τον φοβήθηκε!
«Ο καθένας εξαντλεί κάποια πράγματα για να έχει θεαματικότητα. Άλλος πουλάει την προσωπική του ζωή, άλλος ό,τι έχει. Τη Μενεγάκη τη θεωρώ πανέξυπνη. Είναι σαν την Άντζελα (Δημητρίου). Κοροϊδεύει όλο τον κόσμο. Κάνει την αφελή και τα ξέρει όλα. Ποια αφέλεια της Μενεγάκη; Σας δουλεύει όλους, μαλάκες! Η Μενεγάκη θέλει 500 σαν κι εσάς που τη θεωρείτε χαζή. Ξέρετε πολλές χαζές που πέτυχαν αυτά που πέτυχε η Μενεγάκη; Με τη χαζομάρα της τα έκανε;», είπε στο “newsbomb.gr”.
Την οργή του Στηβ Κακέτση προκάλεσε και η κίνηση του ΣΔΟΕ να σφραγίσει μέσα στις γιορτές έξι νυχτερινά κέντρα που «πιάστηκαν» να φοροδιαφεύγουν. «Όταν όλα πάνε στραβά στο κράτος, φταίει η νύχτα, οι επιχειρηματίες και οι καλλιτέχνες. Από αυτούς της μέρας δεν φταίει κανένας. Είναι δυνατόν τις γιορτινές μέρες που ο κόσμος περιμένει ένα μεροκάματο να κλείνουν τα μαγαζιά; Η χώρα είναι παιδική χαρά. Είμαστε εγκλωβισμένοι και υπάρχουν πολλοί συνένοχοι σε αυτό που έχει συμβεί, μεταξύ αυτών και αρκετοί δημοσιογράφοι», κατέληξε ο επιχειρηματίας.
Ράνια Καρατζαφέρη

Μπλέκουν το όνομα του Βαρδή Βαρδινογιάννη για να ανεβάσουν την τιμή του Alter!

Δημοσίευση 12/01/2011 15:41 Ανανέωση 12/01/2011 15:45
Στη διελκυστίνδα διεργασιών που βρίσκονται καθημερινά σε εξέλιξη, με στόχο την επίλυση του τεράστιου οικονομικού προβλήματος -αλλά και τον έλεγχο- του τηλεοπτικού σταθμού Alter, κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να εμπλέξουν ακόμη και το όνομα του Βαρδή Βαρδιογιάννη.
Ο στόχος των ευφάνταστων σεναριογράφων δεν ήταν άλλος από τον προφανή: να εμφανιστεί ένα τόσο «ηχηρό» όνομα και ένας όμιλος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ως ενδιαφερόμενος να αποκτήσει το Alter, ή έστω να επενδύσει σε αυτό, ώστε να ανέβει η τιμή του τηλεοπτικού σταθμού στην αγορά, επηρεάζοντας τις όποιες εν εξελίξει συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές.
Βεβαίως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει –πέραν πάσης αμφιβολίας- το newscode.gr καμία τέτοια πρόθεση δεν έχει εκφραστεί από πλευράς Βαρδή Βαρδινογιάννη, ούτε και κάποια σχετική συζήτηση έχει λάβει χώρα.
Σε ό,τι αφορά το μέλλον του Alter, οι εξελίξεις είναι καθημερινές και οι φήμες διαδέχονται η μία την άλλη, δεδομένου και της πίεσης εξαιτίας της πρωτοφανούς «μαύρης τρύπας».

Πρεμιέρα για fresh ελληνική σειρά του ΑΝΤ1, που μυρίζει... ναφθαλίνη !

Μία ολοκαίνουργια σειρά που κουβαλά ,όμως, το... άρωμα της ναφθαλίνης έρχεται λίαν συντόμως στους δέκτες μας. Μία σειρά η οποία μπορεί εμείς να μην την έχουμε δει να βγαίνει στον αέρα, όμως, έχει γυριστεί πριν απο περίπου δύο χρόνια και τόσο καιρό περίμενε στο... συρτάρι του ΑΝΤ1, μέχρι να έρθει η στιγμή και να κάνει το ντεμπούτο της στους μικρούς μας δέκτες. Και αυτή η στιγμή μάλλον έφτασε...

Ναι, αυτή η στιγμή μάλλον έφτασε (και λέω μάλλον γιατί προσωπικά μέχρι να την δω να κάνει πρεμιέρα θα κρατάω μικρό καλάθι...) ! Ο λόγος ; Ο λόγος τόση ώρα για την σειρά , "Χωρίς Ορια" ,την σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Στράτος Μαρκίδης και το σενάριο η Υβόννη Μεταξάκη.

Πρόκειται για μία ερωτική, δραματική σειρά, μέσα απο την οποία επιστρέφει ουσιαστικά στην μικρή μας οθόνη και ο Αλκις Κούρκουλος, μετά απο μία μεγάλη τηλεοπτική απουσία. Μαζί με τον Αλκι Κούρκουλο στους υπόλοιπους ρόλους θα δούμε τους : Τάσο Νούσια, Τέτα Σαββάτη, Μελίνα Μποτέλη, Φίλιππο Σοφιανό, Νόνη Ιωαννίδου, Τόνυ Δημητρίου, Ρεγγίνα Παντελίδη, Ειρήνη Μπαλτά, Κώστα Κρομμύδα, Μάριο Ιορδάνου, Γιάννη Καρατζογιάννη, Γιώργο Σίσκο, Ανατολή Αθανασιάδου κ.α.

Οσο για το πότε προγραμματίζεται να βγει στον αέρα; Πιθανότατα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου... 
 
Ένας ισχυρός άνδρας πεθαίνει αφήνοντας πίσω του δύο διαδόχους: δυο αδέλφια που έως τώρα αγνοούσαν ο ένας την ύπαρξη του άλλου. Δύο εξίσου δυναμικοί και σκληροί χαρακτήρες έρχονται αντιμέτωποι διεκδικώντας με μανία αυτό που ο καθένας πιστεύει ότι του ανήκει δικαιωματικά. Ο ένας απαιτεί να κρατήσει αυτά που θεωρούσε δεδομένα σε όλη του τη ζωή. Ο άλλος ποθεί να αποκτήσει όσα άδικα στερήθηκε…
 
Θα πολεμήσουν χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, για να πετύχουν το σκοπό τους. Δεν θα διστάσουν να καταστρέψουν ό,τι σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους. Κι όταν στο δρόμο τους βρεθεί η ίδια γυναίκα, ο έρωτας θα τους οδηγήσει στα άκρα, σε μία σύγκρουση «Χωρίς όρια" 
Νάνσυ Νικολαϊδου

Baby Food Diet! H δίαιτα των σταρ: τρώνε παιδικές τροφές και αδυνατίζουν

Τρελαίνεσαι για τις παιδικές τροφές; Έχεις αφήσει πολλές φορές τις φίλες σου κατάπληκτες με τα κουτιά με τις παιδικές κρέμες και τροφές που φυλάς στο ψυγείο σου; Κάπως έτσι φαντάστηκαν και στο Hollywood την πιο "μοδάτη" και διάσημη δίαιτα αυτών των ημερών. Και το όνομα αυτής... Baby Food Diet!

Στο όνομά της φέρονται να ορκίζονται επώνυμες της showbiz όπως η Jennifer Aniston, η Reese Witherspoon, η εκκεντρική Lady Gaga και η Marcia Cross. Ακόμη και ο διάσημος σχεδιαστής Hedi Slimane φαίνεται να είναι από τους πρώτους που ανακάλυψαν τις ευεργετικές συνέπειες της μωρουδιακής δίαιτας!

Τι είναι η Baby Food Diet;
Η Baby Food Diet επικεντρώνεται στην ιδέα πως θα χρησιμοποιείς τα μικρά βαζάκια με τις παιδικές τροφές για να κάνεις τη δίαιτά σου. Είναι δηλαδή στην ουσία ένας τρόπος να ελέγχεις την ποσότητα των θερμίδων που τρως, χρησιμοποιώντας σαν μεζούρα τα βαζάκια των παιδικών τροφών. Φυσικά μεταξύ των γευμάτων, μπορείς να απολαμβάνεις και τις παιδικές τροφές.

- Χώρισε λοιπόν τα γεύματα σου σε 14 μερίδες, με βάση τα βαζάκια. Μοίρασε τα βαζάκια μέσα στην ημέρα σου και κατανάλωσέ τα κάθε φορά που νιώθεις πείνα ή λιγούρα.

- Το βράδυ, ετοίμασε ένα χορταστικό, υγιεινό και βεβαίως κανονικό φαγητό. Ψητό κρέας ή ψάρι με σαλάτα θα ήταν η ιδανική επιλογή.

- Κάνε την διατροφή του... μωρού για μια εβδομάδα και στο τέλος της θα χάσεις έως και 4 κιλά. Τουλάχιστον αυτό υπόσχονται όσοι την δοκίμασαν.

Tracy Andreson: Η Personal των celebrities που επινόησε τη δίαιτα
Πρόκειται για μια ιδέα που δημιουργήθηκε από την διάσημη trainer Tracy Anderson, ειδικά για την αγαπημένη ηθοποιό Jennifer Aniston. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αμερική η εν λόγω δίαιτα αποτοξίνωσης η οποία και περιλαμβάνει 14 πολτοποιημένα γεύματα την ημέρα (πουρέ φρούτων και λαχανικών), συνοδευόμενα από ένα κανονικό, ελαφρύ βραδινό γεύμα.

Κι αν ο πουρές λαχανικών και φρούτων δεν σε “ξετρελαίνει” ως ιδέα, η Tracy Andreson κάνει λόγο και για αφράτες μους σοκολάτας μεταξύ των 14 γευμάτων. Μεταξύ αυτών και πραγματικές παιδικές τροφές. Σκέψου να έχεις λιγούρα για κάτι γλυκό εκεί κατά το απόγευμα και να έχεις στην τσάντα σου μια εκπληκτική κρέμα μπισκότο. Από εκείνες που έτρωγες όταν ήσουν μωρό!

Μιλώντας για την πρωτοποριακή της δίαιτα η Tracy αναφέρει σε αμερικανικό ηλεκτρονικό potal: “Δημιούργησα αυτή την δίαιτα αποτοξίνωσης, όπου μπορείς να φας μεγάλες ποσότητες φαγητού σε μορφή πουρέ. Ήμουν μάλιστα ιδιαίτερα προσεκτική στις τροφές που συμπεριέλαβα σε αυτή”.

Η ίδια υποστηρίζει πως μπορεί μια “υγρή” (ή μάλλον πολτοποιημένη) δίαιτα να σε βοηθά να χάσεις γρήγορα κιλά, όμως εγγυάται πως δεν θα τα ξαναπάρεις την επόμενη εβδομάδα. “Ήθελα κάτι που να αποβάλει τις τοξίνες, να διώχνει κακές διατροφικές συνήθειες που όλοι έχουμε και παράλληλα να υποστηρίζει την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Έτσι γεννήθηκε η baby food diet, όπου τρως όλη μέρα. Και μάλιστα, η μους σοκολάτας που μπορείς να απολαμβάνεις είναι απολαυστικότατη”

Έκανε η Jennifer την παιδική διατροφή για να χάσει κιλά;
Σύμφωνα με τις χολιγουντιανές φήμες η Jennifer κατάφερε να χάσει 3,5 κιλά σε μια εβδομάδα κάνοντας τη συγκεκριμένη δίαιτα. Παρόλα αυτά, μπορεί η Tracy Anderson να διαφημίζει την μοναδική της σύλληψη, η Jennifer όμως φέρεται να αρνείται πως μπήκε ποτέ σε πρόγραμμα παιδική διατροφής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει "Εχω 40 ολόκληρα χρόνια να φάω παιδικές τροφές. Από τότε τρώω σαν κανονικός ενήλικας!"

Η γνώμη του ειδικού
Εμείς ζητήσαμε τη γνώμη του διαιτολόγου διατροφολόγου Νικόλαου Κριαρά, προκειμένου να μας εξηγήσει πόσο αποτελεσματική αλλά και υγιεινή επιλογή αποτελεί η περίφημη baby food diet.

"Nαι μέν οι παιδικές και πολτοποιημένες τροφές περιέχουν όλο το φάσμα των βιταμινών τις οποίες έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός και προσφέρουν πλήρη ευρωστία σε αυτόν. Όμως, δεν θεωρείται λογικό να αποτελούν μοναδική διατροφή για έναν έφηβο-ενήλικα-υπερήλικα! Αν και καλύπτουν τις διατροφικές και ενεργειακές ανάγκες του, δεν καλύπτουν το αίσθημα κορεσμού και τις ανάγκες του στομάχου για έκκριση της φυσιολογικής ποσότητας υδροχλωρικού οξέος.

Η πρόταση μου, είναι να καταναλώνονται μόνο όταν έχουμε αρρωστήσει. Για παράδειγμα αν έχουμε πυρετό και είμαστε στο κρεβάτι έχοντας μειωμένη όρεξη, τότε μιας και οι ανάγκες του οργανισμού μας όπως επίσης και ο ρυθμός καύσεων του μεταβολισμού είναι αυξημένοι, κρίνεται συνετό να τρεφόμαστε σε λογικές ποσότητες και όχι κατ' αποκλειστικότητα με τις παιδικές τροφές"

Τα αυτονόητα είπε ο Μιχ. Χρυσοχοίδης για τα πρακτόρια της ΕΥΠ που χορεύουν φάτσα-κάρτα στα μπουζούκια!

Tα αυτονόητα είπε ο Χρυσοχοίδης για τα πρακτόρια της ΕΥΠ τα μόρτικα, που χορεύουν φάτσα κάρτα στα μπουζούκια και βάζουν κοριούς σε τηλέφωνα δημοσιογράφων η αφήνουν το μαλλί αλογοουρά και παριστάνουν τα άπλυτα φρικιά, για να συλλάβουν και καλά, τους τρομοκράτες στη πλατεία Εξαρχείων.
Πολλοί από δαύτους μάλστα στρατολογούνται από επιχειρηματίες για να κάνουν τις βρωμοδουλιές τους.
Αν δούλευε καλά η ΕΥΠ, είναι πολύ πιθανό να μην παθαίναμε τη ξεφτίλα των Ιμίων η να είχε βρεθεί τρόπος να μειωθεί η εισροή μεταναστών στην μπουρδελοχώρα μας.
Τα είπε στον Σπέκχαρντ, ε και; Δεκαετίες τώρα οι Αμερικανοί πρέσβεις,-αλλά και οι Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, συνάδελφοί τους-τα λένε συχνά πυκνά με υπουργούς και βουλευτές όλων των κομμάτων.
Κάποιοι πρέσβεις μάλιστα στέλνουν και δωράκια σε δημοσιογράφους-όπως φημισμένα κρασιά συγκεκριμένης περιοχής της Μεσογείου.
Αν για κάτι μπορεί να επικρίνει κανείς τον Χρυσοχοίδη, αυτό είναι το γεγονός ότι δεν διέλυσε αυτό το χαζό παρακράτος-μέχρι και bloggers έχουν γίνει κάποιοι μυστικοί «Θ.Β» της υπηρεσίας.
Εντάξει υπάρχουν και ικανά στελέχη-αλλά αυτοί μαραζώνουν μέσα στο σάπιο σύστημα της υπηρεσίας.
Καλά τα είπε ο Χρυσοχοίδης.
Μόνο κοριούς ξέρουν  να βάζουν τα πρακτόρια μας, τη στιγμή που οι πράκτορες της ΜΙΤ αλλωνίζουν στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου.

Η πιο Hi-tech πολυθρόνα!

H απόλυτη hi-tech πολυθρόνα για να ξεκουράσετε το ταλαιπωρημένο σας κορμί είναι γεγονός.

H νέα πολυθρόνα της εταιρίας Human Touch, AcuTouch 9500 Massage Chair, παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας CES  και στην ουσία είναι μια καλοσχεδιασμένη πολυθρόνα μασάζ, την οποία ο χρήστης την ελέγχει μέσα από το iPhone, το iPod ή το iPad του.
Το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης είναι να κατεβάσει τη ανάλογη δωρεάν εφαρμογή της εταιρίας μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple και στη συνέχεια απλά να απολαύσει το μασάζ του.

Πέθανε στις φυλακές ο βιαστής των ανήλικων παιδιών του

Όπως ανακοινώθηκε απεβίωσε σήμερα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο πατέρας τέρας της Νίκαιας.
 

Ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλού, έπαθε έμφραγμα, διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
 
Ο σε εισαγωγικά ''άνθρωπος'' αυτός όχι μόνο ασελγούσε στα παιδιά του αλλά εξέδιδε την διανοητικά ανάπηρη κόρη του στους γείτονες!
 
ΟΙ αστυνομικοί είχαν εισβάλει νύχτα στην μονοκατοικία του στη Νίκαια μετά από καταγγελίες γειτόνων, τόσο για τη δυσοσμία, όσο και από τις κραυγές των παιδιών που οδηγούσαν σε ενδοοικογενειακή βία και είχαν βρεθεί μπροστά σε ένα θέαμα που δύσκολα μπορεί να περιγραφεί.
 
Τα τρία παιδιά της οικογένειας ζούσαν ανάμεσα σε σκουπίδια και περιττώματα.

Τα μικρότερα, δυο αγοράκια 9 και 6 ετών με δυσκολία μπορούσαν να μιλήσουν και όπως λένε οι γείτονες δεν έχουν πάει ποτέ στο σχολείο, ενώ σχεδόν ποτέ δεν τα έβλεπαν έξω από το σπίτι.
 
Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι υπάρχουν καταγγελίες πως ο πατέρας, ασελγούσε κατ' επανάληψη σε βάρος της 18χρονης διανοητικά ανάπηρης κόρης του.

Εμπορία οργάνων με Αφγανούς;

Την άκρη του νήματος, δηλαδή αν πρόκειται για απλή αερομεταφορά λαθρομεταναστών με πολλά...κομφόρ και υψηλό κόστος ή υποκρύπτεται εμπορία ανθρωπίνων οργάνων, αναζητούν οι Ελληνικές και Ευρωπαϊκές αστυνομικές αρχές και η Ιντερπόλ, μετά την σύλληψη στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων των πέντε Αφγανών λαθρομεταναστών, μιας Ιταλίδας Μαροκινής καταγωγής, των δυο Ιταλών πιλότων του μικρού τζετ και ενός Έλληνα.
Όλα δείχνουν και με βάση από όσα προέκυψαν από την προανάκριση, ότι πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα με σύνδεση των δυο υποθέσεων, δηλαδή με τα δύο «αεροταξί» της Καβάλας την περασμένη Παρασκευή και το προχθεσινό στα Γιάννινα που επιχειρήθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη λαθρομετανάστες, ως Δανοί πολίτες. Το πώς πληρώνουν το μεγάλο κόστος αυτοί οι άνθρωποι αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό, αν δίνουν κάτι ... πολύτιμο, τα όργανα του παιδιού που ταξίδευε μαζί τους. Όλα αυτά είναι υποθέσεις και μακάρι να μην ισχύουν, όμως η έρευνα θα δείξει. Οι δυο πιλότοι του αεροσκάφους και οι άλλοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων στον Εισαγγελέα, ενώ την υπόθεση ερευνά και η Ιντερπόλ.
Η μυστικότητα κίνησε υποψίες
Το μικρό τζετ των οκτώ θέσεων έφτασε στα Γιάννινα λίγο πριν τις 19.30 το απόγευμα της Δευτέρας από το Μιλάνο, με σκοπό να παραλάβει τους Αφγανούς και να τους μεταφέρει στην Ρώμη. Όπως προέκυψε από την προανάκριση ανήκει σε εταιρεία, που εδρεύει στο Μιλάνο και αναλαμβάνει αεροπορικές μεταφορές και είχε μισθωθεί, ως πτήση τσάρτερ, από ταξιδιωτικό γραφείο στο Παρίσι. Το γεγονός όμως ότι το σχέδιο πτήσης του έφτασε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, μόλις τρεις ώρες πριν την έλευση του ίδιου του αεροσκάφους κίνησε τις υποψίες των υπαλλήλων. Όπως είπε άλλωστε χθες, ο αερολιμενάρχης Βασίλης Μιτσιμάρης, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων έχει μια ιδιαιτερότητα. Για να προσγειωθεί ένα αεροπλάνο, εκτός απ' αυτά που εκτελούν τα καθημερινά δρομολόγια από και προς την Αθήνα, πρέπει, εκτός από το σχέδιο πτήσης του, να έχει ειδοποιήσει τις υπηρεσίες του αεροδρομίου για την ώρα άφιξής του, δώδεκα ώρες νωρίτερα. Το πλήρωμα του αεροσκάφους, είχε μεν καταθέσει σχέδιο πτήσης στις Βρυξέλες, όπως είχε το δικαίωμα να κάνει, αλλά ουδέποτε ειδοποίησε το αεροδρόμιο. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Μητσιμάρη, και σε συνδυασμό με το ότι πριν από μερικές μέρες δυο παρόμοια περιστατικά έγιναν στην Καβάλα, ειδοποιήθηκε η αστυνομία για να προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους. Το ότι οι επίδοξοι επιβάτες του αεροσκάφους ήταν ασιατικής καταγωγής ήταν μια ακόμη ένδειξη πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την υπόθεση αυτή.
Ίδια περίπτωση με τα αεροταξί της Καβάλας
Έτσι, μόλις λίγη ώρα πριν την επιβίβαση των Αφγανών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν μία 19χρονη αλλοδαπή, μαροκινής καταγωγής και ιταλικής υπηκοότητας, υπάλληλο ταξιδιωτικού γραφείου με έδρα το Παρίσι, η οποία ενεργούσε ως ενδιάμεσος διακινητής για μεταφορά των παράνομων μεταναστών στο εξωτερικό. Επιπλέον, συνελήφθησαν στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν (δύο ζευγάρια κι ένα μικρό παιδί), οι οποίοι με πλαστές ταυτότητες Δανικών Αρχών, σε συνεργασία με την προαναφερόμενη υπάλληλο του τουριστικού γραφείου, είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη χώρα μας με ιδιωτικό αεροσκάφος και τελικό προορισμό την Ρώμη, αλλά και οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους καθώς και ένας 31χρονος έλληνας, υπάλληλος ταξιδιωτικού γραφείου, με έδρα τη Λευκάδα, ο οποίος θα κατέβαλλε τα απαιτούμενα τέλη για την πτήση. Από την προανάκριση προέκυψε ότι η Ιταλίδα είχε φτάσει αεροπορικώς στις 4 Ιανουαρίου από το Μιλάνο στην Αθήνα, μαζί με 19χρονη Μαροκινή, συνεργάτιδά της, υπάλληλο επίσης του ίδιου ταξιδιωτικού γραφείου, η οποία συνελήφθη στις 7 του μήνα στο αεροδρόμιο της Καβάλας, για παρόμοια περίπτωση απόπειρας διακίνησης μεταναστών, γεγονός που δείχνει ότι το «κόλπο» ήταν στημένο εξ' αρχής και περιελάμβανε τα δύο περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας ως την ευκολότερη έξοδο για την Ιταλία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε Αφγανοί βρισκόταν στα Γιάννινα εδώ και δύο μέρες, διέμεναν σε ξενοδοχείο της πόλης, ενώ για να μην κινήσουν τις υποψίες, ντύθηκαν και εμφανιστήκαν με ευρωπαϊκά ρούχα, ώστε να δικαιολογήσουν τα Δανέζικα διαβατήρια. Σύμφωνα με την αστυνομία, η Ιταλίδα υπήκοος τους παρέλαβε από την Αθήνα και με υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ έφτασαν στα Γιάννινα, προκειμένου όλοι μαζί να αναχωρήσουν με ιδιωτικό αεροσκάφος για τη Ρώμη της Ιταλίας.
Πιθανό σενάριο και η εμπορία οργάνων
Οι αστυνομικές αρχές πάντως δεν εφησυχάζουν με τη σύλληψη των μεταφορέων και των λαθρομεταναστών, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτηματικά που χρήζουν απαντήσεων. Το κυριότερο είναι αν οι υποθέσεις σε Γιάννινα και Καβαλά ήταν απλή μεταφορά λαθρομεταναστών, ή μήπως πίσω από τις ιπτάμενες μεταφορές κρύβεται κάτι άλλο, όπως η εμπορία οργάνων. Αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τέτοιο αεροταξί για την πτήση Μιλάνο - Γιάννινα - Ρώμη, κοστίζει τουλάχιστον 44.000 ευρώ, την ώρα που από τα έγγραφα επιβεβαίωσης της πτήσης το ύψος της αποζημίωσης για την πτήση, το οποίο κατέβαλε ο Λευκαδίτης ταξιδιωτικός πράκτορας, ανέρχεται στο ποσό των 11.600 ευρώ, που είναι πολύ μικρότερο από αυτό που απαιτείται. Έτσι οι ενδείξεις οδηγούν και στην δράση κυκλώματος με σκοπό την εμπορία οργάνων.

Έκρηξη μηχανισμού σε γραφείο βουλευτή!

Δύο επιθέσεις με γκαζάκια με διαφορά 10 λεπτών σημειώθηκαν νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη με τη μία να γίνεται σε γραφείο βουλευτή του ΛΑΟΣ.

Ο πρώτος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην οδό Μητροπόλεως στο γραφείο του Αγγελου Κολοκοτρώνη, βουλευτή του ΛΑΟΣ. Οι δύο γυναίκες υπάλληλοι που ήταν εκείνη την ώρα στο γραφείο είδαν από τις κάμερες ασφαλείας μια κοπέλα να αφήνει μια τσάντα και να φεύγει λίγο πριν την έκρηξη. Από την έκρηξη που ακολούθησε σημειώθηκαν μικρές ζημιές και έσπασαν τζάμια ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά και οι δύο υπάλληλοι του γραφείου του κ. Κολοκοτρώνη.

Δέκα λεπτά αργότερα, σημειώθηκε και η δεύτερη έκρηξη στην οδό Προμηθέως και Αναγεννήσεως, απέναντι από τα Δικαστήρια στα γραφεία της Ένωσης Απόστρατων Αστυνομικών. Ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρξαν τραυματίες καθώς δεν ήταν κανείς μέσα στο κτίριο, το οποίο υπέστη μικροφθορές στην είσοδο.

ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΕΤΑ...

Το τραγούδι του Μιχάλη Χατζηγιάννη ''παιδί της βροχής'' γράφτηκε για την αγαπημένη του, που δεν είναι άλλη από τη Ζέτα Μακριπούλια.
     Μάλιστα ό ίδιος στο Βig fish δήλωσε ότι : ''αν δε το καταλάβει η ίδια δε πέτυχε το εγχείρημα'' . 
     Έτσι ο δημοφιλής τραγουδιστής αφιέρωσε στην ''ωραιότερη ελληνίδα''που είναι δίπλα του τους παρακάτω στίχους:
“Σαν μικρή προσευχή, τ’ όνομα σου στα χείλη μου πιάνω. Έχω εμπιστευτεί την καρδιά μου στα χέρια σου πάνω, ένα φως ανοιχτό βρήκα μέσα στη νύχτα του κόσμου, μη μου κάνεις κακό, την αγάπη σου δώσ’ μου… Ήρθες τον ήλιο να βρεις κι είμαι παιδί της βροχής”.
       Τελικά όσο και αν προσπαθούν και οι δύο να κρύψουν τη σχέση τους και τον έρωτά τους ...τα συναισθήματα δε κρύβονται..
.

Τούρκος δουλέμπορος:με τη συνεργασία του στρατού περνάμε τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

Η αποκάλυψη του ρόλου του τουρκικού Στρατού στο εμπόριο λαθρομεταναταστών στον Έβρο αναδύεται ανάγλυφα από την εξομολόγηση ενός Τούρκου δουλεμπόρου σε έναν Γερμανό δημοσιογράφο, όπου αποκαλύπτεται η ταρίφα των Τούρκων αξιωματικών και στρατιωτών που στέλνουν κατά χιλιάδες τους λαθρομετανάστες να διαβούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο Τούρκος διακινητής για να περάσει τους λαθρομετανάστες συνεργάζεται με τα τουρκικά συνοριακά φυλάκια. «Ολόκληρο το πακέτο κοστίζει για τους πελάτες μου μέχρι και 10.000 ευρώ, εξαρτάται πόσο μακριά είναι η χώρα προέλευσης του πρόσφυγα. Ο καιρός δεν παίζει κανένα ρόλο στη διάβαση των συνόρων», και συνεχίζει ο δουλέμπορος, «αλλά οι υπηρεσίες στο συνοριακό τουρκικό στρατόπεδο. Οι αξιωματικοί είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και πολύ ακριβοί. Συνεργαζόμαστε με τους υπαξιωματικούς και το κατώτερο προσωπικό. Εκείνοι μας ενημερώνουν ποιος και που κάνει βάρδια και που είναι οι έφοδοι».

Με βάση τα λεγόμενα του Τούρκου διακινητή φαίνεται ότι η συνεργασία με το τουρκικό Στρατό είναι καλή. Οι απλοί Τούρκοι στρατιώτες αρκούνται και σε ένα καρτοκινητό. Αξίζει πάντως να επισημανθεί η ταρίφα του Τούρκου διακινητή η οποία είναι 200 ευρώ από κάθε λαθρομετανάστη για την απλή μεταφορά με βάρκα μέσω του Έβρου στην Ελλάδα και 600 ευρώ για την μεταφορά των παράνομων μεταναστών μέχρι και την εθνική οδό εντός της ελληνικής επικράτειας.

Στην καλύτερη περίπτωση ο δουλέμπορος περνάει 650 λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Η εξομολόγηση γίνεται σε έναν Γερμανό ρεπόρτερ. Ο οποίος κάνει ρεπορτάζ επί τόπου και από τις δύο πλευρές των συνόρων στο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο, κοντά στη Νέα Βύσσα κιαι στην Ανδριανούπολη όπου συνάντησαν έναν Τούρκο διακινητή.

Tο ρεπορτάζ των Γερμανών δημοσιογράφων αναφέρεται διεξοδικά στις προσπάθειες των ελληνικών αρχών καθώς και της FRONTEX να ελέγξουν τα σύνορα. Επιπρόσθετα παρουσιάζεται η κατάσταση των παράνομων μεταναστών καθώς επίσης και το προφίλ των δουλεμπόρων που βοηθούν τους λαθρομετανάστες να περάσουν τα σύνορα.

Το ερώτημα που τίθεται μετά από αυτό το δημοσίευμα είναι απλό. Αφού λίγο πολύ αυτά τα στοιχεία είναι γνωστά γιατί η τουρκική πλευρά συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι καταβάλει προσπάθειες για την αναχαίτιση του παράνομου μεταναστευτικού κύματος προς την Ευρώπη όταν ο "σιδηρά πειθαρχημένος" τουρκικός Στρατός συνεργάζεται με τους δουλεμπόρους.

Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τα στοιχεία αυτά στην ΕΕ και στις διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία. Γιατί με λίγα λόγια πιστεύουμε ως Ελλάδα στις υποσχέσεις που ανέξοδα μας δίνει η Τουρκία και δεν πιέζουμε περισσότερο ώστε να συνδεθεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ με τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης από την γειτονική χώρα.

Εναν χρόνο θα µένουν στο αρχείο οι ηλεκτρονικές µας επικοινωνίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου
Στις 5 ∆εκεµβρίου 2010, «ΤΑ ΝΕΑ» είχαν αποκαλύψει το σχετικό νοµοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τις κάµερες που ετοίµαζε το υπουργείο ∆ικαιοσύνης
ΕΠΙ ∆Ω∆ΕΚΑ µήνες θα τηρούνται υποχρεωτικά από τους παρόχους δικτύων ηλεκτρονικής επικοινωνίας – δηµοσίων και ιδιωτικών – όλα ...
τα δεδοµένα των επικοινωνιών οποιουδήποτε φυσικού ή νοµικού προσώπου, όπως προβλέπει νοµοσχέδιο του υπουργείου ∆ικαιοσύνης µε το οποίο ενσωµατώνεται στοεθνικό µας ∆ίκαιο σχετική κοινοτική Οδηγία.

Σκοπός των κοινοτικών διατάξεων είναι η δυνατότητα διακρίβωσης ιδιαίτερα σοβαρών εγκληµάτων µε τη βοήθεια των δεδοµένων των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, που κατ’ αρχήν αφορούν µόνο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά (ηµεροµηνία, ώρα, διάρκεια, είδος επικοινωνίας) τηλεφωνικών επικοινωνιών και ηλεκτρονικού ταχυδροµείου και όχι το περιεχόµενο. Το απόρρητο της επικοινωνίας θα αίρεται µόνο µε διάταξη του ανακριτή σε περίπτωση διερεύνησης σοβαρού εγκλήµατος. Τα δεδοµένα θα τηρούνται εντός της ελληνικής επικράτειας και θα καταστρέφονται µε αυτοµατοποιηµένο τρόπο µετά την εκπνοή του δωδεκάµηνου.

Το νέο νοµοθέτηµα καθιστά τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών υπεύθυνους για την υποχρεωτική διατήρηση των δεδοµένων, ώστε αν παραστεί ανάγκη να τα διαβιβάσουν στις αρµόδιες αρχές, όπως ρητά αναφέρει η Οδηγία 2006/24/ΕΚ µε γνώµονα τη βεβαιότητα ότι η επεξεργασία των σχετικών στοιχείων µπορεί να αποτελέσει πολύτιµο εργαλείο στη µάχη κατά της τροµοκρατίας και του οργανωµένου εγκλήµατος. Με τοίδιο νοµοσχέδιο, πουκατατέθηκεχθεςτο βράδυ στη Βουλήαπό τον υπουργό ∆ικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, επανακαθορίζονται οι όροι λειτουργίας των καµερών µε την έγκριση της Αρχής Προστασίας ∆εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα, υπό την αίρεση ότι ο επιδιωκόµενος σκοπός που είναι η προστασία της ζωής, της δηµόσιας ασφάλειας, της ιδιοκτησίας, του περιβάλλοντος και της εθνικής άµυνας, δεν µπορεί να επιτευχθεί µε ηπιότερα µέσα. Συγκριτικά µε ό,τι ισχύει σήµερα στο πεδίο της ηλεκτρονικής παρακολούθησης στους δηµόσιους χώρους, το νέο νοµοθέτηµα καταργεί τη δικαιοδοσία των εισαγγελικών αρχών επί της λειτουργίας των συστηµάτων βιντεοεπιτήρησης και προβλέπει την έκδοση προεδρικού διατάγµατος για τη ρύθµιση των προϋποθέσεων εγκατάστασης και λειτουργίας σύµφωνα µε το Σύνταγµα και την Ευρωπαϊκή Σύµβαση ∆ικαιωµάτων του Ανθρώπου. Το προεδρικό διάταγµα θα συσχετίζει τον σκοπό της εγκατάστασης µε τις αρµοδιότητες της εκάστοτε αρχής και θα θέτει συγκεκριµένα κριτήρια για την αναγκαιότητα της επιτήρησης και της επεξεργασίας των δεδοµένων.

Ειδικότερα όσον αφορά τις διαδηλώσεις, η χρήση καµερών θα πρέπει να έχει εξαιρετικό χαρακτήρα,αναλόγως δηλαδή των περιστάσεων, ενώ το προεδρικό διάταγµα θα εξειδικεύει τα οργανωτικά και τεχνικά µέτρα ασφαλείας. Της έκδοσης του προεδρικού διατάγµατος θα προηγείται γνωµοδότηση της Αρχής Προστασίας ∆εδοµένων, στην οποία θα γνωστοποιείται γενικότερα κάθε επεξεργασία δεδοµένων.
NEA.