Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Επί ποδός και πάλι οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Τρεις μήνες μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, το "μέτωπο" με την κυβέρνηση φαίνεται να ξαναφουντώνει...Το πρωί της Δευτέρας, ιδιοκτήτες φορτηγών συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μεταφορών, όπου παρέταξαν περίπου 40 οχήματα και απέκλεισαν την είσοδο επί περίπου 4 ώρες.


Καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου απουσίαζε, δεν μπόρεσαν να συναντηθούν με τον υπουργό για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους όπως επιδίωκαν. Έτσι, έκαναν στη συνέχεια πορεία με τα οχήματά τους έως τη λεωφόρο Καβάλας, ενώ αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας σε εκπροσώπους κομμάτων στη Βουλή.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο και αύξηση του κατώτατου ορίου συνταξιοδότησης και μεταξύ άλλων ζητούν:
Αναστολή του νόμου που αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματός τους για ένα χρόνο
Τεκμαρτή φορολόγηση για το 2010
Πενταετή μεταβατική περίοδο
Παραμονή σε ατομικές επιχειρήσεις
Τριετές πάγωμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο, τραπεζικούς οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία.
Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών έλεγαν ότι ο νόμος έχει ψηφιστεί και πως οι επαγγελματίες μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες του υπουργείου για τυχόν διευκρινίσεις, ενώ σε ό,τι αφορά αιτήματά τους προς άλλα υπουργεία, από το Μεταφορών σημείωναν πως δεν είναι οι αρμόδιοι για να τοποθετηθούν.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν και σε άλλες κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο πανελλαδικής απεργίας από την ερχόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται, πάντως, ότι η επίταξη των βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης διατηρείται σε ισχύ από το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου