Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Δεν αντέχουν και το καταγγέλλουν

Αμερικάνικη έρευνα για τα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί

Όλο και περισσότερα παιδιά ενημερώνουν τις σχολικές αρχές, τους γιατρούς και την αστυνομία ότι έχουν πέσει θύματα κακοποίησης σύμφωνα με αμερικανικούς ερευνητές.

Τηλεφωνική έρευνα που έγινε σε δείγμα 4.500 παιδιών και εφήβων στις ΗΠΑ το 2008 διαπίστωσε ότι σχεδόν τα μισά παιδιά και έφηβοι που έπεσαν θύματα βίας ή κακοποίησης το είπαν σε κάποιον στο σχολείο, στην αστυνομία, σε γιατρό ή σε νοσοκόμα.

Το 1992, σε παρόμοια έρευνα που είχε διεξαχθεί, το ποσοστό αυτών των περιπτώσεων ανέρχετο σε 25%, όπως αναφέρουν ο Ντέιβιντ Φίνκελχορ του πανεπιστημίου του New Hampshire και οι συνεργάτες του στην επιθεώρηση «Αρχεία Παιδιατρικής και Ιατρικής των Εφήβων».

Ποσοστό μεγαλύτερο του 58% των παιδιών και των εφήβων απάντησαν ότι είχαν πέσει οι ίδιοι θύματα τουλάχιστον μία φορά τον περασμένο χρόνο.

Σχεδόν το 46% απάντησαν ότι είχαν ενημερώσει τις αρχές για ό,τι συνέβη, κυρίως για σοβαρά περιστατικά.

Ωστόσο, τα παιδιά φάνηκε ότι είχαν μιλήσει και για άλλα προβλήματα καθώς το 51,5% είχαν ενημερώσει κάποιον για το ότι είχαν υποστεί εκφοβισμό, το 48% είχαν ενημερώσει κάποιον ότι τα παραμελούσαν και το 47% είχαν καταγγείλει κάποια κλοπή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά είχαν ενημερώσει κάποιον από το σχολείο τους.

Η αστυνομία είχε ενημερωθεί στο 12.7% των περιπτώσεων και οι ιατρικές αρχές στο 1.8%.

Από το αποτέλεσμα της έρευνας προκύπτει ότι υπάρχει βελτίωση και ότι οι πολυετείς προσπάθειες ενημέρωσης του κοινού να παροτρύνει τα παιδιά να ενημερώνουν άλλους για τέτοια περιστατικά έχουν αποδώσει καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου