Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο

Η αναλογία μίας πρόσληψης προς πέντε αποχωρήσεις θα εφαρμοστεί από την κυβέρνηση στο στενό και τον ευρύτερο τομέα του Δημοσίου, σύμφωνα με εγκύκλιο, με θέμα "Προγραμματισμός Προσλήψεων Προσωπικού έτους 2011", που εξέδωσε τη...
 Δευτέρα (03/01) ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης. Στην επείγουσα εγκύκλιό του το υπουργείο υπογραμμίζει πως τα αιτήματα για προσλήψεις θα πρέπει “να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα”.

“Ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στους φορείς του Δημοσίου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από τον λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις).

Οι αποχωρήσεις υπολογίζονται την 31η Δεκεμβρίου του αμέσως προηγούμενου έτους και αφορούν το σύνολο του έτους αυτού”, αναφέρεται στην εγκύκλιο, όπου γίνεται αναφορά και στο μνημόνιο, σύμφωνα με το οποίο, για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού που θα διενεργηθούν στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού, όσον αφορά την εφαρμογή του λόγου ένα προς πέντε, συνυπολογίζονται στις προσλήψεις οι τυχόν μεταφορές και εντάξεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου.

Όσον αφορά στις εγκρίσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τις συμβάσεις μίσθωσης έργου για το έτος 2011, περιορίζονται κατά 15% σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2010, που είχαν περιοριστεί κατά 30% σε σχέση με τις εγκρίσεις του 2009, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 7 του ν. 3833/2010.

Οι δημόσιες υπηρεσίες και οι λοιποί φορείς του δημοσίου τομέα καλούνται να υποβάλουν στο υπουργείο Εσωτερικών τον προγραμματισμό των αναγκών τους σε μόνιμο προσωπικό, σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου καθώς και συμβάσεων μίσθωσης έργου με βάση τις ανάγκες που θεωρούνται “απολύτως απαραίτητες ενόψει των ως άνω περιορισμών”.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό πρόσληψης του μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, επισημαίνεται ότι τα αιτήματα πρέπει να έχουν περιέλθει στην υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών όσο και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να χορηγηθεί η βεβαίωση ύπαρξης των απαιτούμενων πιστώσεων, μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2011.

Τα αιτήματα θα πρέπει να συνοδεύονται με στοιχεία, από τα οποία να προκύπτει ο ακριβής αριθμός των αποχωρήσεων προσωπικού κατά το έτος 2010.

Επιπλέον πρέπει να αποσταλούν στοιχεία, για εκκρεμότητες διορισμών-προσλήψεων τακτικού προσωπικού, ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα, από πίνακες οριστικών αποτελεσμάτων που έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ μέχρι το τέλος του 2010, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο αριθμός προσωπικού που μεταφέρθηκε από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως Ολυμπιακή κλπ.

Μεμονωμένα αιτήματα φορέων ή αιτήματα, που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία, δε θα περιληφθούν στον ενιαίο προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2011.

Εξαίρεση αποτελούν τα αιτήματα που θα αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών που λόγω της φύσης τους δεν είναι δυνατόν να προγραμματισθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου