Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Υποψίες στο κύκλωμα προμηθειών Τα κίνητρα των δραστών αναζητεί η αστυνομία για να βρει την άκρη του νήματος. Κύκλοι του Δήμου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η κλοπή να αφορούσε «εικονικά τιμολόγια»

Συνεχίζονται οι έρευνες στον Δήμο Αθηναίων για να εξακριβωθούν τα αίτια της διάρρηξης στη Διεύθυνση Προμηθειών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

                  Ενα από τα γραφεία από τα οποία εκλάπησαν οι εφτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Η αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ωστόσο άγνωστο παραμένει ακόμα το κίνητρο των ατόμων που εισέβαλαν στο κτίριο του δήμου αφαιρώντας επτά υπολογιστές. Οι υποψίες στρέφονται σε πρόσωπα που σχετίζονται με το κύκλωμα των προμηθειών, δεδομένου ότι οι διαρρήκτες προτίμησαν τα παλαιότερα κομπιούτερ της διευθύντριας και των δύο τμηματαρχών, παρά το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο χώρο υπήρχαν άλλα, νεότερης γενιάς και μεγαλύτερης οικονομικής αξίας.
Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, υπογράμμισε πως «με την κλοπή ανακύπτουν εύλογα ερωτηματικά», προσθέτοντας πως «η υπόθεση βρίσκεται πλέον στον τομέα ευθύνης της ΕΛ.ΑΣ., ενώ όσον αφορά τον δήμο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες διάρρηξης καθώς και για τα αρχεία που αφαιρέθηκαν». Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε ο κ. Καμίνης, «η αρμόδια διεύθυνση διαβεβαίωσε ότι θα είναι σε θέση σύντομα να επανακτήσει τα συγκεκριμένα αρχεία».
Κύκλοι του Δήμου Αθηναίων διατυπώνουν υπόνοιες ότι η διάρρηξη ενδεχομένως να μην είχε στόχο τα έγγραφα των προμηθειών, για τα οποία υπάρχουν πολλά αντίγραφα, αλλά «εικονικά τιμολόγια» που υπέγραφαν υπηρεσιακοί παράγοντες. Από τις ίδιες πηγές διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι αν συνέβη κάτι τέτοιο, δεν αφορά τη διευθύντρια της Υπηρεσίας Προμηθειών.
Την ίδια στιγμή, στελέχη της απερχόμενης δημοτικής αρχής εκφράζουν υποψίες ότι η διάρρηξη δεν αποκλείεται να είναι «προβοκάτσια».
Από την πλευρά του, ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε ότι για τους διαρρήκτες ήταν «άνθρακες ο θησαυρός», συμπληρώνοντας πως «τα όποια στοιχεία κλάπηκαν είναι πλήρως διασφαλισμένα». Παράλληλα, ζήτησε πλήρη ενημέρωση από τη νέα δημοτική αρχή για το περιστατικό.

Μέτρα φύλαξηςΣε περιφρούρηση βρίσκονται πλέον όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αποφευχθούν κι άλλα κρούσματα κλοπών. Τα μέτρα φύλαξης ενισχύονται με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ όλοι οι αρμόδιοι διευθυντές πρόκειται να ενημερώσουν γραπτώς τη δημοτική αρχή σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουν για την προστασία των εγγράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου