Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Πέτσκο: «Είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό»

Τους λόγους που προτίμησε την Κολωνία έναντι του Παναθηναϊκού, αλλά και της Χέρτα Βερολίνου, έκανε γνωστούς ο Σλάβομιρ Πέτσκο, ο οποίος επεσήμανε πως είχε στα χέρια του επίσημη πρόταση από τους «πράσινους».

«Στο Βερολίνο δεν ήθελα να πάω γιατί δεν με ενδιέφερε να αγωνιστώ στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Από την άλλη βέβαια σκέφτηκα πολύ την πρόταση που είχα στα χέρια μου από τον Παναθηναϊκό, αλλά ήμουν αποφασισμένος να παίξω στην Bundesliga» δήλωσε ο Πολωνός επιθετικός στην ιστοσελίδα “sport.wp.pl” της πατρίδας του.

Ο Πέτσκο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έξι μηνών ως δανεικός στην Κολωνία, η οποία διατηρεί οψιόν αγοράς του για το καλοκαίρι

Η επινόηση της ελπίδας

«Ετος 2010. Αυτοκτονίες, χρήσεις ουσιών, εξαρτήσεις κάθε λογής, καταθλίψεις. Δεν είναι να απορείς.
Η απώλεια της ελπίδας στην Ελλάδα του ΔΝΤ είναι ο μέγας υπονομευτής της υγείας. Η ενοχοποίηση ένας επιπλέον επιβαρυντικός μηχανισμός. "Μη μιλάς, φταις, τώρα θα πληρώσεις, άλλωστε υπάρχουν και χειρότερα". Είναι σαν τον άρρωστο που μαθαίνει ότι έχει λίγους μόνο μήνες ζωής. Μουδιάζει. Η σκέψη και το συναίσθημα παγώνουν. "Δεν είναι δυνατόν" λέει. Εχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο εκδοχές.
Η μία: Να υποδυθεί τον νεκρό. (...)
Η άλλη εκδοχή: Βίαιη εκδραμάτιση και τυφλή βία. Ξέσπασμα. (...) Σκέψου πόσο εύκολα σήμερα μπορεί κάποιος να παγιδευτεί ανάμεσα στα δύο αυτά σενάρια. Και στα δύο η ζωή χάνει τα δίκια της. Και στα δύο κερδίζει ο τρόμος. Η ανημποριά εκτρέφει αυτόν τον τρόμο. Η αίσθηση ότι το παιχνίδι είναι παγιδευμένο, η τράπουλα σημαδεμένη και όλοι οι δρόμοι κλειστοί.
Η ευχή μου για το 2011: Στον "Μύθο του Σίσυφου" ο Καμύ τελειώνει λέγοντας "Θα πρέπει να φανταστούμε τον Σίσυφο ευτυχισμένο". Θα τον παραφράσω: "Θα πρέπει να φανταστούμε ότι υπάρχει ελπίδα".
Αλλωστε η ιστορία αρέσκεται στις εκπλήξεις. Στο μη αναμενόμενο. Θα πρέπει να φανταστούμε το στοιχείο της έκπληξης που θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα. Υπάρχει ένα καταφύγιο ενάντια στον θάνατο. Να μην αφήσεις την ελπίδα να εκπνεύσει. Το δικαίωμα τελικά στην ελπίδα δεν εκχωρείται. Δεν χαρίζεται. Δεν εκποιείται. Με σύμμαχο την αγρύπνια της σκέψης το δικαίωμα το διεκδικείς από αυτούς που το αρνούνται. Ο καθένας μόνος ή ενταγμένος μέσα σε καινούργιες κοινότητες που δεν έχουν ακόμα προλάβει ούτε να φθαρούν ας επινοήσει την ελπίδα. Σε πείσμα όλων των καιρών, σε πείσμα όλων των καταστάσεων. Αυτή είναι η ευχή μου τελικά για το 2011. Η επινόηση και η διεκδίκηση της ελπίδας».

Διαψεύδει η ΑΕΚ τη… μονομαχία Χιμένεθ-Τζεμπούρ

Η ΑΕΚ ετοιμάζει ανακοίνωση διάψευσης, καθώς όπως ισχυρίζεται η ΠΑΕ ουδέποτε ο Τζεμπούρ προκάλεσε τον Χιμένεθ σε... μονομαχία! Μάλιστα τονίζεται πως οι δύο άντρες μετά το τέλος είχαν μισάωρη συζήτηση στο γραφείο του Χιμένεθ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Χιμένεθ μετά το τέλος της προπόνησης μίλησε στους παίκτες και τους είπε ότι θέλει προσπάθεια από όλους μέχρι το τελευταίο λεπτό, κάτι που δεν έκαναν κάποιοι στην προπόνηση. Τότε ο Τζεμπούρ του ζήτησε να πει ποιοι είναι αυτοί. Ο Χιμένεθ αρνήθηκε όμως ο Τζεμπούρ επέμενε και οι τόνοι ανέβηκαν.

Οι δυο τους άρχισαν να μιλούν στα ισπανικά και ο Χιμένεθ εκνευρισμένος είπε στον επιθετικό της ΑΕΚ: «Επειδή εδώ γίνεται ότι θέλω εγώ και όπως το θέλω εγώ αύριο δεν θα έρθεις στην προπόνηση και θα απολογηθείς στον πρόεδρο».

Στη συνέχεια συμπαίκτες του Τζεμπούρ άρχισαν να του μιλούν και μετά από λίγο ο Χιμένεθ τον κάλεσε στο γραφείο του όπου μίλησαν για μισή ώρα. Μετά από τη συζήτηση, ο Χιμένεθ έδωσε εντολή να προπονηθεί ο Τζεμπούρ τη Δευτέρα, όμως, αναμένεται να τιμωρηθεί με πρόστιμο!

Οι πολλές ώρες εργασίας βλάπτουν τον... ύπνο

Τι λέει το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας

Σχεδόν ένας στους τέσσερις εργαζόμενους που απασχολείται εβδομαδιαίως περισσότερες από 60 ώρες υποφέρει από διαταραχές του ύπνου, σύμφωνα με Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας.

Από την άλλη, μόνο ένας στους πέντε εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης που εργάζεται 35 έως 44 ώρες την εβδομάδα αντιμετωπίζει παρεμφερή προβλήματα.

Οι βάρδιες ή το ελαστικό ωράριο, που προβλέπει δηλαδή εργασία κάποια απογεύματα, φάνηκε να αυξάνουν τη συχνότητα των παραπόνων για προβλήματα υγείας από τους ερωτηθέντες της έρευνας, αφού δεν επηρεάζουν μόνο την υγεία, αλλά και την κοινωνική ζωή.

Μόνοι στο χιονισμένο Καϊμακτσαλάν

Πρωτοχρονιά χωρίς γυναικείες παρουσίες…

Σε ένα σαλέ στο μαγευτικό Άγιο Αθανάσιο επέλεξαν να περάσουν την Πρωτοχρονιά οι Γρηγόρης Αρναούτογλου, Αντώνης Κανάκης και Γιάννης Λάτσιος.

Οι δύο παρουσιαστές και ο ισχυρός άνδρας του ΑΝΤ1, άλλαξαν χρόνο στο χιονισμένο Καϊμακτσαλάν, χωρίς γυναικεία συντροφιά, απομονωμένοι στο σαλέ που βρίσκεται στους πρόποδες του χιονοδρομικού.

Η μοναδική δημόσια εμφάνισή τους, ήταν χθες το μεσημέρι, όταν βγήκαν στο χωριό για φαγητό και καφεδάκι, προσελκύοντας τα βλέμματα και το ενδιαφέρον όσων τους αναγνώρισαν.

Γνωστός επιχειρηματίας πίσω από τον νέο μάνατζερ του Alter

Πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης γνωστού επιχειρηματία που «πατάει» στο τραπεζικό σύστημα, στα media και όχι μόνο, αναμένεται να τοποθετηθεί επικεφαλής στο Alter. Με άλλα λόγια ο συγκεκριμένος μάνατζερ θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν δανείσει το κανάλι και στην ουσία θα επιχειρήσει να εφαρμόσει τις εντολές τους, επιβάλλοντας ένα αυστηρό «μνημόνιο» για να εξυγιαίνει την επιχείρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες έχουν ζητήσει περί τις 400 απολύσεις και μειώσεις μισθών στα υψηλά συμβόλαια της τάξης του 40 με 50 τοις εκατό.

Η κρίση όμως στο κανάλι, μεταξύ άλλων έφερε στην επιφάνεια και καλά κρυμμένα «μυστικά» που είχε ως αποτέλεσμα να διαλυθούν φιλίες ή στην καλύτερη να δοκιμαστούν. Αιτία; Οι αποκαλύψεις με τις λίστες μισθοδοσίας από τις οποίες προέκυψαν όχι απλώς παραφωνίες, όχι αδικίες, αλλά τέρατα! Εκτός του ότι υπήρχαν δύο ή τρεις περιπτώσεις που καμία στιγμή δεν σταμάτησε η μισθοδοσία τους, αποκαλύφθηκε ότι υπήρχαν στελέχη που για ανεξήγητους λόγους αμείβονταν με πολλαπλάσια ποσά από παρουσιαστές που τα έφερναν ή ξελάσπωναν τον σταθμό στα δύσκολα.

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Από την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ξεκινά η δεύτερη φάση του Έργου της Απογραφής, με στόχο τη δημιουργία ενός πλήρους συστήματος  διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων του Δημοσίου Τομέα. Πρόκειται για ένα δυναμικό εργαλείο στα χέρια της δημόσιας διοίκησης, που θα δώσει τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης διαχείρισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:
(α) την πιστοποίηση των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Διοικητικού ή Προσωπικού, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του ανθρώπινου δυναμικού τους,
(β) την απογραφή όσων δεν απογράφησαν λόγω κωλύματος και
(γ) τη διόρθωση και συμπλήρωση των στοιχείων των ήδη απογεγραμμένων.
Οι ημερομηνίες καθώς και οι λεπτομέρειες για κάθε επιμέρους στάδιο  θα ανακοινωθούν εδώ http://apografi.gov.gr/

Ενα πρωινό στο Αttica!

Εκείνο το μεσημέρι η νεαρά κυρία βγήκε από τη νεόχτιστη μεζονέτα- κάπου στα σύνορα Χαλανδρίου και Νέου Ψυχικού - καλοχτενισμένη, στην πένα ντυμένη, όλο φρεσκάδα και ομορφάδα.
Καβάλησε το ακριβό γερμανικό αυτοκίνητο που της χάρισε στα γενέθλιά της ο γαλαντόμος εργολάβος σύζυγός της και άρχισε να κατηφορίζει την οδό Μεσογείων.
Ηλιόλουστη η μέρα, το ραδιόφωνο έπαιζε κάτι χαζοτράγουδα και εκείνη χαρούμενη και αεράτη πήγαινε για ψώνια.
Είχε επιθυμία μεγάλη να τσακίσει την πιστωτική, να σηκώσει όλο το Αttica, είχε από μέρες δει τις καινούργιες τσάντες και δεν κρατιόταν. Χωρίς πολλά εμπόδια στον δρόμο κατέληξε γρήγορα στο πάρκινγκ της οδού Ζαλοκώστα, έκανε ένα πέρασμα από τη Βαλαωρίτου για να δει και κυρίως για να τη δουν, κατέβηκε την οδό Αμερικής και πέρασε απέναντι.
Μπήκε στο πολυώροφο ανακαινισμένο κτίριο και άρχισε να απολαμβάνει αγαθά και ατμόσφαιρα. Οντως η διάθεσή της ήταν υπερκαταναλωτική· το φύσαγε άλλωστε το χρήμα, ο Γιώργος είχε χτίσει τελευταία και μοσχοπουλήσει κάμποσες μεζονέτες και έτσι δεν υπήρχε θέμα. Πήρε το ένα, πήρε το άλλο, ήθελε να τα αγοράσει όλα. Ηταν ασυγκράτητη εκείνη τη μέρα.
Κουράστηκε κάποια στιγμή και κατά σύμπτωση χτύπησε το τηλέφωνο. Ηταν η Μαίρη, η φιλενάδα της, που κατά τύχη βρισκόταν στο κέντρο και είχε ξεμείνει από παρέα.
Χωρίς δισταγμό την προσκάλεσε για φαγητό και είπαν να πάνε απέναντι στο «Ρlaza», που ήταν τότε στις δόξες του. Κουτσομπολέψανε, φάγανε, ήπιανε, πληρώσανε και εκεί έναν σκασμό λεφτά και κατά τις τέσσερις φύγανε ικανοποιημένες.
Τη θυμόταν εκείνη την ανοιξιάτικη μέρα του 2007. Δεν την ξεχνούσε. Και δικαίως, αφού από τότε τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Ο Γιώργος είχε δυσκολίες, οι μεζονέτες δεν έβρισκαν αγοραστές, οι πελάτες έγιναν δύσκολοι και απαιτητικοί, η κατάσταση μήναμήνα χειροτέρευε. Το 2008 έγινε χειρότερη και το 2009 οι μεζονέτες ήταν απούλητες, οι τράπεζες πιεστικές, οι εισπρακτικές ούρλιαζαν κάθε πρωί μέσα στο αφτί της για τις δόσεις των καρτών, είχε γίνει η ζωή της μια φρίκη.
Ο Γιώργος με τον καιρό έγινε δύστροπος, της φώναζε, κάποια στιγμή πούλησε το αυτοκίνητο, δεν της έδινε χρήματα. Και εφέτος το φθινόπωρο δεν άντεξε το χάλι, τον παράτησε και πήγε στη μάνα της στην Πετρούπολη.
Τρία χρόνια μετά, στριμωγμένη στο λεωφορείο μέχρι να βρει τη στάση του μετρό για να πάει στο κέντρο να συναντήσει τη Μαίρη για καμιά δουλειά, δεν πίστευε αυτό που της συνέβαινε. Θυμόταν εκείνο το πρωινό στο Αttica και δεν μπορούσε να χωνέψει πώς πήγαν όλα τόσο στραβά.

Αλήθειες και ψέμματα για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

Οι έχοντες λίγο μυαλό και γνωρίζοντες αρκετά οικονομικά, έλεγαν από τον περασμένο Μάιο, όταν η Ελλάδα μπήκε στο μηχανισμό διάσωσης και τέθηκε παράλληλα υπό την επιτηρηση της τρόικας, ότι "το πραγματικό μας πρόβλημα δεν είναι πως θα αποπληρώσουμε τα 110 δισ ευρώ του δανείου. Σιγά τα ωά.
Το ζήτημα είναι τι θα κάνουμε με τα 360 δισ του χρέους, όταν τελειώσει η εφαρμογή του Μνημονίου". Ολον αυτόν τον καιρό, λοιπόν, αυτός ήταν ο γρίφος που έπρεπε να λυθεί και προς τα εκεί προσανατολίζονταν όσοι ήξεραν το πρόβλημα σε όλο του το βάθος.
Κι όντως, από την πρώτη στιγμή, η πιο ρεαλιστική λύση ήταν αυτή που έλεγε: Αντί να ζητάμε επιμήκυνση για την αποπληρωμή του δανείου, ας ζητήσουμε επιμήκυνση για την τακτοποίηση του χρέους, συνολικά. Κι αυτή την πρόσκληση θα απευθύνει η Αθήνα, με τη συγκατάθεση των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον.
Προσοχή: Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους. Απλώς, επικήκυνσης του. Σε βάθος χρόνου, και η Ελλάδα θα διευκολυνθεί και οι πιστωτές της θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Ιδιαίτερα μάλιστα αν κάνουν και καμία υποχώρηση στο επιτόκιο, τότε τα πράγματα θα είναι ασφαλώς καλύτερα για όλους.
Αυτό λοιπόν είναι το σχέδιο κι αυτό θα είναι το αίτημα που θα υποβληθεί κάποια στιγμή, όταν οι συνθήκες ωριμάσουν.
Εως τότε, καλά Χριστούγεννα...

Πόρτα “έφαγε” γνωστή παρουσιάστρια

Το φυσά και δεν κρυώνει μια πρόσφατα "ανατέλλουσα" παρουσιάστρια με το ποσό που της δίνουν για να μεταγραφεί από το κανάλι που βρίσκεται σε ένα άλλο. Όλο τον τελευταίο καιρό διέδιδε με έπαρση ότι της έταζαν πολλά λεφτά από ανταγωνιστικό κανάλι για να πάει σε αυτούς. Η χαρά της βέβαια δεν περιγραφόταν, αφού είχε να το λέει μπας και πάρει περισσότερα από το κανάλι που εργάζεται και δεν φύγει.
Το 'πε, το ξανάπε, το τόνισε , το διατυμπάνισε, ώσπου οι υπεύθυνοι του καναλιού στο οποίο βρίσκεται τώρα, της έδειξαν την πόρτα της εξόδου , λέγοντάς της ότι όταν ολοκληρωθεί η συνεργασία τους μπορεί να αποχωρήσει και να πάει όπου θέλει, καθώς εκείνοι δεν θα τη χρειαστούν πια.Αυτό ήταν.
Η παρουσιάστρια που δεν έχει μάθει ακόμη να "τρώει" επαγγελματικά χαστούκια, έχασε για λίγο το έδαφος κάτω από τα πόδια της, αλλά στηρίχτηκε στην πρόταση που ήδη είχε από το ανταγωνιστικό κανάλι.
Όμως ούτε εκεί στάθηκε τυχερή, αφού έμαθαν προφανώς για την χυλόπιτα που έφαγε από το κανάλι της και είπαν να ρίξουν την τιμή στην πρόταση που θα της έκαναν. Όταν μάλιστα της ανακοίνωσαν την ολίγον διαμορφωμένη οικονομική πρόταση που της είχαν κάνει, η παρουσιάστρια που ήλπιζε να ανεβάσει το κασέ της έπαθε σοκ από την αλλαγή, βλέποντας τα σχέδιά της να καταρρέουν.
Πάντως οι τελικές αποφάσεις του καναλιού αλλά και της ίδιας δεν είναι ακόμη γνωστές.

Η λευκή απεργία Ρέστη φέρνει λουκέτο στο «Βήμα Fm»

Πριν προλάβει να στεγνώσει η μελάνι από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της στήλης, σχετικά με τις σκέψεις που κάνει ο Ρέστης, να αποχωρήσει από τα Media του ΔΟΛ. Ο εφοπλιστής, αιφνιδιάζοντας τον Σταύρο Ψυχάρη, ανακοίνωσε την απόφασή του, να αποχωρήσει από το «Βήμα Fm». Εδώ και αρκετό καιρό, στις κατ' ιδίαν κουβέντες του, διατύπωνε τις εντστάνσεις του, σχετικά με την συνέχιση της λειτουργίας (υπό την σημερινή φυσιογνωμία) του ραδιοφώνου του ΔΟΛ. Ο Ρέστης, θεωρούσε ότι τα χρήματα που απαιτούνταν για την λειτουργία του σταθμού, ότι ήταν δυσανάλογα με τα ποσοστά που έφερνε. Ο εφοπλιστής είχε εισηγηθεί εδώ και αρκετό καιρό την μετατροπή του «Βήμα fm» σε μουσικό ραδιόφωνο.
Το κόστος των 2 εκ. ευρώ
Ο Ψυχάρης, όμως, το θεωρούσε μεγάλη ήττα, επιμένοντας στο υπάρχον μοντέλο λειτουργίας. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε από τα νούμερα, οι δύο μέτοχοι (Ψυχάρης 50% και Ρέστης 50%) έπρεπε να βάζουν 1 εκ. ευρώ ο καθένας για να συντηρούν το ραδιόφωνο. Ο δεύτερος αποφάσισε να σταματήσει την αιμορραγία, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, ότι δεν θα διστάσει να αποχωρήσει (όσον αφορά την χρηματοδότηση) και από τα υπόλοιπα Μέσα του Συγκροτήματος. Μετά την απόφαση του Ρέστη, εκ των πραγμάτων ο Ψυχάρης, είναι αναγκασμένος, να επανεξετάσει την στρατηγική του, σχετικά με την συνέχιση της λειτουργίας του «Βήμα fm». Οι γνωρίζοντες τις προθέσεις του αφεντικού του ΔΟΛ, αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανόν μέσα στο επόμενο τρίμηνο, να κατεβάσει ρολά ο σταθμός. Ήδη, μάλιστα, κυκλοφορεί εντόνως, ότι ο διευθυντής του ραδιοφώνου Γιάννης Πολίτης, έχει δεχθεί πρόταση από την ΕΡΤ, την οποία φαίνεται να μελετά σοβαρά.

ΓΙΑ FASHIONISTAS ΜΕ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ, ΧΑΡΤΙΝΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ.

H ιδέα των origami dresses υπήρξε προϊόν του έρωτα μιας φοιτήτριας με τη Γεωμετρία. Η Amila Hrustic, αριστούχος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Σεράγεβο, μελέτησε για τέσσερα χρόνια την Πλατωνική Γεωμετρία, σύμφωνα με την οποία τα γεωμετρικά σχήματα προϋπάρχουν ως ιδέες και δεν είναι δημιουργήματα του ανθρώπινου πνεύματος. Η λατρεία της για το τετράεδρο, τον κύβο, το οκτάεδρο, το δωδεκάεδρο και το εικοσάεδρο την οδήγησε στο να ονομάσει την πτυχιακή της «Συλλογή του Πλάτωνα», δημιουργώντας φορέματα που ενσωματώνουν την αισθητική ομορφιά και τη συμμετρία των γεωμετρικών σχημάτων. Τα ρούχα είναι κατασκευασμένα από ύφασμα και ανακυκλώσιμο χαρτί που έχει διπλωθεί με την ιαπωνική τεχνική οριγκάμι. Ολα είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένα στο χέρι, καθώς η φιλοσοφία της δημιουργού τους είναι πως οι μηχανές βλάπτουν το σώμα και τη φύση. Πρόκειται για χάρτινη collection, ιδανική για editorial μόδας ή για θεατρική παράσταση, που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση.

Η κρίση γέννησε το εμείς!

Η έλλειψη πόρων μέσα στο 2010 οδήγησε σε δράσεις με περισσότερη ευρηματικότητα, ιδέες και συλλογικότητα
Με μια δυναμική επιστροφή στις έννοιες της ομάδας, της συλλογικότητας, της ευρηματικότητας και της ενεργού συμμετοχής του κοινού τελειώνει το 2010.
Μια σειρά από εναλλακτικούς χώρους και καλλιτεχνικές δραστηριότητες έκαναν την ανάγκη, όχι απλώς φιλοτιμία, αλλά και αποτέλεσμα, με χαμηλού κόστους παραστάσεις, εκθέσεις, ταινίες, προβολές. Και με το κοινό να εντοπίζει, να συμμετέχει και να απολαμβάνει ακόμη και δωρεάν ή με προαιρετικό αντίτιμο. Τα ονόματα μερικών από αυτές τις ομάδες και τους χώρους δεν είναι τυχαία: «Κινητήρας», «Συνεργείο», «ΕΔΩ», «Exile Room». Δείχνουν ότι κάτι κινείται, ότι υπάρχει ανησυχία, θέληση και αναζήτηση, ότι αποστασιοποιούνται από το νωθρό κατεστημένο και ότι αντιλαμβάνονται την ανάγκη του κοινού να δει καλλιτεχνικά γεγονότα να συμβαίνουν με έναν διαφορετικό τρόπο. Οι πάντες πια αναγκάζονται να δουν τα πράγματα με λιγότερα μέσα και, παρά τους περιορισμένους προϋπολογισμούς, να παράγουν ιδέες και καλλιτεχνική δράση.
Οι περασμένοι μήνες άνοιξαν τον δρόμο σε μια νέα μορφή κολεκτίβας, σε στέγες τέχνης χωρίς βελούδινα καθίσματα, οι οποίες όμως στέγασαν εναλλακτικές προτάσεις δημιουργίας. Με τον συνασπισμό χώρων διασκέδασης και τη μετατροπή τους σε πολιτιστικό κέντρο, με τη συστέγαση ομάδων, με τη δημιουργία low budget ταινιών, ακόμη και με μια απλή φωτογραφική μηχανή, με την προβολή ντοκιμαντέρ με δωρεάν ποτά και ένα πιάτο τσίλι, με παραστάσεις σε διαμερίσματα, τα πράγματα αλλάζουν: σε σημείο να παρασύρουν και κάποιους πιο ευέλικτους από τους παραδοσιακά δυσκίνητους φορείς.
Μουσεία, όπως το Νομισματικό και το Κυκλαδικής Τέχνης, έδειξαν ότι μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να απαντήσουν στην κρίση, όχι με θηριώδη εκτός κλίμακας γεγονότα, αλλά με μικρού μεγέθους ελκυστικές εκθέσεις.
Το 2010, παρά την οικονομική δυσπραγία ή ίσως και εξαιτίας της, άνοιξε έναν νέο δρόμο στον τρόπο παραγωγής τέχνης. Το κοινό τον ανακάλυψε, τον επιβράβευσε και περιμένει τα επόμενα βήματα.

Το αγόρι που “θυμάται” γεγονότα που ΔΕΝ έχει ζήσει

Ίσως κάποιοι από εμάς έχουμε μνήμες από προηγούμενες ζωές μέσα από τα όνειρά μας, ή ακόμα και στο συνειδητό κομμάτι όταν δεν κοιμόμαστε. Όπως ο εξάχρονος Κάμερον Μακόλεϊ από την Σκωτία που το 2003 κι ενώ ήταν τριών ετών άρχισε να μιλάει για μια οικογένεια, έναν τόπο κι ένα άσπρο σπίτι που ποτέ δεν είχε δει.
Ο μικρός θυμόταν και περιέγραφε μία άλλη μητέρα με μακριά και καστανά μαλλιά, τα αδέλφια του, ένα λευκό σπίτι μπροστά στη θάλασσα, ένα μαύρο αυτοκίνητο, έναν σκύλο με βούλες κι έναν πατέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.
Η 42χρονη κοκκινομάλα μητέρα του Νόρμα Μακόλεϊ, η οποία εκτός από τον Κάμερον έχει ακόμη ένα γιο, αναστατώθηκε πάρα πολύ. Λέει ότι ο καιρός περνούσε κι ο μικρός περιέγραφε συνέχεια περιστατικά με πολλές λεπτομέρειες κι έλεγε ότι είχε γεννηθεί στο νησί Μπάρα της Κορνουάλλης.
Χαρακτηριστικά λέει: «άρχισε να παραπονιέται πως εμείς έχουμε ένα μπάνιο, ενώ το άλλο σπίτι είχε τρία» . Ο μικρός της έλεγε συνέχεια πως «δεν πρέπει να φοβάσαι τον θάνατο, γιατί ξαναγυρίζουμε. Και πριν, Κάμερον με έλεγαν»!
Ο Κάμερον έλεγε αλήθεια
Η επιμονή και το κλάμα του μικρού για να δει την πρώτη του οικογένεια ανάγκασε τη μητέρα του να βρει και να ενημερώσει τον διευθυντή της Κλινικής Παιδικής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια με ειδικότητα στις μετενσαρκώσεις να τους συνοδεύσει μαζί με μία κάμερα στο νησί Μπάρα.
Πράγματι βρήκαν το άσπρο σπίτι με τα τρία μπάνια ακριβώς έτσι όπως το περιέγραφε ο Κάμερον. Το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί και μετά από έρευνα στο ληξιαρχείο βρήκαν πως η οικογένεια που περιέγραφε ο μικρός είχε ζήσει στο άσπρο σπίτι πριν πολλά χρόνια.
Ο μικρός είδε φωτογραφίες της οικογένειας και αναγνώρισε τα πάντα μέχρι το μαύρο αυτοκίνητο και αυτό για το οποίο μιλούσε συνέχεια, το σκυλί με τις βούλες. Η μητέρα του είπε πως «ο Κάμερον άστραφτε» και μετά όταν πια γύρισαν στο σπίτι τους, ο μικρός ησύχασε κι έγινε πια πολύ ήρεμος!

Δημήτρης Ιατρόπουλος: Οι Άξιοι, να βγουν μπροστά!

*Η σωτηρία της πατρίδας είναι ο υπέρτατος νόμος. Δεν υπάρχει άλλος νόμος, δεν υπάρχει άλλο όραμα, δεν υπάρχει άλλη ιδέα, απ αυτήν της σωτηρίας της πατρίδας.
*Όχι της «Ελλάδας» ως μπουρδελονήσι των κοκαϊνάκηδων της τζετ σετ. Όχι της «Ελλάδας» του μυκονιάτικου πουταναριού και του κολωνακιώτικου λάιφ στάιλ.
΄Αλλά, αυτής της ίδιας της Πατρίδας μας. Αυτής της ΕΛΛΑΔΑΣ, που την πουλάνε τώρα που μιλάμε, με υπόγειες υπογραφές, που τη ναρκοθετούν τώρα που με διαβάζετε, με νομικίστικα παραθυράκια, οι κερδοσκόποι αρχιτοκογλύφοι και τα ντόπια τσιράκια τους.
*Στ αλήθεια όμως, Κάτι «πάει» να γίνει. Ο κόσμος κουράστηκε πια, δεν κάνει Καλές Γιορτές. Το «Καλές Γιορτές» είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο των ημερών μας.. Ο κόσμος βιώνει στο πετσί του το κουτσούρεμα μισθών και συντάξεων. Ο κόσμος δεν χαίρεται, τα σπίτια δεν στολίζονται, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μαραίνονται απούλητα, οι μανάδες κι οι πατεράδες ψάχνουν με μαγικούς συνδυασμούς να εξοικονομήσουν το αναγκαίο κάτι παραπάνω για να μη βουρκώσουν τα παιδικά μάτια, δίχως δώρο.
*Ανήκω σ εκείνη τη γενιά, σ εκείνη τη γειτονιά και σ εκείνες τις οικογένειες, που μεγάλωσα χωρίς δώρα τα Χριστούγεννα. Και δεν θα ήθελα με τίποτε στον κόσμο να δω τόσα χρόνια μετά τη γέννησή μου, να επαναλαμβάνεται αυτό στα σημερινά πιτσιρίκια.
*Το θεωρώ υψίστη ξευτίλα, απάνθρωπη κατάντια, το τελευταίο σκαλί της ανθρώπινης υποβάθμισης, να μη σκέφτονται οι αλήτες και οι αλήτισσες που ψηφίζουν αβασάνιστα ότι τους δίνουνε έτοιμο γραμμένο, απέξω, τα μάτια ενός παιδιού χωρίς δώρο τα Χριστούγεννα...
*Κι αν σας φαίνεται μελό, δεν με νοιάζει. ΄Όμως κάποιους άλλους, κάποια εκατομμύρια άλλων τους νοιάζει και τους παρανοιάζει..Και θα τους βρείτε μπροστά σας, οριστικά και αμετάκλητα.
*Αρκεί να μαζευτούν οι σωστοί και οι άξιοι και να βγούνε μπροστά. Αρκεί να πείσουμε πια αυτό το μαραμένο λαό, ότι με τα τραγουδάκια και τα σουτζουκάκια της τηλεμαστούρας δε γίνεται χωριό. Αρκεί να καταλάβουν όλες και όλοι που συναπαρτίζουν αυτή την χιλιοπροδομένη χώρα, ότι τίποτε δεν τέλειωσε, ότι θα περάσουμε μπροστά, ότι θα αλλάξουν όλα.
*Σας λέω, «κάτι» πάει να αρχίσει. Και δεν θα είναι αυτό που φοβούνται οι ΔουΝουΤάκηδες, τα πριόνια που θα κόβουν τα κεφάλια. Θα είναι κάτι πιο ελληνικό, υπεύθυνο, αντάξιο της φυλής αυτής. Ένα μεγάλο βουβό ποτάμι που απλά, κάθετα, θα διατάξει: «ΕΣΕΙΣ, ΟΛΟΙ ,ΤΕΛΟΣ. ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ!» Και θα ορίσει και πάλι τους δικούς του εκπρόσωπους για να ξαναμπεί το νερό στο αυλάκι και να ξεκινήσει πάλι η μηχανή της πατρίδας..

Δημήτρης Ιατρόπουλος

Σεξ στο αυτοκίνητο;

Φαίνεται ότι ο μύθος του σεξ στο αυτοκίνητο συνεχίζει να αναστατώνει… τουλάχιστον τους Βρετανούς… Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, το 54% των οδηγών έχει κάνει σεξ στο αυτοκίνητο. Το 22% εξ αυτών ισχυρίστηκε ότι ήταν μία φανταστική εμπειρία, ενώ το 32% απάντησε πως η εμπειρία ήταν καλή αλλά υπερτιμημένη.
Οι άνδρες φαίνεται ότι ερεθίζονται περισσότερο με την επιλογή του σεξ στο αυτοκίνητο ένας στους τρεις (συγκεκριμένα το 28%) απάντησε ότι είναι καταπληκτικό, ενώ μόλις το 18% των γυναικών είχε το ίδιο συναίσθημα. Αξίζει να αναφέρουμε πως το 31% των γυναικών αποδοκίμασε τελείως τη συγκεκριμένη πράξη.

Τσεπάνου: Το κορίτσι του Τσιμπούρ ετοιμάζεται για μηνύσεις

Γνωρίζονται δύο μήνες και περνάνε υπέροχα. Κάποια δημοσιεύματα όμως έκανα την Βαλεντίνα και τον Ραφίκ Τσιμπούρ να χάσουν το χαμόγελο από τα χείλη τους. Όλα ξεκίνησαν όταν βγήκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου με τον ποδοσφαιριστή. Κάποιες εφημερίδες και περιοδικά δημοσίευσαν μαζί με τις παπαράτσι φωτό του ζευγαριού και μια φωτογραφία της Βαλεντίνα τόπλες από τις καλοκαιρινές διακοπές της. Το ζευγάρι έγινε έξαλλο και το μοντέλο αποφάσισε να κινηθεί νομικά απέναντι στις συγκεκριμένες εφημερίδες και περιοδικά.

Α. Βαρδής: “Οι πολιτικοί μας ξεφτίλισαν”

Έχει δημιουργήσει πολλά μεγάλα τραγούδια, που έχουν ερμηνεύσει κορυφαίοι της εποχής μας. Αλλά και οι δικές του ερμηνείες για πολλά χρόνια δημιούργησαν σχολή. Ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης που το προσωπικό του ύφος το αναγνωρίζεις από τις πρώτες νότες. Ήταν θυμωμένος και στεναχωρημένος με την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό τραγούδι. Κυρίως με κάποια ραδιόφωνα. «Τα μεγάλα ραδιόφωνα παίζουν πολύ ελαφρά τραγούδια. Υπάρχει ο κίνδυνος να βγάλεις μερικά καλά τραγούδια και να μην μεταδοθούν από πουθενά. Είναι κι αυτοί μέσα στο κόλπο! Πήγα ένα δίσκο στην εταιρεία μου και μου είπαν ότι είναι ωραία τα τραγούδια, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να τα διαφημίσουν γιατί έχουν κοινωνικό περιεχόμενο και τα ραδιόφωνα θέλουν κάτι πιο ανάλαφρο!»
Πιστεύει πως η δισκογραφία έχει πεθάνει. Όχι όμως και το τραγούδι. «Το βλέπουμε πια καθημερινά. Φεύγουν πολλά άτομα από τις δισκογραφικές εταιρείες. Κι εκείνες δεν πουλάνε πια το CD αλλά το χαρίζουν με κάποιο έντυπο να πάρουν κάποια χρήματα να βγάλουν τα έξοδά τους. Έχω την εντύπωση πως το τραγούδι είναι μια πολυτέλεια. Αν το χαρίσεις στον άλλον δεν του δίνει καμία προσοχή. Ο πρώτος δίσκος που δόθηκε από εφημερίδα ήταν του Γιάννη Πάριου πριν από δύο χρόνια. Πούλησε –ξέρω εγώ – διακόσιες χιλιάδες αντίτυπα και δεν παίχτηκε ούτε ένα τραγούδι από το ραδιόφωνο».
Ο Αντώνης γράφει τραγούδια. Θεωρεί πως μέσα από την αλήθεια τους ο κόσμος θα μπορέσει να τραγουδήσει όπως λέει το πρόβλημά του. «Η κατάσταση γενικότερα είναι αποπνικτική. Οι πολιτικοί μας ξεφτίλσανε στο εξωτερικό ότι παίρνουμε πολλά λεφτά και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται! Και οι Έλληνες γίνονται μικροί ήρωες –κυρίως αυτοί που παίρνουν 500 ή 700 ευρώ- για να ζήσουν. Είναι άσχημα τα πράγματα. Και πιστεύω ότι αυτό θα κρατήσει τουλάχιστον για μια δεκαετία. Μακάρι τα παιδιά μας να ζήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Όπως και να΄χει το πράγμα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Να κοιτάξουμε κι εμείς τι λάθη έχουμε κάνει και να τα διορθώσουμε. Είναι καιρός να κοιτάξουμε και λίγο τον διπλανό μας και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και όσοι μπορούμε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από μας».
Επανέρχεται συχνά στη συζήτησή μας στο θέμα του αποκλεισμού των καλών τραγουδιών από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και αναφέρεται στο internet σαν μια νέα δυνατότητα για τη μουσική και το τραγούδι. «Οι νέοι δημιουργοί έχουν το internet. Όποιος φτιάξει ένα τραγούδι μπορεί να το ανεβάσει στο youtube και να επικοινωνήσει με τον κόσμο. Εμείς έπρεπε να περάσουμε από τον παραγωγό, από τον τραγουδιστή, από τον διευθυντή της εταιρίας και αν έκανε το τραγούδι, αν είχαμε ταλέντο να μας προωθήσουν. Τώρα τα παιδιά προωθούνται από μόνα τους. Αν υπάρξει τρόπος να ακούμε ραδιόφωνο από το διαδίκτυο και μέσα στο αυτοκίνητο, τότε θα είναι δημοκρατικό το άκουσμα. Τότε θα ακούσουμε καλή μουσική! Από τα άλλα μέσα υπάρχει αποκλεισμός. Να φανταστείς εγώ έκανα μια καινούργια ενορχήστρωση σε ένα παλιό μου τραγούδι το «ΦΕΥΓΩ». Το έκανα πιο μοντέρνο και μέσα στο τραγούδι «ραπάρω», λέω μερικά λόγια. Το αφιερώνω στους πολιτικούς και λέω πως δεν τους αντέχω άλλο, με ξεφτιλίσατε σε όλο τον κόσμο……ΦΕΥΓΩ! Λοιπόν δεν ενδιαφέρεται η εταιρεία να το βγάλει σε CD γιατί δεν θα το παίζουν τα ραδιόφωνα. Κατάλαβες;»

Γκαζάκια σε περιπολικά στην Καβάλα

Στις φλόγες 2 οχήματα

Φωτιά ξέσπασε στις 3:50 σε δύο περιπολικά στο πάρκινγκ της Δημοτικής Αστυνομίας στην Καβάλα όταν εξερράγησαν γκαζάκια, υπολείμματα των οποίων βρέθηκαν στο σημείο.

Από την πυρκαγιά τα οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής έθεσε έγκαιρα υπό έλεγχο τη φωτιά.

Ακριβότερα από σήμερα τα διόδια

Ποιους σταθμούς αφορά

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής τέθηκαν σε ισχύ οι νέες αυξημένες τιμές στα διόδια σε τέσσερις σταθμούς, όπως ανακοίνωσαν οι κατασκευάστριες εταιρίες παραχώρησης «Νέα Οδός» και «Κεντρική Οδός».

Στα διόδια των Αφιδνών τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1,40 ευρώ, τα ΙΧ 2,05 ευρώ, τα μεσαία φορτηγά 5,20 και τα  μεγάλα φορτηγά 7,25.

Στα διόδια Θηβών: δίκυκλα 1,70ευρώ, ΙΧ 2,50 ευρώ, μεσαία φορτηγά 6,25 ευρώ, μεγάλα φορτηγά 8,80 ευρώ.

Στα διόδια Τραγάνας: δίκυκλα 1,65 ευρώ, ΙΧ 2,40 ευρώ, μεσαία φορτηγά 6,10 ευρώ, μεγάλα φορτηγά 8,50 ευρώ.

Στα διόδια Αγίας Τριάδας: δίκυκλα 1,10 ευρώ, ΙΧ 1,55 ευρώ, μεσαία φορτηγά 3,95 ευρώ, μεγάλα φορτηγά 5,55 ευρώ.

Quiz: Ποιος ποδοσφαιριστής έκανε σμπαράλια την Ferrari του σε τροχαίο;

Πρώτη του χρόνου και γνωστός ποδοσφαιριστής είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Τουμέρ Μετίν είχε ένα τροχαίο ατύχημα με το πανάκριβο αυτοκίνητό του στους δρόμους της Λάρισας. Οαθλητής έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Σύμφωνα με τον έλεγχο της Τροχαίας ο ποδοσφαιριστής δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα, ούτε είχε καταναλώσει αλκοόλ. Στη συνέχεια ο παίκτης της ΑΕΛ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το οποίο αποχώρησε αφού οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, σε αντίθεση με τη Ferrari του που υπέστη σοβαρές ζημιές μιας και διαλύθηκε το μπροστινό μέρος της με τη σύγκρουση.

Επώνυμοι πουλάνε τις βίλες τους για να ξεχρεώσουν

Φάκελοι με ακίνητα μεγάλης αξίας σε ακριβές περιοχές της Αθήνας, τα οποία ανήκουν σε επώνυμες οικογένειες, φτάνουν το τελευταίο διάστημα σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία. Το μνημόνιο άλλωστε δεν κοιτά κοινωνικές τάξεις και έτσι φαίνεται ότι αρκετοί πλούσιοι με πανάκριβα σπίτια και μαγευτικές βίλες, οι οποίοι έπεσαν θύματα της οικονομικής κρίσης, αποφάσισαν να πουλήσουν μέρος της (πανάκριβης) περιουσίας τους προκειμένου να ξεχρεώσουν και να καλύψουν τις λοιπές υποχρεώσεις τους. Πρόκειται κυρίως για πολυτελή σπίτια που ανήκουν σε γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, επιχειρηματίες αλλά και μέλη εύπορων οικογενειών που διακριτικά φροντίζουν να μην απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, οι πανάκριβες αυτές βίλες πωλούνται σε μειωμένες τιμές για τα δεδομένα τους, κατά πολύ κατώτερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ακόμα και σε ποσοστό 30%. Για παράδειγμα, βίλες που κοστίζουν 3 εκατ. ευρώ δίνονται σήμερα μόλις στα 2,2 εκατ. ευρώ ενώ μονοκατοικία 1.000 τετραγωνικών που κόστιζε περί τα 7 εκατ. ευρώ σήμερα πωλείται ένα εκατ. λιγότερο. Σύμφωνα με κτηματομεσιτικούς κύκλους, μέσα στο 2010 αυξήθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των σπιτιών που έχουν βγει προς πώληση σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων. Μεγάλη αύξηση της προσφοράς παρατηρείται στη Φιλοθέη, το Παλαιό Ψυχικό, την Κηφισιά, την Εκάλη, τη Βουλιαγμένη, το Καβούρι, τη Βάρκιζα, ακόμα και οροφοδιαμερίσματα στο Κολωνάκι. Παράλληλα, στο σφυρί έχουν βγει και ακίνητα, βίλες ή οικόπεδα στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Χαλκιδική, τη Ρόδο, την Αράχοβα και το Πήλιο. Στα μεγάλα μεσιτικά γραφεία οι φάκελοι με τα ακίνητα επωνύμων φτάνουν κατά κύριο λόγο μέσω δικηγορικών γραφείων και πάντα με την ένδειξη «απαιτούμε εχεμύθεια». Ωστόσο, οι φήμες αυξάνονται για διάφορους γνωστούς Ελληνες που πουλάνε τα ακίνητά τους σε τιμή χαμηλότερη από αυτή που πραγματικά αξίζουν. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις η αιτία δεν είναι κάποιο χρέος αλλά η αδυναμία συντήρησης των πολυτελών σπιτιών. Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Κοντά στον ΟΣΦΠ o Μανιάτης

Ο Παναθηναϊκός ρώτησε επί Αντωνίου για Κουμορτζί, η ΑΕΚ ρώτησε σήμερα για Μανιάτη αλλά οι απαντήσεις του Βεντούρη οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ανταλλαγή Μανιάτη-Μήτρογλου-Κουμορτζί μεταξύ Ολυμπιακού-Πανιωνίου είναι θέμα χρόνου!

Ο πρόεδρος του συλλόγου της Νέας Σμύρνης, Γεράσιμος Βεντούρης τόνισε πως είναι αισιόδοξος για τον δανεισμό του Μήτρογλου, κάτι που πιθανότατα θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο διεθνής φορ θα ήταν ήδη παίκτης του Πανιωνίου, όμως η μεταβίβαση των μετοχών είναι ο λόγος της καθυστέρησης.

«Είμαστε κοντά στον δανεισμό του Μήτρογλου, τρέναρε το θέμα η καθυστέρηση της μεταβίβασης των μετοχών και θα ξεκαθαρίσει την Τρίτη ή την Τετάρτη», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Πανιωνίου.

Ουσιαστικά πάντως, έδειξε ότι το πιο πιθανό είναι να πάει τώρα ο Μήτρογλου στον Πανιώνιο, μέχρι το τέλος του Γενάρη να μετακομίσει ο Κουμορτζί στο λιμάνι και το καλοκαίρι να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή και ο Μανιάτης.

Εν συνεχεία ανέλυσε και τι ισχύει για το θέμα του Μπερνάρ Κουμορτζί, ενώ αποκάλυψε και τις επαφές που είχε με τον Κώστα Αντωνίου: «Ο Μπερνάρ δεν έχει προσφέρει αυτά που θα θέλαμε φέτος. Είχαμε μια κουβέντα και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει στις αρχές του Γενάρη στα κρίσιμα παιχνίδια που έχουμε και μέχρι το τέλος Γενάρη θα δούμε τι θα γίνει... Υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είναι η πρόθεσή μας την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο να χάσουμε δύο παίκτες. Με τον Παναθηναϊκό, είχαμε επαφές με τον κύριο Αντωνίου. Στην αρχή έγινε πρόταση που περιελάμβανε χρήματα και παίκτες και στη συνέχεια υπήρξε νέα πρόταση μόνο με έμψυχα ανταλλάγματα, που δεν τη συζητήσαμε».

Έστειλε... τον Μανιάτη


Ο νέος ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου αναφέρθηκε στον Γιάννη Μανιάτη αλλά και στις επαφές με την ΑΕΚ, ενώ ξεκαθάρισε πως το θέμα του συνδέεται με τον Μήτρογλου, άρα επί της ουσίας τον... έστειλε στον Ολυμπιακό: «Με τον κύριο Αδαμίδη έχω μιλήσει αρκετές φορές. Μιλήσαμε και σήμερα και ανταλλάξαμε ευχές. Γνωρίζουμε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Μανιάτη, αλλά ο κύριος Αδαμίδης κατανοεί ότι το μέλλον του παίκτη συνδέεται έμμεσα με την περίπτωση του Μήτρογλου. Μέσα στην εβδομάδα, ίσως και αύριο Δευτέρα, θα λήξει το θέμα και θα δούμε αν υπάρχει νόημα να μιλήσουμε ξανά για τον ποδοσφαιριστή».

Στο φινάλε των δηλώσεων του επεσήμανε ότι ο Πανιώνιος θα ενισχυθεί στην περίοδο του Γενάρη: «Κινήσεις θα κάνουμε. Απλά πάντα την χειμερινή μεταγραφική περίοδο είναι περιορισμένες οι επιλογές και πρέπει να γίνουν κινήσεις άμεσης αποτελεσματικότητας που θα βοηθήσουν άμεσα την ομάδα. Θα έχω και σήμερα συζήτηση με τον κύριο Λεμονή για μεταγραφικά θέματα. Πάντως η ομάδα θα ενισχυθεί».

Πηγή: gazzetta.gr

Ουΐσκι ή Βότκα;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας

Με μια πρώτη ματιά η βότκα θεωρείται βαρύ ποτό σε σχέση με το ουΐσκι που θεωρείται το ευεργετικό ποτό για τους καρδιοπαθείς, γιατί προκαλεί αγγειοδιαστολή των αρτηριών και ειδικά των στεφανιαίων. Εν τούτοις σε ένα ειδικό περιοδικό, το ‘Αλκοολισμός: Κλινική και Εργαστηριακή έρευνα’ δημοσιεύεται μελέτη η οποία τονίζει ότι η βότκα είναι καλύτερο ποτό από το ουΐσκι όσον αφορά τις άμεσες επιπτώσεις τους όπως πονοκέφαλος, ναυτία, δίψα, εύκολη κόπωση ακόμα και την επόμενη ημέρα.

Όμως πάντα εξακολουθεί να ισχύει ο γενικός αφορισμός ότι η κατανάλωση οποιουδήποτε αλκοολούχου ποτού έχει ανεπιθύμητες άμεσες και απώτερες παρενέργειες ανάλογα με την ποσότητα του αλκοόλ που περιέχει. Τα όργανα που πλήττονται περισσότερο είναι το ήπαρ και η καρδιά.

Η μέτρια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μέχρι και δύο ποτήρια την ημέρα συσχετίζεται με μείωση των καρδιαγγειακών συμβαμάτων, όμως η υπερκατανάλωση έχει αντίθετα αποτελέσματα. Το αλκοόλ προκαλεί βλάβες στην καρδιά και ιδιαίτερα στο μυοκάρδιο. Ειδικότερα, ουσίες όπως η αιθανόλη και οι μεταβολίτες της, οι οποίες περιέχονται στα οινοπνευματώδη ποτά θεωρούνται υπεύθυνες για τις κυτταρικές βλάβες.

Επιπρόσθετα, η διατροφή των αλκοολικών συνδέεται άμεσα με τις παρενέργειες των οινοπνευματωδών ποτών. Τροφές πτωχές σε βιταμίνες (π.χ. θειαμίνη), ιχνοστοιχεία (π.χ. σελήνιο) ή οινοπνευματώδη που περιέχουν κοβάλτιο ή μόλυβδο μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία του μυοκαρδίου.

Για να εκδηλωθεί η αλκοολική μυοκαρδιοπάθεια θα πρέπει ένας άνδρας να καταναλώνει περίπου 80 γραμμάρια αλκοόλ ημερησίως (δηλαδή 1 λίτρο κρασί ή 8 μπύρες) για 5 τουλάχιστον χρόνια. Για τις γυναίκες, οι αντίστοιχες ποσότητες είναι μικρότερες.

Οι αλκοολικοί ανεξάρτητα από τη μυοκαρδιοπάθεια που μπορούν να πάθουν, εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά σε αιφνίδιους θανάτους που αποδίδονται σε αρρυθμίες, δηλαδή σε διαταραχές του ηλεκτρικού ρεύματος της καρδιάς. Οι πλέον επικίνδυνες αρρυθμίες είναι η κοιλιακή ταχυκαρδία ή η κοιλιακή μαρμαρυγή. Εν τούτοις οι αλκοολικοί πολλές φορές υποφέρουν από παροξυσμούς κολπικής μαρμαρυγής, κολπικού πτερυγισμού ή από έκτακτες συστολές.

Όσον αφορά το κατά πόσον η αλκοολική μυοκαρδιοπάθεια θεραπεύεται η απάντηση σχετίζεται με τη διακοπή των αλκοολούχων ποτών. Όσο πιο γρήγορα γίνεται η διακοπή τόσο τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά. Η βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας αρχίζει να εμφανίζεται 6 μήνες από το χρόνο της διακοπής. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει πλήρης αναστροφή και αποκατάσταση της καρδιακής λειτουργίας. Σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει βελτίωση ή σταθεροποίηση της κατάστασης. Το αποτέλεσμα της διακοπής των οινοπνευματωδών ποτών εξαρτάται από το πόσο χρόνο ο άρρωστος έκανε χρήση αλκοόλ και από το πόσο βαριά ήταν η βλάβη του μυοκαρδίου που προκλήθηκε.

Ο αλκοολισμός εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα σαν κοινωνικό πρόβλημα κυρίως στις χώρες με ιδιαίτερο ψυχρό χειμώνα χωρίς να είναι ευκαταφρόνητο το πρόβλημα στις υπόλοιπες.

Αναμφισβήτητα ανήκει στις περιπτώσεις εθισμού, που όμως σαφώς διαφοροποιείται από τη χρήση άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών, όπως είναι τα ναρκωτικά.

Πηγή: iatronet.gr