Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΗΘΕΙΕΣ Η ΨΕΜΑΤΑ.......


Ξέρετε οτι ο γιατρός του Ο.Σ.Φ.Π (ΤΖΟΥΡΟΥΔΗΣ...φωτο ανω) είναι αθλίατρος και οχι ορθοπεδικός;!Μάλιστα διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Νικοπολίδη από την εποχή που είχαν συνεργαστεί πιο παλιά στον Π.Α.Ο και αυτός τον πρότεινε στην ομάδα......

Ο θάνατος του εμποράκου

Άνοιγμα - αστραπή για 350 και πλέον επαγγέλματα αλλά και αλλαγές στην καθημερινότητα περίπου 2,2 εκατομμυρίων πολιτών που εμπλέκονται σε αυτά, είτε ως επιχειρηματίες είτε ως εργαζόμενοι, φέρνει νομοσχέδιο - «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών που απελευθερώνει ή διευκολύνει την άσκηση δραστηριότητας. Οι αλλαγές που έρχονται είναι σαρωτικές:
Επιτρέπεται η είσοδος «ξένων» και «μεγάλων» επιχειρηματικών συμφερόντων σε χώρους και δραστηριότητες όπου μέχρι σήμερα υπήρχε προστασία των «μικρών».
◆ Ανοίγει παράλληλα ο δρόμος για την αδειοδότηση σε όλη την επικράτεια πολυκαταστημάτων χωρίς προηγούμενη γνωμοδότηση για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στους πάνω από 800.000 απασχολούμενους και επαγγελματίες στον κλάδο του λιανεμπορίου.
◆ Εταιρείες θα μπορούν να ανταγωνιστούν τους 24.000 πωλητές στις λαϊκές αγορές και το πλανόδιο εμπόριο.
◆ Καταργούνται οι ελάχιστες τιμές σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα και επιτρέπεται η παροχή από το εξωτερικό υπηρεσιών τουριστικού πράκτορα και ξενάγησης.
◆ Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μπορούν να νομιμοποιηθούν.
Οι παραπάνω είναι λίγες μόνο από τις εκατοντάδες σαρωτικές αλλαγές που καλύπτονται πίσω από τον «καπνό» που προκάλεσε η έντονη αντίδραση των...
«ισχυρών» κλάδων (νομικών, συμβολαιογράφων, φαρμακοποιών, μηχανικών, αρχιτεκτόνων και ορκωτών λογιστών). Οι τελευταίοι κατάφεραν να μεταθέσουν για τις αρχές του 2011 τις αλλαγές, παρά το σφιχτό χρονοδιάγραμμα του μνημονίου, που ήθελε την ψήφιση του σχετικού νόμου φέτος. Αντίθετα, οι αλλαγές στο εργασιακό πέρασαν ως «κατεπείγουσες».
Το «άνοιγμα» στα πιο πολλά από τα επαγγέλματα έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια, προ μνημονίου, από την Οδηγία απελευθέρωσης της αγοράς υπηρεσιών (γνωστή ως Οδηγία Μπολκεστάιν). Το μνημόνιο έφερε πιο σκληρούς όρους «διευρύνοντας» τη λίστα, η οποία συμπληρώνεται από το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για τα 16 τεχνικά επαγγέλματα και τις συνολικά 204 ειδικότητες (άδειες) που τα διέπουν.
Η κυβέρνηση ανταλλάσσει από καιρό αλληλογραφία με τις Βρυξέλλες για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση των αρμόδιων υπουργείων με τους εκπροσώπους της τρόικας, που φαίνεται να διαφωνούν με μια σειρά «εξαιρέσεων».
Τι αλλάζει στο εμπόριο
Καταστήματα λιανεμπορίου. Καταργούνται όλοι οι περιορισμοί που σήμερα θέτει η νομοθεσία για την αδειοδότηση πολυκαταστημάτων ανά την επικράτεια βάσει του νόμου 3377/2005. Χρειαζόταν ειδική άδεια από τις νομαρχίες με γνωμοδότηση για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για καταστήματα άνω των 1.500 ή 2.000 τ.μ. σε απόσταση 20 χλμ. από το κέντρο κάθε πόλης.
Πωλητές λαϊκών αγορών. Η τρόικα ζητά να δίδεται δικαίωμα και σε όσους δεν μιλούν ελληνικά και να αρθεί το δικαίωμα κατοχής μόνο 1 άδειας ανά φυσικό πρόσωπο.
Πλανόδιο εμπόριο. Η επιτροπή ζητά να δοθεί δικαίωμα αδειοδότησης και νομικών προσώπων και να αρθεί η απαγόρευση να έχουν άλλη εργασία. Η Ελλάδα δηλώνει ότι θα καταργηθεί η αγόρευση πλανόδιου εμπορίου σε πόλεις με περισσότερους από 20.000 κατοίκους.
Εκθέσεις. Αίρεται η απαγόρευση παράλληλης άσκησης άλλου επαγγέλματος και εξετάζεται να επιτραπεί η διενέργεια εκθέσεων κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ελλάδα: Εμπιστευτικό

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα αρχεία του Foreign Office για το έτος 1980 και φυσικά υπάρχει πλήθος εγγράφων με αναφορά στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τη συγκεκριμένη περίοδο.
Εκτενής αναφορά, γίνεται σε επικείμενη επίσκεψη του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέα Παπανδρέου στο Λονδίνο.
Όπως αναφέρεται σε εμπιστευτική έκθεση, ο τότε Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, Ιαν Σάδερλαντ, είχε εισηγηθεί στο Φόρεϊν να προσκληθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Λονδίνο, "προκειμένου, εν όψει των εκλογών, να δημιουργηθούν γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ και με την βοήθεια του βρετανικού εργατικού κόμματος".
"Εισηγούμαι και με τη σύμφωνη γνώμη του Εργατικού κόμματος, να προσκληθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου στο Λονδίνο, με έναν ή δύο συνεργάτες του, το Φθινόπωρο. Η πρόσκληση να γίνει από το Κεντρικό Γραφείο Πληροφορίων. Οι προοπτικές του ΠΑΣΟΚ για τις προσεχείς εκλογές έχουν βελτιωθεί, αλλά ακόμα οι πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές είναι εναντίον του, λιγότερες από το 50%. Γι αυτό ακριβώς ο Ανδρέας Παπανδρέου πασχίζει να αποβάλει το προφίλ του ανεύθυνου Μαρξιστή, προκειμένου να κερδίσει ψήφους από το κέντρο. Έχει εκφράσει την πρόθεση να συνεργαστεί με το σοσιαλιστικό γκρουπ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο" γράφει ο πρέσβης.
Επίσκεψη Παπανδρέου στο Λονδίνο
Η επίσκεψη του Ανδρέα Παπανδρέου στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου του 1980 και οι Βρετανοί διπλωμάτες την χαρακτήρισαν πολύ επιτυχημένη.
Από την πλευρά του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στον πρέσβη στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια γεύματος, ότι ήταν "πολύ ευχαριστημένος από την επίσκεψη του στο Λονδίνο και ιδιαίτερα για την ειλικρίνεια των συνομιλιών.
Στη βρετανική πρωτεύουσα ο Ανδρέας Παπανδρέου συναντήθηκε με την πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ και με στελέχη του Εργατικού Κόμματος, και έδωσε διάλεξη στη γεμάτη αίθουσα του Τσάταμ Χάουζ, στο βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων.
Η Θάτσερ στην Αθήνα με πλούσια ατζέντα
Τον Σεπτέμβριο του 1980 επισκέφθηκε την Αθήνα η Βρετανή πρωθυπουργός. Όπως αποκαλύπτουν εμπιστευτικά έγγραφα, η ατζέντα της βασικά ήταν να κλείσει εμπορικές συμφωνίες για λογαριασμό βρετανικών εταιρειών.
Το ενδιαφέρον της ήταν η αναβάθμιση των ελληνικών σιδηροδρόμων, η οργάνωση πανεπιστημιακών νοσοκομείων στην Ελλάδα, η κατασκευή συγκροτήματος ενέργειας με λιγνίτη, το συγκρότημα πετροχημικών στο Μεσολόγγι, η πώληση στην Ελλάδα αμυντικών συστημάτων, όπως πυραύλου Ράπιερ, τανκς Βίκερς και φρεγάτες.
Γραφειοκρατία και αποκέντρωση
Εμπιστευτική αναφορά του Βρετανού πρέσβη στην Αθήνα, Ιαν Σάδερλαντ, προς το Foreign Office,, αναφέρεται στη συνομιλία που είχε κατά τη διάρκεια γεύματος με τον Ανδρέα Παπανδρέου στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις σχέσεις του με τους Έλληνες εφοπλιστές.
"Ο Ανδρέας Παπανδρέου μού είπε ότι έχει καλές σχέσεις με την Ενωση των Ελλήνων εφοπλιστών και ότι εάν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει την κυβέρνηση θα τους δώσει περισσότερα κίνητρα για να τους προσελκύσει να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα", γράφει στην αναφορά του ο Άγγλος πρέσβης.
Προσθέτει ακόμα πως ο Ανδρέας Παπανδρέου αναγνώριζε ότι η γραφειοκρατία ήταν το μεγάλο εμπόδιο για τις επενδύσεις και θα την αντιμετώπιζε με μεγάλη αποκέντρωση, κατάργηση των νομαρχιών και μεταβίβαση της εξουσίας στις περιφέρειες.
Ο "ήρεμος" Χαρίλαος Φλωράκης
 Άλλο εμπιστευτικό έγγραφο της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα αναφέρεται στη συνάντηση του Βρετανού διπλωμάτη Λιούελιν Σμιθ με τον τότε γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Χαρίλαο Φλωράκη.
Ο Βρετανός πρέσβης τον χαρακτηρίζει «ήρεμο» και «επαγγελματία» και αναφέρει στην έκθεσή του, ότι τον ρώτησε για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ.
Ο Χαρίλαος Φλωράκης απέκλεισε να γίνει αυτό προεκλογικά, αλλά πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν έχει πρόβλημα με τις θέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου για τα θέματα της ΕΟΚ - να γίνει δημοψήφισμα - του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.
Η πρωτοβουλία Καραμανλή
Τα εμπιστευτικά έγγραφα του Foreign Office αποκαλύπτουν, επίσης, ότι το 1980 ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε αναλάβει πρωτοβουλία για τη μόνιμη διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα.
Είχε επισκεφθεί γι αυτόν το σκοπό τη χώρα ο Βρετανός υπουργός Αθλητισμού, Ντένις Χάουελ, ο οποίος έβλεπε με συμπάθεια την πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και οι Έλληνες οικοδεσπότες τού έδειξαν τρεις περιοχές, που είχαν επιλέξει για την μόνιμη διεξαγωγή της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης.
Η μία περιοχή ήταν κοντά στην Ολυμπία. Ο Ντένις Χάουελ, σύμφωνα με έγγραφο της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, έβλεπε δύο μεγάλα προβλήματα για την υλοποίηση της ελληνικής πρότασης. Το μεγάλο κόστος για να κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές, και η δυσκολία να πεισθούν τα μέλη της ΔΟΕ.

Γιόρταζαν οι αρχαίοι Έλληνες την Πρωτοχρονιά;

Πότε καθιερώθηκε η 1η Ιανουαρίου ως αρχή του έτους

Φαίνεται πως στην αρχαία Ελλάδα δεν γιορταζόταν η Πρωτοχρονιά καθώς για τότε μεγαλύτερη σημασία είχε η αρχή κάθε μήνα που ονομαζόταν νουμηνία. Στην Αθήνα, ωστόσο, μια επιγραφική μαρτυρία μας πληροφορεί για μια θρησκευτική τελετή που γινόταν στην αρχή του νέου έτους ή σωστότερα την τελευταία ημέρα του απερχομένου, αφορούσε όμως περιορισμένο αριθμό ατόμων. Επρόκειτο για μια θυσία των απερχόμενων αξιωματούχων στον Δία Σωτήρα και την Αθηνά Σωτείρα και απέβλεπε στην εξασφάλιση της εύνοιας των θεών αυτών για τη νέα χρονιά.

Μόλις στα ρωμαϊκά χρόνια και κάτω από την επίδραση της ίδιας της Ρώμης άρχισε ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς, ο οποίος επεκτάθηκε σε όλη την επικράτεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, επομένως και στον ελληνικό χώρο. Ήταν ο Ιούλιος Καίσαρας που το 46 π.Χ. καθιέρωσε την 1η Ιανουαρίου ως αρχή του έτους, κάτι που έκτοτε γνώρισε ευρεία διάδοση στη Δύση με λιγοστές και περιορισμένες τοπικά και χρονικά εξαιρέσεις, όπως π.χ. στην εποχή του Καρόλου του Μεγάλου (ο τελευταίος επειδή συνέβη να ανεβεί στον θρόνο τα Χριστούγεννα του 800 μ.Χ. όρισε για την επικράτειά του ως αρχή του χρόνου τις 25 Δεκεμβρίου). Στον Ιούλιο Καίσαρα και στις γνώσεις του περίφημου αστρονόμου από την Αλεξάνδρεια Σωσιγένη, τη συνδρομή του οποίου είχε ζητήσει, οφείλουμε και την προσαρμογή του έτους στη διάρκεια της περιστροφής της Γης γύρω από τον Ήλιο. Η σειρά των μηνών που ισχύουν σήμερα, η διάρκεια και οι ονομασίες τους οφείλονται εν πολλοίς στη διορατικότητα του ρωμαίου στρατηλάτη και πολιτικού.

Στην αρχαία Ελλάδα το έτος το αποτελούσαν δώδεκα σεληνιακοί μήνες, οι οποίοι είχαν συνήθως 29 και 30 ημέρες εναλλάξ (πρόκειται για τους «κοίλους» και «πλήρεις» μήνες, αντίστοιχα, των Αρχαίων). Τα όρια κάθε μήνα τα σηματοδοτούσε η εμφάνιση δύο νέων φεγγαριών, επομένως η διάρκειά του ήταν περίπου 29 ½ ημέρες. Ωστόσο η καθιέρωση ενός έτους 354 ημερών δημιουργούσε πρόβλημα και, αν δεν λαμβάνονταν μέτρα, συνεχώς θα διογκωνόταν, αφού ένα ηλιακό έτος έχει 365 ημέρες. Για να εκμηδενίσουν τη διαφορά αυτή πρόσθεταν κατά διαστήματα, συνήθως ανά διετία, έναν εμβόλιμο μήνα διάρκειας περίπου 22-23 ημερών. Πιθανότατα οι Έλληνες χρησιμοποίησαν ημερολογιακό έτος 12 μηνών περίπου τον 8ο αι. π.Χ., αφού μνεία της ύπαρξής του εντοπίζεται στον Ησίοδο, αν και ορισμένοι αμφισβητούν την αξία της μαρτυρίας αυτής.

Η σχέση ανάμεσα στο ημερολογιακό έτος και στις γιορτές ήταν για τους Έλληνες στενή, όπως αποδεικνύεται από το ότι τα ονόματα των περισσοτέρων μηνών τους προέρχονταν από ονομασίες γιορτών που τελούνταν κατά τους μήνες αυτούς. Οι γιορτές αυτές σπάνια σχετίζονται με επεισόδια από τη ζωή των ίδιων των θεών (παράδειγμα ο μήνας Γαμηλιώνας (Ιανουάριος), κατά τον οποίο γιορταζόταν ο ιερός γάμος του Δία και της Ήρας, οι ανθρώπινοι γάμοι θεωρούνταν επανάληψη του γάμου αυτού) και συνήθως έχουν να κάνουν με τις αγροτικές ασχολίες που ελάμβαναν χώρα κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα και με τις οποίες ο άνθρωπος εξασφάλιζε τη σοδειά του συνεπώς και την ύπαρξη και διαιώνισή του. Το ότι σε αρκετά μέρη του αρχαίου ελληνικού κόσμου τα ονόματα των μηνών δεν σχετίζονται με τις γιορτές των σημαντικότερων θεών τους αλλά συνήθως με αυτές του Απόλλωνα σημαίνει ότι στην καθιέρωσή τους πρέπει να έχει συμβάλει αποφασιστικά ένα ιερό του θεού αυτού με πανελλήνια αποδοχή, όπως αποδεδειγμένα ήταν αυτό στους Δελφούς.

Πηγή: Ἔρρωσο

ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΕΞΕΔΙΔΑΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!!!!

Σάλος στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου προκλήθηκε απο την σύλληψη 2γυναικών ελληνικής καταγωγής,οι οποίες εξέδιδαν 12χρονη ανήλικη παρα τη θέληση της!!!Οι αστυνομικοί της Α.Δ. Ηρακλείου μετα απο αριστη αξιοποίηση των πληροφοριών τους συνέλαβαν επαυτοφορω 45ανδρα να ασελγεί  στο ανήλικο κορίτσι έναντι του ποσού των 40 ευρώ!!!Στη συνέχεια συνεληφθησαν οι 2 γυναίκες ως ηθικοί αυτουργοί και όλοι μαζι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Καταιγίδες και βροχές

Βροχές αρχικά στα κεντρικά και νότια και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπει για σήμερα Κυριακή η ΕΜΥ.

Καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές οι οποίες αρχικά στην Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά θα είναι ισχυρές. Λίγα χιόνια αναμένονται στα ορεινά ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και το μεσημέρι καταιγίδα. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικού 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία 6 μποφόρ και αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη και από το μεσημέρι τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς, τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Συνολικά 4.956 ευρώ ο μισθός του νέου δημάρχου Πύργου

ι αποδοχές του γενικού γραμματέα υπουργείου, για το 2010, ανέρχονταν σε 6.195 ευρώ. Με βάση αυτά που προβλέπει ο « Καλλικράτης», οι αντιμισθίες δημάρχων και αντιδημάρχων στους επτά δήμους της Ηλείας διαμορφώνονται ως εξής:


ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ (Πληθυσμός 51.777): Ο μισθός του δημάρχου θα είναι 4.956 ευρώ. Οι έξι αντιδήμαρχοι Πύργου θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 2.478 ευρώ ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.982 ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ (Πληθυσμός 37.750): Ο μισθός του δημάρχου θα είναι 4.956 ευρώ. Οι τέσσερις αντιδήμαρχοι Ήλιδας θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 2.478 ευρώ έκαστος, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.982 ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ (Πληθυσμός 26.333): Και εδώ τα πληθυσμιακά κριτήρια υπαγορεύουν ότι ο μισθός του δημάρχου θα είναι ίδιος με τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, δηλαδή 4.956 ευρώ. Επίσης, οι τέσσερις αντιδήμαρχοι θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 2.478 ευρώ ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα παίρνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.982 ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ (Πληθυσμός 21.912): Ίδια περίπτωση, όπου ο μισθός του δημάρχου θα είναι 4.956 ευρώ, οι τέσσερις αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 2.478 ευρώ ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα παίρνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.982 ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ (Πληθυσμός 20.232): Ο πέμπτος δήμος που έστω οριακά πληροί τα πληθυσμιακά κριτήρια για τις απολαβές δημάρχου – αντιδημάρχων. Ο μισθός του δημάρχου και εδώ θα είναι 4.956 ευρώ, οι τέσσερις αντιδήμαρχοι θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 2.478 ευρώ ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα παίρνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.982 ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ (Πληθυσμός 19.875): Για 125 κατοίκους μένει στην τρίτη μισθολογική κλίμακα. Ο δήμαρχος θα παίρνει μισθό 3.717 ευρώ. Οι τρεις αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 1.858 ευρώ έκαστος, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.486 ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ (Πληθυσμός 15.409): Ο δεύτερος δήμος του νομού με «λίγες» απολαβές για τους αιρετούς. Και εδώ ο δήμαρχος θα παίρνει μισθό 3.717 ευρώ. Οι τρεις αντιδήμαρχοι θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 1.858 ευρώ ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα παίρνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.486 ευρώ.

Πηγή: iliatora.gr

Σκυλίτσα πυροσβέστης

Ένα Λαμπραντόρ που δε φοβάται τις φωτιές

Η Μαίη, ένα 6χρονο Λαμπραντόρ, δουλεύει σε πυροσβεστικό σταθμό στη Βαλτιμόρη ως σκύλος που εντοπίζει εμπρησμούς.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαίη αφήνει τους ζεστούς καναπέδες του σπιτιού της όταν την καλεί το καθήκον.

Βοηθά τους πυροσβέστες και τους ερευνητές να βρουν υπολλείμματα μετά τη φωτιά που θα τους βοηθήσουν να αποφασίσουν αν η φωτιά προήλθε από εμπρησμό ή ήταν τυχαία.

Η Μαίη είναι ένα από τα 6 σκυλιά που δουλεύουν με πυροσβέστες σε όλη τη χώρα.

πηγή: adespoto

Η χειρότερη Πρωτοχρονιά της Βάνας Μπάρμπα

Ο χρόνος άλλαξε και εκείνη παρέμεινε μόνη στο σπίτι της

Η Βάνα Μπάρμπα θυμάται τη χειρότερη Πρωτοχρονιά της ζωής της, όταν πριν δέκα χρόνια ενώ είχε κανονίσει να κάνει ένα μεγάλο πάρτι. Τελικά δεν τα κατάφερε να πάει λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν.

Όπως είπε στο περιοδικό»Nitro»: «Πριν από δέκα χρόνια, στο μιλένιουμ, είχα αποφασίσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να κάνω ένα μεγάλο πάρτι στο King George. Όλα περνούσαν απ’ το χέρι μου: o στολισμός, τα φαγητά, οι καλεσμένοι. Μάλιστα είχαμε φωνάξει και τα παιδιά απ’ το Χαμόγελο του παιδιού. Κι ενώ τα είχα κάνει όλα, δεν κατάφερα ποτέ να πάω», δήλωσε η ηθοποιός και συνέχισε:

«Ήμουν σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση, γιατί είχα στήσει άψογα τα πάντα, που όχι μόνο δεν είχα λεφτά για να αγοράσω κάποιο καλό ρούχο για την περίσταση αλλά δεν μου έφταναν ούτε για ταξί! Ο χρόνος άλλαξε κι εγώ ήμουν σπίτι μου στο Κολωνάκι μόνη. Τελικά όμως αυτό ήταν ένα μεγάλο μάθημα ζωής. Ήταν λάθος μου που δεν πήγα. Η αγάπη και το χαμόγελο δεν κοστίζουν».

Το φιλί του Σάκη Ρουβά στην κόρη του

Μπορεί ο Σάκης Ρουβάς να έκανε Πρωτοχρονιά μακριά από την οικογένειά του, αφού παρουσίαζε το X-Factor, όμως η μικρή του κόρη, Αναστασία βρισκόταν συνεχώς στο μυαλό του.

Ο τραγουδιστής όταν άλλαξε ο χρόνος κοίταξε την κάμερα και είπε: «Αναστασία με βλέπεις; Αγάπη μου!» Και της έδωσε ένα φιλί. Μια τρυφερή στιγμή από τον Σάκη Ρουβά.

Ιστορικά ρεβεγιόν στην Αθήνα

Ας δούμε τι συνέβαινε άλλοτε τέτοιες ημέρες στην Αθήνα της ευημερίας και της λάμψης, Τη δεκαετία το '60 η Αθήνα ζούσε σε παραμυθένια ατμόσφαιρα και το ελληνικό social life αναδεικνυόταν ισάξιο του χολιγουντιανού.

Στην βασιλευόμενη Ελλάδα όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ του Πρώτου θέματος, κυρίες των τιμών μεταμορφώνονταν σε μυθικές παρουσίες με μουσελίνες του Jean Desses , ετόλ και ερμίνες του οίκου Σιστοβάρηκ, διαδήματα του Άγγελου Βουράκη και στροβιλίζονταν από το κέφι και τη σαμπάνια μέχρι τα χαράματα στους ρυθμούς της ορχήστρας του Ρώσου Λεβ και του Φον-Φον στη κοσμική «Αθηναία», στα ρεβεγιόν της «Φεμίνα» και της «Αρζεντίνας».

Τη δεκαετία του ' 80 τα ρεβεγιόν που συγκλονίζουν την Αθήνα είναι τα πάρτι του Αλέξανδρου Ιόλα στο σπίτι «ανάκτορο» της Αγίας Παρασκευής. Στα μέσα της δεκαετίας τη σκυτάλη παίρνουν τα πάρτι στη «Bora-Bora»και το  «Εργοστάσιο» του Τάσου Μελετόπουλου.