Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Θεοφάνια: Μια από τις αρχαιότερες γιορτές...

Αυτή τη μέρα ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τους καλικάντζαρους. Στις 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Θεοφανίων, τα αερικά, τα παγανά, οι καλκάδες, οι γνωστοί σε όλους μας καλικάντζαροι, εγκαταλείπουν τις εγκόσμιες αταξίες τους και ξαναγυρίζουν στο αιώνιο έργο τους: Να κόψουν το δέντρο, που κρατάει τον κόσμο, ώστε να ... γκρεμιστεί και να χαθεί, για να εκδικηθούν τους ανθρώπους.
Θεοφάνια ή Φώτα. Από τις μεγάλες γιορτές του ελληνορθόδοξου εορτολογίου. Χαρούμενα, θριαμβευτικά και ελπιδοφόρα, αλλά και κλείσιμο του Δωδεκαήμερου, που «άνοιξε» την παραμονή των Χριστουγέννων.

Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια η γιορτή αυτή κάλυπτε μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου των Φώτων (Αγιασμού, Θεοφάνια, Αγίου Ιωάννη) γιορτάζεται και μία υπολανθάνουσα λατρεία προς το νερό. Τα νερά θεωρούνται παντού αγιασμένα. Κανείς πια δεισιδαιμονικός φόβος από τις νύχτες και τα ξωτικά του χειμώνα.

Κατά τα Θεοφάνια φανερώθηκε η τριαδικότητα του Θεού, η Αγία Τριάδα. Λέγονται όμως και «Φώτα», γιατί κατά τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, την παραμονή των Θεοφανίων βαπτίζονταν οι οπαδοί της νέας θρησκείας. Η αναζήτηση της καθάρσεως από τον άνθρωπο αντικατοπτρίζεται ακόμη και στις αρχαίες θρησκείες.

Αυτή τη μέρα ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για τους καλικάντζαρους. Στις 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Θεοφανίων, τα αερικά, τα παγανά, οι καλκάδες, οι γνωστοί σε όλους μας καλικάντζαροι, που έκαναν την εμφάνισή τους στον επάνω κόσμο με την αρχή του Δωδεκαήμερου, εγκαταλείπουν τις εγκόσμιες αταξίες τους και ξαναγυρίζουν στο αιώνιο έργο τους: Να κόψουν το δέντρο, που κρατάει τον κόσμο, ώστε να γκρεμιστεί και να χαθεί, για να εκδικηθούν τους ανθρώπους.

Κινηματογράφος 2010: Οι ταινίες που αγαπήσαμε

Κινηματογραφικά μιλώντας το 2010 θα μείνει στην ελληνική ιστορία για την υπερπροσφορά του, σε σημείο που αναρωτιέσαι για το τι μπορείς να θυμηθείς και τι όχι τώρα που τελειώνει. Προσωπικά ανέτρεξα στο φιλικό τεφτέρι μου, εκεί που σημειώνω τα πάντα που αφορούν τις πρεμιέρες. Τρόμαξα στην τελική καταμέτρηση με τις 250 και βάλε ταινίες μαζί με τις επανεκδόσεις απί την 1η Ιανουρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.
Προς το τέλος της χρονιάς υπήρξαν εβδομάδες με 9,10 ή και 11 ακόμη νέες ταινίες, νούμερο υπερβολικό σε μια κινηματογραφική αγορά μάλλον φτωχή και σε μια εποχή βαθύτατης κρίσης σε όλους τους τομείς, ακόμα και σε αυτόν την φτηνής ψυχαγωγίας όπως είναι ο κινηματογράφος. Καλό θα ήταν οι έλληνες διανομείς να σκεφτούν καλά το δύσκολο έτος που βρίσκεται μπροστά μας γιατί αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και οι αίθουσες προβάλλουν ταινίες για διψήφιο αριθμό θεατών, τότε πολλές θα κλείσουν.
TOP 10 ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ...

«Λίβανος» («Lebanon», Ισραήλ) του Σάμουελ Μόαζ
Θέμα της αριστουργηματικής αυτής ταινίας που διαδραματίζεται εξ’ ολοκλήρου μέσα σε ένα τεθωρακισμένο των ισραηλινών την αυγή του πρώτου πολέμου του Λιβάνου (1982) είναι ο φόβος στον πόλεμο, η αγωνία του πολεμιστή μπροστά στον θάνατο, το άγχος του αν θα βγάλει ζωντανός την ημέρα. Παρακολουθούμε την πορεία του τανκ ενώ συνοδεύει μια περίπολο σε έρευνα εχθρικής περιοχής. Αυτό που αρχικώς φαίνεται ως επιχείρηση ρουτίνας τίθεται σταδιακά εκτός ελέγχου και μετατρέπεται σε παγίδα θανάτου. Η εικόνα του πολέμου έξω από το τεθωρακισμένο παρουσιάζεται αποκλειστικώς μέσα από την διόπτρα του πυροβολητή, η ματιά του οποίου είναι στην πραγματικότητα η ματιά του Σαμουελ Μάοζ που υπήρξε ο ίδιος πυροβολητής στον πρώτο πόλεμο του Λιβάνου.
«Ο αόρατος συγγραφέας» («The ghost writer», Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία) του Ρόμαν Πολάνσκι
Διασκεδαστικό θρίλερ μυστηρίου γύρω από έναν βρετανό συγγραφέα (Γιούαν Μαγκρέγκορ) ο οποίος αναλαμβάνει να γράψει την βιογραφία του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας (Πιρς Μπρόσναν) μένοντας για λίγο μαζί του σε κάποιο νησί στα ανατολικά παράλια των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε πρώτο επίπεδο μια χορταστική και πληθωρική ταινία που χαίρεσαι να βλέπεις και μετά να την σκέφτεσαι. Δαιδαλώδης αλλά ελκυστική πλοκή, ατμόσφαιρα που θυμίζει Αλφρεντ Χίτσκοκ στα καλά του, άψογη χρήση της μουσικής (οι νότες του Αλεξάντρ Ντεσπλά θυμίζουν Μπέρναρντ Χέρμαν που ήταν στενός συνεργάτης του Χίτσκοκ). Πέρα όμως από το εξαιρετικά καλοστημένο θρίλερ που είναι, η ταινία με έναν υπόγειο, διακριτικό τρόπο, αποτελεί την καλλιτεχνική εκδίκσηση ενός σπουδαίου κινηματογραφιστή προς την σάπια αμερικανική κοινωνία η οποία όσο εύκολα τον αποθέωσε άλλο τόσο εύκολα τον γκρέμισε.
«Το νησί των καταραμένων» («Shutter Island», ΗΠΑ) του Μάρτιν Σκορσέζε
Με φόντο την Αμερική του Ψυχρού Πολέμου της δεκαετίας του 1950, ο Μάρτιν Σκορσέζε έφτιαξε μια πολυεπίπεδη ταινία. Πίσω από την βιτρίνα ενός καλοστημένου ψυχολογικού θρίλερ (βασισμένου στο μυθιστόρημα του Ντένις Λεχέιν) κρύβεται μια κριτική διάθεση απέναντι στην ίδια την αμερικανική κοινωνία. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο κρατά τον ρόλο κλειδί της ταινίας παίζοντας έναν αινιγματικό αστυνομικό, στοιχειωμένο από τα φαντάσματα των θυμάτων του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και από το φάντασμα της γυναίκας του που πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Μέσα από την αναζήτηση ενός ψυχοπαθούς που δραπέτευσε από το ψυχιατρείο το οποίο στεγάζεται σε ένα απομονωμένο νησί, ο Σκορσέζε πλάθει μια μικρογραφία μιας κοινωνίας βυθισμένης στην παράνοια, τις λοβοτομές και τα εγκληματικά πειράματα απέναντι στα απροστάτευτα ψυχοπαθητικά άτομα.
«Toy Story 3» (ΗΠΑ) του Λι Ανκριτς
Oι ταλαιπωρημένες αλλά και πεισματάρες κούκλες του «Toy Story» (1995) ενώνουν για τρίτη φορά τις δυνάμεις τους προκειμένου να μην γίνουν σκουπίδια. Στην τρίτη ταινία το αφεντικό των κουκλών, ο Άντι ετοιμάζεται να πάει στο κολέγιο με αποτέλεσμα ο Μπαζ, ο Γούντι και τα υπόλοιπα πιστά παιχνίδια του, να αρχίσουν να προβληματίζονται για το αβέβαιο μέλλον τους. Τι τους περιμένει; Θα βρεθούν στον κάλαθο των αχρήστων; Θα μπουν σε μια κούτα στο πατάρι; Το ταξίσι τους θα είναι μια ακόμη απίστευτη περιπέτεια μέσα από την οποία θα συναντηθούν με άλλες κούκλες (και όχι τόσο καλές) και ασυγκράτητα νήπια καταστροφικών διαθέσεων. Στο πανδαιμόνιο που θα επικρατήσει η παλιοπαρέα θα προσπαθήσει να παραμείνει ενωμένη. Σύνθημά της το μότο των Τριών Σωματοφυλάκων: «Ολοι για έναν, ένας για όλους!»
«Το μυστικό στα μάτια της» («El secreto de sus ojos», Αργεντινή 2009) του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα
«Θα έχεις χιλιάδες παρελθόντα και κανένα μέλλον. Ξέχνα το. Θα καταλήξεις μόνον με αναμνήσεις…» Όμως ο πρώην επιθεωρητής της εισαγγελίας του Μπουένος Αϊρες Μπενχαμίν Εσπόζιτο (Ρικάρντο Νταρίν) δεν μπορεί να ξεχάσει. Είναι πάρα πολλά τα χρόνια που το μελανότερο κεφάλαιο της ζωής του, η υπόθεση της δολοφονίας μιας γυναίκας, τον έχει στοιχειώσει. Με την επιμονή του Εσπόζιτο ο δολοφόνος συνελήφθη και φυλακίστηκε μόνο και μόνο για να αποφυλακιστεί και αργότερα να εξαφανιστεί. Η έρευνα για την ανεύρεσή του θα συνεχιστεί 25 χρόνια μετά γιατί πρέπει να βρεθεί ένα τέλος στο βιβλίο που ο επιθεωρητής πλέο γράφει. Αλλά υπάρχει ένας ακόμη λόγος. Ο έρωτας. Ένα παζλ λοιπόν, ένα γοητευτικό παιχνίδι μυστηρίου γύρω από την μνήμη και την εμμονή, το πάθος μα και την ανάγκη να κλείσεις λογαριασμούς που σε έχουν εγκλωβίσει μια ολόκληρη ζωή. Μέσα από το δαιδαλώδες «ταξίδι» ενός ανθρώπου ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν ένα κέντημα του σκηνοθέτη Χουάν Χοσέ Καμπανέλα (και του μοντέρ του) που σε χαϊδεύει ενώ το παρακολουθείς. ?
«Attenberg» (Ελλάδα) της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη
Από την ιδιαίτερη σχέση φιλίας ανάμεσα σε μια 23 χρονη και τον ετοιμοθάνατο, αρχιτέκτονα πατέρα της (Αριάν Λαμπέντ – Βαγγέλης Μουρίκης) αναδύεται τόσο το σεναριακό ενδιαφέρον όσο και η βαθιά μελαγχολία του «Attenberg» που λαμβάνει χώρα στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας. Αξιοπερίεργο φιλμ, κάπως κλειστό στον εαυτό του αλλά αυτό ακριβώς είναι που το κάνει τόσο πολύ αξιόλογο, τόσο αξιοπερίεργο. Οσο για τον αισθητικό κόσμο της ταινίας, θυμίζει αρκετά εκείνον της περσινής καλλιτεχνικής επιτυχίας «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου ο οποίος μάλιστα στο «Attenberg» κρατά έναν μικρό ρόλο και βγάζει, άθελά του, το περισσότερο γέλιο. ?
«Ο αμερικάνος» («The American»,
ΗΠΑ) του Αντον Κόρμπιν
Αναμονή και σιωπή είναι λέξεις-κλειδιά στην δεύτερη ταινία του Αντον Κόρμπιν, ολλανδού φωτογράφου που το 2008 έκανε ένα θαυμάσιο σκηνοθετικό ντεμπούτο με το «Control». Ο Τζακ ή Εντουαρντ ή ένας Θεός ξέρει πώς στην πραγματικότητα τον λένε δεν έχει πολλά να πει, γι’ αυτό και δεν μιλάει πολύ. Το επάγγελμά του δολοφόνος και για την τελευταία «δουλειά» του βρίσκεται σε κάποιο χωριό της Ιταλίας, όπου περιμένει να του δοθεί η εντολή για να προχωρήσει. Η θαρραλέα, αντι-στάρ ερμηνεία του Τζορτζ Κλούνεϊ και οι επιρροές του Κόρμπιν από τον «Δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο» και τον «Κόκκινο κύκλο» του Ζαν-Πιερ Μελβίλ ξεχωρίζουν σε μια ταινία που γυρίστηκε με αμερικανικά χρήματα και αμερικανό σταρ αλλά έχει ψυχή και βλέμμα ευρωπαίου.
«Είμαι ο έρωτας» («Io sono l’ amore», Ιταλία) του Λούκα Γκουαντανίνο
Στον πιο σέξι ρόλο της καριέρας της, η Τίλντα Σουίντον υποδύεται την ρωσίδα αριστοκράτισσα του Μιλάνου που θα ρισκάρει την βολή της για την ομορφιά του αληθινού έρωτα. Ένα γνήσιο κινηματογραφικό διαμάντι που βλέποντάς το ένιωθα ότι συναντούσα τον Μικελάντζελο Αντονιόνι και τον Λουκίνο Βισκόντι στην ίδια ταινία, ένα μελόδραμα που θα ζήλευε ακόμα και ο Ντάγκλας Σερκ. Φωτισμός χαμηλός, ο φακός καταγράφει κάθε γωνία, κάθε δωμάτιο, κάθε σκαλοπάτι, κάθε σερβίτσιο, κάθε πρόσωπο, σαν να τα χαιδεύει. Το μεγαλείο αυτής της ταινίας είναι κυρίως η αισθητική της εικόνας της γιατί όλα «βγαίνουν» χωρίς να λέγονται, μέσα από βλέμματα, χειρονομίες και κάδρα που σφραγίζονται για πάντα στην μνήμη.
«Θα συναντήσεις έναν ψηλό μελαχρινό άντρα» («You will meet a tall dark stranger, ΗΠΑ/ Ισπανία) του Γούντι Αλεν
Ο κύριος του τίτλου δεν είναι άλλος από τον θάνατο και που ο Γούντι Αλεν, εδώ, προσπαθεί να ξορκίσει πλάθοντας ιστορίες καθημερινής τρέλας γύρω από χυμώδεις ήρωες. θα βρούμε τον Αλφι (Αντονι Χόπκινς) έναν προχωρημένης ηλικίας πλούσιο λονδρέζο ο οποίος παρατά την γυναίκα του για μια πόρνη (Τζέμα Τζόουνς, Λούσι Παντς, αντστοίχως). Θα βρούμε την κόρη του την Σάλι (Ναόμι Γουότς) που ζει μίζερα και δυστυχισμένα με τον δικό της σύζυγο τον Ρόι (Τζος Μπρόλιν), έναν αμερικανό συγγραφέα χωρίς έμπνευση. Ψέματα και υστερία, άγχος και ασυναρτησία, εσπευσμένες κινήσεις που οδηγούν σε μοιραία λάθη. Ολοι αυτοί οι τύποι τρέχουν και δεν φτάνουν πανικόβλητοι, αναζητούν την αλλαγή για να γίνουν καλύτεροι αλλά γίνονται χειρότεροι γιατί εν τέλει λησμονούν την ίδια την ζωή. Ξεχνούν να την απολαύσουν, μας λέει με χιούμορ ο Γούντι, ενώ προσπαθούν να την ανανεώσουν.
«Ενας άντρας μόνος» («A single man», ΗΠΑ) του Τομ Φορντ
Στο Λος Αντζελες του 1962, ένας ομοφυλόφιλος βρετανός καθηγητής προσπαθεί να ξεπεράσει τον χαμό του συντρόφου του. Φιλμ υπέροχο σε όψη και σκέψη, έδωσε στον Κόλιν Φερθ την ευκαιρία να υποδυθεί τον καλύτερο ρόλο της καριέρας του για τον οποίο για πρώτη φορά διεκδίκησε το Οσκαρ (που εν τέλει δεν πήρε, κάτι που μάλλον θα γίνει για την τελευταία ταινία του «Ο λόγος του βασιλιαά»). Επίσης, ένα αξιοζήλευτο ντεμπούτο στην σκηνοθεσία μυθοπλασίας του σχεδιαστή μόδας Τομ Φορντ, την επόμενη ταινία του οποίου περιμένω πως και πώς να δω. Ντεμπούτα όπως το «Ενας άντρας μόνος» δεν συναντάμε κάθε μέρα.?
ΤΟP 10 ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΩΝ
«The social network» (ΗΠΑ) του Ντέιβιντ Φίντσερ
Η υπερεπιτυχημένη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook είναι η αφορμή και όχι το ίδιο το θέμα της υπερτιμημένης ταινίας του Ντέιβιντ Φίντσερ της οποίας ουσιαστική υπόθεση είναι η πρωτιά, ο Νο 1 κανόνας του καπιταλιστικού συστήματος. Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Τζέσι Αϊζενμπεργκ) είναι ένας μοναχικός δισεκατομμυριούχος που έρχεται αντιμέτωπος με όλους όσοι υποστηρίζουν ότι τους «πούλησε» για να φανεί μόνον εκείνος. Ο Φίντσερ γύρισε μια χαμηλοφωτισμένη ταινία, εσωτερικών κυρίως χώρων, δίνοντας εξαντλητική έμφαση στους διαλόγους που αναφέρονται στο παρασκήνιο της όλης υπόθεσης. Στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας τα γεγονότα και οι καταστάσεις σε βομβαρδίζουν τόσο ανελέητα ώστε «χάνεις την μπάλα» και ναι, βαριέσαι από την ακατάπαυστη φλυαρία.
«Δίψα» («Thirst», Νότια Κορέα) του Παρκ Τσαν Γουκ
Αλαλούμ «βαμπιροϊστορία» σύμφωνα με την οποία ένας κορεάτης καθολικός ιερέας προσβάλλεται από έναν ιό και επανακάμπτει όταν του γίνεται μετάγγιση αίματος από άγνωστο παραλήπτη. Αφετηρία για ένα ανομολόγητο (και ανόητα διεστραμμένο) λουτρό αίματος και σεξ που με έκανε να νιώσω πολύ άσχημα για το γεγονός ότι προέρχεται από τον άνθρωπο που έκανε το «Old boy».
«Οι γονείς της συμφοράς» («Little Fockers», ΗΠΑ) του Πολ Βάις
Μετά τον «Γαμπρό της συμφοράς» και τα «Πεθερικά της συμφοράς», ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξακολουθεί να συμπεριφέρεται άκαρδα στον γαμπρό του (Μπεν Στίλερ) αλλά το χιούμορ της τρίτης ταινίας δείχνει πια σημάδια κόπωσης. Νιώθεις ότι ο Ντε Νίρο ξεμωράθηκε και ο Στίλερ παρασοβάρεψε. Κάποια στιγμή τα πράγματα κλείνουν τον κύκλο τους και ο κύκλος των «Fockers» έχει κλείσει προ πολλού.
«Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η κλοπή της αστραπής» («Percy Jackson and the Olympians», ΗΠΑ) του Κρις Κολόμπους.
H Αρχαία Ελλάδα ξαναζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, αυτή την φορά μέσω του μπεστ σέλερ «Ο Πέρσι Τζάκσον και η κλοπή της Αστραπής» του Ρικ Ραϊόρνταν, στο οποίο η ελληνική μυθολογία ενσωματώνεται στην σύγχρονη αμερικανική κουλτούρα προκειμένου να γίνει χωνευτή στο νεανικό κοινό του My space και του Twitter. Ως ιδέα καθόλου κακή αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο κιτς από τις ιταλικές χλαμύδες του ’60.
«Επικηρύσσοντας την πρώην» («The bounty hunter», ΗΠΑ) του Αντι Τέναντ
Η Tζένιφερ Ανιστον εμπλούτισε την καριέρα της με έναν ακόμη …ανύπαρκτο ρόλο, εκείνον της ρεπόρτερ που βρίσκεται στα μαχαίρια με τον κυνηγό επικηρυγμένων, πρώην άντρα της (Τζέραρντ Μπάτλερ). Αποφασισμένη να ακολουθήσει τα χνάρια ενός καυτού ρεπορτάζ, η ρεπόρτερ δεν θα παραστεί σε μια δίκη όπου είναι κατηγορούμενη με αποτέλεσμα ο άντρας της να την βάλει στο στόχαστρό του. Το τι θα ακολουθήσει δεν λέγεται_ πάντα μέσα στο πλαίσιο των υπερβολών που είναι το χαρακτηριστικό των ταινιών αυτού του τύπου. ?
«Ο διαχειριστής» (Ελλάδα) του Περικλή Χούρσογλου
Παίζοντας έναν συμφεροντολόγο γερο- υδραυλικό, ο Κώστας Βουτσάς είναι το μόνο στοιχείο που σώζεται από αυτήν την μίζερη, άχαρη, κακοφωτισμένη και εν τέλει κουραστική ταινία μέσω της οποίας ο Περικλής Χούρσογλου σχολιάζει την ασυνενοησία των κατοίκων μιας πολυκατοικίας με κεντρικό ήρωα τον ίδιο στον ρόλο του διαχειριστή με τα πολλά προβλήματα σε όλους τους τομείς.
«Guilt» (Ελλάδα/ Κύπρος) του Βασίλη Μαζωμένου
Στα χέρια του Βασίλη Μαζωμένου η τραγωδία της Κύπρου μετατράπηκε σε αλληγορία που τείνει προς την σαχαλαμάρα. Η ακατάπαυστη μπουρδολογία της σπάζει όχι μόνο νεύρα αλλά και κόκαλλα, ενώ η Εβελινα Παπούλια θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει το Χρυσό Βατόμουρο. Δύσκολο το σπορ του κινηματογράφου. Αμα δεν το’ χεις βρε παιδί μου, δεν το’ χεις. Πάει τέλειωσε. ?
«Agora» (Ισπανία/ Μάλτα) του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ
Θέμα της ταινίας ο τυφλός φανατισμός των χριστιανών, διάχυτος στους δρόμους της Αλεξάνδρειας του 4ου μ.Χ. αιώνα, όπου η Υπατία (Ρέιτσελ Βάιζ) μάχεται να σώσει τη συγκεντρωμένη σοφία του αρχαίου κόσμου. Οι χριστιανοί παρουσιάζονται ως τέρατα που κατασπαράσσουν κάθε τι που έχει σχέση με τη διανόηση, τη φιλοσοφία και τον ουμανισμό. Ο Αμενάμπαρ χειρίζεται με θάρρος ένα θέμα ταμπού αλλά προσηλώνεται υπερβολικά στις σκηνές βίας και σου δίνει την αίσθηση ότι σπατάλησε πακτωλούς χρημάτων χωρίς ουσιαστικό λόγο πέραν της λαγνείας του αίματος στην οθόνη. ?
«Kick ass» (ΗΠΑ) του Μάθιου Βον
O ξένος τίτλος αναφέρεται στον πιο ασυνήθιστο ήρωα κόμιξ με υπερήρωες. Ο Ντέιβ Λιζέφσκι (Ααρον Τζόνσον) που γεννήθηκε από την πένα του Μαρκ Μίλαρ, είναι ο περίγελος του σχολείου του και θέλει να ξεφύγει από την διαρκή ταλαιπωρία. Αυτοκρίζεται υπερήρωας, καταλήγει στο νοσοκομείο και όταν ωριμάζει γίνεται διάσημος. Ο χαβαλές όμως καταλήγει σε ύμνο της αυτοδικίας και μάλιστα με ισχυρότερο χαρακτήρα ένα ανήλικο κοριτσάκι (Κλόι Γκρέις Μόρτεζ). ?
«Σκοτεινή καρδιά» («Heartless»,
Aγγλία) του Φίλιπ Ρίντλεϊ
Eμετικό μείγμα κανιβαλισμού, δαιμονολογίας, ασυναρτησίας και κυρίως ανοησίας με κεντρικό ήρωα έναν τύπο (Τζιμ Στέρτζες) που σε μια ακόμη παραλλαγή του Φάουστ πουλά την ψυχή του στο διάβολο και μπλέκει σε φασαρίες. Τι μπορείς να περιμένεις από μια ταινία της οποίας το χάιλαιτ είναι η σκηνή όπου βλέπουμε τον κεντρικό ήρωα τρέχει για να τοποθετήσει εγκαίρως στην εκκλησία την παλλόμενη καρδιά που έχει μόλις ξεριζώσει; Ακόμα χειρότερα η ταινία φέρει την υπογραφή του Φίλιπ Ρίντλεϊ, ενός σκηνοθέτη που μας είχε εντυπωσιάσει με την αισθητική του στις αρχές της δεκαετίας του ’60 με το εξαίρετο «Διάφανο δέρμα». Τι κρίμα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ 

Οι μειώσεις μισθών αποτελούν λύση...;

Μειώσεις μειώσεις μειώσεις! Η λύση του κράτους στα δημοσιονομικά του προβλήματα (μαζί με την αύξηση των φόρων)! Όταν μειώνεις έναν μισθό πχ 200 ευρώ η μείωση αυτή είναι... ονομαστική. Εάν οι τιμές των αγαθών μειωθούν τότε η πραγματική μείωση (το τι αγοράζεις) θα είναι μικρότερη άρα και η πίεση των εργαζομένων θα ναι μικρότερη και οι επιπτώσεις στο βιοτικό τους επίπεδο λιγότερο δραματικές. Εδώ υπάρχει ένα από τα παράδοξα της χωράς μας. Είμαστε η μοναδική οικονομία στον κόσμο όπου η μείωση της αγοραστικής δύναμης συνοδεύεται από αύξηση τιμών. Κάποιος θα πει ότι είναι λογικό αφού αυξάνεται ο ΦΠΑ και οι ΔΕΚΟ. Ωστόσο η παράλογη αύξηση τιμών σε βασικά προϊόντα υπάρχει από το 2000 με αποτέλεσμα οι επίδραση των παραπάνω παραγόντων να είναι συνοδευτική πάρα βασική. Το πρόβλημα έγκειται στην ύπαρξη καρτέλ. Δείτε τα αγροτικά προϊόντα τη διάφορα έχουν από τον παραγωγό στον καταναλωτή. Επομένως το κράτος θα έπρεπε να σπάσει αυτά τα καρτέλ ώστε να αποδώσουν τα μέτρα με το λιγότερο κοινωνικό κόστος. Μάλιστα έπρεπε να ενδιαφερθεί για τα καρτέλ από το 2000. Γιατί όμως δε το έκανε? Το να πω ονόματα είναι ποινικα κολάσιμο αλλά κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί τις σχέσεις μεγαλοεργολάβων, βιομηχάνων χονδρεμπόρων με το λεγόμενο πολιτικό κύκλο, όπως διαρρέει στις εφημερίδες.
Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει και εάν δε πιέσουμε την εκαστοτε εξουσία προς αυτή τη κατεύθυνση θα μείνουμε με τον λαϊκισμό των κατευθυνόμενων ΜΜΕ περί ανάγκης θυσιών, μονοδρόμων κτλ.

Όταν ο Ντίσνεϊ επισκέφθηκε τον Πειραιά


 
Δεν είναι λογικό να κάνουν κουμάντο άλλοι στη δική σου γειτονιά
Σία Κοσιώνη
Αγαπητέ Ντόναλντ,

Μην ακούς αυτά που λένε στο CNN. Η Ελλάδα είναι μία πανέμορφη, ήσυχη και ασφαλής χώρα. Το σπίτι μας βρίσκεται σε μία από τις πιο ωραίες γειτονιές της Αττικής, στην Πειραϊκή. Είναι πολύ γνωστή για τα ουζερί της, το θαλασσινό τοπίο και τα αρχαία της και πολύς κόσμος έρχεται καθημερινά εδώ για να περάσει μερικές ξέγνοιαστες ώρες. Άκου τώρα Ντόναλντ να τρελαθείς! Θάλασσα μέχρι εκεί που πιάνει το μάτι σου! Εσύ που λατρεύεις το νερό θα έριχνες κάτι βουτιές αν ήσουν εδώ… Και έχει και κάτι αρχαία τείχη που χτίστηκαν λέει από ένα στρατηγό Κόνωνα τον 5ο αιώνα προ Χριστού. Υπήρχε άραγε ρε φίλε η Αμερική τότε;

Περνάμε μια γαλήνια ζωή εδώ και η οικονομική κρίση που ακούς και λένε στην τηλεόραση δε μας έχει επηρεάσει καθόλου. Έχουμε βρει και πολύ καλές παρέες. Ξεχυνόμαστε βράδυ πρωί στη γειτονιά, παίζουμε κρυφτό στα βράχια, τρέχουμε, σκαρφαλώνουμε στα τείχη, κυλιόμαστε στα χορτάρια, απολαμβάνουμε τον ελληνικό ήλιο και πάνω από όλα το καλό ελληνικό φαγητό. Νοστιμότατο και άφθονο! Καλά, θα σου φανεί απίστευτο, αλλά εκεί που κάθεσαι αμέριμνος και κάνεις την ηλιοθεραπεία σου στις πολεμίστρες... Τσουπ! Εμφανίζεται από το πουθενά μπροστά σου μία απίστευτη λιχουδιά! Μαγικό μέρος σου λέω Ντόναλντ…

Α! Ξεχάσαμε να σου γράψουμε το βασικότερο. Έχουμε αποκτήσει 5 παιδιά. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι τα πλάσματα που θα φέρεις στον κόσμο θα μπορούν να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Για αυτό και όλες οι οικογένειες εδώ έχουν πολλά παιδιά και κάθε τόσο και λιγάκι γιορτάζουμε γεννητούρια. Κανείς δε σε ενοχλεί σε αυτή τη γειτονιά. Αντιθέτως το περιβάλλον είναι πολύ φιλόξενο και τα παιδιά μεγαλώνουν σωστά. Άντε να βρεθεί κανένας παράξενος πού και πού να πει ότι τον ενοχλούμε και να κάνει παράπονα. Αλλά αυτό είναι σπάνιο. Κατά βάση συνυπάρχουμε όλοι ειρηνικά.

Πρόσφατα έγιναν εκλογές εδώ στον Πειραιά και ο δήμαρχος που βγήκε υποσχέθηκε ότι θα κάνει τη γειτονιά μας ακόμη ωραιότερη από ό,τι είναι. Τι να πεις φιλαράκι… Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο λένε οι τρελοέλληνες. Είναι λίγο λοξοί… Τελειομανείς... Η αλήθεια είναι ότι θα τον ψηφίζαμε κι εμείς, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη το δικαίωμα του εκλέγειν. Πιστεύω όμως ότι σε λίγο καιρό θα βγουν τα χαρτιά μας και θα μπορούμε κι εμείς να ψηφίζουμε κανονικά. Διότι αν το καλοσκεφτείς δεν είναι λογικό να κάνουν κουμάντο άλλοι στη δική σου γειτονιά.

Καλέ μου Ντόναλντ, να ήξερες πόσο μας έχεις λείψει… Δεν περνά μέρα που να μη σε σκεφτόμαστε. Δώσε ένα χάδι στη μουσούδα του Πλούτο και πες του ότι τώρα που φτιάξαμε τη ζωή μας εδώ πολύ σύντομα θα τον φέρουμε κι αυτόν.

Με πολύ αγάπη,

Μίκυ & Μίνι Μάους

Πλαφόν στην ταρίφα για το Ελ. Βενιζέλος

Πλαφόν στα κόμιστρα των ΤΑΧΙ από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», βάζει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε μια...



 προσπάθεια να εκλείψουν τα κρούσματα αισχροκέρδειας από μερίδα αυτοκινητιστών.

Έτσι, από την 1η Φεβρουαρίου, με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια, το κόστος στα ταξί με μονή ταρίφα από περιοχές εντός του δακτυλίου προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αντίστροφα, θα διαμορφώνεται στα 35 ευρώ.

Στα 50 ευρώ θα ανέρχεται το κόστος της διπλής ταρίφας που ισχύει από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί .

Στην τιμή περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ, η πτώση σημαίας καθώς επίσης τα πρόσθετα του αεροδρομίου, των αποσκευών και τα διόδια της Αττικής οδού.

Στην απόφαση διευκρινίζεται ότι οι διαδρομές στις οποίες ισχύει το εν λόγω τιμολόγιο είναι από και προς το διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», με προορισμό ή αφετηρία εντός του δακτυλίου, που σχηματίζουν οι λεωφόροι και οι οδοί Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπύρου Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Α. Φραντζή - Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός, Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - πλατεία Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Αλεξάνδρας (συμπεριλαμβανομένων και των αναφερόμενων λεωφόρων - οδών).


ΑΡΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ: 1-0 - Τo βάρος του Ρουίζ... σε χρυσάφι!

Αν ήμουν μάνατζερ θα κρατούσα το βίντεο του αγώνα ΑΡΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ για πάντα στον υπολογιστή μου, όχι για να πλασάρω στους πελάτες μου κάποιο συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή...
αντίθετα, για να τονίσω με τη (κραυγαλέα) σημερινή απουσία τη διαχρονική αναγκαιότητα του καθαρόαιμου επιτελικού μέσου.
Ο ΑΡΗΣ ευτύχησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ρουίζ. Ο γουαταμαλτέκος φορ, αν και για πολλούς υπέρβαρος και κουρασμένος, αποδεικνύει με την κρισιμότητα των τερμάτων που επιτυγχάνει σε Ευρώπη και Ελλάδα πως αξίζει το βάρος του σε χρυσάφι ή.... τουλάχιστον μία θέση στο ρόστερ της ομάδας σαν μια πρώτης τάξεως εναλλακτική, λόγω της ηλικίας του, λύση για την επίθεση.
Η ευφορία που σκόρπισε στις κερκίδες το γρήγορο τέρμα έσκασε σα χριστουγεννιάτικο μπαλόνι από τον, ελαφρύ όπως αποδείχτηκε, τραυματισμό του Σέρχιο Κόκε που αντικαταστάθηκε στο 12΄ από τον Τσεσνάουσκις. Από το χρονικό αυτό σημείο και έπειτα ο ΑΡΗΣ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και η Καβάλα σε ένα παιχνίδι γύρω γύρω όλοι από την εστία του Βελλίδη. Η απουσία καθαρόαιμου επιτελικού μέσου και στις δύο ομάδες ήταν παραπάνω από εμφανής. Οι Βουτσίσεβιτς και Μενδρινός δεν ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στο ρόλο του δεκαριού και κατά συνέπεια η Καβάλα δεν κατάφερε να "πατήσει" περιοχή και ανάλωσε την υπεροχή της σε μακρινά σουτ ενώ ο ΑΡΗΣ απέτυχε να βγει με αξιώσεις στην αντεπίθεση. Κάπου εδώ ξεκίνησε μεταξύ των αρειανών η χιλιοπαιγμένη κασέτα του ρόλου του Κόκε και της κατάρρευσης του αγωνιστικού πλάνου και της ανάπτυξης του παιχνιδιού όταν αυτός απουσιάζει.Το τελικό 1-0 δικαιώνει τον 'Εκτωρ Ραούλ Κούπερ για την επιλογή του, μετά τον τραυματισμό του Κόκε, να μη ρισκάρει και να κρατήσει το αποτέλεσμα και τους υπερπολύτιμους 3 βαθμούς της νίκης. Ο ΑΡΗΣ απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της Καβάλας για την είσοδό του στα πλέι οφ της διοργάνωσης, πήρε βαθειά βαθμολογική ανάσα και αισιοδοξεί για ένα καλύτερο μέλλον όταν θα καταφτάσει και το ιππικό (που έλεγε και ο Χατζάρας) με τις αναμενόμενες μεταγραφές του Ιανουαρίου.Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης καταγράφεται και η παρουσία του νεαρού (γεννηθείς το 1987) γκολκίπερ του ΑΡΗ Μάρκου Βελλίδη που αντικατέστησε τον ανέτοιμο Σηφάκη και υπερασπίστηκε επάξια και με αυτοπεποίθηση την εστία της ομάδας συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Καβγάς με σεκιούριτι σε εμπορικό για την Ελένη Μενεγάκη...

Μόνο ξύλο δεν έπεσε για το πρωτοχρονιάτικο shopping της Ελένης Μενεγάκη, καθώς η παρουσιάστρια επιστράτευσε τους σεκιουριτάδες γνωστού εμπορικού κέντρου για να προστατευθεί από τους παπαράτσι!

Έχοντας παρέα την κόρη της Λάουρα, η...παρουσιάστρια πήγε σε εμπορικό κέντρο επί της λεωφόρου Κηφισίας για να ψωνίσει και να απολαύσει την βόλτα με της. Ματέο δεν είχε μαζί, οπότε περίμενε να είναι πιο... ανενόχλητη!

Με τζινάκι, μπλε καρό πουκαμισάκι, μαύρες γαλότσες και το γνωστό πλέον ρολόι με το πορτοκαλί λουράκι (δώρο από πρόσωπο αγαπημένο που δεν το αποχωρίζεται ούτε στην εκπομπή), η παρουσιάστρια πέρασε την πόρτα του εμπορικού στις 3 το μεσημέρι.

Άλλος άνθρωπος έγινε, όμως, όταν αντίκρισε τους παπαράτσι! Σύμφωνα με το περιοδικό «Ciao», η Ελένη άρχισε να φωνάζει και να απαιτεί να απομακρυνθούν από την βιτρίνα του καταστήματος οι φωτογράφοι, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση αλλά και να μαζευτεί στο σημείο ακόμα περισσότερος κόσμος!

Αμ πως! Χάνεις την ευκαιρία να δεις από κοντά την «βασίλισσα της πρωινής ζώνης»; Όχι βέβαια! Πόσο μάλλον όταν η «βασίλισσα» είναι σε έξαλλη κατάσταση...

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος κάλεσαν την ασφάλεια του εμπορικού για να απομακρύνει τους φωτογράφους και τότε ξεκίνησε ο μεγάλος χαμός! Σεκιούριτι και παπαράτσι άρχισαν να διαπληκτίζονται για τα μάτια της ωραίας Ελένης, ενώ από... τύχη δεν έπεσε ξύλο!

Χάλια τα νεύρα της Ελένης, χάλια! Το άγριο το βλέμμα στις φωτογραφίες τα λέει όλα... Relax, take it easy Ελενίτσα μας...

Μετά το επεισόδιο και το δίωρο shopping συνοδεία των σεκιούριτι, μαμά και κόρη κάθισαν για φαγητό σε εστιατόριο του εμπορικού, από το οποίο και αναχώρησαν μετά από τέσσερις και βάλε ώρες, όπως διαβάζουμε στο περιοδικό «Ok!» που δημοσιεύει τις φωτογραφίες.

Βαρύ το τίμημα της δημοσιότητας και η παρουσιάστρια γνωρίζει καλά τι εστί να βλέπεις φωτογραφίες σου κάθε εβδομάδα στα περιοδικά... Αλλά τόσο σταριλίκι βρε παιδί μου; Όμως, Ελένη είναι αυτή, τι να κάνουμε;...

Η καρικατούρα μιλάει μόνη της...!!!!!!

Σκληρή ανακοίνωση ΝΔ για την επίθεση Πάγκαλου στον Ελεύθερο Τύπο

Με μία σκληρή ανακοίνωση, που απευθύνεται στον πρωθυπουργό προσωπικά, η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε στην επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προς την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και τους αναγνώστες της, αφού φέρεται να τους αποκάλεσε “ζώα”. “Αυτή τη φορά ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος ξεπέρασε κάθε όριο στις ύβρεις και στις προσβολές του. Η στοχοποίηση μιας εφημερίδας – του “Ελεύθερου Τύπου” – και των αναγνωστών της, η οποία δεν έκανε τίποτα περισσότερο παρά να αποτυπώσει γεγονότα και ειδήσεις, είναι πράξη που προδίδει ακραία αντιδημοκρατική νοοτροπία και βάναυσο αυταρχισμό”, σημείωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, που συνέχισε λέγοντας: “Ο Πρωθυπουργός έχει μια και μόνο επιλογή, γιατί η αποδοκιμασία του κ. Πάγκαλου ασφαλώς δεν αρκεί. Αν ο κ. Παπανδρέου δεν πράξει αυτό που πρέπει, τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή φοβάται τον Αντιπρόεδρό του ή ταυτίζεται απόλυτα μαζί του”.

Λέχου: “Μη με λέτε celebrity, έτσι λεν’ τους ανεπάγγελτους”!

«Μη με λέτε celebrity, celebrity είναι ο ανεπάγγελτος. Τι δουλειά κάνεις; Είμαι celebrity! Μην με πληγώνετε», δήλωσε η Κατερίνα Λέχου.
Η πρωταγωνίστρια της σειράς που «πήρε όλο το χαρτί» φέτος στα τηλεοπτικά και όχι μόνον πράγματα μίλησε για την επιτυχία της σειράς, που όπως είπε δεν την έχει αλλάξει καθόλου, αλλά και για το «καλάμι» που καβαλάνε πολλές φορές οι ηθοποιοί, επιμένοντας ότι σε λίγο καιρό, όλοι θα έχουν ξεχάσει αυτά που συζητάνε τώρα.
Αυτό που την απασχολεί είναι η οικονομική κρίση και το πόσο πολύ έχει επηρεάσει τον χώρο της.
«Ξέρετε τι είναι να κάθεσαι ενάμισι χρόνο σπίτι σου και να κοιτάς τους τέσσερις τοίχους; Ξέρετε τι είναι όλοι γύρω σου να δουλεύουν και εσύ να είσαι εκτός; Αυτή δεν είναι μία διαδικασία που πλήττει μόνο τα οικονομικά σου – πες ότι αυτά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα βολεύεις. Είναι ότι νιώθεις εκτός παιχνιδιού. Πρακτικά τα πράγματα είναι αρκετά στριμωγμένα. Ο κόσμος που συναναστρέφομαι, όμως, έχει ακόμα μερικά περιττά να αφαιρέσει.
Δεν είναι δηλαδή από όσους δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα τους. Παρ’ όλα αυτά γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Ζω άλλωστε σε μία φτωχή γειτονιά, στην Ακαδημία Πλάτωνος. Αλλά αυτό που διακρίνω στην γειτονιά μου δεν είναι τόσο τη φτώχεια, όσο το πεσμένο ηθικό».
Πώς έχει βιώσει την σειρά στην οποία πρωταγωνίστησε φέτος; «Άλλαξε ο τρόπος που έβλεπα τα πράγματα. Δεν έκλαψα όμως. Αυτή η ιστορία ήταν στα όρια του τραγικού. Βλέπεις π.χ. Κύπριες να διηγούνται πώς έχασαν τους γιους τους και δεν κλαίνε.Γιατί είναι τόσο τραγικό το συμβάν, που ξεπερνά τα δάκρυα. Με δάκρυα κλαις επειδή σε άφησε ο γκόμενος. Στην μεγάλη τραγωδία δεν κλαις».
Την τηλεόραση την αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετώπιζε και το θέατρο. Δεν προσπάθησε ποτέ ούτε να δείξει, ούτε να υποδυθεί κάτι άλλο από αυτό που είναι. Άλλωστε, από την σύγχρονη μαμά που «έπαιξε» στην σειρά Ευτυχισμένοι Μαζί, μέχρι την Ελένη από το Νησί, ελάχιστα έχουν αλλάξει.
Προσηλώνεται πάντα σε έναν στόχο. «Είμαι άλλωστε και εκ γενετής πειθαρχημένο άτομο. Επιδιώκω πάντα να κάνω ένα πράγμα. Δεν μοιράζομαι γιατί δεν το αντέχει το σώμα μου και κυρίως γιατί δεν το αντέχει το μυαλό μου».

11 Μυστικά Αντιγήρανσης!!!

Ακολουθήστε αυτές τις 11 συνήθειες για να παρατείνετε την νεανική σας εμφάνιση.
   1. Καταναλώστε μεγάλη ποσότητα νερού . Έως και τρία λίτρα την ημέρα είναι επιτρεπτό εφόσον η ενυδάτωση είναι εκείνη που αποτρέπει την δημιουργία ρυτίδων.

   2. Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντιηλιακή κρέμα με δείκτη προστασία ακόμα και τους χειμερινούς μήνες η ενυδατική σας κρέμα θα πρέπει να σας παρέχει ένα μίνιμουμ προστασίας.


   3. Επιλέξτε  κρέμες ημέρας που περιέχουν στη σύνθεσή της Α- υδροξυοξέα ή ρετινοειδή είναι άριστα αντιγηραντικά  μιας και αποτελεσματικότητα τους είναι αποδεδειγμένη. Βεβαιωθείτε  όμως πως απλώνετε καθημερινά αντιηλιακό καθώς οι συγκεκριμένες συνθέσεις αυξάνουν την ευαισθησία της επιδερμίδας στον ήλιο.

   4. Για τις ζώνες του προσώπου που εμφανίζουν αυξημένη τάση για γραμμές έκφρασης χρησιμοποιήστε ένα ειδικό προϊόν-στιλό που γεμίζει τα επιμέρους σημεία και λειαίνει την επιδερμίδα.

   5. Ποτέ μην παραλείπετε πριν το νυχτερινό σας ύπνο  την διαδικασία του ντεμακιγιάζ όσο κουρασμένες και να είστε. Η επιδερμίδα πρέπει να είναι καθαρό από προϊόντα μακιγιάζ όταν κοιμάστε ώστε να αναπνέει ελεύθερα και να  επιτυγχάνει την μέγιστη δυνατή ανανέωση των κυττάρων .

   6. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα νυχτός με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντιγηραντική σύνθεση με υαλουρονικό οξύ.

   7. Κάντε ένα καλό peeling μια φορά τον χρόνο σε έναν δερματολόγο ή πλαστικό ιατρό.

   8. Προσέξτε η διατροφή σας να σας παρέχει τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

   9. απαραίτητα για την σωστή ανανέωση των κυττάρων εκ των έσω.

  10. Αποφύγετε όσο μπορείτε το στρες, ακολουθήστε κάποιο πρόγραμμα χαλάρωσης και γιόγκα εάν είναι δυνατόν.

  11. Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, εξασφαλίστε ένα οχτάωρο ύπνου κάθε μέρα!



Ανέκδοτο με Αμερικανό, Έλληνα και Αφγανό

Ήταν ένας Αμερικανός, ένας Έλληνας και ένας Αφγανός και ταξίδευαν με αεροπλάνο. Σε κάποια


στιγμή περνάει η αεροσυνοδός και ρωτάει τον  Αμερικάνο: "Θα πάρετε κάτι;"
- "Ένα ουίσκι με πάγο," απαντάει εκείνος. Ρωτάει τον Έλληνα. "Ένα ούζο με πάγο," αποκρίνεται.
Ρωτάει τέλος τον Αφγανό και εκείνος αποκρίνεται:
"Τίποτα. Σε λίγο θα οδηγήσω." 



Προσλήψεις μέσω Facebook κάνει ο Γιώργος Αμυράς

Με έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο αναζητά τους συνεργάτες του στον δήμο Αθηναίων ο νέος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού Γιώργος Αμυράς... Πιο συγκεκριμένα, έβγαλε αγγελία στο... facebook, με την οποία αναζητά όσους τυχόν επιθυμούν να στελεχώσουν το γραφείο του συνδυασμού του.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Αμυράς στην προσωπική του σελίδα στο facebook: «Φίλοι, όποιος ενδιαφέρεται να εργαστεί μαζί μου στον δήμο Αθηναίων (να είναι ήδη εργαζόμενος σε δήμο, νομαρχία, δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα) με απόσπαση από την υπηρεσία όπου εργάζεται στο γραφείο που δικαιούμαστε ως συνδυασμός, ας μου στείλει βιογραφικό».


Στη συνέχεια ο Αμυράς δημοσιεύει το προσωπικό του e-mail. Ο γνωστός παρουσιαστής υπόσχεται να εξετάσει όλα τα βιογραφικά και με άκρως αξιοκρατικά κριτήρια να λάβει τις αποφάσεις του για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το γραφείο του συνδυασμού του στα χρόνια της παρουσίας του στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων.


Ο Μάκης και οι αδελφές Μπαρμπούτσογλου...

Ατμόσφαιρα...
Στους «ντιντήδες» του Φαήλου Κρανιδιώτη αντιπαρέβαλε τις «αδελφές Μπαρμπούτσογλου» ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. «Εχω πει... να προσέξει ο Αντώνης Σαμαράς, έχει μια προσωπικότητα ισχυρή, δεν έχει ανάγκη από κολαούζους και δεν έχει ανάγκη να πάθει ό,τι έπαθε ο Καραμανλής», δήλωσε στον «98,4». «Απλό είναι.
Ο Καραμανλής έχασε από τις "αδερφές Μπαρμπούτσογλου". Στο Παγκράτι υπήρχε μια ταβέρνα, που λεγόταν "αδελφές Μπαρμπούτσογλου". Ηταν τρεις αδερφές. Τους βάζαμε χαρτούρα ένα δεκάρικο, ένα εικοσάρικο τότε, και μας έλεγαν ό,τι άσμα θέλαμε και ευφραινόταν η ψυχή μας. Αυτές είναι οι αδελφές Μπαρμπούτσογλου».

«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» (στη Ν.Δ.), όπως θα έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος...
ΧΡ. ΚΟΡ.

Γιακουμάτος: Γλείφτης και κολαούζος ο Φαήλος...

Οι βασιλιάδες πέφτουν από τους βασιλικότερους του βασιλέως...
Τα 'χωσε χοντρά ο Μάκης στο Φαήλο. Τον κατέταξε στην μεγάλη κατηγορία των "γλειφτών" και "κολαούζων" , για τους οποίους είπε πως μόλις ανοίξει η Βουλή θα ζητήσει να τους βγει και ΑΦΜ, γιατί ως επάγγελμα είναι το μόνο εν Ελλάδι που δεν πλήττεται από την ανεργία. Μιλώντας στον...

Αθήνα 9.84 ο Γιακουμάτος αναφέρθηκε στην αρθρογραφία του Φαήλου Κρανιδιώτη, λέγοντας τα εξής:
«Οι ”βασιλιάδες” και τα ”βασίλεια” έχουν πέσει από τους βασιλικότερους του Βασιλέως. Οι γλείφτες, οι κολαούζοι και οι βασιλικότεροι του Βασιλέως – τώρα θα κάνω και αίτηση στη Βουλή, μόλις ανοίξει, 10 του μηνός, να ζητήσω από το Υπουργείο Οικονομικών να βγάζει Α.Φ.Μ. και στους κολαούζους. Γιατί είναι τόσοι πολλοί οι κολαούζοι, που το επάγγελμα αυτό στην Ελλάδα σήμερα είναι το μόνο που δεν έχει ανεργία .Εγώ, λοιπόν, για κολαούζους δεν θα συζητάω…», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι «οι μηχανισμοί, η ευνοιοκρατία, η παρεοκρατία, δεν συνιστούν πολιτική δράση και πράξη. Απλά πράγματα. Την ευνοιοκρατία, την παρεοκρατία και την παρεούλα ευνοεί το καφενείο. Εγώ δεν υπηρετώ καφενεία…»...

«Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης μας έχει ξεπεράσει»...

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης μας έχει ξεπεράσει επειδή το έχουμε αφήσει εδώ και καιρό, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής για το κέντρο της Αθήνας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρηστος Παπουτσής επισήμανε ότι όταν ανέλαβε το ... υπουργείο παρέλαβε 45.000 αιτήσεις άσυλου.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση των χερσαίων συνόρων μας είπε πως η λύση του φράχτη στον Έβρο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθώς έχει γίνει στην Ισπανία και τη Λιθουανία.

Σχετικά με το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, είπε πως διαμορφώνεται ένα αυστηρότερο νομικό πλαίσιο αλλά και άμεση εξέταση των αιτήσεων ασύλου.

Όσοι δεν δικαιούνται να μείνουν στην χώρα θα υπάρχει η υποχρεωτική απέλαση ενώ θα εξεταστεί και η εφαρμογή του μέτρου του εθελοντικού επαναπατρισμού για όσους έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και θέλουν να επιστρέφουν στις χώρες τους.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση, οι παράνομοι μετανάστες στον Έβρο να φιλοξενούνται σε δυο πλοία αφού οι χώροι των Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών δεν επαρκούν, ο υπουργός Προστασίας απάντησε πως εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο αλλά έχει τεράστιο κόστος να λειτουργήσει μια τέτοια πρόταση.

Στο Tοp-3 ο Σισέ!

Μέσα στους κορυφαίους Γάλλους σκόρερ που δεν αγωνίζονται στο Σαμπιονά είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ.
Οι Γάλλοι, που ενδιαφέρονται για την πορεία των δικών τους παιδιών στα ξένα πρωταθλήματα, κυρίως για να ξέρουν τι επιλογές μπορεί να έχει η εθνική τους ομάδα, συμπεριλαμβάνουν τον Τζιμπρίλ Σισέ στην πρώτη τριάδα των «φονιάδων», μαζί με τον Νασρί της Άρσεναλ και τον Τρεζεγκέ της Χέρκουλες. Ο Σισέ, πάντως, από την περσινή του χρονιά στον Παναθηναϊκό έχει εντυπωσιάσει τους συμπατριώτες του με την απόδοσή του, ενώ γίνεται συνεχώς θέμα στα γαλλικά Μέσα. Η ιστοσελίδα maxifoot, λοιπόν, αναφέρει για τον Τζιμπρίλαρο:

«Τι μπορούμε να πούμε για τον Γάλλο επιθετικό του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος βρίσκεται με 14 γκολ στη πρώτη θέση των σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα». Παράλληλα, στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει και ο χρόνος συμμετοχής όλων των… ξενιτεμένων Γάλλων ποδοσφαιριστών, με τον Σισέ να είναι στην πέμπτη θέση με 1916 λεπτά, πίσω από τους Μαλουντά, Ντιστίν, Ανελκά και Σανιά.

48 ο Παπαδόπουλος , 18 η Τσόκλη...

Πόσο κοστίζουν οι εκπομπές της ΕΡΤ...
Η ΕΡΤ ανέβασε στο διαδίκτυο τις εκπομπές που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος
Ακόμη κι έτσι , τάχα μου με μαζεμένο κόστος , προκαλούν. Τα νούμερα είναι για κόστος ανά εκπομπή η επεισόδιο χωρίς το ΦΠΑ και το ποσό των εργοδοτικών εισφορών:
1)«Ταξιδεύοντας» με τη Μάγια Τσόκλη, 10 επεισόδια με κόστος 18.559
2)«Οι παρέες γράφουν ιστορία» με... τον Σεραφείμ Φυντανίδη, για 36 επεισόδια με κόστος 22.275, , «Μια κοινωνία όνειρο» 13 επεισόδια με κόστος 17.721, «Φωτόσφαρα» με τη Χαρά Φράγκου για 13 επεισόδια με κόστος 8.970, «Εικόνα σου είμαι», έρευνα για τη ζωή των νέων με την Ευτυχία Φράγκου για 13 επεισόδια με 19.761 ευρώ, «Αυτοί που πήραν τα βουνά», για τη φυγή από την πόλη με τη Γιούλη Επτακοίλη για 13 επεισόδια με κόστος 11.809, «Από τον Καλλικράτη στον Καλατράβα» για 13 επεισόδια με κόστος επεισοδίου 18.718, «Η εργασία στη νεότερη Ελλάδα» για 13 επεισόδια με κόστος 27.720 ευρώ, «Παρασκήνιο» για 13 επεισόδια με 17.000 ευρώ, «Βιβλία στο κουτί» με τους Κατερίνα Σχινά, Βαγγέλη Χατζηβασιλείου και Μανώλη Πιμπλή για 12 επεισόδια με κόστος 13.133 ευρώ , «Εποχή και συγγραφείς» για 14 επεισόδια με κόστος 13.562, «Προσφύγων δρόμοι» για 16 επεισόδια με κόστος 13.064 ευρώ, «Οι σύγχρονες πρωταγωνίστριες της σκηνής και της οθόνης» για 6 επεισόδια με 16.320 ευρώ, «Η νέα γενιά σκηνοθετών του ελληνικού κινηματογράφου» για 6 επεισόδια με 15.110 ευρώ, «Φασούλι το φασούλι» για 13 επεισόδια με 16.133 ευρώ, «Τελευταίοι μάστορες» για 13 επεισόδια με κόστος 14.454 ευρώ, «Made in Greece» για 14 επεισόδια με κόστος 18.258, «Κιβωτός.gr» με 21.010 ευρώ, «Φιλοξενούμενοι» για 13 επεισόδια με κόστος 10.400 ευρώ, «Docville» για 13 επεισόδια με 16.319 ευρώ, «Οι κεραίες της εποχής μας» για 12 επεισόδια με κόστος 17.000 ευρώ, «Το απουσιολόγιο του χρόνου» για 5 επεισόδια με 20.286 ευρώ, «Μουσείο και πόλη, μια άλλη ιστορία» για 13 επεισόδια με 12.711 ευρώ. «Η ποίηση σαν παραμύθια», ένα επεισόδιο με 16.957, 4 επετειακά ντοκιμαντέρ με κόστος 20.810 ευρώ και 8 επετειακά ντοκιμαντέρ με κόστος 17.545 ευρώ.

Σε ισχύ η αναστολή πλειστηριασμών

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία αναστέλλονται μέχρι τις 30 Ιουνίου οι πλειστηριασμοί για τις οφειλές που δεν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ. 
Εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και η τροπολογία που αφορά στην παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου στην απαγόρευση των πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, ανεξαρτήτως του ύψους του χρέους. Ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προβλέπει την αναστολή των πλειστηριασμών έως τις 3 Φεβρουαρίου.

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Νίκος Ντόκας

Ο Νίκος Ντόκας, δημοσιογράφος με πολυετή πορεία στις εφημερίδες, ο οποίος επί 34 χρόνια έγραφε και επιμελούνταν κείμενα στην...


 «Ελευθεροτυπία» και ασκούσε κριτική βιβλίων από τις σελίδες της, δεν υπάρχει πια.

Ο Νίκος Ντόκας γεννήθηκε το 1935 στην Πιαλεία Τρικάλων και σπούδασε κλασική θεολογία στο Λονδίνο. Άρχισε να δημοσιογραφεί τη δεκαετία του '60. Εργάστηκε στις εφημερίδες "Ελεύθερος Τύπος", "Δημοκρατική Αλλαγή", "Ελεύθερος Κόσμος", "Ριζοσπάστης", "Αυγή".

Στην "Ελευθεροτυπία" εργάστηκε από το 1975 μέχρι το 2009. Ασκούσε την κριτική βιβλίου αρχικά στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και από το 1998 στο ένθετο "Βιβλιοθήκη".

Είχε εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: "Ταξίδι" (1961), "Πέτρα και χρόνος" (1963) και "Τόπος συμπάθειας" (1977).

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου στο Α΄ Νεκροταφείο, στο εκκλησάκι του Αγ. Λαζάρου

Κρατούμενος κατάπιε ηρωίνη

11,6 γραμμάρια ηρωίνης είχε καταπιεί ένας 28χρονος τρόφιμος των φυλακών... Ο 28χρονος μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον Κορυδαλλό στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού.
Οι φύλακες όμως είχαν πληροφορίες ότι μπορεί να μετέφερε με τον τρόπο αυτό ναρκωτικά και τον παρακολουθούσαν. Τελικά ο 28χρονος αφόδευσε 2 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν την ποσότητα της ηρωίνης. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία και θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δ. Αθηναίων: απεργούσαν και πληρώνονταν, πάρτι με 35.000 ρεπό

Αλαλούμ με τα ρεπό και τις παρουσίες των εργαζομένων στην καθαριότητα τις ημέρες της μεγάλης απεργίας τα περσινά Χριστούγεννα, αποκαλύπτει το πόρισμα επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Μέσα από το πόρισμα αναδύεται ο τουλάχιστον στρεβλός τρόπος λειτουργίας του τομέα της καθαριότητας, όχι μόνον τις ημέρες των απεργιών αλλά ολόκληρο το χρόνο. Σε τέτοια μάλιστα έκταση, που εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι δρόμοι της Αθήνας ακόμα και οι πιο κεντρικοί είναι αρκετές φορές γεμάτοι σκουπίδια.
Ευθύνες
Το πόρισμα αποκαλύπτει ότι οι περίπου 700 εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο τμήμα αποκομιδής από το 2005 έως το 2009 είχαν «φορτώσει» τουλάχιστον 35.000 ρεπό, κατά παράβαση των όσων ορίζει ο Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων. Ακόμη καταλογίζονται ευθύνες στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γ. Δημόπουλο και στον διευθυντή Καθαριότητας του Δήμου της Αθήνας Ιωάννη Μόρτη, οι οποίοι σύμφωνα με τους επιθεωρητές είναι υπόλογοι πειθαρχικά.
Οι επιθεωρητές έλεγξαν τις παρουσίες κατά τις ημέρες της απεργίας τον Δεκέμβριο του 2009 από τις 3 μέχρι τις 9 και αποκαλύφθηκε ότι κανείς εργαζόμενος από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων δεν εμφανίζεται ως απεργός, παρά το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο του προσωπικού απείχε από τα καθήκοντά του και υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας. Ολοι σχεδόν οι εργαζόμενοι εμφανίζονται αυτές τις ημέρες να έχουν πάρει ρεπό που τους οφείλονται από τις ημέρες αργίας που έχουν δουλέψει. Με αυτό το τέχνασμα δεν έγιναν και οι σχετικές περικοπές των αποδοχών κατά τις ημέρες της απεργίας.
Τέλος, τα ρεπό στους εργάτες αποκομιδής ήταν 24.423, στους οδηγούς 12.508 και στους εργάτες των κάδων 2.540. Το σύνολο των ρεπό που καταγράφτηκε από το πόρισμα είναι 39.471.
Τι λένε οι εργαζόμενοι
Από την πλευρά των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Πολυμερόπουλος δήλωσε: «Πράγματι ο Κώδικας ορίζει ότι τα ρεπό πρέπει να αποδίδονται στον εργαζόμενο την επόμενη εβδομάδα. Ομως αυτό είναι ανέφικτο ιδιαίτερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διότι αν υλοποιηθεί κάτι τέτοιο οι υπηρεσίες θα σταματούσαν να λειτουργούν. Ετσι παρατύπως, δε, αλλά είναι συνηθέστατο να συγκεντρώνονται ρεπό. Τώρα τις ημέρες της απεργίας στο Δήμο της Αθήνας κόβονται τα ημερομίσθια. Από ό,τι ξέρω άλλοι δήμοι δεν το τηρούν αυτό. Ας ψάξει ο κ. Ραγκούσης και ας μας δώσει συνολικά μια εικόνα κι όχι μόνον επιλεκτικά για το Δήμο της Αθήνας».

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, μέσω κειμένου που αναρτήθηκε στο Indymedia Athens.
Παράλληλα, με άλλο κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο καταθέτουν πρόταση για τη δημιουργία "διεθνούς αναρχικού δικτύου". Το υπογράφουν ως "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Κομάντο Horst Fantazzini", χρησιμοποιώντας το όνομα ενός Ιταλού ληστή, που όπως λένε "πολιτικοποιήθηκε" μέσα στη φυλακή και έδωσε μάχες για τα δικαιώματα των φυλακισμένων. Πέθανε στη φυλακή, το 2001, από φυσικά αίτια

Μοτοσικλετιστής της ΔΙΑΣ παρέσυρε 7χρονο κοριτσάκι

Δεν κατάφεραν οι γιατροί του ΚΑΤ να κρατήσουν στην ζωή το επτάχρονο κοριτσάκι που παρέσυρε και σκότωσε με την μοτοσυκλέτα του άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομίας.

Το ατύχημα συνέβη στις 12.15 το μεσημέρι στην οδό Κύπρου όπου η περιπολία της αστυνομίας είναι επιτακτική λόγω διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή. Ο μοτοσικλετιστής προσπάθησε να προσπεράσει ένα βανάκι, δεν πρόσεξε όμως το παιδί και το παρέσυρε, με αποτέλεσμα αυτό να τραυματιστεί σοβαρά. 

Αμέσως διεκομίσθη με ασθενοφόρο και συνοδεία περιπολικού στο ΚΑΤ, ωστόσο  παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η επτάχρονη κατέληξε.

Όπως έγινε γνωστό, το κοριτσάκι που σκοτώθηκε ήταν αθίγγανη από το Μενίδι. Με το  που διέρρευσε η είδηση, περίπου εκατό συγγενείς και φίλοι της οικογένειας συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό δρόμο της περιοχής και άρχισαν να καίνε κάδους απορριμμάτων.

Αυτήν την στιγμή έχει αρχίσει να εκτονώνεται η κατάσταση. Νωρίτερα στην περιοχή επικρατούσε ένταση, με μέλη του καταυλισμού αθιγγάνων του Μενιδίου να εκτοξεύουν νεράντζια και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς ενώ παράλληλα απειλούσαν και με επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα.

Επιπλέον, κατέλαβαν τις γραμμές του ΟΣΕ ενώ όταν εμφανίστηκε ένας συρμός, πέταξαν πέτρες χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός στους επιβάτες. Το τρένο με κάποια καθυστέρηση συνέχισε την πορεία του.

Στις 15 Ιανουαρίου ξεκινούν επισήμως οι χειμερινές εκπτώσεις...

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν επίσημα στις 15 Ιανουαρίου 2011, αν και τα εμπορικά καταστήματα πωλούν ήδη με προσφορές - προεκπτώσεις και μειωμένες τιμές προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Όπως σημειώνει η... Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, η μείωση του πραγματικού εισοδήματος και των συντάξεων, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό με τις αυξήσεις ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, άλλαξαν τα δεδομένα και τις προτεραιότητες της καθημερινότητας.

Για αυτούς λοιπόν τους λόγους οι χειμερινές εκπτώσεις που φέρνει η νέα χρονιά αναμένονται από τους περισσότερους καταναλωτές με ιδιαίτερη ανυπομονησία.

Οδηγίες για σωστή χρήση των εκπτώσεων

«Καλό θα ήταν οι καταναλωτές να μην παρασυρθούν από τις διαφημίσεις και τα εντυπωσιακά ποσοστά εκπτώσεων, αλλά να συμπεριφερθούν με γνώμονα την υπεύθυνη καταναλωτική τους συνείδηση» τονίζει η Ένωση.

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει, θα πρέπει να προσέξουν τα εξής:

* Οριοθετούμε τις ανάγκες μας και προγραμματίζουμε πάντα με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουμε αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες

* Δεν παραλείπουμε να κάνουμε έρευνα αγοράς και να ελέγχουμε όχι μόνο τις τιμές, αλλά και την ποιότητα των προϊόντων

* Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων και δεν παρασυρόμαστε από τις ειδικές τιμές που μας προσφέρουν

* Δεν διστάζουμε να ενημερωνόμαστε για την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων. Ο πωλητής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή κάθε πληροφορία σχετική με το προϊόν σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 2251/94 πριν ο τελευταίος προβεί σε αγορά.

* Αποφεύγουμε να ψωνίζουμε από πλανόδιους πωλητές τόσο για την αποφυγή αγοράς μη ασφαλών και μη πιστοποιημένων προϊόντων όσο και για την πάταξη του παραεμπορίου και την μείωση της ανεργίας

* Ενημερωνόμαστε για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής μας όταν αγοράζουμε προϊόντα με δόσεις

* Πριν προβούμε σε αγορές με την πιστωτική μας κάρτα, είμαστε πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της.

* Αποφεύγουμε τη χρήση καταναλωτικού δανείου λόγω των υψηλών επιτοκίων. Ταυτόχρονα, λόγο των δυσχερών οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο, αποφεύγουμε τα δάνεια που κάθε άλλο παρά χρήσιμα θα μας φανούν όπως για παράδειγμα τα καταναλωτικά

* Ενημερωνόμαστε από τα καταστήματα για την πολιτική που ακολουθούν σχετικά με τα ελαττωματικά προϊόντα αλλά και τις επιστροφές

* Δεν παραλείπουμε να ζητάμε την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουμε αγοράσει τόσο για την περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουμε να το επιστρέψουμε όσο και την πάταξη της φοροδιαφυγής

* Τα καταστήματα υποχρεούνται να αναγράφουν εμφανώς πάνω στο προϊόν την τιμή πώλησης πριν και μετά την έκπτωση. Η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση μη αναγραφής των δύο τιμών, οι επιχειρήσεις-παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση και με επιβολή προστίμου.

Ναταλία Γερμανού: «Η Ρούλα είναι κακότροπη κι έχει προβλήματα»

Τυχαία η αναφορά της Ναταλίας Γερμανού στο πρόσωπο της Ρούλας Κορομηλά στην στήλη της σε εβδομαδιαίο περιοδικό; «Εγώ τα blogs τα αγαπώ ειλικρινά. Κι ας είναι ανώνυμα. Πιστεύω στην δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου κι ας την χωρίζει μία λεπτή κλωστή από την ασυδοσία. Το μόνο που θα’θελα, έτσι για το καλό της νέας χρονιάς βρε αδερφέ, είναι να τσεκάρανε λίγο παραπάνω τις πηγές τους, την εγκυρότητα της είδησης που γράφουν πριν την γράψουν – κυρίως όταν αυτή είναι επαγγελματικής φύσεως. Δηλαδή τι εννοώ:
Αν εγώ ξυπνήσω τρελή αύριο το πρωί και πάθω αιφνίδια κρίση ζήλιας προς την αγαπημένη Ρούλα Κορομηλά παραδείγματος χάριν (προσοχή καχύποπτα πλάσματα: το παράδειγμα είναι τυχαίο απολύτως) επειδή είναι πιο διάσημη, πιο επιτυχημένη, πιο πλούσια από μένα, και πάρω τηλέφωνο ένα τυχαίο blogκαι πώ γεια σας, γράψτε σας παρακαλώ ότι η κυρία Κορομηλά είναι κακότροπη, έχει τσακωθεί με το κανάλι και οι ιθύνοντες είναι δυσαρεστημένοι μαζί της» και άλλες άρες μάρες κουκουνάρες, το blog θα το γράψει; Χωρίς να τσεκάρει δύο και τρεις φορές εάν έχει υπόσταση αυτό που λέω; Ελπίζω πως όχι…». Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πάρτι τσιγγάνων σε βενζινάδικα

Άδοξο τέλος είχε το δρομολόγιο τριών νεαρών τσιγγάνων από το Κουρτέσι στον Πύργο (με ενδιάμεσες στάσεις). Έψαχναν ανοιχτό μαγαζί για να πάρουν μπίρες και αναψυκτικά για το πάρτι τους, αλλά ότι έβρισκαν στο δρόμο τους ήταν κλειστό κι έτσι είπαν να το ανοίξουν.
Τελικά τους «τσίμπησαν» οι αστυνομικοί και όπως αποδείχθηκε η καρότσα από το «ντάτσουν» που επέβαιναν ήταν γεμάτη με κλοπιμαία.
Τα παλικάρια(30,21 & 19 ετών) που κατοικούν μόνιμα σε καταυλισμό στην περιοχή Κεραία στον Πύργο, βγήκαν για μια μεταμεσονύχτια τσάρκα στον ηλειακό κάμπο. Επειδή προφανώς είχαν τρελή όρεξη για πάρτι, έβγαλαν και τις πινακίδες κυκλοφορίες για να μην τους πάρουν και πολύ χαμπάρι. Κάπου στο Κουρτέσι δίψασαν. Βρήκαν ένα μίνι μάρκετ αλλά για κακή τους τύχη ήταν κλειστό. Το άνοιξαν όμως με λοστό και πήραν μπίρες, ποτά και αναψυκτικά (το «βρώμικό» θα τους είχε πέσει βαρύ νωρίτερα) και έφυγαν. Πενήντα ευρώ έκαναν τα πράγματα που «ψώνισαν», διακόσια ευρώ οι ζημιές που προκάλεσαν.

Καμιά εικοσαριά χιλιόμετρα πιο κάτω, προς τον Πύργο, ξέμειναν από ψιλά. Κατέβασαν την τζαμαρία ενός βενζινάδικου, όμως το ταμείο ήταν άδειο. Πέντε χιλιόμετρα παρακάτω, σε άλλο βενζινάδικο στο Λατίφι, η ατυχία τους ήταν μεγαλύτερη. «Κατέβασαν» και εδώ την τζαμαρία, αλλά χτύπησε ο συναγερμός και το ‘βαλαν στα πόδια.

Πίσω από σούπερ μάρκετ στην Ε.Ο. Πύργου – Πατρών, στο ύψος της διασταύρωσης Βουνάργου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου έβαλαν τέλος στο πάρτι. Εντόπισαν τους δράστες, τους καταδίωξαν και έπιασαν τον πρώτο από αυτούς πίσω από το σούπερ μάρκετ, όπου είχαν εγκαταλείψει το αυτοκίνητό τους. Τους άλλους δύο τους έπιασαν λίγο αργότερα. Στην καρότσα του «ντάτσουν» οι αστυνομικοί βρήκαν μια ταμειακή μηχανή, ένα ράδιο-cd, ένα ασύρματο, ένα ηχείο, μια κασετίνα με διάφορα κλειδιά και εργαλεία, δύο μπαταρίες αυτοκινήτου και σαράντα κουτιά μπίρας…

Το πρωινό τους βρήκε να περνούν το κατώφλι του Εισαγγελέα Αμαλιάδας, ενώ οι δύο από τους τρείς είχαν ομολογήσεις τις πράξεις τους.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει 141 συνανθρώπους μας να αυτοκτονήσουν.. .

Δραματική είναι η αύξηση της απόπειρας αυτοκτονιών μέσω διαδικτύου που εκδηλώθηκαν μέσα στο 2010. Στα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη [φωτο] τον τελευταίο χρόνο έγιναν 61 απόπειρες την στιγμή που από το 2006 εκδηλώθηκαν συνολικά 141 απόπειρες αυτοκτονίας. Στα... πλαίσια προληπτικής δράσης της ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίσθηκαν στο διαδίκτυο 59 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί κατά το έτος 2010 οι οποίοι είχαν πρόθεση να αυτοκτονήσουν.

Οι εν λόγω ήταν χρήστες του Ιντερνετ και μέσω αυτού δήλωσαν την πρόθεση τους με διάφορους τρόπους ’’να εγκαταλείψουν τον κόσμο στον οποίο ζουν’’, όπως οι πιο πολλοί ανέφεραν στα ανηρτημένα μηνύματα της απόγνωσης τους.

Οι ηλικίες τους ήταν από 13 μέχρι 67 ετών, όπου για την έρευνα και τελική διάσωση τους σημαντικός ήταν και ο ρόλος των χρηστών του Ιντερνετ από την χώρα μας παράλληλα με τους ερευνητές Αστυνομικούς, οι οποίοι μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας ενημέρωναν την ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ για τα μηνύματα απόγνωσης που εντόπιζαν στο διαδίκτυο.

Από την ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, κλήθηκαν για τις παραπάνω περιπτώσεις ψυχολόγοι από το Χαμόγελο του Παιδιού και την Μ.Κ.Ο ’’ΚΛΙΜΑΚΑ’’, με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά περίπτωση.

Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ σε όλες τις περιπτώσεις αποτροπής αυτοκτονιών του έτους 2010, αφού άμεσα μελετούσε και διερευνούσε ψηφιακά τα εν λόγω μηνύματα παράλληλα σχημάτιζε δικογραφία η οποία προωθείτο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να λάβει γνώση και να δώσει σχετικές παραγγελίες προς τους Παρόχους υπηρεσιών Ιντερνετ.

Συνολικά και από το έτος 2006 η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει από πρόθεση αυτοκτονίας 141 συνανθρώπους μας .

Ποιοι εικοσάχρονοι Έλληνες αγόρασαν τριάρι διαμέρισμα έναντι 7.565.000 δολαρίων στη Νέα Υόρκη;

Ένα κτίριο σημείο αναφοράς πλουσίων και διάσημων της Νέας Υόρκης έχει πλέον και αέρα ελληνικό, γεγονός που προκάλεσε κύμα συζητήσεων στη μητρόπολη του κόσμου, ειδικά από Έλληνες που ζουν εκεί. Οι δύο νεαροί Έλληνες αγοραστές έδωσαν 7.565.000 δολάρια για την απόκτηση διαμερίσματος τριών υπνοδωματίων. Ο λόγος για τα αδέλφια Ηλία και Αρίστη Σάρρα, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.
Πηγή: ΟΛΑ People
 

Ο Σπύρος Νιάρχος πυροβολεί μόνο με δίκαννο των 70.000 ευρώ

Με το κυνήγι να είναι οικογενειακή παράδοση, ο μεγιστάνας αρνείται να πυροβολήσει φασιανό αν δεν κρατάει στα χέρια του το πλαγιόκαννο μάρκας Purdue, ένα από τα καλύτερα και ακριβότερα κυνηγετικά όπλα στον κόσμο. Από τον 14ο αιώνα η αριστοκρατία του τότε πολιτισμένου κόσμου θεωρούσε το κυνήγι κοινωνική δραστηριότητα, όπου ευγενείς και γαλαζοαίματοι συγκεντρώνονταν για να κλείσουν εμπορικές ή ακόμη και συμφωνίες για ανταλλαγές τεράστιων εκτάσεων. Χρησιμοποιούσαν άλογα και μεγαλόσωμα ή μικρόσωμα λαγωνικά μαζί με μικρά τεριέ για το κυνήγι του ελαφιού, της αλεπούς, του λαγού και του φασιανού, ενώ τα όπλα τους ήταν από τα ακριβότερα και πιο αξιόπιστα.
  Πολλά από αυτά κοσμούν τις προσωπικές συλλογές μεγιστάνων που αρέσκονται στο κυνήγι, ενώ το κόστος ενός από αυτά μπορεί να αγγίξει ακόμη και τις 100.000 ευρώ. Στην Ελλάδα είναι γνωστό πως η οικογένεια Νιάρχου έχει τα πρωτεία στο κυνήγι φασιανών, καθώς εξέτρεφε εκατοντάδες στη Σπετσοπούλα. Στον ιδιωτικό παράδεισο του Σταύρου Νιάρχου διοργανώνονταν ημέρες κυνηγιού με καλεσμένους πολύ γνωστά ονόματα του διεθνούς και εγχώριου jet set. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Χριστίνα Ωνάση όταν ήταν μικρή είχε πάθει νευρικό κλονισμό μόλις διαπίστωσε πως οι φασιανοί που πολλές φορές τάιζε ελευθερώνονταν από το κλουβί τους για να τους κυνηγήσουν οι φιλοξενούμενοι του Σταύρου Νιάρχου. Με εξαίρεση την ανιψιά του, όλοι οι φίλοι του χαρακτήριζαν τον φλεγματικό εφοπλιστή «ηρωικό κυνηγό», ο οποίος μετέδωσε την αγάπη του για το κυνήγι και σε κάποια από τα παιδιά του.
  Η συλλογή όπλων της οικογένειαw, την οποία χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα τα μέλη της, είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο, ενώ ακόμη και τώρα διοργανώνονται ημέρες κυνηγιού, με τον κ. Σπύρο Νιάρχο να προσκαλεί φίλους του από το εξωτερικό και την Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχουν.
Ένα τεχνικό πρόβλημα στο δίκαννο που χρησιμοποιεί, όμως, έχει καθυστερήσει τις συγκεντρώσεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νιάρχος επιθυμεί να κυνηγά με το συγκεκριμένο όπλο. Πρόκειται για ένα πλαγιόκαννο μάρκας Purdue, το κόστος του οποίου αγγίζει τις 70.000 ευρώ και θεωρείται από τα πιο ακριβά αλλά και αξιόπιστα κυνηγετικά όπλα στον κόσμο.
  Το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε ανάγκασε τον κ. Νιάρχο να το δώσει για επισκευή και έτσι το όπλο βρέθηκε από την Ελλάδα στην Αγγλία όπου υπάρχει το εργοστάσιο το οποίο παρήγαγε αυτό το μοντέλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δίκαννο μπλόκαρε και δεν μπορούσε να πυροβολήσει εξαιτίας ενός προβλήματος στον μηχανισμό εκτόξευσης του βλήματος. Το πότε ακριβώς θα είναι έτοιμο το όπλο του κ. Νιάρχου δεν έχει οριστικοποιηθεί και αυτό γιατί χρειάζεται λεπτομερής έλεγχος. Πάντως ο ίδιος δεν σκοπεύει να περιμένει για πολύ ακόμη προκειμένου να ασχοληθεί με το αγαπημένο του σπορ. Άλλωστε στη συλλογή της οικογένειας υπάρχουν και άλλα όπλα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αν και το συγκεκριμένο είναι ο «αχώριστος φίλος» του Έλληνα δισεκατομμυριούχου.
  Το κόστος επισκευής είναι αρκετά μεγάλο και αυτό οφείλεται τόσο στα ανταλλακτικά όσο και στην επιδιόρ¬θωση που πρέπει να γίνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Purdue τοποθετούνται στην κορυφή των πλαγιόκαννων λειόκαννων του κόσμου, δίπλα στα Boss. Και μπορεί η σχεδίαση του όπλου του κ. Νιάρχου να έχει αμφι¬σβητηθεί από -αισθητικής άποψης- από εμπόρους όπλων, ωστόσο κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει αμφισβητήσει την τέλεια κατασκευή και την αντοχή που διαθέτει. Το θρυλικό όνομα της κατασκευάστριας εταιρείας το κάνει περιζήτητο, ενώ ιδιαίτερα υψηλές είναι οι τιμές των μεταχειρισμένων. Δεν είναι τυχαίο ότι παραμένει το πρώτο από τα πανάκριβα πλαγιόκαννα σε ζήτηση από υπερατλαντικού δ συλλέκτες. Πολλοί είναι και οι επώνυμοι, εκτός από την οικογένεια Νιάρχου, που παρήγγειλαν για να έχουν στη συλλογή τους ένα τέτοιο όπλο. Χαρακτηριστικός, αν και ανεπιβεβαίωτος, ο διάλογος του μεγάλου ανθρωπολόγου Δαρβίνου με εκπροσώπους του Στέμματος της Μεγάλης Βρετανίας, όταν ρωτήθηκε για τη βοήθεια που ήθελε να του παράσχουν στις έρευνές του. Λέγεται ότι το μόνο πράγμα που ζήτησε ήταν ένα πλαγιόκαννο Purdue.
πηγή: πρώτο θέμα

Τα νέα ναρκωτικά: Κινητά και ίντερνετ!

Πολλοί τα χαρακτηρίζουν ως τα νέα ναρκωτικά και δεν έχουν άδικο.
Η εξάρτηση που προκαλεί σε πολλούς η χρήση του κινητού τηλεφώνου και του ίντερνετ θεωρείται από επιστήμονες πολύ σοβαρή.

Η εισβολή στην καθημερινότητά μας διαφόρων προϊόντων της σύγχρονης τεχνολογίας είναι δεδομένη και λέγεται συχνά ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών, το σερφάρισμα στο Ιnternet, τα βιντεογκέιμ, κτλ., έχουν πάρει για πολλούς ανθρώπους τη μορφή εξάρτησης. Διεθνής ομάδα ειδικών πραγματοποίησε έρευνα σε πολλές χώρες που αποδεικνύει αυτή την εκτίμηση και με επιστημονικό τρόπο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αν σε κάποιον άνθρωπο απαγορευτεί η χρήση του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή, της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, καθώς και άλλων συσκευών και υπηρεσιών της σύγχρονης τεχνολογίας, θα αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα παρόμοια με εκείνα που εμφανίζουν όσοι προσπαθούν να σταματήσουν συνήθειες που προκαλούν εξάρτηση, όπως το κάπνισμα ή ακόμη και τα ναρκωτικά.

Η έρευνα έγινε σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία με τους ερευνητές να ζητούν από φοιτητές 12 πανεπιστημίων να μη χρησιμοποιήσουν για 24 ώρες τα κινητά τους τηλέφωνα, τους υπολογιστές τους και τα ipods, να μη στείλουν e-mails, να μη σερφάρουν στο Ιnternet, να μην παρακολουθήσουν τηλεόραση, να μην ακούσουν ραδιόφωνο και γενικά να μείνουν μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές. Τους επιτράπηκε ωστόσο να χρησιμοποιούν «σταθερά» τηλέφωνα και να διαβάζουν βιβλία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτές οι λίγες ώρες μακριά από τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογικών υπηρεσιών ήταν αρκετές για να οδηγήσουν στην εμφάνιση στερητικών συμπτωμάτων παρόμοιων με εκείνων που παρουσιάζουν όσοι προσπαθούν να σταματήσουν τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ορισμένοι ανέφεραν ότι έπειτα από λίγες ώρες μακριά από τα τηλέφω να και τους υπολογιστές τους είχαν αρχίσει να νιώθουν όπως οι χρήστες ναρκωτικών που αποφασίζουν να διακόψουν απότομα («μαχαίρι») τη συνήθειά τους. Αλλοι ανέφεραν ότι άρχισαν να νιώθουν όπως νιώθει κάποιος που ξεκινά μια δίαιτα. Οι ειδικοί μάλιστα έδωσαν ήδη όνομα σε αυτή την κατάσταση βαφτίζοντάς τη ως «διαταραχή στέρησης πληροφορίας».



Ανάσα για την διάσωση της πρώτης κατοικίας δίνει ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά Άρθρο από: ...Anoixtomualos...: Ανάσα για την διάσωση της πρώτης κατοικίας δίνει ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά !

Τη δυνατότητα διάσωσης της πρώτης κατοικίας και της μερικής απαλλαγής από τα χρέη δίνει ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.


Οι καταναλωτές που εμπίμπτουν στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου μπορούν από σήμερα Τρίτη να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στα κατά τόπον αρμόδια Ειρηνοδικεία.

Ωστόσο, η προσφυγή αυτή προϋποθέτει την προηγούμενη αποτυχημένη προσπάθεια επίτευξης εξώδικου συμβιβασμού.


Από την έναρξη ισχύος των διατάξεων του εξώδικου συμβιβασμού, από την 1η Σεπτεμβρίου, έχουν υποβληθεί 2.500 αιτήσεις στις καταναλωτικές οργανώσεις και 1.300 στο Συνήγορο του Καταναλωτή. Από τις αιτήσεις αυτές προκύπτει ότι το 98% των χρεών των ιδιωτών καταναλωτών οφείλονται σε δέκα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με την Γραμματεία Καταναλωτή, οι τράπεζες δεν έκαναν δεκτό κανένα αίτημα για ρύθμιση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, η ρύθμιση των οφειλών των καταναλωτών, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δεν εξαρτάται από την προθυμία ή τη σύμφωνη γνώμη των Τραπεζών. Οι υπερχρεωμένοι οφειλέτες που βρίσκονται σε αποδεδειγμένη και μόνιμη αδυναμία για την εξυπηρέτηση των χρεών τους, μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες, ενός μέρους των χρεών τους για τέσσερα έτη και, εφόσον ανταποκριθούν στη ρύθμιση, να απαλλαγούν από το υπόλοιπο των χρεών.

Επίσης, οι οφειλέτες μπορούν να διασώσουν την πρώτη ή τη μοναδική τους κατοικία, εφόσον αναλάβουν την εξόφληση ενός πρόσθετου μέρους των χρεών τους, που ανέρχεται στο 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας, σε χρονικό ορίζοντα εικοσαετίας και με το ευνοϊκό επιτόκιο ενός στεγαστικού δανείου.

Στο νόμο προστατεύονται καταναλωτές που μπορούν να αποδείξουν πραγματική και μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν, όπως είναι οι άνεργοι –κυρίως οι μακροχρόνια άνεργοι- ή οι άνθρωποι που πάσχουν από χρόνια νοσήματα

VIDEO: Απίστευτος ποδοσφαιρικός αγώνας ...11 vs 200


Ένας παράξενος και συνάμα πρωτότυπος ποδοσφαιρικός αγώνας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο... Μπιλμπάο της Ισπανίας. Η σημαία της Athletic Bilbao, Joseba Etxeberria, κρέμασε τα παπούτσια του και η ομάδα του αποφάσισε να τον τιμήσει διοργανώνοντας ένα event δίχως προηγούμενο!
11 ποδοσφαιριστές της ομάδας θα αντιμετώπιζαν δύο ομάδες οι οποίες αποτελούνταν από 100 παιδιά. Τελικά, όμως, σκέφτηκαν ότι 100 παίκτες για την αντίπαλη ομάδα είναι κάπως… λίγοι και έτσι αντιμετώπισαν και τις δύο ομάδες μαζί, ήτοι 200! 11 ποδοσφαιριστές εναντίον 200 παιδιών! Σίγουρα, και σωστά, θα σκέφτεστε ότι δεν ήταν δίκαιο για τους 11 ποδοσφαιριστές!

Η Athletic Bilbao παρατάχθηκε με ένα κλασικό 4-3-3 στο γήπεδο τη στιγμή που η αντίπαλη ομάδα έφερνε την καινοτομία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Το σύστημα της ήταν το 66-80-51 έχοντας κάτω από τα δοκάρια και τρεις τερματοφύλακες!

Θα αναρωτιέστε, λοιπόν, ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού. Κι όμως οι 11, σαν άλλοι 300 του Λεωνίδα, κέρδισαν τα 200 παιδάκια με σκορ 5-3! Σίγουρα, τώρα, θα σκέφτεστε ότι δεν ήταν δίκαιο για τα παιδιά!

Η Ferrari αντικατέστησε τον άνθρωπο που στέρησε το πρωτάθλημα από τον Alonso

Η Ferrari έχει ανακοινώσει ότι θα έκανε μερικές αλλαγές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.


Όπως είχαμε πει και στο “Ανάλυσέ το” του Abu Dhabi, μάλλον ο Chris Dyer ήταν αυτός που επέλεξε τη λανθασμένη στρατηγική που κόστισε τον τίτλο στον Alonso.
Τώρα ο Dyer θα αντικατασταθεί από τον πρώην αρχιμηχανικό της McLaren, Pat Fry, ο οποίος ντύθηκε στα κόκκινα πριν από έναν χρόνο. Έτσι ο Fry θα είναι και επίσημα ο επικεφαλής μηχανικός του αγώνα.
Η ιταλική ομάδα επιβεβαίωσε ότι θα ανακοινώσει τη νέα θέση του Dyer της επόμενες μέρες.
Μια ακόμα προσθήκη για την Ferrari είναι και ο Neil Martin. Ο Βρετανός, που προηγουμένως είχε εργαστεί σε Red Bull και McLaren, θα διευθύνει το νέο τμήμα για τις ερευνητικές δραστηριότητες. Φυσικά θα έχει άμεση συνεργασία με τον Aldo Costa, τεχνικό διευθυντή της Scuderia

"Κομβόι αγάπης" των Γιατρών του Κόσμου με λέσχες 4Χ4 σε χωριά των Αγράφων

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, τηρώντας για 20 χρόνια πιστά τις αρχές τους, συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη εντός... και εκτός Ελληνικών συνόρων, διοργανώνουν μαζί με τις Ελληνικές Λέσχες των τετρακίνητων οχημάτων (JPForum.gr, GREEK KIA CLUB, Ευρίπου 4x4, Ναυπλίου 4Χ4, Τoyota 4x4 off Road Club καθώς και τις λέσχες Καρπενησίου, Άρτας, Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Γρεβενών) που θα προσφέρουν τα οχήματα και την οδηγική τους πείρα, ένα «Κομβoϊ Αγάπης» σε 90 απομακρυσμένα χωριά της Πίνδου (Δ. Καρπενησίου, Δ. Αγράφων, Δ. Πύλης, Δ. Μετσόβου, Δ. Ζίτσας, Δ. Κόνιτσας, Δ. Γρεβενών).
Η ξεχωριστή αυτή αποστολή των Γιατρών του Κόσμου περιλαμβάνει επισκέψεις σε απομακρυσμένα χωριά με σκοπό την παροχή τροφίμων, ειδών ένδυσης αλλά κυρίως ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους αυτών των περιοχών που νιώθουν και σε πολλές περιπτώσεις είναι ‘’αποκομμένοι’’. Με την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», τα μέλη της οργάνωσης και οι αυτοκινητιστές με οχήματα 4Χ4 θα βρίσκονται κοντά στους συμπατριώτες μας ξεκινώντας από το Καρπενήσι, περνώντας από τα χωριά των Αγράφων και συνεχίζοντας στο ορεινό όγκο της Πίνδου από την Πέμπτη 06/01/2011 ως και την Κυριακή 09/01/2011. Με την συγκεκριμένη δράση, οι Γιατροί του Κόσμου επιχειρούν για άλλη μια φορά να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν Έλληνες πολίτες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης και στο βασικό δικαίωμα της υγείας.