Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Σκοτσέζικο ντους στους μετανάστες

Πακέτο ρυθμίσεων υπέρ των πιο αδύναμων αλλοδαπών που δεν βρίσκουν μεροκάματα επεξεργάζονται στο υπουργείο Εργασίας
Ενας μικρός μετανάστης πίσω από τα σύρματα στον Κυπρίνο Εβρου. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται τώρα να στήσει συρματοπλέγματα μήκους 12,5 χλμ. στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Σκληραίνει η κυβέρνηση τη στάση της στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Από τη μία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εντείνει το καθεστώς καταστολής στα σύνορα και το εσωτερικό. Χτίζει φράχτη 12,5 χλμ. στον Εβρο, μελετά τη μετατροπή πλοίων σε πλωτές φυλακές αλλοδαπών και οργανώνει επιχειρήσεις-σκούπα για συλλήψεις και απελάσεις. Από την άλλη το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξακολουθεί ακόμη να σχεδιάζει το πρόγραμμα δράσης για την προστασία των πιο ευάλωτων ατόμων (κυρίως άνεργων αλλοδαπών και ανηλίκων), που τελούν σε καθεστώς παρανομίας. Η διφορούμενη και ετεροβαρής για τους πρόσφυγες προσέγγιση της κυβέρνησης σ' ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα αποκαλύπτει ταυτόχρονα και την αδυναμία της να απαντήσει ουσιαστικά και ψύχραιμα στις υστερικές, ξενοφοβικές κραυγές που ακούγονται κατά των μεταναστών.
Η κατασκευή φράχτη στο κομμάτι του Εβρου όπου υπήρχαν μέχρι πρόσφατα τα πιο φονικά ναρκοπέδια της περιοχής (στα οποία έχασαν τη ζωή τους ή ακρωτηριάστηκαν δεκάδες αλλοδαποί), δεν θα λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της παράνομης εισροής μεταναστών, λένε ανθρωπιστικές οργανώσεις, αλλά και (κατ' ιδίαν) παράγοντες της ίδιας της κυβέρνησης!
Το μόνο που επιτυγχάνει η πολιτική άγριας καταστολής είναι να εκθέτει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας, που δεν φημίζεται για την πιστή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων απέναντι στους πρόσφυγες. Η Ελλάδα από το 2009 έως σήμερα έχει κηρύξει «στάση» στην εφαρμογή των διαδικασιών ασύλου, μην παραλαμβάνοντας νέες αιτήσεις και οδηγώντας εκτός νόμου πάνω από 50.000 πρόσφυγες, οι αιτήσεις των οποίων παραμένουν εκκρεμείς, παρατηρεί ο δικηγόρος Σπ. Ριζάκος, εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Αίτημα».
Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και τη δικηγόρο Μ. Τζεφεράκου, που έχει επισκεφθεί πολλές φορές τον Εβρο, η ανέγερση του φράχτη βλάπτει σοβαρά τους πρόσφυγες, καθώς τους απαγορεύει την πρόσβαση σε καθεστώς προστασίας.
Στο εσωτερικό, η αρμόδια υφυπουργός Αννα Νταλάρα δηλώνει ότι επεξεργάζεται μέτρα υπέρ εκείνων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται χρόνια στη χώρα μας αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης έχασαν τις δουλειές τους και βρέθηκαν χωρίς άδεια παραμονής. Αφήνει όμως απροστάτευτους (παρά τις αρχικές κυβερνητικές εξαγγελίες) χιλιάδες άλλους που δεν εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις!
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, νόμιμη άδεια παραμονής έχουν περί τους 500.000-550.000 αλλοδαπούς ενώ άλλοι 220.000 έχουν καθεστώς ομογενούς. Ασυλο έχει παραχωρηθεί σε 2.000 άτομα, ενώ εκκρεμεί η εξέταση άλλων 50.000 αιτήσεων. Υπολογίζεται ότι όσοι έχασαν την άδειά τους λόγω ανεργίας ανέρχονται σε 40.000-50.000. Οι νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν:
*Επανακαθορισμό προς τα κάτω του ελάχιστου εισοδήματος και του αριθμού ενσήμων για τη χορήγηση άδειας παραμονής ή την επανένωση οικογενειών (τώρα είναι 8.500 ευρώ).
*Προσωρινή αναστολή της απέλασης (όταν είναι ανέφικτη) για όσους αλλοδαπούς βρίσκονται αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και έχουν μόνιμη εργασία.
*Αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων και ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας κατά της μαύρης εργασίας. Προβλέπονται εντατικοί έλεγχοι, αναστολή απέλασης του αλλοδαπού και σκληρή τιμωρία των παραβατών εργοδοτών.
*Χορήγηση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους και σε ανηλίκους ή ενήλικες που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.
*Ιδρυση ΚΕΠ μεταναστών, έρευνα και καταγραφή του αριθμού και των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους, μέσα από το «μεταναστευτικό χάρτη».
*Με νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή δημιουργείται νέα υπηρεσία ασύλου (εκτός ΕΛ.ΑΣ.) και οργανώνονται κέντρα πρώτης υποδοχής στα σύνορα, όπου θα κρατούνται προσωρινά οι αλλοδαποί, θα καταγράφονται και θα κατατάσσονται σε κατηγορίες (πριν απελαθούν). Σύμφωνα με τον κ. Ριζάκο το θέμα είναι εάν και πότε θα λειτουργήσουν οι υποδομές αυτές.
*Με το ίδιο νομοσχέδιο «νομιμοποιείται» μέσω κοινοτικής οδηγίας η ομαδική απέλαση των μεταναστών που δεν θα τυγχάνουν ειδικής προστασίας.

Meeting point ο Παπαϊωάννου στον Πειραιά

Καθιερωμένο είναι πλέον το κυριακάτικο ραντεβού για φαγητό των Λιάγκα-Σκορδά & Σοφού – Τσιμτσιλή. Το μάτι μας τους εντόπισε σήμερα στο γνωστό εστιατόριο Παπαϊωάννου στον Πειραιά όπου τα δύο ζευγάρια απόλαυσαν τις θαλασσινές λιχουδιές συζητώντας και γελώντας. Στα αξιοσημείωτα «πλάνα» η γεμάτη αγάπη στοργή και προδέρμ έννοια του Λιάγκα για την σύζυγο του η οποία με τη σειρά της χάιδευε συνεχώς την κοιλιά της και αυτός την τάιζε στο στόμα.

Να αναφέρουμε ότι στο ίδιο εστιατόριο έτρωγαν ο Λιακουνάκος με την γυναίκα του Νατάσσα και σε άλλο τραπέζι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Vodafone Γ. Κορωνιάς με την σύζυγο του.

Κάτι δεν πάει καλά...

Άνθιμος και Ντόρα λένε τα καλύτερα για το Γιώργο...
Μπας και ο Αρκούδος, πρέπει να φωνάξει κάνα παπά στο Μαξίμου για ευχέλαιο; Πολύ τον αγάπησαν Άνθιμος και Ντόρα τον Παπανδρέου. "Τα 'πε καλά" , είπε στο κήρυγμά του ο Άνθιμος.
"Τα πήγε καλά" , είπε η Ντόρα.
Κάτι δεν πάει καλά...

Οι εχθροί του Σεξ

Φαγητό και τηλεόραση είναι οι δύο βασικοί εχθροί της σεξουαλικής ζωής. Στον αντίποδα οι πολλές θερμίδες που καίει το ζευγάρι κατά την διάρκεια της πράξης.
Τα χάδια, οι αγκαλιές, τα αγγίγματα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την αλυσίδα της αντίδρασης των χημικών ουσιών στο σώμα σας. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: ενισχύονται οι συναισθηματικοί σας δεσμοί και βελτιώνεται η συνολική κατάσταση της υγείας σας αλλά και η διάθεσή σας.

Μήπως, όμως, το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο και στην απώλεια βάρους; Η απάντηση είναι: και βέβαια ναι! Η μέση ποσότητα των θερμίδων που καίτε για 30 λεπτά σεξ είναι 150 θερμίδες.

Συγκρίνοντας αυτό τον αριθμό με άλλες δραστηριότητες που μπορείτε πραγματικά να κάνετε σε καθημερινή βάση, θα διαπιστώσετε ότι καίτε περισσότερες θερμίδες με το σεξ από ό, τι με τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Για παράδειγμα κάνοντας δουλειές του σπιτιού μπορείτε να κάψετε μόλις 111 θερμίδες, κάνοντας γιόγκα 114, ενώ με το χορό χάνετε 129 θερμίδες.

Οι γυναίκες σκέφτονται το φαγητό περισσότερο από το σεξ

Οι γυναίκες δαπανούν πολύ περισσότερο χρόνο σκέψης για το φαγητό από ό, τι για το σεξ, αποκαλύπτει μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Το 58 % των γυναικών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι σκέφτονται το σεξ τουλάχιστον 10 φορές την ημέρα, την ίδια στιγμή όμως το 70 % παραδέχτηκαν ότι έχουν πολύ πιο συχνά φαντασιώσεις για το φαγητό.

Σύμφωνα με τη μελέτη δύο στις τρεις γυναίκες δεν είναι ευχαριστημένες με το σώμα τους, ενώ το 53 % εκείνων που πήραν μέρος στην έρευνα σκέφτονται το βάρος τους μέχρι και 10 φορές την ημέρα.

Η τηλεόραση ‘’σκοτώνει’’ τη σεξουαλική σας ζωή

Όλοι έχουμε ‘’κακές’’ συνήθειες, που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε. Είναι συνήθειες που κατά κάποιον τρόπο δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτές. Θα μπορούσε να είναι ένα ποτήρι κρασί μετά το γεύμα, ένας απογευματινός περίπατος ή το να δούμε μια σαπουνόπερα στην τηλεόραση.
Ας σταθούμε λίγο στο τελευταίο: στην τηλεόραση. Για πολλά χρόνια δεν υπήρχαν τηλεοράσεις στην κρεβατοκάμαρα, που θεωρούνταν ένα δωμάτιο ιερό. Σήμερα η τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο αποτελεί μάλλον τον κανόνα. Και το ‘’θύμα’’ σε αυτή την υπόθεση είναι η σεξουαλική μας ζωή, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Παλιά τα παντρεμένα ζευγάρια αποσύρονταν το βράδυ σε ένα σκοτεινό, ήσυχο υπνοδωμάτιο. Στο σκοτάδι, οι αισθήσεις ήταν πιο έντονες: η αναπνοή του άλλου, η ζεστασιά του σώματός του, η μυρωδιά του και μπορείτε να φανταστείτε τη συνέχεια...

Τώρα ξαπλώνουν ο ένας δίπλα στον άλλο και την προσοχή τους ‘’κλέβει’’ η μικρή οθόνη. Αφοσιώνονται σε αυτήν μέχρι που κουρασμένοι πια από την πολύ τηλεόραση σβήνουν τα φώτα για να κοιμηθούν. Το σεξ είναι μια τελευταία σκέψη στο μυαλό τους αλλά και οι δύο είναι πια εξαντλημένοι για να ασχοληθούν με αυτό.

Οι γυναίκες ‘’φτιάχνονται’’ όταν οι άνδρες πιάνουν το τιμόνι

Μπορεί οι ίδιες να μην το παραδέχονται αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνουν τις γυναίκες να τρελαίνονται όταν βλέπουν έναν άνδρα να οδηγεί. Φαίνεται πως θαυμάζουν κρυφά την παράξενη ικανότητα των αρσενικών στο parking σε έναν στενό χώρο ή στο να οδηγήσουν με την όπισθεν.
Από την άλλη πλευρά στους άνδρες αρέσει το γεγονός ότι οι γυναίκες οδηγοί θα θυμηθούν να πάρουν κάτι μαζί τους για φαγητό σε ταξίδια μεγάλης διάρκειας ή ότι ζητάνε οδηγίες όταν χάνονται.
Οι μυστικές απόψεις μας σχετικά με τις συνήθειες που έχει στην οδήγηση το αντίθετο φύλο αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο έρευνας, που έγινε σε δείγμα 2.000 οδηγών. Οι μισές γυναίκες, που ερωτήθηκαν, δήλωσαν ότι αυτό που τους αρέσει περισσότερο στους άνδρες οδηγούς είναι ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν όταν τους σκάσει το λάστιχο ή πάθει μια βλάβη το αυτοκίνητό τους.
Το 41 % των γυναικών θαυμάζει την ευκολία με την οποία οι άνδρες μπορούν να παρκάρουν και το 39 % τις ικανότητές τους στους ελιγμούς και στην αναστροφή.
Στο 66 % των γυναικών αρέσει το γεγονός ότι πολλοί άνδρες οδηγούν πολύ κοντά στο προπορευόμενο αυτοκίνητο, ενώ το 40 % των ανδρών δήλωσε ότι τους ενοχλεί ο χρόνος που χρειάζονται οι γυναίκες για παρκάρουν και να ξεπαρκάρουν.

Πλήρωσε ακριβά την αγάπη του για τα σκυλιά του

Μοιραία αποδείχθηκε για έναν 52χρονο η προσπάθειά του να σώσει τα δύο κατοικίδια σκυλιά του στην περιοχή του Brighton... Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 52χρονος έπεσε στη θάλασσα για να σώσει τα σκυλιά, αλλά χτύπησε το κεφάλι του με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να παρασυρθεί από το νερό.
Στο νερό, μάλιστα, βρέθηκε και η κόρη του, η οποία προσπάθησε να τον βοηθήσει, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

«Να αναλάβουν τις ευθύνες οι υπεύθυνοι»

Αιχμές για όσους έφεραν τον Παναθηναϊκό στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται, άφησε, με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι «Extra 3», ο Παύλος Γιαννακόπουλος...
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ τόνισε παράλληλα πως κανείς από την οικογένεια του δεν έχει σκοπό να αναμειχθεί ενεργά με την ΠΑΕ, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του, λέγοντας πως το «τριφύλλι» θα βρει τον δρόμο του.

«Αυτά πρέπει να τα ξεκαθαρίσουν και να τα πουν αυτοί που έφεραν τον Παναθηναϊκό σε αυτό το σημείο.
»Αυτοί οι οποίοι τον έφεραν σε αυτό το κατάντημα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες», είπε αρχικά ο Γιαννακόπουλος, ενώ για το ενδεχόμενο να πάρει τα ηνία της ΠΑΕ η οικογένεια του, τόνισε:
«Ούτε εγώ, ούτε ο γιος μου, ούτε κανείς δεν είχε και δεν έχει σκοπό να αναμειχθεί ενεργά με την ΠΑΕ».
Τέλος, ευχήθηκε ο Παναθηναϊκός να ξαναβρεί το δρόμο του, λέγοντας: «Ελπίζω και πιστεύω ότι η ομάδα θα βρει το δρόμο της».

Πολιτκή και κοινωνική συντέλεια...στον Κυριακάτικο Τύπο

@ΜΕ ένα περίεργο μίγμα πολιτικοοικονομικής συντέλειας παρομοιάζει ο Κυριακάτικος Τύπος τις πρόσφατες εξελίξεις αλλά με τα βλέμματα στραμμένα στην Τουρκία με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού που μάλλον ήταν άνευ ουσίας με μόνη εξαίρεση ότι..επιβεβάιωσε ο κ. Γιώργος ότι το Αγαθονήσι είναι...ελληνικό νησί.
 Εξάλλου έτσι ήταν και θα είναι....Για το Αιγαίο ούτε κουβέντα....Ετσι το 'Πρώτο Θέμα' αναρωτιέται στο κεντρικό του άρθρο "Γιατί τόση χλιδή τέτοια εποχή κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης-Βασιλικό ρεβεγιόν για τον Πάγκαλο-Εκανε βράδι Πρωτοχρονιάς στην σουίτα του King George που κοστίζει 5.400 ευρώ-Τα έγγραφα δείχνουν δώρο απο την οικογένεια Δασκαλαντωνάκη που οφείλει 1,6 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ...". Η 'Real news' ζητάει απο το κεντρικό της θέμα "Εντολή Γιώργου για αγωγές σε πολιτικούς-Δημεύστε τις περιουσίες τους-Θέλω απάντηση γιατί κανείς δεν μπαίνει στην φυλακή είπε οργισμένος ο Πρωθπουργός σε νέα σύσκεψη με κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησής του..." Μόνο που δεν μας λέει αν εννοεί και τον κ. Πάγκαλο μετά το πρωτοσέλιδο που διαβάσατε στο 'Θέμα' ή για ορισμένους απο το περιβάλλον του....Τελικά αν ειπώθηκε κάτι τέτοιο είναι αστείο....εσείς τι λέτε;

@Δείτε τώρα τα πρώτα θέματα απο το 'Παρόν της Κυριακής' που αναφέρει μεταξύ άλλων: "ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ από το ευρώ
• Θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα σαν φόβητρο για τις άλλες χώρες αν παραβιάσουν τη δημοσιονομική πειθαρχία
• Τι προβλέπουν τα δύο σενάρια για τη σωτηρία του Νότου....Αγώνας δρόμου για να προλάβουν το επόμενο χτύπημα-ΤΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ -Παρενέβη ο Εισαγγελέας για τη «Λίστα Falciani»
• Με τους 1.991 Έλληνες με «μαύρες» καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα
• Έχει τη λίστα ο υπουργός Οικονομικών;
ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΘΛΙΟΙ ΑΘΛΟΙ-ΙΤΑΜΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΒΑΝΑΥΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

@O 'Ελεύθερος Τύπος' απο την πλευρά του προσθέτει ότι "Την Τρίτη η Κυβέρνηση ζητά απο τις αγορές 1,5 δις ευρώ δανεικά αλλά και...μήνυμα ότι δεν πτωχεύουμε-Κρας τέστ για αναδιάρθρωση και πρόωρες εκλογές-Η πραγματική αλλά και η εικονική μάχη για το ευρωομόλογο-Στο στόχαστρο των κερδοσκόπων πάντα η Ευρωζώνη..." Το 'Αρθρο' συμπληρώνει ότι έρχεται "Καταιγίδα λουκέτων και χιλιάδες απολύσεις- Ο Θάνατος του εμποράκου-Η κρίση τσακιει την μεσαία επιχειρηματική τάξη στην Ελλάδα..."

@Το 'Βήμα της Κυριακής' υπογραμμίζει ότι "Μετά τον φράκτη στον Εβρο-Επιχείρηση σκούπα για τις συμμορίες του Κέντρου-Αλλά και σχέδιο για την ενσωμάτωση των οικονομικών μεταναστών- Ας βάλουμε φράτκη στην προκατάληψή μας αναφέρει ο Γαβράς". Η 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' επισημαίνει ότι "Εκπτώσεις σε όσους πληρώνουν, κυνήγι στους οφειλέτες- 7+7 αλλαγές σε φόρους και εργασία-2011 για ακόμα χειρότερες ημέρες"..

@Η 'Καθημερινή' αποκαλύπτει ότι "Frontex: Διάτρητα τα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας στον Εβρο-Η χώρα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στον όγκο των λαθρομεταναστών". Τέλος το 'Εθνος της Κυριακής' καταλήγει ότι "Με ηλεκτρονικό φακέλωμα καταθέσεων, ακινήτων και αγορών- Τεκμήρια γεμάτα παγίδες-Συνταγή IRS εξ Αμερικές στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής- Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση εντός του Ιανουαρίου.."

Θυσία για το Twilight

Το απόλυτο τατουάζ για τη σειρά βιβλίων και ταινιών Twilight, έκανε μια βρετανίδα. Πέρασε 22 ώρες πόνου, ωστόσο το αποτέλεσμα την βρήκε απολύτως ικανοποιημένη. Η λατρεία για τον Πάτινσον και τα κιλά που εξαφανίστηκαν (Vid+Pic)
Τα βαμπίρ είναι ακόμα ζωντανά! Την μανία  που έχει μερίδα κόσμου με τις ταινίες Twilight φανέρωσε για άλλη μια φορά μια Βρετανίδα που ξόδεψε 2000 λίρες και 22 ώρες εντόνου πόνου για να καλύψει όλη της την πλάτη με στοιχειά από τις ταινίες.
Η 49χρονη Κάθι Γούαρντ αρτοποιός από το Ρέντινγκ της Βρετανίας είναι φανατική του Λυκόφωτος και παρόλο που ήταν σε κακή ψυχολογία τον τελευταίο καιρό κατάφερε με το πανέμορφο αυτό τατουάζ να χάσει, όπως η ιδία αναφέρει, 32 κιλά!
"Λατρεύω τον Ρόμπερτ Πάτινσον. Θέλω να γυμναστώ για να κάνω τατουάζ τον χαρακτήρα του, Έντουαρτ στην κοιλιά μου", είπε σε συνέντευξη της στη Ντέιλι Μέιλ.
"Θα μπορούσα να ξοδέψω τα χρήματα για ποτά ή φαγητό. Ωστόσο είμαι παθιασμένη με τις ταινίες και έτσι έκανα αυτό το τατουάζ" πρόσθεσε.
Η Κάθι είναι μια από αυτές τις φανατικές θαυμάστριες που σύμφωνα με το E! ανέδειξαν τον Ρόμπερτ Πάτινσον διασημότητα της χρονιάς με δεύτερη στη σχετική λίστα την συμπρωταγωνίστρια του, Κρίστεν Στιούαρτ.

Χλιδάτο ρεβεγιόν Πάγκαλου σε σουίτα

Πριν προλάβει να κοπάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε μετά από τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι «όλοι μαζί φάγαμε τα λεφτά» και «κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «ξαναχτυπά».
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο κ. Πάγκαλος και η οικογένεια του έκαναν ρεβεγιόν την Πρωτοχρονιά στη βασιλική σουίτα «Royal Penthouse Suite», 350 τετραγωνικών, του πολυτελέστατου ξενοδοχείου «King George Palace», με τιμή… 5.400 ευρώ τη βραδιά!
Η σουίτα που καλύπτει ολόκληρο τον ένατο όροφο, διαθέτει μεταξύ άλλων δυο κρεβατοκάμαρες, πισίνα, τζακούζι στην ταράτσα και εκπληκτική θέα στον Παρθενώνα.
Είχε φυσικά προγραμματίσει να δειπνήσει μαζί με την οικογένεια του στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, «Tudor Hall», γιορτάζοντας την αλλαγή του χρόνου και πληρώνοντας 380 ευρώ για κάθε άτομο.
Και όλα αυτά, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν ένα «μικρό» δώρο από γνωστή οικογένεια, η οποία ωστόσο έχει εκκρεμότητες με το δημόσιο στο οποίο οφείλει εκατομμύρια ευρώ από μισθώματα ακινήτων και εισφορές στα Ταμεία.
Ακόμη όμως και αν ο κ. Πάγκαλος πλήρωσε τελικά τον λογαριασμό, πρόκειται για μια απίστευτη πρόκληση σε βάρος του ελληνικού λαού, τη στιγμή που δοκιμάζονται καθημερινά οι αντοχές των περισσοτέρων οικογενειών.
 

Pravda: "5 εχθρικά διαστημόπλοια θα επιτεθούν στην Γη το 2012 ; "

Kαινούργια ιστορία ρώσικης δημιουργίας με δόσεις καταστροφολογίας και επιστημονικής φαντασίας και με φόντο το αγαπήμενο 2012...
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η διαδικτυακή έκδοση της ρωσικής εφημερίδας "Pravda"  πέντε αστρικά πολεμικα διαστημόπλοια εκ των οποίων το ένα έχει μήκος 242 χλμ και άλλα δύο πάνω από 200 χλμ., εχουν εντοπιστεί από τη ΝΑSA.
Ήδη υπολογίζεται οτι τα πολεμικά διαστημόπλοια βρίσκονται πίσω από την τροχιά του Πλούτωνα και υπάρχει στο παρασκήνιο διεθνής καυγάς γιατί δεν έχει ενημερωθεί ο κόσμος στη Γη..
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το εξωγήινο σμήνος έχει ήδη εντοπιστεί από τη NASA μέσω του προγράμματος HAARP που μελετά το Βόρειο Σέλας στην Αλάσκα! Οι μόνοι όμως που αντιδρούν, σύμφωνα με την "Pravda", είναι οι Κινέζοι, που ευθέως κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι αποκρύπτουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την ύπαρξη εξωγήινων και τις επισκέψεις τους στη Γη.
Η "Pravda" σημειώνει ότι "καλά πληροφορημένες πηγές από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό πρόγραμμα για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) επιβεβαιώνουν την ύπαρξη τους προσθέτοντας επιπλέον ότι τα τρία από αυτά θα γίνουν θεατά και από οπτικά τηλεσκόπια όταν θα πλησιάζουν τον πλανήτη Άρη!
Όσο για το πότε θα συμβεί το κακό εικάζεται ότι θα συμπέσει απόλυτα με την ημερομηνία που οι Μάγια είχαν προφητεύσει ως τη μέρα συντέλειας του κόσμου, και πιο συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.
Οτί εχεί σχέση με το 2012 οπώς και "προφητείες" που εμπεριέχουν καταστροφολογία έχουν γίνει της μόδας....

Πέντε πολιτικοί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ- Ο ένας "ξεσκονίζεται" λόγω... αμαρτιών

Από τις μέχρι τώρα έρευνες των ελεγκτών, έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία σε βάρος γνωστού πολιτικού

Νέα σημαντικά στοιχεία εις βάρος γνωστού πολιτικού έχουν προκύψει από τις έρευνες που ξεκίνησαν με αφορμή την αγορά κατοικίας σε ακριβή περιοχή του κέντρου σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής". Μάλιστα, αρμόδια ελεγκτική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα  ότι «η έρευνα για τον εν λόγω θα είχε τελειώσει αν είχαν συνεργαστεί οι κυπριακές αρχές, που αρνούνται κάθε διευκόλυνση», γεγονός το οποίο προκαλεί εντύπωση.
«Παρ’ όλα αυτά», προσέθετε, «έχουν προκύψει σημαντικά επιβαρυντικά στοιχεία που μπορούν να θεμελιώσουν κατηγορίες για σοβαρές παραβάσεις», καθώς οι συντονισμένες έρευνες για το «πόθεν έσχες» του συγκεκριμένου πολιτικού έχουν αποδώσει. Μάλιστα, έχουν επεκταθεί και στα «πόθεν έσχες» συγγενικών και φιλικών του προσώπων, όσο και σε εξοπλιστικά προγράμματα που ήδη ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.
Παράλληλα, στο στόχαστρο των ελεγκτών βρίσκεται κι άλλος πρώην υπουργός, το όνομα του οποίου έχει αναμειχθεί σε υποθέσεις που απασχόλησαν ή απασχολούν εξεταστικές επιτροπές σε σχέση με το «πόθεν έσχες» του ίδιου, αλλά και της συζύγου του.
Το νεότερο στοιχείο, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός ότι και πολιτικοί που μέχρι σήμερα δεν απασχόλησαν για τέτοια θέματα την επικαιρότητα βρίσκονται στο στόχαστρο ερευνών που διενεργεί, τους τελευταίους μήνες, το ΣΔΟΕ. Για τους ελέγχους αυτούς έχουν ενημερωθεί τόσο η κυβέρνηση όσο και το γραφείο του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι ελεγκτές ερευνούν εξονυχιστικά την περιουσιακή κατάσταση και τα «πόθεν έσχες» πέντε πολιτικών, οι δύο από τους οποίους, στο παρελθόν, έχουν θητεύσει σε υψηλές θεσμικές θέσεις.
Μεταξύ των πέντε περιλαμβάνονται και βουλευτές της μείζονος αντιπολίτευσης, για τους οποίους ο έλεγχος έχει προχωρήσει σε στενή συνεργασία και με πιστωτικά ιδρύματα, όπου διαθέτουν καταθέσεις.

Η διενέργεια των ελέγχων, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχαν κοινή αφετηρία. Για άλλους στο ΣΔΟΕ έφθασαν καταγγελίες με λεπτομέρειες, ανωνύμως, για την ύπαρξη αθέατων πλευρών της περιουσιακής τους κατάστασης, ενώ για άλλους, οι έλεγχοι ξεκίνησαν όταν κλιμάκια του ΣΔΟΕ ερευνούσαν θέματα μεγάλης φοροδιαφυγής κι «έπεσαν» πάνω τους. Ειδικά για βουλευτή εν ενεργεία, στο ΣΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έφθασαν στοιχεία που έκαναν λόγο για την ύπαρξη αδήλωτης περιουσίας λίγο καιρό μετά τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» των πολιτικών.
Το εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα που είχε δηλωθεί προκάλεσε, όπως δήλωναν αρμόδιες πηγές, όσους απέστειλαν τα στοιχεία προκειμένου να ελεγχθούν λογαριασμοί και κυρίως η κίνησή τους, που «μιλούσαν» για ποσά δυσανάλογα μεγάλα σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
Ανάλογη καταγγελία με συγκεκριμένα στοιχεία έφθασε στο ΣΔΟΕ για άλλο βουλευτή, που μάλιστα μετέχει και σε Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης σκανδάλου.
Οι καταγγελίες κρίθηκαν σημαντικές και οι έρευνες άρχισαν επιβεβαιώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τις αρχικές εκτιμήσεις των ελεγκτικών αρχών ότι «κάτι σημαντικό τρέχει με την πραγματικότητα της περιουσιακής του κατάστασης».
Πολύ γνωστά ονόματα είναι και οι υπόλοιποι που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών, έπειτα από συντονισμένες έρευνες, που αρχικά ξεκίνησαν για θέματα που άπτονται της ιδιοκτησίας μεγάλων σκαφών.
Υψηλόβαθμο στέλεχος των υπηρεσιών που έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο δηλώνει στην «Κ» «πως τα ευρήματα είναι σημαντικά και η προσπάθειά μας τώρα κατατείνει στην πλήρη απόδειξη των όσων έχουν εντοπιστεί», για να καταλήξει: «Οι έρευνες γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή». Μάλιστα, επεκτείνονται και σε κρατικούς λειτουργούς που διαχειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια μεγάλες συμβάσεις και κυρίως εξοπλιστικά προγράμματα.
Ειδικά στον τομέα των εξοπλισμών, όπως δήλωνε, αρμόδια πηγή, «τα ευρήματα προκαλούν εντύπωση ακόμα και στους εξοικειωμένους με τον έλεγχο υπαλλήλους».
Οι έρευνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ», είναι σε γνώση του Μαξίμου, ενώ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ενήμερος είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...

Οργανωμένο σχέδιο άλωσης της πατρίδας μας. Ποιος πληρώνει τα 10.000 ευρώ για τον καθένα για να έρθει εδώ;

Σχέδιο άλωσης της χώρας με την εισβολή λαθρομεταναστών.Έρχονται δασκαλεμένοι από Βόρεια Αφρική και Ασία

Κρατούν στο χέρι ζελατίνα με φωτοτυπία οδηγίας της ΕΕ με τα δικαιώματά τους

Ποιος πληρώνει τα.10.000 ευρώ για τον καθένα για να έρθει εδώ;


Σχέδιο άλωσης της χώρας βρίσκεται πίσω από τη συνεχιζόμενη εισβολή λαθρομεταναστών απ’ όλες τις άκρες της Αφρικής και της Ασίας, με κοινό παρονομαστή όλων το θρήσκευμα, τη μουσουλμανική ταυτότητα.

Αυτά δεν είναι φαντασιώσεις και φοβικές εικασίες. Οι αρχές του Έβρου, που ζουν κάθε μέρα την «εικόνα» αυτής της εισβολής, έχουν στα χέρια τους και τις αποδείξεις ότι όλοι οι… ισαγόμενοι είναι κατευθυνόμενοι και δασκαλεμένοι.

Οι λαθρομετανάστες που μπαίνουν από τα σύνορα στον Έβρο φτάνουν στο σημείο οι ίδιοι να πηγαίνουν και να παραδίδονται στους αστυνομικούς και στους φρουρούς της FRONTEX (δεν είναι παραπάνω από 30 με 40), επιδεικνύοντας τα. δικαιώματά τους!

Συγκεκριμένα κρατούν στο χέρι τους, μέσα σε ζελατίνα, φωτοτυπία άρθρου νομοθεσίας- οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το κράτος μέλος της στο οποίο εισέρχονται ξένοι πολίτες πρέπει να τους περιθάλψει, να τους δώσει άσυλο και να τους πάρει δαχτυλικά αποτυπώματα.

Κι αυτό όχι χωρίς λόγο. Ξέρουν ότι από τη στιγμή που έχουν καταγραφεί αποκτούν δικαιώματα. Αν πάνε σε άλλη χώρα της ΕΕ και τους συλλάβουν, τους στέλνουν πίσω στη χώρα ως επανεισδοχή, από τη στιγμή που αυτή τους έχει καταγράψει!

Σατανική η σύλληψη.

Όμως οι λαθρομετανάστες ξέρουν διευθύνσεις και ονόματα για εκεί όπου θα πάνε από τη στιγμή που η Αστυνομία τούς καταγράψει και τους χορηγήσει το χαρτί για παραμονή με την υποχρέωση μέσα σ’ έναν μήνα να φύγουν και στη συνέχεια τους αφήσει ελεύθερους. Στα λεωφορεία που τους μεταφέρουν, κυρίως στην Αθήνα, επιδεικνύουν σημείωμα με τα στοιχεία και τηλέφωνα ατόμων του κυκλώματος, να τους τηλεφωνήσουν και αυτοί θα τους πληρώσουν τα κόμιστρα.

Οι περισσότεροι από τους εισερχόμενους από την πύλη του Έβρου προέρχονται από όλη τη Βόρεια Αφρική, Μαρόκο, Τυνησία και Λιβύη, που περνάνε στην Ασία με προορισμό την Ελλάδα, στο πέρασμα του Έβρου, από τη στιγμή που έκλεισαν οι πόρτες προς Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Πολλοί επίσης προέρχονται από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Τουρκμενιστάν, διάφορες παραπλήσιες μικρές χώρες και από τα Εμιράτα.

Στο διάστημα από Μάιο έως και Σεπτέμβριο υπολογίζεται ότι κάθε μήνα περνούσαν από τα σύνορά μας στον Έβρο 10.000 άτομα!

Και το νούμερο αυτό είναι το ελάχιστο. Γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι πολύ μεγαλύτερο. Προς επίρρωση αυτής της εκτίμησης η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της περασμένης Κυριακής σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της σημείωνε ότι τους τελευταίους μήνες εισήλθαν στην Ελλάδα 20.000 μόνο Αφγανοί!

Όλο αυτό το μακρινό «ταξίδι», σύμφωνα με πληροφορίες από μετανάστες που βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, κοστίζει 10.000 ευρώ! Και το ερώτημα είναι ποιος τα πληρώνει. Όχι φυσικά οι «κολασμένοι» που έρχονται. Γιατί αν είχαν αυτά τα λεφτά, τους αρκούσαν να ζήσουν χρόνια στη χώρα τους. Επομένως γιατί να έρθουν;

Κάποιος πρέπει να τους τα πληρώσει. Στην Αλεξανδρούπολη, και όχι μόνο, οι εκτιμήσεις, ύστερα απ’ όσα ζουν και γνωρίζουν, είναι ότι πίσω απ’ όλες αυτές τις ορδές βρίσκεται η Σαουδική Αραβία… Και βέβαια όχι μόνο. Στόχος δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Κάνουν πράξη αυτό που απείλησε δημόσια την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Καντάφι. “Θα μου δίνετε κάθε χρόνο 5,5 δισ. ευρώ, αλλιώς θα κάνω Αφρική την Ευρώπη…

Και ήδη γίνεται. Και το ζει η Ελλάδα όλη. Προς μεγάλη χαρά της Τουρκίας που κι αυτή έχει στόχο να κάνει μουσουλμανική την Ευρώπη… Και στο τέλος θα επηρεάζει τις αποφάσεις, χωρίς μάλιστα να έχει τις υποχρεώσεις του κράτους μέλους της ΕΕ. Γι’ αυτό και δεν… σκίζεται να ενταχθεί.

Έχουν σηκώσει τα χέρια στον Έβρο

Η κατάσταση που βιώνουν στον Έβρο οι Αρχές αλλά και οι κάτοικοι είναι τραγική. Το Γενικό Νοσοκομείο έχει γεμίσει, δεν προλαβαίνουν να κάνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν μεταδοτικές ασθένειες (ηπατίτιδα κ.λπ.) οι λαθρομετανάστες. Οι αστυνομικοί φοβούνται μην «κολλήσουν» καμιά αρρώστια από τον συγχρωτισμό με τους συλλαμβανόμενους, οι φρουροί δεν προλαβαίνουν, τα μέσα ελάχιστα, πού να βάλεις τόσες χιλιάδες, πώς να τους ταΐσεις, να τους περιθάλψεις, να τους ντύσεις;

Υπάρχει πλήρης αλλοίωση της εικόνας της Αλεξανδρούπολης και των άλλων πόλεων, αλλά και των χωριών.

Δεν υπάρχει, λένε οι εκεί Αρχές, άλλη λύση από το να τους βάζει η Ελλάδα σ’ αεροπλάνα και να τους στέλνει πίσω. Και βέβαια να ενισχυθούν τα σύνορα για να περιοριστεί η εισβολή των λαθρομεταναστών.

Και φυσικά η ΕΕ να ζητήσει από την Τουρκία να πάρει μέτρα αυστηρότερων ελέγχων στα σύνορά της.

Παντού τα ίδια

Δεν είναι καλύτερη η κατάσταση και σ’ άλλες περιοχές της χώρας. Παντού μετανάστες, νόμιμοι και «λαθραίοι» είχαν κατακλύσει τις πόλεις. Μετά την Πάτρα και η Ηγουμενίτσα έχει γεμίσει από μετανάστες που όνειρό τους είναι να περάσουν στην Ιταλία και από κει για άλλους τόπους, Ολλανδία, με τελικό προορισμό για πολλούς από αυτούς τον Καναδά.

Η πόλη της Άρτας έχει αλλάξει φυσιογνωμία. Πάνω από 5.000 μετανάστες έχουν εγκατασταθεί μόνιμα! Κοιμούνται στους δρόμους, στα χωράφια, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Εικονικοί γάμοι

Ένας… πρωτότυπος τρόπος, προκειμένου να νομιμοποιούνται λαθρομετανάστες και να μπορούν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στήνονται εικονικοί γάμοι, με Ρουμάνες, Βουλγάρες και Πολωνέζες, που οι χώρες τους έχουν ενταχθεί στην ΕΕ. Έναντι αμοιβής (όχι και τόσο ευκαταφρόνητης) παντρεύονται με Πακιστανούς, Αφγανούς κ.ά. και έπειτα από 2-3 μήνες ο γάμος παραμένει στα χαρτιά.

Όμως μ’ αυτό το χαρτί είναι ελεύθερη η είσοδός τους σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Το διεθνές κύκλωμα που διακινεί τους λαθρομετανάστες, όπως βλέπετε, είναι πολύ εφευρετικό… για να ξεπερνάει τις απαγορεύσεις…

Για την Ελλάδα και όλους μας το ποτήρι ξεχείλισε… Η κυβέρνηση και όλος ο πολιτικός κόσμος να προβληματιστούν και να δουν πού πάμε… Και να συμφωνήσουν στα μέτρα πριν ο Ελληνισμός και η χώρα μας χάσουν την ταυτότητά τους.
Πηγή:Θάνος Εύη koukfamily

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά σας

Μυστικά διατροφής για καλή υγεία
Αρχίστε τη μέρα σας με ένα μπολ δημητριακών, τα οποία είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, φυλλικό οξύ και κάλιο.
Αυτή η πλούσια σε φυτικές ίνες «σούπερ-τροφή» μπορεί να
.μειώσει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης LDL και βοηθά στην καλή κατάσταση των αρτηριών και την κυκλοφορία του αίματος σ' αυτές.
Εμπλουτίστε το γεύμα σας με βρώμη, που περιέχει πολλές φυτικές ίνες και προσθέστε και από πάνω και μία μπανάνα, η οποία θα σας προσδώσει επιπλέον 4 γραμμάρια φυτικών ινών.

Βουλευτίνα διατηρεί ερωτικό δεσμό με τον άντρα της φίλης της

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά τη χθεσινή ομολογία μιας βουλευτού του κυβερνητικού Συντηρητικού κόμματος ότι διατηρεί ερωτικό δεσμό με τον άντρα της φίλης της.Πρόκειται για την Ναντίν Ντόρρις ή αλλιώς η Μπρίτζετ Τζόουνς του Ουέστμίνστερ όπως την.αποκαλούν πλέον στη Βρετανία, συγκρίνοντάς την με την ηρωίδα της ομώνυμης ταινίας με τη Ρενέ Ζελβέγκερ.
Η συντηρητική βουλευτής παραδέχθηκε μόλις χθες ότι διατηρεί ερωτικό δεσμό με τον Τζον Μπάτλερ παντρεμένο επί 30 χρόνια με άλλη γυναίκα. Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την οργή της απατημένης συζύγου.

«Ο κόσμος νομίζει ότι είναι στήριγμα της κοινωνίας αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μια αντροχωρίστρα», είπε.

Η βρετανίδα βουλευτής είναι 53 ετών και μητέρα τριών παιδιών. Έχει χωρίσει εδώ και χρόνια από τον σύζυγό της

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η βουλευτίνα αναφέρει πως με τον αγαπημένο της πλέον ήταν φίλοι πολλά χρόνια αλλά τα Χριστούγεννα η σχέση τους άλλαξε και εκείνος αποφάσισε να αφήσει τη γυναίκα του.
Ο ηλικίας 56 ετών άντρας που μένει με τη σύζυγό του σε ένα σπίτι η αξία του οποίου ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, υποστήριξε πως η γυναίκα του είναι αλκοολική και πως η απόφασή του να την εγκαταλείψει είναι ανεξάρτητη από το δεσμό του με την βουλευτή.

Στη φυλακή οδηγήθηκε εξάλλου χθες ο πρώτος από τους βρετανούς βουλευτές που χρέωναν το δημόσιο με τα προσωπικά τους έξοδα. Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή Ντέηβιντ Τσέιτορ,61 ετών.

Πλαστό χρήμα με ουρά στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα ο «γύφτος βρήκε την γενιά του» αφού το νησί πλημμύρισε με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Όπως πληροφορούν το Crimes on air σε περιοχές όπως η Παλαιοκαστρίτσα [φωτο] η Αλεπού και ο Πέλεκας το πρόβλημα είναι μεγάλο. Μίνι μάρκετ, ταβέρνες αλλά ακόμη και κρεοπωλεία, ειδικά στην κεντρική Κέρκυρα έχουν πέσει θύματα επιτήδειων που λυμαίνονται το νησί. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από Αθίγγανους που σκόρπισαν τα πλαστά χαρτονομίσματα με ιδιαίτερη … επιτυχία. Στην περιοχή υπάρχει μεγάλος καταυλισμός στο λιβάδι του Ρόπα, και οι τοπικές αρχές θεωρούν πως απ’ εκεί ξεκινά η πηγή του κακού, καθώς στο παρελθόν είχαν βρεθεί και πολλά κλοπιμαία. Τα τελευταία «μαϊμού» ευρώ των 50 βρέθηκαν σε κατάστημα με κατεψυγμένα κρέατα στην περιοχή του Τσιλιμπούκη.

Πως ξεχωρίζεις μια γυναικούλα απο μία γυναίκα

Η Γυναίκα:
ζει τη στιγμή όσο ανούσια κι αν είναι. Φτιάχνει απ' το τίποτα, δημιουργεί με ελάχιστη προσπάθεια κι αυτό βγαίνει από μέσα της...


 Μπορεί να μείνει μόνη της, να δουλέψει μόνη της ή και να περάσει καλά μόνη της. Γι' αυτό είναι αξιαγάπητη όταν δεν είναι μόνη της!
Η γυναικούλα:
βαριέται κάθε ώρα και κάθε στιγμή μ' όποιον κι αν είναι. Όσα και να έχει είναι ικανή να τα διαλύσει..και κάνει κάθε προσπάθεια γι αυτό. Δεν αντέχει στη σκέψη ότι θα μείνει μόνη της και ανακατεύει τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να χάνεται στο πλήθος. Έτσι νιώθει πιο ασφαλής.
Η Γυναίκα:
σε αντίθεση με αυτά που λένε, δεν κουτσομπολεύει. Ξέρει ότι αν πει κάτι κακό για κάποιο άλλο άτομο, θα έρθει η στιγμή που άλλοι θα πουν κάτι κακό γι' αυτήν. Αν έχει να πει κάτι το λέει μπροστά στον άλλο και πάντα επιδιώκει το διάλογο για να λύνει τις όποιες διαφορές της.
Η γυναικούλα:
δεν κάνει τίποτα άλλο εκτός απ' το κουτσομπολιό. Όλοι της φταίνε και όλοι είναι κακοί, αλλά περισσότερο αρέσκεται να τα βάζει με άλλες γυναικούλες.
Ποτέ δε σου λέει ξεκάθαρα τι σκέφτεται για σένα. Ίσως μάλιστα σου πει το ακριβώς αντίθετο. Αντιπαθεί το διάλογο, γιατί φοβάται μην ξεγελαστεί και βγάλει τον πραγματικό της εαυτό στη φόρα.
Η Γυναίκα:
δε φοβάται να τελειώσει μια τελματωμένη σχέση και να μείνει μόνη της.
Προτιμά τη μοναξιά από την υποκρισία, αν και αυτό το έχει πληρώσει πολλές φορές. Δε σταματά να ελπίζει ότι κάπου υπάρχει ο κατάλληλος και ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί. Μπορεί να είναι ευτυχισμένη απλώς και μόνο με τη σκέψη ότι αυτός υπάρχει!
Η γυναικούλα:
ποτέ δεν τελειώνει μια σχέση, παρά μόνο αν έχει βρει αντικαταστάτη. Τρέμει τη μοναξιά και για να την αποφύγει χρησιμοποιεί ολόκληρους μηχανισμούς από ψέματα και παραμύθια. Αναζητά μανιωδώς τον κατάλληλο και από φόβο μήπως δεν τον βρει, μπλέκει πάντα με τον πιο ακατάλληλο και είναι μονίμως δυστυχισμένη.
Η Γυναίκα:
είναι αίλουρος. Κινείται αργά και αποτελεσματικά, έχει τακτ και εκπέμπει θετικότητα. Μπορεί η ίδια να είναι χάλια, αλλά ενδιαφέρεται πάντα να κάνει τους γύρω της να περνάνε καλά.
Η γυναικούλα:
ρέπει προς την υστερία. Κινείται σπασμωδικά, παρεξηγείται πάντα (και απορεί γι' αυτό), τα θέλει όλα και τα θέλει αμέσως. Μπορεί να διαλύσει φιλίες χρόνων βάζοντας σπιουνιές, κάτι που αργά ή γρήγορα η ίδια το πληρώνει με εγκατάλειψη.
Η Γυναίκα:
εκπλήσσει το σύντροφό της στον έρωτα. Πάντα δίνει πολλά περισσότερα απ' αυτά που υπόσχεται!
Η γυναικούλα:
εκπλήσσει το σύντροφό της στον έρωτα. Πάντα υπόσχεται πολλά περισσότερα απ' αυτά που μπορεί ή θέλει να δώσει.
Η Γυναίκα:
αν διαβάσει αυτό το άρθρο θα χαμογελάσει γιατί απλούστατα θα έχει διαβάσει πίσω από τις λέξεις!
Η γυναικούλα:
αν διαβάσει αυτό το άρθρο θα πάθει νευρικό κλονισμό.
Το να είσαι Γυναίκα είναι πραγματική μαγκιά, ακριβώς και μόνο επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο
.

Εργασία και το απόγευμα για τους δημοσίους υπαλλήλους...

Στο τραπέζι σχέδιο για μεταφορά δημοσίων υπηρεσιών και υπουργείων εκτός του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας στα όρια του νομού

Προκειμένου να απεμπλακεί η Αθήνα από το θέμα των διαδηλώσεων, στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν την ιδέα να μεταφέρουν όλα τα υπουργεία στα όρια του νομού Αττικής.

Η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να... έχει και οικονομικά οφέλη, καθώς οι τιμές της γης στο κέντρο και την περιφέρεια δεν μπορούν να συγκριθούν. Ο Γ. Παπανδρέου είναι απολύτως θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς στο παρελθόν και ο ίδιος έχει επισημάνει την ανάγκη συγκέντρωσης όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις στο συγκεκριμένο θέμα θα ληφθούν στο πλαίσιο της συζήτησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση θα συνδυαστεί και με αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας, καθώς στις δημόσιες υπηρεσίες θα επεκταθεί και το απόγευμα, ενώ όλα τα σχολεία θα γίνουν ολοήμερα.

Το μισθολόγιο
Καθοριστικής σημασίας για την έκβαση της αναμέτρησης με την κρίση θα είναι η παρέμβαση της κυβέρνησης στο μισθολόγιο του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Γιατί, όπως αναγνωρίζουν κυβερνητικά στελέχη, «δεν είναι δυνατόν ο πιλότος των F-16 και ο γιατρός να λαμβάνουν 2.500 ευρώ αμοιβή, μετά από αρκετά χρόνια υπηρεσίας, και ο κλητήρας στο υπουργείο Οικονομικών ή η τηλεφωνήτρια στον ΟΠΑΠ να ''καθαρίζουν'' 80.000 ευρώ τον χρόνο»!

Εξ ου και η επιστολή του υπουργού Οικονομικών στις διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ να προσαρμόσουν τις αμοιβές του προσωπικού τους με «πιλότο» την παρέμβαση της κυβέρνησης σε όσες ελέγχει η ίδια.

Θέμα χρόνου είναι να ανακοινωθεί και ο διάλογος του Γ. Ραγκούση με την ΑΔΕΔΥ για το πολυαναμενόμενο νέο και ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, που θα συνδυαστεί με τον λεγόμενο «Καλλικράτη» στο κράτος, δηλαδή τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις υπηρεσιών.

«Φωτογράφισαν» τη Μακεδονία με άδεια!...

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
Παραμονές Χριστουγέννων, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ασυνήθιστη -πρωτόγνωρη- απόφαση που δημιουργεί σοβαρότατα ερωτήματα για την ασφάλεια ολόκληρης της Μακεδονίας.
Στην ένθετη φωτογραφία-ντοκουμέντο: τα τρία τουρκικά ελικόπτερα πάνω από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Στη ... μεγάλη φωτογραφία, το ίδιο μοντέλο Σιρκόσκι Στην ένθετη φωτογραφία-ντοκουμέντο: τα τρία τουρκικά ελικόπτερα πάνω από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Στη μεγάλη φωτογραφία, το ίδιο μοντέλο Σιρκόσκι Η κυβέρνηση στις 22 Δεκεμβρίου έδωσε σε τρία τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα, προερχόμενα από τη Β. Αλβανία με προορισμό την Τουρκία, άδεια υπερπτήσης ολόκληρης της Μακεδονίας!

Τα τρία τουρκικά ελικόπτερα τύπου Σιρκόσκι ανήκουν στις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού, είναι πλήρως εξοπλισμένα, από τα πλέον εξελιγμένα σε παγκόσμιο επίπεδο και με τεράστιες δυνατότητες στα ηλεκτρονικά συστήματά τους. Οι πτήσεις τους έγιναν στα περίπου 2.000 πόδια και μάλιστα εξ όψεως, οι οποίες δεν ελέγχονται.

Μεγαλύτερη απόσταση

Σημειώνεται ακόμα -και αυτό δημιουργεί επιπρόσθετα ερωτηματικά-ότι τα τρία τουρκικά ελικόπτερα δεν ακολούθησαν τη συντομότερη διαδρομή πτήσης (Β. Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία), αλλά πέταξαν πάνω από τη Μακεδονία, με τη μεγαλύτερη απόσταση.

Η άδεια τουρκικής υπερπτήσης δόθηκε την ίδια ημέρα κατά την οποία 8 τουρκικά F-16, εκ των οποίων τα τέσσερα οπλισμένα, πετούσαν πάνω από τους Φούρνους, χωρίς -ως συνήθως- να αναχαιτιστούν. Πέντε ημέρες πριν από την άδεια υπερπτήσης δύο τουρκικά πολεμικά πλοία αρμένιζαν στο Σούνιο και την Κύμη.

Είναι προφανές ότι η κεντρική και κυρίως η ανατολική Μακεδονία αποτελούν ανέκαθεν σημείο μεγάλου επιχειρησιακού και πολιτικού ενδιαφέροντος για την Τουρκία, διότι στην περιοχή αυτή έχει εγκατασταθεί σχεδόν το σύνολο των δυνάμεων του Στρατού Ξηράς της Ελλάδας, με αποστολή την αποτροπή κάθε απειλής και την προάσπιση της ασφάλειας της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η Τουρκία μέχρι πρότινος είχε περιορισμένες πληροφορίες για τις δυνάμεις αυτές. Επομένως είναι κωμικό ή επιπόλαιο να ισχυριστεί κάποιος ότι τα συγκεκριμένα τρία τουρκικά ελικόπτερα δεν συνέλεξαν τις ακριβείς πληροφορίες που ήθελαν.

Αεροφωτογράφηση

Η Αγκυρα, εξάλλου, εμμένει σταθερά να συλλέγει στρατιωτικές πληροφορίες με αεροφωτογράφηση με αεροσκάφη Φάντομ για τα αεροδρόμια της Σούδας, του Καστελόριζου, του Καστελίου και φυσικά τις εγκαταστάσεις των S 300.

Θεωρείται λοιπόν αδύνατον τα τουρκικά ελικόπτερα να άφησαν την ευκαιρία να χαθεί για τη Μακεδονία, την οποία δεν μπορούσε να φωτογραφίσει με τα Φάντομ.

Σημειώνεται ότι η περιοχή της Μακεδονίας περιλαμβάνει εκτός των άλλων:

* Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, το οποίο μαζί με το αεροδρόμιο της Λήμνου αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την άμυνα της χώρας λόγω εγγύτητας με την Τουρκία. Επομένως, το ενδιαφέρον της Τουρκίας να αποκτήσει πληροφορίες και στοιχεία του αεροδρομίου αυτού και να το στοχοποιήσει είναι μοναδικό [σ.σ. εκτός πλέον και αν θεωρήσει κανείς ότι η Τουρκία κάνει τις αεροφωτογραφήσεις (αεροδρομίων, βλημάτων κ.λπ.) για να... τυπώσει καρτ ποστάλ και όχι για στοχοποίηση].

**Επιπροσθέτως, στην περιοχή της Ξάνθης και του Εβρου, όπου πέταξαν τα τουρκικά ελικόπτερα, είναι εγκατεστημένη η μεγαλύτερη δύναμη του Στρατού Ξηράς, σε μια περιοχή άκρως ευαίσθητη για την άμυνα και την ασφάλεια της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ερωτήματα

Τα ναρκοπέδια της περιοχής, αλλά και οι ακριβείς θέσεις στις οποίες είναι εγκατεστημένες οι πυροβολαρχίες Πάτριοτ, θεωρείται βέβαιον ότι κατεγράφησαν από τα τουρκικά ελικόπτερα και οδεύουν προς τη στοχοποίησή τους. Ως εκ τούτου, είναι άγνωστο αν και σε ποιο βαθμό οι ελληνικές δυνάμεις έχουν καταστεί ευάλωτες ή και λίαν τρωτές και κατά συνέπεια η ίδια η άμυνα της χώρας...

Μέγα ερώτημα, πάντως, παραμένει γιατί, με ποια κριτήρια και από ποιους πολιτικούς παράγοντες ελήφθη μια τέτοια απόφαση... *

"Ο μισθός μου στο κράτος"


Της Έλενας Ακρίτα

 

ΣΕ ΜΙΑ εποχή όπου όλοι γνωρίζουν την Τζούλια και ελάχιστοι τους πραγματικά αξιόλογους ανθρώπους αυτού του τόπου, σήμερα ας κάνουμε τη διαφορά. Και ας ασχοληθούμε με μια είδηση που πέρασε στα ψιλά. Κανείς δεν τη συζήτησε, κανείς δεν τη σχολίασε, κανείς δεν της έδωσε τη σημασία  που της αρμόζει.
Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ζήτησε διακοπή της μισθοδοσίας του.
Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του Αlter:
«Η Εκκλησία πρέπει να συμμετέχει στον αγώνα και την προσπάθεια που γίνεται.Θεωρώντας ότι εγώ δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω, ζήτησα να επιστραφεί  ο μισθός μου στο κράτος. Μια συμβολική κίνηση την οποία έκαναν και άλλοι άνθρωποι. Σκέφτηκα αφού την κάνει μια ευρωβουλευτής, γιατί να μην την κάνει  και ένας επίσκοπος!». (Να σημειώσω εδώ ότι το ίδιο έπραξε και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, βάζοντας όμως την παράμετρο να μη φορολογηθούν οι επαρχιακές μητροπόλεις!)
Η είδηση με κέντρισε και άρχισα να ψάχνω στο Διαδίκτυο ποιος είναι αυτός ο Ανθρωπος. Ακόμα περισσότερο με κέντρισαν τα ευρήματα της έρευνάς μου.
Μεταφέρω εδώ μέρος του βιογραφικού του (ολόκληρο θα χρειαζόμασταν τρεις σελίδες της εφημερίδας):
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιοτης Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα της Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Ηarvard. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη μελέτη της Μηχανικής των Ρευστών και της Μαθηματικής Φυσιολογίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικό.
ΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ σπουδές του στο κοινό πρόγραμμα αυτών των δύο πανεπιστημίων επικεντρώθηκαν στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Αντικείμενό τους ήταν η αιμοδυναμική μελέτη του κυκλοφορικού συστήματος (καρδιάς και  αγγείων) με χρήση Μηχανικής των Ρευστών και Eφαρμοσμένων Μαθηματικών. Συγκεκριμένα,
ασχολήθηκε με την επινόηση, το σχεδιασμό και τη μελέτη μιας μη αιματηρής μεθόδου διαγνώσεως βαλβιδικών παθήσεων με τη μέθοδο της ακουστικής ανάλυσης !
Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο αγγειολογικό εργαστήριο του Νew Εngland Deaconess Ηospital στην Αμερική. Παράλληλα εργάστηκε ως επιστήμων στη ΝΑSΑ.
Δίδαξε σε σεμινάρια του Χάρβαρντ και στις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Κρήτης.
Η επιστημονική και ερευνητική ενασχόλησή του με τον φυσικό κόσμο και τον άνθρωπο και η προσωπική του αναζήτηση οδήγησαν αυτό τον κορυφαίο επιστήμονα στην Ορθοδοξία. Σπούδασε Θεολογία στη Βοστώνη και ανακηρύχθηκε  διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Υπήρξε διευθυντής του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας και πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το 1989, γίνεται πρώτα μοναχός, έπειτα διάκονος και στη συνέχεια πρεσβύτερος. Από το 1990 μέχρι το 2004 διακονούσε ως εφημέριος το αγιορείτικο μετόχι της Αναλήψεως (Μονής Σίμωνος Πέτρας) στον Βύρωνα.
Το 2004 εκλέγεται Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ενώ πριν  από δύο χρόνια αναγορεύεται επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής  Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΑΥΤΟΣ Ο λαμπρός επιστήμων απαρνήθηκε τιμές, δόξες και πλούτη και στράφηκε στην Εκκλησία. Ο μισθός του είναι μικρότερος από 2.000 ευρώ. Αυτό τον μισθό δωρίζει στο κράτος, για να συμβάλει όπως μπορεί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Και όπως λέει: «Αυτό είναι μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον αγώνα που  γίνεται για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών της πατρίδας μας».
Σεβασμιώτατε, με ταπεινότητα το χέρι σας φιλώ!

Ποιο είναι το… αντιερωτικό μήνυμα των γυναικών;

Τα γυναικεία δάκρυα!
Και αυτό εξηγείται γιατί περιέχουν άοσμα χημικά μηνύματα που μειώνουν την τεστοστερόνη και τη σεξουαλική διέγερση στους άνδρες. Αυτό αποκαλύπτει μελέτη στο περιοδικό Science. Η εξελικτική χρησιμότητα αυτών των ουσιών παραμένει άγνωστη, ωστόσο οι ερευνητές εικάζουν ότι το σινιάλο αποθαρρύνει το σεξ όταν η στιγμή δεν είναι κατάλληλη. Αν και ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι άνθρωποι παράγουν φερομόνες, ουσίες που επηρεάζουν τη σεξουαλική έλξη σε πολλά άλλα είδη, το νέο «αντιερωτικό» μήνυμα είναι το πρώτο που εντοπίζεται στα δάκρυα. Ωστόσο οι ερευνητές εικάζουν ότι, μειώνοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες, τα γυναικεία δάκρυα καταστέλλουν και την επιθετικότητα.

Μεκελιό στην Αμερική με 6 νεκρούς και 12 τραυματίες.Αναμεσα στα θύματα και γυναίκα βουλευτής.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δώδεκα τραυματίστηκαν στο μακελειό που σημειώθηκε στο Τουσόν της Αριζόνας στη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιούσε η Αμερικανίδα βουλευτής Γκάμπριελ Γκίφορντς, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο αξιωματούχο της αστυνομίας.
Η Αμερικανίδα βουλευτής της Αριζόνα Γκάμπριελ Γκίφορντς εξακολουθεί να ζει, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή, και υποβάλλεται σε εγχείρηση.
Η Αμερικανίδα βουλευτής Γκάμπριελ Γκίφορντς εξακολουθεί να ζει και υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή σε εγχείρηση μετά τον πυροβολισμό της από οπλισμένο άνδρα στο Τουσόν της Αριζόνα, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο οποίο έχει διακομισθεί η βουλευτής, όπως και άλλα εννέα θύματα του αιματηρού περιστατικού.
Ο αμερικανικός δημόσιος ραδιοσταθμός είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα ότι η Γκίφορντς ήταν νεκρή.
«Υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή σε εγχείρηση. Είναι ζωντανή», δήλωσε στο Reuters η Ντάρσι Σλέιτεν, εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου.
Παράλληλα το δίκτυο NBC μετέδωσε επικαλούμενο αξιωματούχους της αστυνομίας, ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζον Μολ.

Το μεγάλο κόλπο ...

Κάποιοι θα γίνουν δισεκατομμυριούχοι εις βάρος της Ελλάδας.


Κάποιο σπρώχνουν με όλες τους τις δυνάμεις προς εκεί...


Βλέπουμε να μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου αυτοί που προσπαθούν για το "ΚΑΛΟ" μας.


Ρουμπινί , Σκιόπα , Ρεν , Στρος Καν  και δεκάδες άλλοι που δεν γνωρίζουμε...


Αναφέρομαι στην πιθανή (πολύ πιθανή πλέον...) έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και επιστροφή στην Δραχμή με "αντάλλαγμα" κάποιο "Hair Cut" της τάξης του 30%...
Το βλέπουμε αυτό το σενάριο σιγά σιγά να πραγματοποιείται...
Αρχικά (με το μνημόνιο) δίνεται η δυνατότητα να ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ η χώρα ΑΜΕΣΑ (τον Μάιο του 2010 δηλαδή) με αποτέλεσμα να μείνουν με ΑΧΡΗΣΤΑ ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου Ύψους περί των 260 Δις € , οι δανειστές μας .

Τα Funds , οι ξένοι δανειστές και  οι Ελληνικές τράπεζες πολύ απλά θα ΚΑΤΈΡΡΕΑΝ τον Μάιο αν ξαφνικά δήλωνε ΠΑΥΣΗ πληρωμών η χώρα.
Τώρα με ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ διασφαλίσεις και μεγάλο μέρος των Δανείων μας (110 Δισ € ) να πηγαίνει σε  ΚΡΑΤΗ (και όχι τράπεζες) , καθώς και στο Δ.Ν.Τ και με όσους δεν είχαν προλάβει να πουλήσουν να έχουν εξασφαλισθεί με CDS η πιθανή χρεωκοπία θα φέρει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ στους Έλληνες που έχουν τα χρήματά τους ακόμα στην χώρα και δισεκατομμύρια Ευρώ σε αυτούς που "έπαιξαν στοίχημα" εις βάρος της Ελλάδας...
Η πιθανή χρεωκοπία από δώ και μπρός θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ εις βάρος των επόμενων γενεών των Ελλήνων που θα είναι ΜΟΝΙΜΩΣ υπό το βάρος της εξόφλησης των δανείων...
Αν η κυβέρνηση Παπανδρέου προγραμματίζει  αυτή την επιστροφή στην δραχμή (και μάλιστα προσπαθήσει να μας την πλασάρει σαν ΣΩΤΗΡΙΑ και ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ) θα υποστεί το βάρος του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ αυτού μόνη της.


Άν δηλαδή παρά την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων , παρά την σκληρή λιτότητα και την φορολογία που έφερε ΥΦΕΣΗ στην Ελλάδα ,  αντί να αφήσει η κυβέρνηση να καταστραφούν οι δανειστές (όχι πως είναι σωστό αλλά το μέγιστο καλό είναι να προσεχθούν τα Ελληνικά συμφέροντα) προτίμησε να πάει πιο μακρυά η χρεωκοπία αυτή για να προλάβουν να "πηδήξουν στις σωσίβιες λέμβους"  οι "επιβάτες της πρώτης θέσης " και ο "χύμα λαός" να πάει μαζί με το "καράβι" στο πάτο , δεν πρόκειται ΠΟΤΕ κανείς Έλληνας να το συγχωρήσει....


Βλέπουμε πώς προσεκτικά προετοιμάζεται η κοινή γνώμη με δημοσιεύματα και διαρροές...

Το Αιγαίο ΔΕΝ είναι «θάλασσα Ειρήνης»!

Που φτάσαμε; Να θεωρείται, περίπου ως… «εθνικό κατόρθωμα» το ότι πήγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Τουρκία κι εξέθεσε τις επίσημες Ελληνικές θέσεις για τις τουρκικές προκλήσεις!
Δηλαδή τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;
Να μη μιλήσει καθόλου για τις τουρκικές παραβιάσεις;
Να αποσιωπήσει τη μη αναγνώριση της Κύπρου από την Τουρκία;
Να μη μιλήσει για την ενθάρρυνση της μαζικές λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία στην Ελλάδα;
Να μη μιλήσει για το casus belli;
Θα περίμενε κανείς να μη μιλήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός για όλα αυτά;
Ή να πει άλλα απ’ αυτά που αποτελούν τις πάγιες θέσεις των Ελληνικών κυβερνήσεων;
Τι ακριβώς μας λένε;
Να τον «θαυμάσουμε» που πήγε και είπε τα αυτονόητα;
Κι ύστερα, τι δουλειά είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός να μιλήσει στη Σύνοδο των Πρέσβεων της Τουρκίας;
Η Τουρκία οργανώνει την περικύκλωση της Ελλάδας από παντού!
Πείθει τις χώρες που έχουν στενή εξάρτηση από την Άγκυρα να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» (όπως έγινε πρόσφατα με την Συρία).
Ανοίγει ναυτικές βάσεις στην Αλβανία, πολύ κοντά στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας.
Ασκεί την επιρροή της η Τουρκία, ώστε να πείσει το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας να ακυρώσει την σύμβαση οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα.
Αυτά μεταξύ πολλών άλλων, κάνει η Τουρκία τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, πέρα από τις «στενά» ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Αποφασιστικός μοχλός στην προώθηση όλης αυτής της «ατζέντας» είναι η τουρκική διπλωματία. Οι ανώτατοι εκπρόσωποι της οποίας μαζεύτηκαν προχθές στο Ερζερούμ για να συζητήσουν (ή για να πάρουν γραμμή) πώς θα τα προωθήσουν όλα αυτά ακόμα περισσότερο
Και εκεί πήγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Γιατί ακριβώς;
Για να τους αποκαλέσει «καρντάσια» (δηλαδή… «αδέλφια»)!
Ξέρετε εσείς τον ηγέτη κάποιου σοβαρού κράτους, να πήγε ποτέ να χαιρετήσει την κυβέρνηση και τη διπλωματία μιας γειτονικής χώρας, που έχει διακηρύξει casus belli εναντίον της χώρας του και την υπονομεύει όπου μπορεί;
Κι ακόμα: Τι είπανε πίσω από κλειστές πόρτες οι δύο Πρωθυπουργοί, χωρίς κανένα άλλο μαζί τους, πέρα από τους μεταφραστές τους…
Τι θα γινόταν αν το έκανε αυτό Πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας;
Θα κραύγαζε το σύμπαν (Κανάλια, Ραδιόφωνα κι ολόκληρος ο Τύπος) για «μυστική διπλωματία»!
Γιατί αν το κάνουν οι Πρωθυπουργοί «της Δεξιάς» είναι «μυστική διπλωματία» (άσε που δεν το έκαναν ποτέ) κι όταν το κάνει Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος «ανεξάρτητος» και «έγκυρος» Τύπος δεν λέει κουβέντα;
Εμένα λοιπόν, ένα πουλάκι (όχι κατ’ ανάγκην «γαλάζιο») που άκουσε τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών στο Ερζερούμ – μου ψιθύρισε τα εξής:
Ετοιμάζονταν, λέει, να προχωρήσουν σε μια κοινή διακήρυξη ότι το Αιγαίο είναι  δήθεν «θάλασσα ημίκλειστη»! Δηλαδή έχει «ειδικό καθεστώς» όπου δεν ισχύει το Δίκαιο της Θάλασσας κι όλα όσα – κατά σύμπτωση ευνοϊκά για την Ελλάδα – προβλέπει για την υφαλοκρηπίδα των νησιών, για την αιγιαλίτιδα ζώνη, για τις γραμμές βάσεις καθορισμού Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνως κλπ.
Δηλαδή θα προσυπέγραφαν εμμέσως πλην σαφώς την αυτοπαραίτηση της Ελλάδας από τα νομικά δικαιώματά της και θα άνοιγαν το δρόμο για την προσφυγή στη Χάγη με βάση «την αρχή της ευθυδικίας».
Δηλαδή το διαμοιρασμού του Αιγαίου – στη μέση!
Τον οποίο ήδη προεξοφλούν οι επίσημοι τουρκικοί χάρτες…
Και αποτελεί πάγια διακηρυγμένη επιδίωξη της Τουρκίας εδώ και χρόνια. Που δεν τη δέχθηκε ποτέ καμία ελληνική κυβέρνηση.
Μέχρι που ήλθε η κυβέρνηση του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου και το κουβεντιάζει, λένε. Ασφαλώς «μυστικά»…
Και διαψεύσεις δεν δέχομαι. Εκτός κι αν αποφασίσουν να αποκαλύψουν τι πραγματικά κουβεντιάζεται τόσο καιρό. Τι πραγματικά είπαν μία ώρα και σαραπέντε λεπτά κλεισμένοι μόνοι τους…
Και κάτι ακόμα:
Το Αιγαίο ΔΕΝ είναι «θάλασσα Ειρήνης»!
Διότι οι Τούρκοι έχουν προκηρύξει casus belli κατά της Ελλάδας.
– Η διαπραγμάτευση της υφαλοκρηπίδας δεν μπορεί να ξεκινήσει «από μηδενική βάση». Γιατί αυτό θα σήμαινε ότι απεμπολούμε τη βάση που υπάρχει ήδη: Τη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Που ευνοεί την Ελλάδα.
– Ούτε μπορούμε να «βαπτίζουμε» τις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου ως… «υπέρ-πτήσεις».
Δεν κάνουν «υπερ-πτήσεις» κ. Πρωθυπουργέ…
Παραβιάσεις κάνουν! 
Αν ποντάρετε στο ότι οι Έλληνες «είναι απελπισμένοι και δεν θα αντιδράσουν», μπορεί να κάνετε λάθος.
Γιατί η απελπισία είναι «ψυχική ενδόρρηξη» (implosion για να μη μπερδεύεστε).
Και η ψυχική «ενδόρρηξη» κάποιες φορές οδηγεί σε κοινωνική έκρηξη (explosion, αν δεν το καταλάβατε).
Κι αν σήμερα δεν βλέπετε τη διαφορά ανάμεσα στις «υπερ-πτήσεις» και τις παραβιάσεις, αύριο μπορεί να μη καταλάβετε πώς φτάσατε από την «ψυχική ενδόρρηξη» των Ελλήνων στην έκρηξη της οργής τους.
Προσέξτε γιατί η (βαθύτερη) αιτία μπορεί να είναι το Μνημόνιο, αλλά η αφορμή μπορεί να είναι απρόσμενη.
Εκεί που δεν το περιμένετε…
Κι από κει που δεν το περιμένετε.
Να θυμάστε ότι ακόμα είστε Πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Και οφείλετε να φέρεστε ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος.
Όχι ως υποψήφιος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ…
ΝΖ

Συνέλαβαν γνωστό δημοσιογράφο στον Έβρο

Γνωστός  Γερμανός δημοσιογράφος, συνελήφθη το πρωί στην παραμεθόριο περιοχή Καστανέων - Νέας Βύσσας στον Έβρο γιατί μπήκε σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Gorg Uwe Heuer που εργάζεται στην καθημερινή εφημερίδα του Αμβούργου "Ηamburger Αbendblatt" του δημοσιογραφικού συγκροτήματος "AxelSpringerVerlag" που εκδίδει και άλλα έντυπα, όπως οι εφημερίδες «Ντι Βελτ» και «Μπιλντ».

Ο 46χρονος δημοσιογράφος εντοπίστηκε από Έλληνες συνοριοφύλακες την ώρα που εκινείτο με ΙΧ αυτοκίνητο πάνω στην οριογραμμή των χερσαίων συνόρων σε χώρους όπου υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις πρόσβασης, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στην κατοχή του βρέθηκε μια φωτογραφική μηχανή με φωτογραφικό υλικό, η οποία κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ορεστιάδας, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο για την άλλη Παρασκευή και τον άφησε ελεύθερο.

Ο δημοσιογράφος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων.

Τυνησία: Αιματηρές συγκρούσεις σε διαδηλώσεις για την ανεργία και τη φτώχεια

" Τέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από πυροβολισμούς μετά τις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στην πόλη Ργκεμπ, στην Τυνησία. Αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα περιστατικά, ενώ παράλληλα κατηγορούν «μία μειοψηφία εξτρεμιστών που προσπαθεί να πλήξει τη χώρα και βρίσκεται πίσω από τις ταραχές». Νοσοκομειακή πηγή στην Ργκεμπ, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία, δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Reuter πως «παραλάβαμε τέσσερις ανθρώπους που είχαν τραύματα από κυνηγετικά όπλα. Φέρουν τραύματα στο πρόσωπο, στο στήθος και στα χέρια».
Σε πολλές πόλεις της Τυνησίας πραγματοποιούνται διαδηλώσεις και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, με τους διαδηλωτές να αντιδρούν για την ανεργία και το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, κατηγορώντας την κυβέρνηση για την πολιτική της. Σημειώνεται ότι οι συγκρούσεις ξεκίνησαν τον περασμένο όταν ένας νεαρός αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενος εναντίον των αρχών.
Ο τυνήσιος πρόεδρος Ζιν αλ-Αμπιντίν Μπεν Άλι έχει δηλώσει πως «οι βίαιες διαμαρτυρίες είναι απαράδεκτες και μπορεί να πλήξουν τα συμφέροντα της Τυνησίας αποθαρρύνοντας επενδυτές και τουρίστες που συνεισφέρουν ένα μεγάλο μερίδιο στα έσοδα της χώρας».
Η αστυνομία υποστηρίζει ότι έχει χρησιμοποιήσει βία «μόνο όταν ήταν απαραίτητο προκειμένου να σταματήσει διαδηλωτές από το να θέσουν σε κίνδυνο ζωές και να λεηλατήσουν κυβερνητικά κτίρια».
Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις διαδηλώσεις στον πρεσβευτή της Τυνησίας στην Ουάσινγκτον.


Ρόδα τσάντα και κοπάνα...

Ωραία δουλειά. Από το σπίτι. Να πέφτει κάθε μήνα το παραδάκι και να σου χουν στη διάθεσή σου μια τζιπάρα από δω μέχρι΄κει κάτω. Στέλεχος του ALTER ο...κύριος (ή μπας και είναι κυρία;).
Τα καρχαριάκια που έχουν πληροφορίες από το μαγαζί θέτουν το ζήτημα σαν quiz:
Ποιο στέλεχος του Άλτερ έφυγε από το σταθμό, συνέχισε να πληρώνεται για 5 ολόκληρα χρόνια, δουλεύοντας από το... σπίτι του και μόλις πριν από λίγες μέρες επέστρεψε τη τζιπάρα του στο κανάλι;

Το ωραίο είναι ότι όλοι αναρωτιόνταν ποιανού είναι το τζιπ. Ακόμα και το όνομά του είχαν ξεχάσει οι νεότεροι...

You have the right...

Του Κώστα Γιαννακίδη

Οταν ανακαλύφθηκε η τρύπα των εκατομμυρίων στο ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος φόρεσε το παλαιοκομματικό κουστούμι του και άρχισε να το σκίζει δημοσίως. Απάντησε με φωνές και αγωγές στις κατηγορίες, κατάφερε μάλιστα να σύρει στα δικαστήρια τον Γιάννη Μπουτάρη, από τον οποίο και απέσπασε δήλωση συγγνώμης και αποκατάστασης. Κοινώς είπε κάτι, επέδειξε κάποια στοιχειώδη αντανακλαστικά.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης συμπεριφέρεται σαν να περπατάει στη βροχή με ομπρέλα και walkman. Από το...ριφιφί στο δημαρχείο μέχρι τους υπαινιγμούς για τον πλουτισμό στενών συνεργατών του, ο πρώην δήμαρχος έχει ιδανικές ευκαιρίες για να μιλήσει και να αποθέσει τον πολιτικό του βίο στην ιστορία προς απόδοση υστεροφημίας. Δεν το πράττει διότι, απλούστατα, έτσι παραμένει συνεπής με τα εγχώρια πολιτικά ήθη.

Η συμπεριφορά δεν έχει υιοθετηθεί μόνο από τον Κώστα Καραμανλή, τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και άλλοι. Ο πολιτικός άνδρας σιωπά. Η σιωπή υπαινίσσεται στάση απαξίας απέναντι στις μομφές και στα υπονοούμενα. Ο πολιτικός περιμένει να τον δικαιώσει η ιστορία. Και δυστυχώς αυτό συμβαίνει συχνά επειδή οι διάδοχοι του αποδεικνύονται χειρότεροι από τον ίδιο. Ο απερχόμενος άρχοντας δεν ομιλεί, αισθάνεται ότι δεν οφείλει απαντήσεις. Εκτός και αν κάνει χρήση του τόσο γνωστού μας «You have the right to remain silent. Anything you say can and will be used against you in a court of law.»...

50 χρόνια Ευρωπαίος

                                           Η είσοδος Παναθηναϊκού και Άγιαξ στον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ (2/6/1971).
 
 Μισός αιώνας συμπληρώθηκε από τον πρώτο αγώνα του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Διακρίσεις, σπουδαίες νίκες, αλλά και πικρές ήττες. Το Playboy θυμάται όσα σημάδεψαν την πορεία της πιο επιτυχημένης ελληνικής ομάδας εκτός των συνόρων.

* Υλικό αντλήθηκε από τον τόμο 100Χρόνια Παναθηναϊκός (εκδ. Λιβάνη), που διατίθεται στα καταστήματα της Green Team.

Νύχτα πρεμιέρας
Όντας πρωταθλητής, ο Παναθηναϊκός αλλάζει προπονητή ενόψει της συμμετοχής στο Κύπελλο Πρωταθλητριών προσλαμβάνοντας τον Ευρωπαίο και υψηλότερων παραστάσεων Χάρι Γκέιμ. Ο Γκέιμ, τώρα, ήταν μετά βεβαιότητος Ευρωπαίος, αλλά από παραστάσεις μηδέν, όπως θυμάται ο τερματοφύλακας Μιχάλης Βουτσαράς, διακριθείς στον πρώτο εκείνο αγώνα κόντρα στην πρωταθλήτρια Τσεχοσλοβακίας Σπάρτακ Χράντετς Κράλοβε για το β΄ γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την 6η Νοεμβρίου του 1960: «Είχαμε όλοι φοβερό τρακ, καθώς κανείς δεν είχε εμπειρία ευρωπαϊκού αγώνα. Ούτε ο προπονητής. Σταθήκαμε καλά και, πιστεύω, ήμασταν άτυχοι, δεχόμενοι το γκολ στο τέλος της αναμέτρησης. Θα μπορούσαμε να περάσουμε...». Για την ιστορία, το πρώτο παιχνίδι στην Τσεχοσλοβακία τελείωσε 1-0 υπέρ της Σπάρτακ, με γκολ στο 87΄, ενώ ο επαναληπτικός της Λεωφόρου έληξε χωρίς τέρματα.

«Τριφυλλάρα, βάλε κάνα γκολ»
Το έβαλε τη δεύτερη σεζόν του ΠΑΟ στην Ευρώπη ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, και μάλιστα εναντίον της «Γιούίίε» στο μεταξύ τους 1-1 στη Λεωφόρο για τον α1 γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Παρά το γκολ αυτό στο 64ο λεπτό, ο ΠΑΟ έχασε 2-1 στη ρεβάνς του «Κομουνάλε» και μοιραία αποκλείστηκε ξανά. Η πρώτη πρόκριση αργούσε ακόμα...

Η γηραιά κυρία
Πέρα από τις δύο αναμετρήσεις που περιγράφονται παραπάνω, ΠΑΟ και Γιουβέντους έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους άλλες τρεις φορές, με τα αποτελέσματα να είναι μοιρασμένα:

* Στις 17/9/1980 ο ΠΑΟ ηττήθηκε με 4-0 και, μολονότι κέρδισε 4-2 στη ρεβάνς, αποκλείστηκε, με τον Τύπο να καταγγέλλει διαιτητικά όργια.

* Μια επταετία αργότερα, με ηγέτη τον Δημήτρη Σαραβάκο, οι «πράσινοι» επικράτησαν με 1-0 στη Λεωφόρο και πήραν τελικά την επική πρόκριση, αν και έχασαν στην Ιταλία με 3-2.

* Στις 19 Σεπτεμβρίου 2000 το Τριφύλλι υπέκυψε στο «Ντέλε Άλπι», όμως στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, που θα έκρινε ποια από τις δύο ομάδες θα προχωρούσε στην επόμενη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, έβαλε την «κυρία» κάτω (3-1), με τον Πάολο Σόουζα να πετυχαίνει ένα αριστουργηματικό πρώτο γκολ.

OOO... Γκλεντόραν
Κόντρα στους Βορειοϊρλανδούς (με το όνομα που θυμίζει γνωστό τραγούδι του Πέρι Κό μο) ο ΠΑΟ προηγήθηκε δύο φορές εκτός έδρας (στις 16/9/1964) και ισοφαρίστηκε ισάριθμες. Παρ΄ όλ΄ αυτά, στην κατάμεστη Λεωφόρο (22/9/1964) η Γκλεντόραν «καθαρίστηκε» πιο εύκολα απ΄ ό,τι δείχνει το τελικό 3-2 και ο κόσμος χάρηκε μια πρόκριση. Χιλιοτραγουδισμένη...

Μετρώντας τεμάχια
* Το πρώτο «βαρύ» για τον Παναθηναϊκό αποτέλεσμα ήρθε όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει στις 20/9/1967 την Μπάγερν Μονάχου του Φραντς Μπεκενμπάουερ, με το κοντέρ να γράφει τελικά 5-0. Στη ρεβάνς οι Έλληνες έχασαν με 1-2, με τον προπονητή όμως των Γερμανών να δηλώνει πως «το δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν το 3-1». Παρηγοριά στον άρρωστο...

* Το 1989, πάλι, οι οπαδοί της ομάδας μάλλον αισθάνθηκαν άβολα χάνοντας από την Ντιναμό Βουκουρεστίου με 0-2 στην Αθήνα, αλλά ακόμα δεν είχαν δει τίποτα, μιας και ακολούθησε το 6-1 του επαναληπτικού στη ρουμανική πρωτεύουσα την 1/11/1989.

* Πιο πρόσφατα, στις 2/11/2005, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι αποφάσισε να περιορίσει την Μπαρ-τσελόνα παίζοντας με την άμυνα στη σέντρα - επιτυχώς, το τελικό σκορ «περιορίστηκε» στο 5-0. Ο Ιταλός κό-ουτς, διδασκόμενος(;) από το πάθημα, έπραξε το ίδιο και στη Βρέμη κόντρα στη Βέρντερ, τον ίδιο χρόνο και με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. Όσο για την πρόσφατη πεντάρα στη Βαρκελώνη από την αρμάδα των Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα και Βίγια, ήταν εν πολλοίς αναπόφευκτη.

ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Νέα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο στην Κερατέα. Περίπου 100 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε απόσταση 200 μέτρων σχεδόν από το αστυνομικό μπλόκο, στο πλαίσιο του αγώνα που δίνουν κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στην περιοχή...

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν στη χρήση χημικών προκειμένου να τους εκτοπίσουν και οι συγκεντρωμένοι, αφού άναψαν φωτιές στη Λεωφόρο Λαυρίου, κατευθύνθηκαν προς το αρχικό μπλόκο.
Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες των ΜΑΤ αν και το Σάββατο επικρατεί ηρεμία στην περιοχή. Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της έφεσης κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου για χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Κερατέα πήρε αναβολή για τις 2 Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΠΡΙΝ 170.000 ΧΡΟΝΙΑ

Μια νέα γενετική ανάλυση της εξέλιξης της ψείρας δείχει ότι οι άνθρωποι άρχισαν να φοράνε ρούχα πριν από 170.000 χρόνια, μια καινοτομία που επέτρεψε στους homo sapiens, μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια αργότερα, ντυμένοι και ζεστοί πια, να μεταναστεύσουν με επιτυχία από την Αφρική προς την Ευρώπη και άλλες περιοχές του πλανήτη...

Οι αμερικανοί ερευνητές των πανεπιστημίων της Φλόριντα, της Ιντιάνα, της Πενσιλβάνια και του Τέξας (Α & Μ), υπό τον ερευνητή της Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα Ντέιβιντ Ριντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Molecular Biology and Evolution» (Μοριακή Βιολογία και Εξέλιξη), μελετούν εδώ και χρόνια το DNA των ψειρών στο σύγχρονο άνθρωπο για να καταλάβουν καλύτερα την ανθρώπινη εξέλιξη.

Η νέα μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ και διήρκεσε πέντε χρόνια, χρησιμοποίησε νέες τεχνικές ανάγνωσης των γενετικών αλληλουχιών της ψείρας, για να υπολογίσει πότε οι ψείρες των ρούχων άρχισαν να αποκλίνουν γενετικά από τις «ξαδέλφες» τους, τις ψείρες του κεφαλιού, μια εποχή που θεωρείται ότι άρχισαν να εμφανίζονται συνεπώς τα ρούχα και να διαφοροποιείται έτσι το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν τα δύο είδη χειρών. Σύμφωνα με τον Ριντ, «επειδή είναι τόσο καλά προσαρμοσμένες στα ρούχα, πιστεύουμε ότι οι ψείρες του σώματος ή των ρούχων σχεδόν σίγουρα δεν υπήρχαν πριν οι άνθρωποι φορέσουν τα πρώτα ρούχα τους».

Η γενετική έρευνα συμπέρανε ότι οι πρόγονοί μας άρχισαν να ντύνονται περίπου 70.000 χρόνια πριν αρχίσουν να μεταναστεύουν σε πιο ψυχρά κλίματα και σε πιο βόρεια γεωγραφικά πλάτη, μια μετακίνηση που εκτιμάται ότι συνέβη για πρώτη φορά πριν από 100.000 χρόνια. Θεωρείται αδύνατο η ημερομηνία αυτή να επιβεβαιωθεί από συμβατικά αρχαιολογικά ευρήματα, καθώς τα ρούχα είναι αδύνατο να επιβιώσουν μετά από τόσα χρόνια.

Οι μελετητές εκτιμούν ότι οι άνθρωποι άρχισαν να φοράνε ρούχα αρκετό καιρό μετά την απώλεια των μεγάλων τριχών στο σώμα τους, κάτι που άλλες γενετικές έρευνες υπολογίζουν ότι συνέβη πριν από 1 εκατομμύριο χρόνια περίπου. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα οι πρόγονοί μας έζησαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια στην Αφρική χωρίς προστατευτικό τρίχωμα, αλλά και χωρίς ρούχα.

Αντίθετα με άλλα παράσιτα, η γενετική μελέτη των ψειρών σε βάθος χρόνου είναι εφικτή, πράγμα που επιτρέπει στους γενετιστές να εξάγουν συμπεράσματα για τον ξενιστή-οικοδεσπότη τους (εν προκειμένω τον πρωτόγονο άνθρωπο) με βάση τις διαχρονικές αλλαγές στο DNA των ψειρών. Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται εδώ και 20 χρόνια και έχει αρχίσει να αποδίδει σημαντικές ενδείξεις για την ανθρώπινη εξέλιξη με βάση την εξέλιξη της ψείρας, όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο. Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν σε πολλά πεδία, όπως στην ιατρική, την εξελικτική βιολογία, την οικολογία, την ανθρωπολογία κ.α.

Μια προηγούμενη μελέτη, το 2003, υπό τον Μαρκ Στόνεκινγκ του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ της Λειψίας, είχε εκτιμήσει ότι οι γυμνοί άνθρωποι ντύθηκαν για πρώτη φορά πριν από περίπου 107.000 χρόνια. Όμως η νέα αμερικανική έρευνα αξιοποιεί περισσότερα γενετικά δεδομένα, χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις που υπήρξαν, στο μεταξύ, στην ανάλυση του γονιδιώματος, και θεωρείται έτσι ότι είναι πιο αξιόπιστη.

Η νέα εκτίμηση μάλλον εξέπληξε τους αρχαιολόγους και ανθρωπολόγους, καθώς δεν περίμεναν οι άνθρωποι να έχουν χρησιμοποιήσει ρούχα τόσο παλιά στο παρελθόν. Αυτό ταιριάζει καλύτερα, πάντως, με το γεγονός ότι η προτελευταία εποχή των παγετώνων συνέβη πριν από περίπου 180.000 χρόνια, κάτι που πιθανότατα θα παρακίνησε τους προγόνους μας να βρουν τρόπους προστασίας από το κρύο. Όταν η τελευταία μεγάλη εποχή παγετώνων έλαβε χώρα πριν από περίπου 120.000 χρόνια, ήσαν πια καλύτερα προετοιμασμένοι να επιβιώσουν στις αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες.

Οι πρόγονοι των συγχρόνων ανθρώπων (homo sapiens) εκτιμάται ότι πρωτοεμφανίστηκαν πριν από περίπου 200.000 χρόνια.