Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ναυαγεί του Κουμορτζί στον Ολυμπιακό

Στρέφονται σε άλλους παίχτες οι ερυθρόλευκοι

Σύννεφα εμφανίζονται στον Ολυμπιακό όσον αφορά την μεταγραφική υπόθεση του Μπερνάρ Κουμορτζί. Οι έντονες αντιδράσεις των οπαδών του Πανιωνίου προς το πρόσωπο του Γκανέζου μέσου και του Γεράσιμου Βεντούρη, αλλά και οι δηλώσεις του νέου προέδρου του Πανιωνίου ότι δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα της μεταγραφής του Αφρικανού χαφ, από πλευράς έμψυχων ανταλλαγμάτων δημιουργούν νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Στην πειραϊκή ομάδα δείχνουν ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την όλη κατάσταση και κρίνου σκόπιμο να μην ασχοληθούν την δεδομένη στιγμή, αφήνοντας τον Γκανέζο μέσο στην Νέα Σμύρνη.

Σε αυτό έχει συντελέσει και η εξαιρετική παρουσία του Φρανσουά Μοντέστο στην θέση του ανασταλτικού μέσου κόντρα στην Κέρκυρα. Ο Γάλλος έδειξε πολύ καλό πρόσωπο.

Παράλληλα τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί μία άκρατη φημολογία, που θέλει τους ερυθρόλευκους να εξετάζουν σοβαρά μία περίπτωση από το εξωτερικό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γαλλικό πρωτάθλημα.

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ -ΑΔΑΜ...ΘΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ...

Ο Λάμπης Λιβιεράτος σε συνέντευξή του  στο τηλεοπτικό σταθμό του STAR,έδωσε ένα τέρμα σε όλες αυτές τις φημολογίες που ακούγονται για το γάμο του με την Εύη Αδάμ.
     Ο τραγουδιστής επιβεβαίωσε τις εντάσεις και την κρίση που είχε επέλθει στο γάμο του,άλλα δήλωσε ότι τώρα όλα έχουν ομαλοποιηθεί για χάρη των παιδιών τους.
     Βέβαια, δεν έδωσε μια σαφή απάντηση αν θα προχωρήσουν σε διαζύγιο, διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τη σύζυγό του, ώστε και να μην προκαλέσουν κάποιο ψυχικό τραύμα στα παιδιά τους.
     Συγκεκριμένα είπε ότι :'' Όλα πρέπει να έχουν ένα όριο. Όταν αυτές οι συγκρούσεις πυκνώνουν και κάνουν δύσκολη τη ζωή και των δύο, πρέπει να υπάρχει η σωφροσύνη για να βρεις μια λύση, που θα είναι καλή για όλους. Δεν ζούμε σε ροζ συννεφάκια. Δεν είμαστε το λαμπερό ζευγάρι στη διαφήμιση της οδοντόκρεμας.Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαι καλά με την Εύη και τα παιδιά. Θέλω και εκείνη και εγώ να είμαστε καλά και το κυριότερο, τα παιδιά να ξέρουν ότι τα λατρεύουμε”
     

Με 700 ευρώ πώς να ζήσω...;

Με 700 ευρώ (άντε ακόμα και με λίγα περισσότερα στην καλύτερη, αλλά και πολλές φορές με αρκετά λιγότερα) πώς να ζήσω...;
Αυτό είναι ένα ερώτημα, που όσο περνάει ο καιρός ακούγεται όλο και περισσότερο σαν κραυγή απόγνωσης, από ολοένα και αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων.
Και πώς να μην ακούγεται σαν απόγνωση όταν έχεις ένα τέτοιο ποσό για μισθό, και από την άλλη ένα κόστος ζωής, το οποίο έχει διαμορφωθεί δυσθεώρητα υψηλό, ιδιαίτερα μετά την έλευση του ευρώ (ακόμα δεν  μπορεί να γίνει κατανοητό για παράδειγμα, για ποιο λόγο το μπουκαλάκι του νερού από 50 δρχ έφτασε μέσα σε μια νύχτα να κοστίζει 50 λεπτά του ευρώ, δηλ 150 δρχ!! η τιμή ποιας πρώτης ύλης αυξήθηκε τόσο, που να δικαιολογεί αύξηση 300% και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα για το πως έχει διαμορφωθεί το κόστος ζωής)
Δυστυχώς όμως, αυτή η απόγνωση δεν προκύπτει τόσο από την αδυναμία σου να καταστείς συνεπής στις υποχρεώσεις σου, όσο από την έλλειψη ελπίδας για κάτι καλύτερο αύριο, από την απαγόρευση που εσύ θέτεις στον εαυτό σου να ονειρευτεί μια καλύτερη ζωή.
Γιατί αλήθεια τι να ονειρευτείς με 700 ευρώ;
Μπορείς για παράδειγμα αν έχεις οικογένεια να ονειρευτείς ότι θα της προσφέρεις κάτι καλύτερο; Αν δεν έχεις μπορείς να ονειρευτείς ότι θα δημιουργήσεις;
Ρητορικά ερωτήματα που δεν περιμένουν απάντηση...
Το αποκορύφωμα;
Άνθρωποι με μισθό 7000 ευρώ αποφασίζουν ότι αμείβεσαι πολύ καλά και για αυτό πρέπει να παίρνεις λιγότερα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν και το κόστος ζωής (3 φορές αύξηση του ΦΠΑ)!!
Αλήθεια αυτοί με τον μισθό που καθορίζουν για μας θα μπορούσαν να ζήσουν...;

Το μυστήριο με τα ανθρώπινα μέλη στη χωματερή

Η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου σε υπόγειο διαμέρισμα στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την ιστορία με τα ανθρώπινα μέλη (κεφάλι και δύο πόδια) που την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, είχαν βρεθεί από εργαζομένους στη χωματερή των Άνω Λιοσίων.

Οι πυροσβέστες που κατέσβησαν τη φωτιά, εντόπισαν ένα ακέφαλο πτώμα από το οποίο έλειπαν τα κάτω άκρα από το γόνατο και κάτω.

Οι αστυνομικοί που εκλήθησαν στο σημείο συνδύασαν τις ίδιες υποθέσεις και μετά από εργαστηριακούς ελέγχους εντοπίστηκε η ταυτότητα του άτυχου θύματος. Πρόκειται για νεαρό Πακιστανό, ο οποίος κατακρεουργήθηκε μετά το θάνατό του με μαχαίρι που βρέθηκε στο υπόγειο....

Ο δράστης ή οι δράστες είχαν προσπαθήσει, μάλιστα, να κόψουν και τα χέρια του θύματος.
Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αξιολογούν ως επικρατέστερο το σενάριο δράστης να είναι κάποιος ομοεθνής του Πακιστανού, μολονότι, μέχρι στιγμής, παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα.

Δες πώς θα ήταν οι διάσημοι Έλληνες καραφλοί!

Είναι πετυχημένοι, διάσημοι και κούκλοι! Είναι οι άντρες που ονειρεύεται κάθε γυναίκα! Πάντα τους βλέπουμε όμορφους και λαμπερούς. Αλήθεια όμως πως θα ήταν οι Έλληνες star αν είχαν ...λιγότερα μαλλιά; Θα ήταν το ίδιο γοητευτικοί ή όχι;

Εδώ κάπου μπαίνει στη μέση το iphone και μια
νέα εφαρμογή
που μπορεί να κάνει τους άνδρες ...καραφλούς!

Ο πειρασμός ήταν μεγάλος... Επιλέξαμε λοιπόν τυχαία και με πολλή αγάπη και χιούμορ, τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους star της showbiz και με τη βοήθεια του iphone τους....αφαιρέσαμε λίγα μαλλάκια...

Ιδού το αποτέλεσμα και με την ευχή να μην τους συμβεί ποτέ! Ποια είναι η γνώμη σου; Είναι το ίδιο γοητευτικοί;

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου
Ο Αλέξης Γεωργούλης


Ο Γιώργος Καπουτζίδης

Ο Σάκης Ρουβάς

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος

Ο Σπύρος Χαριτάτος

Ο Γιώργος Καραμέρος

Ο Αντώνης Βλοντάκης

Ο Παναγιώτης Πετράκης

Ο Νίκος Κουρκούλης

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πόνεσε και ξύπνησε την ώρα της ... νεκροψίας!

Όπως λέει η γνωστή παροιμία, «πήγε για μαλλί και βγήκε... κουρεμένος»!

Ο 33χρονος Carlos Camejo από την Βενεζουέλα μπήκε ζωντανός και θα..
έβγαινε νεκρός. « Η γυναίκα μου κλήθηκε στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει το πτώμα μου, και τελικά με βρήκε να περπατάω στο διάδρομο».

Αυτά ήταν τα λόγια του άντρα που έζησε μία μοναδική αλλά αρκετά ασυνήθιστα τραυματική εμπειρία.Ο άντρας ήταν τραυματίας σε τροχαίο, στο οποίο για ώρα είχε μείνει αναίσθητος, και αντί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε κατευθείαν στο νεκροτομείο!

Έτσι, λοιπόν, οι ιατροδικαστές άρχισαν την νεκροψία, και όταν πήγαν να κάνουν τομή στο πρόσωπό του αυτός άρχισε να αιμορραγεί. Και επειδή ο άνθρωπος ήταν μόνο αναίσθητος και όχι νεκρός, πόνεσε και ξύπνησε!

« Ήμουν αναίσθητος, αλλά συνήλθα εξαιτίας του αφόρητου πόνου», είπε ο άντρας τρομοκρατημένος!! Η ειρωνεία είναι πως γλίτωσε από θαύμα στο τροχαίο και θα τον σκότωναν οι ιατροδικαστές!


Αυτός είναι ο αντικαταστάτης της Φαίης Σκορδά!

Ποιος θα αντικαταστήσει την Φαίη Σκορδά, όταν θα απουσιάζει από την εκπομπή λόγω της εγκυμοσύνης της; Οι φήμες γίνονται όλο και πιο έντονες και θέλουν τον Γιώργο Λιάγκα να συνεργάζεται με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου την περίοδο που η Φαίη θα είναι εκτός λόγω της γέννησης του πρώτο τους παιδιού. Όλα είναι ακόμα όμως ανοικτά.

Μετεγκατάσταση οικισμών που γειτνιάζουν με ορυχεία της ΔΕΗ σε Κοζάνη και Φλώρινα

Τη μετεγκατάσταση των οικισμών Ακρινής του Νομού Κοζάνης και Αγίων Αναργύρων του Νομού Φλώρινας προβλέπει το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η γειτνίαση των οικισμών με λιγνιτοφόρα κοιτάσματα που εκμεταλλεύεται η ΔΕΗ υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και την οικονομική δραστηριότητας των κατοίκων.

Οι μετεγκαταστάσεις οικισμών προβλέπονταν ως τώρα μόνο στις περιπτώσεις που στο υπέδαφός τους υπήρχαν κοιτάσματα λιγνίτη. Τώρα το μέτρο επεκτείνεται («κατ’ ανάλογη εφαρμογή των προβλεπομένων επί μεταφοράς οικισμών εγκατεστημένων πάνω σε εδάφη με λιγνιτοφόρα κοιτάσματα», όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου) στους δύο οικισμούς που γειτνιάζουν με τα ορυχεία της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση:


  • Η μετεγκατάσταση θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα οκταετίας.
  • Η ΔΕΗ θα υποβάλει στο υπουργείοεπιχειρησιακό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση των οικισμών, το οποίο θα εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα και θα ρυθμίζει μεταξύ άλλων τα θέματα των απαλλοτριώσεων (χρονοδιαγράμματα, αποζημιώσεις, κλπ.)
  • Η δαπάνη μετεγκατάστασης θα βαρύνει κατά 50 % τη ΔΕΗ και κατά 50% τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι εκτάσεις που θα απαλλοτριωθούν θα μεταβιβασθούν επίσης εξ ημισείας στη ΔΕΗ και το Δημόσιο.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «Δεν ήταν κομψό αυτό που είπε ο Γιώργος»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν περίμενε από τον κ. Γ. Παπανδρέου να θίξει ενώπιον του τουρκικού διπλωματικού κατεστημένου το θέμα των υπερπτήσεων άνωθεν ελληνικών νησιών και δεν θεώρησε κομψό τον τρόπο που επέλεξε να το πράξει ο έλληνας Πρωθυπουργός.
Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας «Μιλιέτ» λίγο πριν από την αναχώρησή του για το Κουβέιτ και το Κατάρ, ο τούρκος Πρωθυπουργός τόνισε: «Η ομιλία του (σσ. του κ. Παπανδρέου) στη Διάσκεψη των Πρέσβεων, για να πούμε την αλήθεια, δεν ήταν η ομιλία που περίμενα και εγώ. Ομως κατά τη συνάντηση που είχαμε αργότερα είπε στην ουσία ότι δεν ήθελε να εκληφθεί κατ' αυτόν τον τρόπο και όπως είδατε αργότερα κατά τη συνέντευξη Τύπου αποκατέστησε τα όσα είπε. Εδώ νομίζω ότι υπάρχει ένα πολύ λεπτό σημείο που νομίζω ότι αυτό τους ξέφυγε. Για αυτό τον λόγο, αυτό δεν ήταν κομψό».
Από την πλευρά του, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία των δηλώσεων Παπανδρέου για τις οποίες η κυβέρνηση Ερντογάν δέχθηκε κριτική από μεγάλη μερίδα του τουρκικού Τύπου. «Οι δικές μας θέσεις για τα ζητήματα αυτά είναι αρκετά γνωστές,. Ο πρωθυπουργός μας παρουσίασε τις θέσεις μας με σαφή τροπο. Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει τις θέσεις του στην Τουρκία» τόνισε. Και συνέχισε: «Κανένας δεν πρέπει να δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας. Κανείς δεν θα πρέπει να ζητά από εμάς να επιλέξουμε μεταξύ ΕΕ και Κύπρου, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουν πολύ καλά πόσο δύσκολες αποφάσεις μπορhttp://www.blogger.com/post-create.g?blogID=386353264151075079εί να πάρει η Τουρκία αν χρειαστεί».

Κοιμηθείτε με ηρεμία

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι ευκολότερο να απολαμβάνει κανείς έναν πραγματικά αναζωογονητικό ύπνο, αν τελειώνει την...
 ημέρα του με ηρεμία.
«Προσπαθήστε να αποφεύγετε τις κουραστικές δραστηριότητες, το άγχος, την απογοήτευση, αλλά και τον υπερβολικό ενθουσιασμό πριν πέσετε για ύπνο» τονίζει η Χάικε Χόφμαν από τη γερμανική Ακαδημία Πρόληψης και Διαχείρισης Θεμάτων Υγείας με έδρα την πόλη Ζααρμπρύκεν.

Η ίδια συνιστά να προσέχουμε την δίαιτά μας και να τρώμε μικρά και ελαφρά γεύματα πριν από τον ύπνο, καθώς επίσης να αποφεύγουμε τα οινοπνευματώδη και την καφεΐνη.

Το υπνοδωμάτιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, υποστηρίζει η Γερμανίδα ψυχολόγος και τονίζει πως στο κρεβάτι δεν πρέπει να τρώμε, να πίνουμε ή να καπνίζουμε, ενώ καλό θα ήταν να μην πηγαίνουμε για ύπνο, αν δεν είμαστε πραγματικά κουρασμένοι.

Κάντε σωστές οικολογικές επιλογές

Το να ανακυκλώνετε μόνο τα σκουπίδια δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβάλλει στη σωτηρία του πλανήτη.

Όλα ξεκινούν από τις επιλογές που κάνουμε. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θέλετε να αγοράσετε ή να επιλέξετε κάτι κάντε το με γνώμονα την οικολογική σας συνείδηση.
Πείτε ναι στο ανακυκλωμένο: Η πράσινη επανάσταση μπορεί να αρχίσει με τα απλά και εύκολα. Αγνοήστε τα συμβατικά τετράδια σημειώσεων και ημερολόγια ή ατζέντες και επιλέξτε τα φτιαγμένα από ανακυκλωμένο χαρτί.
Αγοράζετε οικολογικά ρούχα: Όταν θα βρεθείτε σε καταστήματα με ρούχα αναζητήστε συλλογές ρούχων από βιολογικό βαμβάκι.
Φροντίστε για ένα “πράσινο” σπίτι: Μπογιές φιλικές προς το περιβάλλον, chic οικολογικά έπιπλα και αντικείμενα, τεχνολογικές λύσεις για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας ή για την ανακύκλωση του νερού. Δείτε περισσότερα και παραγγείλετε πράσινα αντικείμενα στο www.eco-age.com.
Επιλέγετε παρθένα βιολογικά ελαιόλαδα: Μάθετε τι διαδικασία χρησιμοποιούν. Ο καρπός πάντως καλό είναι να οδηγείται στο ελαιοτριβείο την ημέρα της συλλογής του και η έκθλιψή του να γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Προτιμήστε τα ξύλινα παιχνίδια: Επειδή οι ειδήσεις για παιχνίδια με τοξικές βαφές και επικίνδυνα συστατικά όλο και πληθαίνουν καλό είναι να λάβετε κάποια μέτρα. Ξεχάστε τα πλαστικά και επιλέξτε ξύλινα και χειροποίητα παιχνίδια. Καλό είναι να φτιάχνονται από συμπαγές κομμάτι ξύλου, να λειαίνονται ώστε να μην είναι επικίνδυνα και να βάφονται με υδατοδιαλυτές και μη τοξικές ακρυλικές βαφές.
Διαβάζετε ηλεκτρονικά: Το πλεονέκτημα ενός e-reader από περιβαλλοντικής πλευράς έναντι τόσο του χαρτιού όσο και της ανάγνωσης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι… ότι, παρά την ενέργεια που απαιτείται για την κατασκευή του, δεν χρειάζεται πολύ ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσει.
Γίνετε υπέρμαχοι του ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Η συγκεκριμένη τεχνολογία πέρασε από σαράντα κύματα, όμως τώρα θεωρείται από πολλούς ειδικούς το μέλλον της αυτοκίνησης, έστω και αν χρειαστεί να περάσουν ακόμη λίγα χρόνια. Οι μπαταρίες βελτιώνονται θεαματικά, τα ηλιακά και τα αιολικά πάρκα πληθαίνουν και το κόστος θα μειωθεί αισθητά περνώντας σε μαζική παραγωγή των ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Το μυστικό

Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάποιες περισσότερο υπεύθυνες καταναλωτικές επιλογές, οι οποίες θα είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον. Όμως, οι σωστές επιλογές προϋποθέτουν σωστή ενημέρωση. Οι ενημερωμένοι πολίτες μπορούν να διασφαλίσουν την προστασία του περιβάλλοντος και ένα βιώσιμο μέλλον

Ο Σαμαράς, οι παπαριές περί "μεσαίου χώρου" και οι ντιντήδες.

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η ΝΔ είναι αστικό κόμμα…», έλεγε τις προάλλες γαλάζιος βουλευτής σχολιάζοντας τις απόψεις του Φαήλου Κρανιδιώτη για τους ντιντήδες.
Δεν θα ήθελα ν απαντήσω ισοπεδωτικά με μια ρήση του στυλ: «Τι αστικό κόμμα και κουραφέξαλα…», για να μην τους  χαλάσω το όνειρο.
Κι αυτό γιατί είναι πολλοί εκεί στη ΝΔ-πιθανόν και ο αρχηγός της-που δεν αντιλαμβάνονται που βρισκόμαστε.
Βρισκόμαστε λοιπόν ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού, όπου ο ανώτατος  μισθός θα είναι τα 800 ευρώ (με εξαίρεση τους κρατικοδίαιτους εξουσιαστές και τα τσιράκια τους), θα έχουμε όπου νάναι χρεοκοπήσει-κατά πάσα πιθανότητα την Άνοιξη- και στη πλατεία Συντάγματος θα ροβολάνε ανοιγμένα κεφάλια ως το SATURN, που βρίσκονται τα νέα γραφεία της ΝΔ.
Αυτή ακριβώς είναι η εικόνα της κόλασης  που πλησιάζει. Κι ενώ τα ουρλιαχτά του Χάους ακούγονται στο βάθος, η ΝΔ ντυμένη στα λευκά σαν αμόλυντη παρθένα με τα σοσονάκια της, κάθεται στο πιάνο και τραγουδά το «ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά».
Δηλαδή αυτό το κόμμα είναι εκτός  πραγματικής πραγματικότητας.
Γύρευε τι παίρνουν εκεί στη Ρηγίλλης και δεν μας δίνουν.
Αλλά κι αν η Κόλαση αναβάλει για λίγο την έλευσή της, πως είναι δυνατόν ο Σαμαράς να εθελοτυφλεί, μπροστά στις καταστροφές που προκάλεσαν στη ΝΔ οι ελεγχόμενοι από το σύστημα «ντιντήδες»;
Αυτούς όλους τους γαλάζιους «ντιντήδες» δεν κρατούσαν από το κώλο οι νταβατζήδες και η διαπλοκή;
Αυτούς δεν «κρατούσαν» με μαγνητοφωνημένες  συνομιλίες και καυτά, μερακλίδικα βίντεο;
Και φυσικά ο Φαήλος με τον ορισμό «ντιντής» δεν λοιδορούσε τη gay κοινότητα, αλλά τις gay-ενδοτικές συμπεριφορές που αποδείχθηκαν θανατηφόρες για τη χώρα.
Ο Σαμαράς δεν τα γνωρίζει όλα αυτά;
Κι αν ναι, έχει την ψευδαίσθηση, σ αυτή τη κολασμένη συγκυρία, ότι μπορεί να τα αγνοήσει;
Κι αν τα αγνοήσει,  έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να καταφέρει κάτι παραπάνω από το να γίνει ξανά υπουργός Εξωτερικών -σε μια βερσιόν της Οικουμενικής κυβέρνησης μέσα στο 2011- έτσι όπως όλα δείχνουν;
Ως εκεί  φθάνουν οι φιλοδοξίες του;

Sold out στο ντέρμπι

Εξαφανίστηκαν τα εισιτήρια για το ντέρμπι της Τετάρτης (21:00) στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.


Οι δύο πρωτοπόροι θα λύσουν τις διαφορές τους σε μία αναμέτρηση στην οποία ο Βασίλης Σπανούλης θα βρεθεί για πρώτη φορά στην έδρα των "πράσινων" με την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Τα τελευταία εισιτήρια διατέθηκαν το πρωί της Δευτέρας και το κλειστό θα είναι κατάμεστο από τους "πράσινους" οπαδούς.
Περισσότεροι από 16.000 φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν το -με διαφορά- πιο ενδιαφέρον παιχνίδι του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Σε επίταξη των ΜΜΜ προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Πυρ και μανία κατά του Υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα είναι οι συνδικαλιστές στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι ετοιμάζονται να του δείξουν τη δυσαρέσκειά τους, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Ήδη, με ανακοίνωσή τους, οι εργοδηγοί του Μετρό (ΑΜΕΛ), του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ) και του Τραμ, οι οποίοι μάλιστα παραταξιακά πρόσκεινται στον σκληρό πυρήνα του «παλιού ΠΑΣΟΚ», επιτίθενται ανοιχτά κατά του Υπουργού και του υπενθυμίζουν τη δική του δήλωση: «Δεν είναι δυνατόν να κουνάμε συνεχώς το δάχτυλο δείχνοντάς το στους εργαζόμενους γιατί θα μας δείξουν κάποια στιγμή και τα πέντε δάχτυλά τους».
Η απάντησή τους, ενδεικτική των προθέσεών τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων: «Τα πέντε δάχτυλα τα βλέπετε ή έχετε το βλέμμα στραμμένο αλλού;»...
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, βρίσκονται σε εξέλιξη γενικές συνελεύσεις από την πλευρά των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ η πρόταση του «σκληρού πυρήνα» πράσινων συνδικαλιστών είναι να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.
Πιο συγκεκριμένα, για αύριο και μεθαύριο προτείνουν στάσεις εργασίας, αλλά για την ερχόμενη Πέμπτη ετοιμάζονται για 24ωρη απεργία, γεγονός που ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο της επιστράτευσης!
Από το Υπουργείο Μεταφορών κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, αλλά έχουν ήδη διαπιστώσει ότι δύσκολα θα υποχωρήσουν οι συνδικαλιστές.
Άρα, το τελευταίο όπλο που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση είναι αυτό της επίταξης, με τη δικαιολογία της καθημερινής ταλαιπωρίας που υπόκεινται χιλιάδες πολίτες. Έτσι και αλλιώς, το θέμα για το Υπουργείο οφείλει να έχει κλείσει εντός του μήνα, καθώς από τον επόμενο μπαίνει στη ζωή των πολιτών το νέο, ακριβό εισιτήριο (1,20 ευρώ για όλα τα μέσα πλην του μετρό και 1,40 ευρώ για όλα τα μέσα και για διαδρομή 90 λεπτών).
Αυτό σημαίνει ότι θα εκδοθούν μηνιαίες και ετήσιες κάρτες, που για να τις προμηθευτούν οι πολίτες θα πρέπει να έχουν σταματήσει οριστικά οι κινητοποιήσεις.
Συνεπώς, η επίταξη έρχεται ολοένα και πιο κοντά…

Δήμος Αθηναίων: Αφαίρεση πινακίδων για όσους παρκάρουν παράνομα...

Ακόμη και το μέτρο της αφαίρεσης πινακίδων θα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που παρκάρουν παράνομα σε δρόμους και πεζοδρόμια του δήμου της Αθήνας.
Ο δήμος Αθηναίων ξεκινά εκστρατεία για το παράνομο και αντικανονικό παρκάρισμα και οι παραβάτες θα έρθουν...
αντιμέτωποι και με "τσουχτερά" πρόστιμα.

"Θα επιχειρηθεί με όλους τους τρόπους να γίνει κατανοητό ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί η κατάσταση με το παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο ή στα σημεία πρόσβασης για αναπήρους, σε πεζόδρομους ή και κοντά στους σηματοδότες", ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Τάσος Αβραντίνης.

Αρχηγική εμφάνιση Ντόρας στη Βουλή με 4 βουλευτές στο πλευρό της

Αρχηγική εμφάνιση Ντόρας στη Βουλή, με επερώτηση που υπογράφουν τα… «πρωτοπαλίκαρα» της αλλά και οι ανεξάρτητοι – πρώην «γαλάζιοι» βουλευτές.

Επερώτηση στο Κοινοβούλιο για το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου, στην οδό Λ. Ριανκούρ, κατάθεσε το απόγευμα η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Αξιοσημείωτο είναι πως την επερώτηση συνυπογράφουν όχι μόνο ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Λευτέρης Αυγενάκης που προσχώρησαν ήδη επίσημα στο κόμμα της, αλλά και οι ανεξάρτητοι – πρώην «γαλάζιοι» βουλευτές, Κώστας Κιλτίδης και Γιώργος Κοντογιάννης.

Οι δύο τελευταίοι δεν έχουν πει ακόμη το μεγάλο «ναι» στη Ντόρα, αλλά κατόπιν της σημερινής πρωτοβουλίας, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως είναι θέμα ολίγων ημερών να ανακοινώσουν πως «στρατεύονται» στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Το σημείο G του πράκτορα

Και στην Ελλάδα είχε ταξιδέψει ο Άγγλος "αναρχικός" Mark Kennedy. Ως μυστικός αστυνομικός της αγγλικής αστυνομίας, παρίστανε τον ακτιβιστή για επτά χρόνια και ταξίδεψε σε είκοσι δύο χώρες, παίρνοντας μέρος σε πάρα πολλές διαδηλώσεις και δράσεις, μέχρι και τις κινητοποιήσεις για το G20 στο Λονδίνο. Από το 2003 χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Mark Stone και παρίστανε τον επαγγελματία αναριχητή, κάνοντας ταξίδια και στη χώρα μας.
Εργαζόταν για την υπηρεσία National Public Order Intelligence Unit και σύμφωνα με δική του ομολογία, η δράση του κόστιζε διακόσιες πενήντα χιλιάδες λίρες Αγγλίας το χρόνο.
Η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε όταν κάποιοι άρχισαν να υποπτεύονται την υπερβολικά τυπική συμπεριφορά του, που έμοιαζε να είναι προγραμματισμένη στην παραμικρή της λεπτομέρεια. Αφού βρέθηκε στα πράγματά του ένα διαβατήριο με το πραγματικό του όνομα, ο χαφιές ρωτήθηκε για την ταυτότητά του και τελικά ομολόγησε ποιός ήταν πραγματικά.
Ο πράκτορας είχε συμμετάσχει στη δράση στο σταθμό παραγωγής ενέργειας Ratcliffe-on-Soar και ήταν πολύ πρόθυμος στο να καλύψει τα έξοδα ενοικίασης ενός βαν, τα έξοδα στέγασης αλλά και τα νομικά έξοδα ενός ακτιβιστή που αντιμετώπιζε κάποιες κατηγορίες λόγω της συμμετοχής του σε μια διαδήλωση.
Ο Mark Kennedy έχει εγκαταλείψει πλέον την Αγγλία και ζει σε άλλη χώρα, με την κάλυψη των αγγλικών αρχών.

Ν. Νανόπουλος: Πιθανή μια νέα υποβάθμιση της Ελλάδας

Ίσως και μέσα στον Ιανουάριο

 

Αρκετά πιθανό θεώρησε το ενδεχόμενο να υπάρξουν, ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο, νέες υποβαθμίσεις για την Ελλάδα από τους οίκους Fitch και Moody’s ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νίκος Νανόπουλος, αν και εξέφρασε την απορία του για τη λογική αυτών των περαιτέρω υποβαθμίσεων.

Μιλώντας για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε κρίσιμη την κατάσταση, εκτιμώντας, όμως, ότι ξεφύγαμε από την κατάσταση πανικού.

Αναφερόμενος σε όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, σημείωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα και διαρθρωτικές αλλαγές που ήταν αδιανόητες.

Έθεσε, επίσης, τρεις προϋποθέσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση:

  • Την πολιτική και κοινωνική συναίνεση για να γίνει αποδεκτό το βάρος της προσαρμογής με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας, συμπεριφορών και προτύπων.
  • Την απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει στο μνημόνιο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας
  • Τη δημιουργία θετικής αναπτυξιακής πολιτικής, με έμφαση στην εξωστρέφεια και με αιχμή τον τουρισμό και τις εξαγωγές.
Ειδικά για τις δύο πρώτες, ο κ. Νανόπουλος εκτίμησε ότι σε περίπτωση που εκπληρωθούν, τότε η Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στα τέλη του 2011 ή τις αρχές του 2012.

Αναφερόμενος στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα ο κ. Νανόπουλος εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί το 2011 και ίσως και το 2012 η χειροτέρευση του δείκτη των δανείων σε καθυστέρηση, ενώ αναφορικά με τις καταθέσεις επισήμανε ότι θα πρέπει να μειωθούν τα υψηλά επιτόκια καταθέσεων προκειμένου να αποκλιμακωθεί το κόστος χρήματος αλλά και να μπορέσουν να ωφεληθούν οι δανειολήπτες από υποχώρηση των επιτοκίων δανείων.

Ο κ. Νανόπουλος ανακοίνωσε, επίσης, ότι περισσότεροι από 250.000 δανειολήπτες εντάχθηκαν σε προγράμματα ρύθμισης των τραπεζών και 50.000 επιχειρήσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το τραπεζικό σύστημα επιδιώκει και θέλει να εξυπηρετήσει την πελατεία που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Παρουσιάστρια του «Baby Master Chef» η Κάτια Ζυγούλη;

Την Κάτια Ζυγούλη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πολιορκούν τηλεοπτικοί σταθμοί για να την εντάξουν στον δυναμικό τους. Σύμφωνα με το tvέθνος, το μοντέλο-ηθοποιός-σύζυγος του Σάκη Ρουβά, προσπαθούν να πείσουν οι υπεύθυνοι του Μεγάλου καναλιού να πει το «ναι», στην παρουσίαση του «baby master chef». Η απάντηση της Κάτιας δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά όπως λένε όσοι γνωρίζουν, ο ρόλος αυτός θα της πήγαινε γάντι. Γλυκιά, όμορφη, μητέρα μιας κόρης και υπομονετική η Κάτια Ζυγούλη θα γινόταν καλή οικοδέσποινα. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες στους κριτές του «master chef», Λαζάρου, Λουκάκο, Σκαρμούτσο, έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση για τη συμμετοχή τους και η απάντηση ήταν θετική. Αναμονή λοιπόν να δούμε εάν η Κάτια Ζυγούλη, θα είναι η όχι η παρουσιάστρια της εκπομπής. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Σάκης θα στηρίξει κάθε της απόφαση

Αν τολμήσεις να με πειράξεις θα τα πω όλα!

Μήνυμα Πάγκαλου στον Παπανδρέου.
Ο κ. Πάγκαλος βρίσκεται στο επίκεντρο αλλεπάλληλων αποκαλύψεων και μολονότι όλοι αναγνωρίζουν τη ζημιά που κάνει στην εικόνα της κυβέρνησης, ουδείς τολμά να τον «ακουμπήσει». Πολύ περισσότερο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι ο κ. Πάγκαλος, που φέρεται να έχει περιέλθει σε «αλλόφρονα» κατάσταση, έχει διαμηνύσει -σύμφωνα με πληροφορίες- στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι αν ο κ. Παπανδρέου αποπειραθεί να τον απομακρύνει ή να τον μειώσει, ο ίδιος θα αρχίσει να αποκαλύπτει και να καταγγέλλει όσα γνωρίζει για άγνωστες πτυχές δραστηριοτήτων υπουργών αλλά και συγγενικών προσώπων του πρωθυπουργού και ότι δε θα διστάσει να «τα τινάξει όλα στον αέρα».

Τελευταίο κρούσμα το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο θέμα» για υπερπολυτελή διαμονή του σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και για το οποίο δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Εξωνημένοι ακαδημαϊκοί

Είναι πανεπιστημιακοί, ειδικοί αναλυτές, οικονομολόγοι, ερευνητές, αρθρογράφοι, είναι όλοι αυτοί από τα χείλη των οποίων κρεμόμαστε για να καταλάβουμε αν υπάρχει ελπίδα και τι είναι ή πως προέκυψε η κρίση που άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή μας. Είναι αυτοί που διαβάζουμε στις εφημερίδες και ακούμε στην τηλεόραση. Όλοι αυτοί, λοιπόν, και για να μην γενικεύουμε, οι περισσότεροι εξ αυτών είναι εξωνημένοι. Αυτό αποδεικνύεται από διάφορα δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου και πρωτίστως από την απόφαση της... Αμερικανικής Ένωσης Οικονομολόγων που περιλαμβάνει 17.000 μέλη, να δημιουργήσει έναν κώδικα ηθικής.

Για την ακρίβεια, όπως δημοσιεύουν οι New York Times, πολλοί πανεπιστημιακοί που αρθρογραφούν για την κρίση εμπλέκονται σε συμφέροντα της Γουόλ Στρητ. Έτσι, ο Darrel Duffie καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ έγραψε έναν βιβλίο για την αναθεώρηση των κανονισμών της Γουόλ Στρητ, παραλείποντας να σημειώσει ότι κατά τη διάρκεια της συγγραφής του ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του γνωστού μας οίκου αξιολόγησης Moody’s! Επίσης, η Laura D’ Andrea Tyson, πρώην σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, η οποία διδάσκει στην εμπορική σχολή του πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ συμμετέχει, χωρίς να το αποκαλύπτει, στη διοίκηση της τράπεζας Morgan Stanley. Το ίδιο και ο Richard H. Clarida καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια κα μέλος της κυβέρνησης Μπους, αποσιωπά τη θέση του ως βοηθού Γενικού Διευθυντή της περίφημης Pimco.

Εξυπακούεται ότι όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί ανέλυαν ή εξέφεραν τη γνώμη τους, ή ακόμη έγραφαν ολόκληρα βιβλία-αναλύσεις για την κρίση υπηρετώντας τα συμφέροντα των τραπεζών ή των επιχειρήσεων που τους χρηματοδοτούσαν. Γι’ αυτό ο κώδικας ηθικής της Αμερικανικής Ένωσης Οικονομολόγων προτείνεται να περιλαμβάνει την αποκάλυψη για το ποιος χρηματοδοτεί τις διάφορες έρευνες και ποιες εταιρίες συμβουλεύουν οι συγγραφείς-ερευνητές.

Σημειωτέον ότι ανάλογος προβληματισμός για τη χειραγώγηση των οικονομολόγων και της πανεπιστημιακής έρευνας από τις επιχειρήσεις είχαμε στις ΗΠΑ και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920. Ο τότε μάλιστα πρόεδρος της χώρας αυτής, λίγες ημέρες πριν το κραχ του 1929, διαβεβαίωνε ότι η αμερικανική οικονομία πάει πάρα πολύ καλά! Και τότε είχε διατυπωθεί το αίτημα για τη δημιουργία κώδικα δεοντολογίας, αλλά πάντα εκ των υστέρων. Για να αποδειχθεί ότι και τότε και σήμερα το χρήμα ελέγχει τα πάντα.

Όταν οι "ΑΡΧΟΝΤΕΣ" επιλέγουν τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ,αντί τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ!...


Πρόσφατα, οι αρμόδιοι επέλεξαν να ανοίξουν νέα ΔΙΑΒΑΣΗ στις γραμμές του ΟΣΕ εντός της πόλης του Βόλου, κλείνοντας την υφιστάμενη (40 μέτρα πιο πάνω ) που δεν εξυπηρετούσε κάποιους επιχειρηματίες. Προσέξτε όμως πού και πόσο (πια) ηλιθίως εγκατέστησαν τον σηματοδότη και τον μηχανισμό που ανοιγοκλείνει τις μπάρες.
Αν... ευχηθούμε στούς μακάκο-λόγους επιστήμονες (μέλη του ΤΕΕ) που σχεδίασαν και επέβλεψαν την εγκατάστασή τους, να (μη) χρειαστεί να κυκλοφορήσουν με αναπηρικό καροστάκι, θα είμαστε πικρόχολοι?
Θέλει να προσπαθήσεις, για να τοποθετήσεις όλο αυτά τα κολωνάκια τόσο κοντά, ώστε να μην περνάει ανάμεσα τους ουτε φίδι.
Και με την ευκαιρία κοπρίτες (που λέει κι ο Πάγκαλος) του ΟΣΕ ,κόψτε και κανένα χορτάρι στις γραμμές , πριν... ξεπουληθεί...

Αιμορραγεί οικονομικά το wikileaks

Το ενδεχόμενο να μεταφέρει το σύνολο των δραστηριοτήτων του wikileaks στην Ελβετία, εξετάζει ο Τζούλιαν Ασάνζ, που σε συνεντεύξεις του σε εφημερίδες της χώρας κάνει λόγο για οικονομική αιμορραγία της ομάδας του. 
"Από τη στιγμή που αρχίσαμε να δημοσιεύουμε τα τηλεγραφήματα [των αμερικανικών πρεσβειών] χάνουμε 480.000 ευρώ κάθε εβδομάδα. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ανάκτησης αυτών των ποσών για να συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας" δήλωσε ο Ασάνζ, προσθέτοντας πως "οι πιέσεις που μας ασκούνται ενισχύουν την αποφασιστικότητά μου".

Ο Ασάνζ έχει τεθεί σε περιορισμό στη Βρετανία και είναι υποχρεωμένος να δίνει το παρών κάθε ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής στην οποία διαμένει.

Ο Αυστραλός δημιουργός του wikileaks μίλησε στις ελβετικές εφημερίδες La Tribune και 24 Heures, όπου αρνήθηκε να αποκαλύψει αν προτίθεται να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελβετία. Περιορίστηκε να πει πως οι όροι της αποφυλάκισής του τού απαγορεύουν να αποκαλύψει ο,τιδήποτε σχετικό.

Αύριο Τρίτη ο Ασάνζ θα παρουσιαστεί και πάλι στο δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει πότε θα συζητηθεί το αίτημα της Σουηδίας για την έκδοσή του.

Ρεκόρ για την Ριάνα στα βρετανικά τσαρτ

Η πρώτη γυναίκα σόλο καλλιτέχνιδα στην ιστορία των βρετανικών τσαρτ που κατάφερε No1 τραγούδια σε πέντε συναπτά έτη, το ρεκόρ της σούπερ ντούπερ σταρ Ριάνα. Για να καταλάβετε μεγέθη, ο τελευταίος σόλο καλλιτέχνης που πέτυχε το κατόρθωμα ήταν ο Έλβις Πρίσλευ με No 1 τραγούδια σε κάθε χρονιά από 1957 έως 1963.

Κυβερνοσαμποτάζ και κατασκοπεία θα «σκιάσουν» το 2011

            Τα μεγαλύτερα προβλήματα ασφαλείας του 2011 θα είναι διαδικτυακής φύσης. 
Παλιά, όταν κάποιος μιλούσε για προβλήματα ασφαλείας όπως η κατασκοπεία, οι μεγάλες απειλές που έρχονταν στο νου ήταν πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, «κοριοί», εξελιγμένες κάμερες, άρτια εκπαιδευμένοι καταδρομείς και άλλα συναφή. Ωστόσο, το 2011 φαίνεται πως, σε αυτό τον τομέα, θα ακολουθήσει την τάση των τελευταίων ετών, που θέλουν την έμφαση της κατασκοπείας και του σαμποτάζ να αφήνει πίσω το παραδοσιακό «πεδίο επιχειρήσεων» και να μετατοπίζεται προς τον κυβερνοχώρο: το νέο έτος αναμένεται να σκιαστεί από αυξημένη δραστηριότητα κυβερνοκατασκοπείας και ενέργειες δολιοφθοράς στον κυβερνοχώρο, σε διεθνές επίπεδο.
Ειδήμονες του χώρου επικαλούνται την επιτυχή «καριέρα» του worm Stuxnet εναντίον συστημάτων βιομηχανικών υποδομών, καθώς και την άνοδο της «ποιότητας» του malware, και φυσικά την περίπτωση Wikileaks, ενώ αρκετοί κάνουν λόγο και για στροφή του ενδιαφέροντος προς τις φορητές συσκευές.
Οι μελετητές του Stuxnet πιστεύουν ακράδαντα πως πίσω από το worm που έπληξε την υποδομή του Ιράν βρίσκεται κάποιο κράτος της Δύσης, ενώ η γνωστή εταιρεία διαδικτυακής ασφαλείας Kaspersky χαρακτήρισε το Stuxnet ως ένα «λειτουργικό και τρομακτικό πρωτότυπο κυβερνοόπλου που θα οδηγήσει στο ξεκίνημα μίας νέας κούρσας εξοπλισμών» - άποψη που συμμερίζεται και ο Αρτ Κοβιέλλο, της RSA: «Το Stuxnet είναι το πιο ανησυχητικό θέμα που έρχεται στο μυαλό μου όταν σκέφτομαι σχετικά με μία σύγκρουση που θα εμπεριέχει το στοιχείο του κυβερνοπολέμου…πιστεύω πως όλα τα πολιτισμένα έθνη του κόσμου αναγνωρίζουν πως ο κυβερνοπόλεμος μπορεί να κλιμακωθεί σε επίπεδα βέβαιης αμοιβαίας καταστροφής («Mutual Assured Destruction») » είπε σχετικά, συμπληρώνοντας πως ελπίζει να μην πέσουν αντίστοιχα όπλα στα χέρια δυνάμεων που δεν ελέγχονται από κρατικές οντότητες.
Η γενικότερη εντύπωση είναι πως, όχι μόνο θα υπάρξουν περισσότερα περιστατικά επιθέσεων Stuxnet μέσα στο 2011, αλλά θα γίνουν και απόπειρες βελτίωσής του. «Θα ήθελα να μπορώ να πω πως το Stuxnet είναι κάτι μοναδικό, αλλά δε νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο» είπε ο Τζέησον Ούρσο, της Honeywell, ειδικός σε θέματα ασφαλείας βιομηχανικών εγκαταστάσεων. «Η δημοτικότητα που κέρδισε το Stuxnet θα καταστήσει εμφανές ότι κρίσιμες εγκαταστάσεις όπως σταθμοί ενέργειας, διυλιστήρια κλπ χρησιμοποιούν συστήματα που είναι τρωτά εάν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας…φοβάμαι πως θα υπάρξουν επιθέσεις στο ίδιο μοτίβο».
Πέραν του Stuxnet, τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξαν και οι επιθέσεις αντιποίνων από υποστηρικτές του Wikileaks, εναντίον εταιρειών που «εξόρισαν» από τα δίκτυά τους την ιστοσελίδα του Τζούλιαν Ασάντζ. Η «περίπτωση Wikileaks» προσέλκυσε διεθνές ενδιαφέρον- όπως και το μπαράζ επιθέσεων από τους «Ανώνυμους», όπως ονομάστηκε η «συμμαχία» των χάκερ που εξαπέλυσε επιθέσεις Denial of Service εναντίον του Amazon, της Mastercard, της Visa και του PayPal.
Κατά τον Δρ. Χιου Τόμσον, καθηγητή επιστημών ηλεκτρονικών υπολογιστών του πανεπιστημίου της Κολούμπια, ο χώρος της ασφάλειας μπορεί να θεωρείται πλέον πως έχει αλλάξει.
«Πλέον έχουμε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τις επιθέσεις ως ακτιβισμό και αυτό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο όταν για τις εταιρείες…θα αλλάξουν βασικοί πυλώνες της εταιρικής ασφάλειας, οι μεγαλύτεροι προβληματισμοί της οποίας μέχρι τώρα είχαν να κάνουν με firewalls και διαρροές δεδομένων. Τώρα, εάν μία εταιρεία 'πέσει σε δυσμένεια' για κάποιο λόγο, όπως η ΒΡ τότε με την πετρελαιοκηλίδα, υπάρχει ένα νέος τρόπος διαμαρτυρίας για όσους έχουν εξοργιστεί» είπε σχετικά.
Παρόλα αυτά, ο Νταν Καμίνσκι, ειδικός διαδικτυακής ασφαλείας, πιστεύει πως οι επιθέσεις Denial of Service θα αυξηθούν δραματικά στο μέλλον, λόγω της απλότητάς τους, καθώς δεν χρειάζεται να έχει κάποιος υψηλή τεχνική κατάρτιση για να εξαπολύσει μία.
Τα κινητά «στο στόχαστρο»
Η αυξανόμενη χρήση των κινητών τηλεφώνων, ειδικότερα μετά την άνοδο των smartphones, τα καθιστά αναπόφευκτα στόχους: σύμφωνα με αναφορά της M86 Security Labs, μέσα στο 2011 το malware για κινητά θα αυξηθεί, ακριβώς εξαιτίας της «έκρηξης» των smartphones και των tablets.
Ο Κοβιέλλο θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και θα εκδηλωθεί σε όλη του την έκταση σύντομα, ωστόσο δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό: «Τα κινητά είναι απλά μία κατάληξη. Ναι, μία διαφορετική κατάληξη, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση νέων ιών και πιο εξελιγμένου malware, αλλά ουσιαστικά θα πρόκειται για τις ίδιες απειλές που υπάρχουν και σήμερα στα PC και το Ίντερνετ στο σύνολό του.
«Οι φορητές συσκευές σίγουρα συνεπάγονται περισσότερες συναλλαγές και μεγαλύτερη ροή δεδομένων, οπότε θα υπάρξουν περισσότερα προβλήματα ασφαλείας» συμπλήρωσε σχετικά.
Σε αντίστοιχο πλαίσιο κινείται και η άποψη του Αρτ Γκίλιλαντ της Symantec: «Σίγουρα θα δούμε περισσότερες επιθέσεις σε αυτό το χώρο, καθώς οι άνθρωποι μεταφέρουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα της ζωής τους σε αυτές τις συσκευές, αλλά με την αύξηση και διάδοση των λειτουργικών συστημάτων δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιον συγκεκριμένο στόχο. Αν αρχίσουμε να διακρίνουμε κάποιον 'πρωταθλητή', τότε η πλατφόρμα αυτή θα γίνει ελκυστική στις επιθέσεις».

“Ερεθίζει” τη Σερβία η απογραφή στο Κόσοβο!

Τη θέση ότι το Βελιγράδι δεν πρέπει να στηρίξει την απογραφή πληθυσμού στο Κόσοβο, διατύπωσε ο Γενικός Γραμματέας στο αρμόδιο για το Κόσοβο υπουργείο της σερβικής κυβέρνησης, Όλιβερ Ιβάνοβιτς.
Ο κ. Ιβάνοβιτς δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων “Τανγιούγκ” ότι θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση στη διαδικασία, με όλα τα πολιτικά μέσα, επισημαίνοντας ότι η απογραφή του σερβικού πληθυσμού στο Κόσοβο θα πρέπει να γίνει από τη σερβική κυβέρνηση.
Προειδοποίησε δε ότι ο μεγάλος αριθμός των εξόριστων Σέρβων δεν θα μπορέσει να καταγραφεί από το δημοψήφισμα.
“Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, ένας ευρύς αριθμός Σέρβων να μην συμπεριληφθεί στο δημοψήφισμα, που κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα δώσει σωστό αποτέλεσμα”, υπογράμμισε.
Ο Σέρβος αξιωματούχος υπενθύμισε ακόμη ότι οι Αλβανοί του Κοσόβου μποϊκοτάρισαν την απογραφή πληθυσμού, που οργάνωσε το Βελιγράδι το 1991, γι’ αυτό και ο αριθμός τους στο Κόσοβο εκτιμήθηκε μόλις κατά προσέγγιση.
“Αυτή θα είναι η πρώτη απογραφή μετά τις διαμάχες στο Κόσοβο. Πιστεύω ότι ένας μεγάλος αριθμός Σέρβων δεν θα καταγραφεί από την απογραφή κι ότι οι Αλβανοί θα εκτιμήσουν κατά προσέγγιση των αριθμό των Σέρβων που ζουν στην επαρχία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιβάνοβιτς.
“Πρότασή μου είναι να διενεργηθεί μια περιφερειακή απογραφή, που θα περιλαμβάνει όλες τις πρώην γιουγκοσλαβικές χώρες, εκτός της Σλοβενίας, αλλά θα συμπεριλαμβάνει και την Αλβανία. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διεξαχθεί μια σχετική απογραφή που, με την προσεκτική επιτήρηση της διεθνούς κοινότητας, θα μπορέσει να παράσχει χρήσιμα στοιχεία για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων”, συμπλήρωσε.
Η απογραφή στο Κόσοβο έχει σχεδιαστεί για τον προσεχή Απρίλιο και θα είναι η πρώτη μετά το 1981.

Μουσείο των Beatles στην Αργεντινή

Το πρώτο μουσείο των Beatles στο Buenos Aires της Αργεντινής άνοιξε τις πύλες του.


Τα εκθέματα που παρουσιάζονται ανήκουν σε ιδιώτη καθιστώντας αυτομάτως το μουσείο μοναδικό καθώς θα είναι το πρώτο που θα περιλαμβάνει ιδιωτική συλλογή, η οποία ανήκει στον Rodolfo Vazquez και ο οποίος το 2001 είχε μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness καθώς η συλλογή του με αντικείμενα των σκαθαριών αριθμούσε 8,500 κομμάτια.

Πως είδε ο τουρκικός τύπος την ομιλία Παπανδρέου

Αντιδράσεις στο σημερινό τουρκικό Τύπο έχουν προκαλέσει οι αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σε... «εισβολή» και «κατοχή» στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων, στο Ερζερούμ.

«Πάγωσε η Συνάντηση Κορυφής» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Μιλλιέτ, «Φιλία στα εγκαίνια του Σταδίου, επικρίσεις στην Σύνοδο των πρέσβεων», γράφει η Ζαμάν.


Σχεδόν όλες οι εφημερίδες αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού έστειλε μήνυμα φιλίας, «απείλησε» λέγοντας «δεν μπορείτε να γίνετε μέλος της ΕΕ, όσο συνεχίζεται η κατοχή της Κύπρου».


Πολλές εφημερίδες χαρακτηρίζουν «σκληρή» απάντηση στον Έλληνα πρωθυπουργό, τα όσα είπε ο Τούρκος ομόλογός του, Ταγίπ Ερντογάν, για την ΕΕ και ειδικότερα, ότι «περιμέναμε 50 χρόνια για να γίνουμε μέλος της ΕΕ, έχει δοκιμαστεί η υπομονή μας. Ακόμα και οι πολίτες της Βραζιλίας μπορούν να κινηθούν στην ΕΕ χωρίς βίζα. Ωστόσο, εσείς ζητάτε από εμάς βίζα. Πείτε μας, τι σας έχει κάνει η Τουρκία», όπως δημοσιεύει η φιλοκυβερνητική Τουρκίγιε.


Η εφημερίδα Χουριέτ επικεντρώνει στα λεχθέντα του κ. Παπανδρέου περί των υπερπτήσεων στο Αιγαίο. «Αθήνα και Άγκυρα αντιμετώπισαν μία κρίση δύο μέρες πριν από την επίσκεψη Παπανδρέου στο Ερζερούμ, όταν οκτώ τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά», δημοσιεύει η εφημερίδα, επαναλαμβάνοντας τα όσα είπε στους πρέσβεις της Τουρκίας ο Έλληνας πρωθυπουργός.


Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός σκέφτηκε ακόμα και να ματαιώσει την επίσκεψη στο Ερζερούμ, αλλά παρενέβη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, και η κρίση εκτονώθηκε.


Από μερίδα του Τύπου αξιολογείται ως «έκπληξη» η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη Σύνοδο των πρέσβεων και ειδικά, η ευθεία τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού περί των παραβιάσεων ελληνικού FIR. «Το τμήμα της ομιλίας Παπανδρέου "Οκτώ τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά. Ποιο είναι το νόημα αυτής της ενέργειας; Τι προσπαθεί να αποδείξει η Τουρκία; [...] Η Διεθνής Κοινότητα δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει μια εισβολή και η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί, όσο συνεχίζεται η κατοχή (σσ. της Κύπρου)", προκάλεσε έκπληξη στους πρέσβεις, που άκουγαν τον Έλληνα πρωθυπουργό», γράφει η Βατάν.


«Ο Τ. Ερντογάν έδωσε μία ήρεμη, αλλά ισχυρή απάντηση στον Έλληνα πρωθυπουργό», προσθέτει η εφημερίδα, παραθέτοντας τμήμα της ομιλίας του Τούρκου πρωθυπουργού: «Δεν θέλουμε έναν κόσμο, όπου κυριαρχούν ο πόλεμος, το μίσος και η αιματοχυσία. Όμως, αν εννοείτε ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι πρέπει πάντοτε να κάνουν παραχωρήσεις, αυτό δυστυχώς δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτό που βίωσε η Τουρκία με την ΕΕ δεν το έχει υποστεί κανείς άλλος. Έχουμε κάνει υπομονή για 50 χρόνια, όμως η υπομονή μας έχει όρια».


Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση...

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ν. Ραγκούση, αναρτήθηκε χθες, 9 Ιανουαρίου, στον δικτυακό τόπο www.opengov.gr/ypes, το Σχέδιο Νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση με... τους πολίτες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς έως τις 30 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Ραγκούση «η ηλεκτρονική διεκπεραίωση υποθέσεων θα επιφέρει μείωση των περιπτώσεων, όπου
απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία σε μία δημόσια υπηρεσία μειώνοντας ταυτόχρονα τις πιθανότητες εμφάνισης φαινομένων διαφθοράς, καθώς η παροχή της δημόσιας υπηρεσίας αποπροσωποποιείται».

Ο κ. Ραγκούσης επισημαίνει ακόμη ότι «μελέτες που έχουν διεξαχθεί πρόσφατα από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στο πλαίσιο της ΕΕ δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των διοικητικών βαρών οφείλεται στην ύπαρξη νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων που απαιτούν την αυτοπρόσωπη
παρουσία στις δημόσιες αρχές για την ολοκλήρωση μιας διοικητικής διαδικασίας».

Και ο υπουργός καταλήγει: «Η θεσμική κατοχύρωση του ηλεκτρονικού τρόπου επικοινωνίας με τις δημόσιες αρχές υποστηρίζει την επίτευξη του στόχου μείωσης των διοικητικών βαρών κατά 25%.

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου επιδιώκεται η διευκόλυνση των πολιτών από τους φορείς του δημόσιου τομέα, εισάγοντας καινοτομίες όπως:

- Την έκδοση ηλεκτρονικών διοικητικών πράξεων με παράλληλη κατοχύρωση των προϋποθέσεων για τη νομική και αποδεικτική ισχύ των ηλεκτρονικών εγγράφων

- Τη θέσπιση της αυτεπάγγελτης ή κατ΄ αίτηση αναζήτησης εγγράφων που τηρούνται σε οποιοδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα, απαλλάσσοντας τον πολίτη ή τις επιχειρήσεις από την επιβάρυνση για επικύρωση αντιγράφων για κάθε συναλλαγή τους με τη Διοίκηση

- Τη γενίκευση και καθιέρωση της δυνατότητας ηλεκτρονικών συναλλαγών, περιλαμβανομένων των ηλεκτρονικών οικονομικών συναλλαγών και πληρωμών με φορείς του δημόσιου τομέα κ.λπ.

Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επισημανθεί ότι η ηλεκτρονική λειτουργία της Διοίκησης, όπως το Σύνταγμα ορίζει, βασίζεται σε ένα κανονιστικό πλαίσιο που καθιστά δικαίωμα και όχι υποχρέωση για τον πολίτη την επιλογή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τους δημόσιους φορείς. Πάντοτε, με αδιαπραγμάτευτη τη διασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών-χρηστών των υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και με πλήρη σεβασμό του δικαιώματος προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών τους δεδομένων».

Λαθρομετανάστες: «Φράχτη εσείς, βάρκες εµείς!»


Τροποποίηση δρομολογίων η απάντηση στα σχέδια Παπουτσή 


 

Με τροποποίηση των δροµολογίων εισόδου στην Ελλάδα, αλλά και µείωση του αριθµού των λαθροµεταναστών απάντησαν το Σαββατοκύριακο οι τούρκοι διακινητές τους, που φαίνεται ότι ανησύχησαν από το ελληνικό σχέδιο για τοποθέτηση φράχτη στο τµήµα των 12 χιλιόµετρων χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στον Εβρο. Αν και ο αριθµός των λαθροµεταναστών που συνελήφθησαν µειώθηκε αρκετά το διάστηµα από Παρασκευή µέχρι Κυριακή, η συντριπτική πλειονότητα όσων πέρασαν στην Ελλάδα οδηγήθηκε από τους διακινητές είτε βορειότερα είτενοτιότερα, και µπήκε στο ελληνικό έδαφος µέσω του ποταµού Εβρου.
Πριν από τη δηµοσιοποίηση του σχεδίου,από το χερσαίο τµήµα όπου θα υψωθεί το συρµάτινο πλέγµα περνούσε το78% των λαθροµεταναστών. Τις τελευταίες ηµέρες από εκεί πέρασε µόνο το 7,5%!
Τα στοιχεία αυτά οδηγούν στο συµπέρασµα ότι η δηµοσιοποίηση του θέµατος µε τον φράχτη, αλλά και η προηγηθείσα εντατικοποίηση της επιτήρησης τής FRONTEX λειτούργησαν µεσοπρόθεσµα αποτρεπτικά, ενώ σύµφωνα µε στρατιωτικούςκύκλους, στην κατεύθυνση αυτή συνέβαλε σηµαντικά και η ολοκλήρωση ενός αµυντικού έργου του Στρατού που προβλέπει τη διεύρυνση του βάθους και του πλάτους της αντιαρµατικής τάφρου που υπήρχε λίγο δυτικότερα από την οριογραµµή.
Στην προτίµηση του Εβρου, έναντι παλαιότερα των νησιών,είχαν προχωρήσει τα κυκλώµατακυρίως µετά το 2009, διότι τότε αυξήθηκε απότοµα ο αριθµός των αφγανών και αλγερινών λαθροµεταναστών, οιοποίοι όµως δεν διέθεταν πολλά χρήµατα για την πολύ πιο ακριβή είσοδο από το Αιγαίο (4-5.000 ευρώ).
Αυτό, παράλληλα µε την αποτελεσµατικότητα των θαλάσσιων και εναέριων περιπολιών της FRΟNTEX στο Αιγαίο, οδήγησε στα πιο φτηνά δροµολόγια των 500-1.000 ευρώ του Εβρου. Σύµφωνα µε τα επίσηµα στοιχεία, ο αριθµός των εισερχοµένων από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα έχει κατά τους τελευταίους µήνες του 2010 υπερτριπλασιαστεί σε σχέση µε το 2009, ενώ η Ελλάδα δέχεται στα σύνορά της τηνπίεση από το 80-90% των παράνοµων λαθροµεταναστών ολόκληρης της Ευρώπης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010, όπως δήλωσε χθες ο αν. υπουργός Αµυνας Π. Μπεγλίτης (στη ΝΕΤ), συνελήφθησαν στον Εβρο περίπου 55.000 λαθροµετανάστες εκ των οποίων οι43.000 στο χερσαίο τµήµα όπου ο Εβρος µπαίνει στην τουρκική επικράτεια.

«Θα φύγουν και µε τη βία»
Πάντως, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι µε την πρόοδο της εφαρµογής του συνόλου των µέτρων που ετοιµάζει – από τη νέα πολιτική ασύλου που συζητείται στη Βουλή, τις συµφωνίες επανεισδοχής, τον εθελοντικό επαναπατρισµό, τη δηµιουργία νέων κέντρων υποδοχής, τον φράχτη, την επέκταση της παρουσίας τής FRONTEX, µέχρι τις διάφορες δράσεις στην Αθήνα κ.ά. – θα υπάρξουν θετικά αποτελέσµατα.
«Θα υπάρξεικαι βίαιος επαναπατρισµός –εκόντες άκοντες θα φύγουν», είπε ο κ. Μπεγλίτης.Ηδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – που δέχεται σκληρή κριτική από τα κόµµατα της Αριστεράς για τονφράχτη – αποδέχτηκε γιατη δηµιουργία κέντρων υποδοχής στο βόρειο µέρος του Νοµού Εβρου, τρία εγκαταλελειµµένα στρατόπεδα του Στρατού Ξηράς. Πρόκειται για ένα στρατόπεδο κοντά στο χωριό Χελιδόνα (προς ταελληνοβουλγαρικά σύνορα) και δύο στην περιοχή ∆ιδυµότειχου (Βρυσικών και Φιλιρίδη).
Τα στρατόπεδα αυτά είχαν δυνατότητα στρατωνισµούπερίπου 700 ανθρώπων το ένα και θα διαµορφωθούν αναλόγως. Επίσης από κατάλογο που έχει διαβιβαστεί στην ΕΛ.ΑΣ. θα επιλεγούν ακόµη ένα ή δύο παλιά στρατόπεδα σε νησιά του Αν. Αιγαίου, ενώ θα χρησιµοποιηθεί και στρατόπεδο στη Ριτσώνα.
Οσον αφορά τον φράχτη, κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι παρά κάποιες πρόσφατες αρνητικές τοποθετήσεις, από την Ε.Ε. υπάρχει αποδοχή. Επίσης ανέφερε ότι πέραν των ΗΠΑ, σε επίπεδο Ε.Ε. φράχτες έχουν τοποθετήσει η Ισπανία και η Λιθουανία. Συµφωνία για τον Εβρο υπάρχει και από την Τουρκία.
Οπως είπε ο κ. Μπεγλίτης, ο φράχτης θα µπει ακριβώς επί της οριογραµµής. Η χρηµατοδότηση των µέτρων θα γίνει κυρίωςαπό κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης– έχουν υπάρξει δεσµεύσεις για 230 εκατ. ευρώ για το σύνολο των δράσεων ∆ιαχειρίσεις Μεταναστευτικών Ροών. Οφράχτης υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 4 εκατ. ευρώ και αναζητείται.

Η «εκδίκηση» της εφορίας σε όσους αρνήθηκαν την περαίωση...

Της Μαρίας Βουργάνα
«Φουλάρει τις μηχανές» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να αυξήσει τα έσοδα, να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και να πιάσει τους στόχους του νέου προϋπολογισμού.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο θεσπίζονται αυστηρότερα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και αναδιοργανώνεται ριζικά ο φοροελεγκτικός και φοροεισπρακτικός μηχανισμός, μπαίνει...
στην τελική ευθεία και αναμένεται να παρουσιασθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Την ίδια ώρα, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πιέζει τους εφόρους να κυνηγήσουν το ΦΠΑ, να τελειώνουν με την περαίωση και να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα προκειμένου το 2011 να ξεκινήσει «με το δεξί» στο μέτωπο των εσόδων. Ο στόχος που έχει τεθεί για τον Ιανουάριο είναι ιδιαίτερα δύσκολος καθώς προβλέπει την είσπραξη καθαρών εσόδων ύψους 5,36 δισ. ευρώ, από τα οποία 2,2 δισ. ευρώ θα πρέπει να προέλθουν από το ΦΠΑ, 1,2 δισ. ευρώ από το φόρο εισοδήματος και πάνω από 500 εκατ. ευρώ από την περαίωση.
Η «εκδίκηση» της εφορίας σε όσους αρνήθηκαν την περαίωση

Σύσκεψη
Για να επιτευχθεί ο στόχος, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς καλεί αύριο σε σύσκεψη τους εφόρους των 27 μεγαλύτερων Δ.Ο.Υ. που αντιπροσωπεύουν το 70% των δημοσίων εισπράξεων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να τεθούν μηνιαίοι στόχοι για την αύξηση των εσόδων σε κάθε εφορία και να καθοριστούν οι προτεραιότητες. Ο υφυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους εφόρους:

1. Εντατικούς προσωρινούς ελέγχους στην αγορά για την έγκαιρη απόδοση του ΦΠΑ. Όσοι εντοπίζονται να έχουν εκκρεμότητες με τον ΦΠΑ θα καλούνται τηλεφωνικά ώστε μέσα σε πέντε ημέρες να επισκεφθούν την εφορία τους και να υποβάλουν τις περιοδικές δηλώσεις, καθώς και να πληρώσουν τους φόρους που αναλογούν με τις προσαυξήσεις. Όσοι δεν συμμορφωθούν θα ελεγχθούν ενδελεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σημειώνεται ότι οι προσωρινοί έλεγχοι του ΦΠΑ αποτελούν για το υπουργείο Οικονομικών «στόχο πρωταρχικής σημασίας» καθώς συνέβαλλαν στη σημαντική αύξηση των εσόδων κατά το τελευταίο τετράμηνο του 2010. Στο συγκεκριμένο διάστημα, οι εισπράξεις του ΦΠΑ, παρά την ύφεση και τη μειωμένη κατανάλωση στην αγορά, «έτρεξαν» με ρυθμό πάνω από 10%.

2. Ολοκλήρωση της περαίωσης. Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου οι εφορίες θα πρέπει να έχουν εκδώσει και να έχουν ταχυδρομήσει τα σημειώματα περαίωσης στους φορολογουμένους που υπέβαλαν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Η προθεσμία για την περαίωση λήγει στις 28 Ιανουαρίου με το υπουργείο Οικονομικών να έχει εισπράξει ήδη πάνω από 1 δισ. ευρώ ενώ οι φόροι που βεβαιώθηκαν ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ. Περισσότεροι από 600.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες επέλεξαν να υπαχθούν στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

3. Τακτικούς φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που εξαιρέθηκαν από την περαίωση. Πρόκειται κυρίως για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Στο στόχαστρο της εφορίας θα βρεθούν από τις αρχές Φεβρουαρίου και οι επιτηδευματίες που «γύρισαν την πλάτη στην περαίωση». Για τους φορολογουμένους αυτούς η Εφορία ετοιμάζει δειγματοληπτικούς ελέγχους με βάση συγκεκριμένα κριτήρια κινδύνου, ξεκινώντας από εκείνους που τα εισοδήματά τους παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις από την ακίνητη περιουσία που έχουν δηλώσει.

4. Είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι εφορίες στρέφονται κατά προτεραιότητα στους οφειλέτες του Δημοσίου που διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, προχωρώντας σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων.

Μηνιαίοι στόχοι

Ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς καλεί αύριο σε σύσκεψη τους εφόρους των 27 μεγαλύτερων ΔΟΥ που αντιπροσωπεύουν το 70% των δημοσίων εισπράξεων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να τεθούν μηνιαίοι στόχοι για την αύξηση των εσόδων σε κάθε εφορία.

Ποιός (άντρας) Tv Star λατρεύει αυτό το μακιγιάζ?

Λατρεύω αυτή τη φωτογραφία” λέει ο Νίκος Αλιάγας για τo maquillage του Didier Bourdon. Τώρα δεν ξέρουμε αν τα χρησιμοποιεί. Αμφιβάλω! Σίγουρα όμως θα είναι χρήσιμα για μία από τις σταρς που φιλοφενεί στα σόους του όπως η σεξοβόμβα Βικτώρια Σίλβστεντ.

Το λεωφορείο πήρε... σβάρνα τα κολωνάκια

Λαχτάρισαν οι επιβάτες αλλά και οι περαστικοί στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό

Το λεωφορείο κινούνταν πάνω στην πλατεία. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν ήταν παρά μόνο δύο επιβάτες μέσα. Ο οδηγός άγνωστο ακόμη γιατί έχασε τον έλεγχο και το βαρύ όχημα βγήκε απ' την πορεία τους με αποτέλεσμα να αρχίσει να χτυπάει το ένα πίσω από το άλλο τα προστατευτικά κολωνάκια.
Τόσο οι επιβάτες όσο και οι περαστικοί αναστατώθηκαν, κυρίως από το θόρυβο. Ευτυχώς το βαρύ όχημα δεν κινούνταν με μεγάλη τα ταχύτητα και έτσι ο οδηγός κατάφερε να το ακινητοποιήσει χωρίς κανείς να πάθει το παραμικρό.

Η Τουρκία ετοιμάζει την επίβλεψη του Αιγαίου για τσουνάμι

Ρεπορτάζ: Μαρία Πανάγου
Από τον Νοέμβριο του 2007 η Τουρκία έχει εγείρει την αξίωση να δημιουργήσει κέντρο τσουνάμι και να έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο όχι μόνο της Θάλασσας του Μαρμαρά και της Μαύρης Θάλασσας αλλά επίσης του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτές οι αξιώσεις προσδίδουν σημαντική εθνική διάσταση στο θέμα του συστήματος τσουνάμι παρά το γεγονός ότι αυτό δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι σήμερα.
Μετά το μεγάλο τσουνάμι της 26ης Δεκεμβρίου του 2004 που προκάλεσε βιβλική καταστροφή σε 12 χώρες του Ινδικού Ωκεανού, οι εθνικές αντιπροσωπείες των χωρών-μελών της UNESCO αποφάσισαν την εγκαθίδρυση συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στις μεγάλες θάλασσες του πλανήτη δεδομένου ότι μέχρι τότε μόνο στον Ειρηνικό Ωκεανό υπήρχε τέτοιο σύστημα σε λειτουργία.
Τον Σεπτέμβριο του 2010, η ελληνική κυβέρνηση δια νόμου ανέθεσε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο τη λειτουργία του εθνικού κέντρου προειδοποίησης για τσουνάμι. Ουσιαστικά η προσπάθεια είχε ξεκινήσει μερικά χρόνια πριν και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των αρμόδιων φορέων το Εθνικό Αστεροσκοπείο προετοίμαζε το σύστημα. Φαίνεται όμως ότι η προσπάθεια καρκινοβατεί και ότι η κύρια πηγή των προβλημάτων εντοπίζεται σε ορισμένες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.
Η περιοχή της Μεσογείου και του ΒΑ Ατλαντικού (ΜΕΣΒΑΑ) επελέγη επίσης για την ανάπτυξη τέτοιου συστήματος και οι χώρες του Ευρω-Μεσογειακού χώρου εργάζονται για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η Ελλάδα πρωτοπόρησε και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2008 επισκέφθηκαν την Αθήνα και μίλησαν στα ΜΜΕ με τα κολακευτικότερα λόγια για την πρόοδο που έχει σημειωθεί τόσο ο Γερμανός Διευθυντής της Υπηρεσίας Τσουνάμι της UNESCO Dr P. Koltermann όσο και ο Ιταλός Καθηγητής S. Tinti, Πρόεδρος του Συστήματος ΜΕΣΝΑΑ. Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος λέει: «Βρισκόμασταν πολύ κοντά να ξεκινήσουμε την πειραματική λειτουργία του ελληνικού συστήματος. Η επιχειρησιακή λειτουργία χρειαζόταν ακόμη δουλειά αλλά πάντα προηγείται η πειραματική. Δυστυχώς όλα έμειναν πίσω από τότε».

Ελληνική καθυστέρηση
«Από το σημείο εκείνο ξεκίνησε η περίεργη στάση του Υπουργείου Εξωτερικών όπου αποφασίστηκε η δημιουργία μίας Εθνικής Επιτροπής για τα Τσουνάμι με Πρόεδρο τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου Χανίων κ. Κώστα Συνολάκη», εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος. «Η Επιτροπή έχει συνεδριάσει από τον Μάρτιο του 2008 μέχρι σήμερα 7-8 φορές αλλά έχει παράγει μηδενικό έργο. Πρακτικά των συνεδριάσεων δεν υπάρχουν, γραμματέας δεν έχει οριστεί, η σύνθεση της Επιτροπής θυμίζει «λάστιχο» γιατί ο Πρόεδρος της καλεί και πρόσωπα εκτός της Επιτροπής της δικής του επιλογής ενώ αγνοούνται επιδεικτικά επιστήμονες με πολυετή εμπειρία στα θέματα των τσουνάμι».
Από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι σήμερα η Επιτροπή έχει περιπέσει σε πλήρη αδράνεια γιατί δεν συγκαλείται από τον Πρόεδρό της, παρά το γεγονός ότι στην UNESCO γίνονται τακτικές συναντήσεις που πολλές φορές έχουν και κρίσιμο χαρακτήρα, δεδομένου ότι η τουρκική πλευρά έχει ήδη από τον Νοέμβριου του 2007 εγείρει την αξίωση να δημιουργήσει κέντρο τσουνάμι και να έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο όχι μόνο της Θάλασσας του Μαρμαρά και της Μαύρης Θάλασσας αλλά επίσης του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτές οι αξιώσεις προσδίδουν σημαντική εθνική διάσταση στο θέμα του συστήματος τσουνάμι παρά το γεγονός ότι αυτό δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό μέχρι σήμερα.
Βεβαίως οι ελληνικές θέσεις σ’ αυτό το ευαίσθητο ζήτημα πρέπει να καθορίζονται από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΞ με πολιτική καθοδήγηση αλλά ο ρόλος της Επιτροπής σε συμβουλευτικό επιστημονικό-τεχνικό επίπεδο θα μπορούσε να είναι καθοριστικός και πολύτιμος για το ΥΠΕΞ. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά το κράτος εμφανίζεται ανίκανο να δημιουργήσει και λειτουργήσει αξιόπιστες και αποτελεσματικές «εθνικές επιτροπές». Ο Δρ Γ. Παπαδόπουλος είναι εξαιρετικά ανήσυχος: «΄Ηδη έχουμε αργήσει και φοβούμαι ότι τα λάθη αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας».

Περαιτέρω άνοδος

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός για σήμερα Δευτέρα με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θερμοκρασία σε υψηλά σχετικά επίπεδα για την εποχή
Αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ομίχλη το πρωί στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά επίπεδα κυρίως στη νότια Ελλάδα.
Αναλυτική πρόγνωση
Αττική: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.
Άνεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές αρχικά στη Μακεδονία και από νωρίς το απόγευμα και στη Θράκη. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.
Άνεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασία: από μείον 1 (-01) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ασθενείς και τοπικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απογευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Μάχη για το ψωμί

Να προλάβει ανατιμήσεις στην τιμή του ψωμιού προσπαθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο ωστόσο στην ανακοίνωσή του εμφανίζεται καθησυχαστικό, επισημαίνοντας ότι πέρα από την αύξηση του ΦΠΑ, κατά 2% δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι για αύξηση της τιμής...
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης πάντως θα συναντηθεί τη Δευτέρα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και με εκπροσώπους των αλευροβιομηχάνων, προκειμένου να επέλθει οριστική συμφωνία.


Σύμφωνα με τον κ. Ρόβλια, το υπουργείο καταβάλει προσπάθειες ώστε να μην επιβαρυνθεί ούτε με την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά να υπάρξει απορρόφηση.