Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Μετάδοση BBC - Η βρετανική κυβέρνηση προειδοποίησε τον αεροπορικό τομέα για πιθανή επίθεση της αλ-Κάιντα

Η βρετανική κυβέρνηση προειδοποίησε τον αεροπορικό τομέα για πιθανή επίθεση της αλ-Κάιντα, σύμφωνα με σημερινή μετάδοση το BBC.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η αλ-Κάιντα μπορεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει επίθεση εναντίον ενός βρετανικού αεροδρομίου ή οποιουδήποτε τομέα της αεροπορίας», μετέδωσε το BBC επικαλούμενο επιστολή του υπουργείου Μεταφορών προς την αεροπορική βιομηχανία.

Στην επιστολή προστίθεται πως «η οικονομική, πολιτική και ψυχολογική σημασία του βρετανικού αεροπορικού τομέα σε συνδυασμό με τα μεγάλα πλήθη που είναι παρόντα σε μερικά στοιχεία του τομέα αυτού» προσφέρει στην Αλ-Κάιντα τη δυνατότητα «να εκπληρώσει τους στόχους της με μια επιτυχημένη επίθεση».
Το υπουργείο Μεταφορών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Μας παχαίνουν και οι φίλοι μας!

Όπως αποκαλύπτει σειρά επιστημονικών ερευνών,
η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων ανθυγιεινού φαγητού καθώς και η έλλειψη άσκησης δεν είναι οι μοναδικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους, κυρίως στους άνδρες. Λόγοι όπως η γενετική, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το στρες, η αϋπνία, ακόμη και οι παχύσαρκοι φίλοι αποδεικνύονται εξίσου, αν όχι περισσότερο, επιβαρυντικοί παράγοντες.

Agenda!!! Να μην ξεχάσω σήμερα!!!

ΑΓΑΘΩΝ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ, ΔΟΜΙΝΙΚΗ (Δομινίκη, Δομνίκα, Δομνίκη) και φυσικά όσους φίλους έχουν τα γενέθλιά τους...

Εκρηκτικός οργασμός

Κατέληξε στη φυλακή ένας 37χρονος από τη Μινεσότα των ΗΠΑ καθώς αποφάσισε να εκδικηθεί την πρώην σύντροφό του με ένα δώρο έκπληξη
Απίστευτο το τι σκέφτηκε για να εκδικηθεί την πρώην σύντροφό του ένας 37χρονος από τη Μινεσότα.
Ο Τερι Άλεν Λεστερ έφτιαξε ολόκληρο εκρηκτικό μηχανισμό από έναν δονητή τον οποίο σκόπευε να αποστείλει ως χριστουγεννιάτικο δώρο στη κοπέλα.
Ο 37χρονος προσάρμοσε τον μαύρο δονητή τοποθετώντας πυρίτιδα και άλλες εκρηκτικές ύλες.
Μάλιστα συνέδεσε μερικά μαύρα και κόκκινα καλώδια με μια σκανδάλη που θα έκαναν τον μηχανισμό να εκραγεί.
Ευτυχώς ο ενισχυμένος δονητής δε στάλθηκε ποτέ στη κοπέλα αφού δύο φιλοξενούμενοι στο σπίτι του νεαρού είδαν το ύποπτο αντικείμενο και κάλεσαν την αστυνομία βάζοντας τέλος στο νοσηρό του σχέδιο.
Ο Λέστερ είχε εκμυστηρευτεί στους συγκάτοικους του τι σχεδίαζε να κάνει με αφορμή τον άσχημο χωρισμό του με τη κοπέλα.
Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν και άλλα σεξουαλικά παιχνίδια συμπεριλαμβανομένου και ενός ροζ δονητή ο οποίος συνοδευόταν με μια κάρτα που έλεγε Καλά Χριστούγεννα B….
Τώρα ο Λέστερ κρατείται και αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών υλών και για τρομοκρατικές απειλές και εάν καταδικαστεί θα εκτίσει ποινή φυλάκισης μέχρι και δέκα χρόνια.

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 08/01/2011

Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε τo Σάββατο 08 Ιανουαρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 ως 11 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 5 ως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 ως 14 στη Δυτική Ελλάδα, 10 ως 13 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας στα νοτιοανατολικά πελάγη στα 7 μποφόρ. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Οι προβλέψεις 10 επενδυτικών οίκων για αγορές-επενδύσεις το 2011

Οι επιλογές, οι προτιμήσεις και οι προειδοποιήσεις των αναλυτών. Τι αναφέρουν οι εκθέσεις τους για την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών, των νομισμάτων και των εμπορευμάτων.

Το 2010 υπήρξε έτος αποκατάστασης των ισορροπιών που χάθηκαν στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008/2009. Διαδικασία που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και για να ολοκληρωθεί πρέπει να ξεπεραστεί επιτυχώς μια άλλη κρίση, αυτή του δημόσιου χρέους, στην οποία η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το «Κεφάλαιο» συνοψίζει τις προβλέψεις που διατυπώνουν σε εκθέσεις τους μερικοί από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού για το 2011, τόσο για τις αγορές, όσο και για την πορεία του ελληνικού χρέους.



1.Citi - Ισχυρή αλλά ανισομερής ανάπτυξη
Για το 2011 αναμένεται άνοδος των μετοχών διεθνώς σε ποσοστό 15%, κέρδη 10% για τον S&P 500 και 19% για τον πανευρωπαϊκό DJ Stoxx.

Στα εμπορεύματα, στον κλάδο της ενέργειας, η απόδοση στους επόμενους 12 μήνες εκτιμάται σε 3,2% για ίο πετρέλαιο και σε -6,6% για το φυσικό αέριο. Στα μέταλλα αναμένεται άνοδος του χαλκού κατά 11,6%, καθώς και κέρδη 6,3% στο αλουμίνιο και 4,7% στο νικέλιο. Για τον χρυσό και το ασήμι αναμένονται κέρδη 3,9% και απώλειες 1,0% αντίστοιχα. Διψήφια ποσοστιαία κέρδη αναμένονται επίσης στο καλαμπόκι (+13,3%) και τη σόγια (+10,8%).

Στην αγορά συναλλάγματος εκτιμάται ότι η αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου θα διατηρηθεί, υποχωρώντας έναντι του ευρώ στο 1,45 μέσα στουβ επόμενους 6-12 μήνες.

Βασική υπόθεση για το 2011 είναι ο περιορισμός της κρίσης χρέους. Αναμένεται όμως συνεχιζόμενη οικονομική αδυναμία και ακραία spreads σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία. Η πιθανότητα αναδιάρθρωσης χρέους και στις τρεις χώρες είναι υψηλή.

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει de facto. Όσο η χώρα ανταποκρίνεται στους όρους του προγράμματος στήριξης, η αναδιάρθρωση χρέους πιθανότατα δεν θα συμβεί έως τα μέσα του 2013 τουλάχιστον. Στη συνέχεια η χώρα μάλλον θα ενταχθεί στον μόνιμο Μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και η χρονική στιγμή της αναδιάρθρωσης, όπως και οι όροι, θα εξαρτηθούν από τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

2. Goldman Sachs - Υπάρχει «χώρος» για ανάπτυξη

Ο συνδυασμός υψηλότερης των εκτιμήσεων ανάπτυξης και ήπιου πληθωρισμού δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις πιο αυξημένου ρίσκου. Το βασικό σενάριο για το επόμενο έτος είναι θετικό, υπάρχουν ωστόσο κίνδυνοι, με κεντρικό ζήτημα τη δημοσιονομική επιδείνωση στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της κρίσης του 2008/2009. Η κατάληξη της κρίσης χρέους στην Ευρώπη παραμένει αβέβαιη. Η Πορτογαλία πιθανότατα θα ζητήσει στήριξη από την Ε.Ε. και, παρά το γεγονός ότι η περίπτωση της Ισπανίας διαφέρει, ίσως εκεί χρειάζεται ένα πιο αποτελεσματικό ξεκαθάρισμα στον τραπεζικό κλάδο.

Για το 2011 προτείνεται αύξηση θέσεων σε κυκλικούς κλάδους με «overweight» την τεχνολογία, αναβαθμισμένο outlook για την ενέργεια και τις τράπεζες από «neutral» σε «overweight», ενώ παραμένει η σύσταση «underweight» για αμυντικούς κλάδους όπως η υγεία, οι λιανικές πωλήσεις και οι εταιρείες κοινής ωφέλειας.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται άνοδος του S&P 500 στις 1.450 μονάδες στο τέλος του 2011, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στο 1,50, ο χρυσός στα 1.690 δολάρια, το πετρέλαιο στα 105 δολάρια και ο χαλκός στα 11.000 δολ./τόνος. Συστήνεται short στην ισοτιμία δολαρίου/γουάν (εκτιμώμενη απόδοση 6%), long στις αμερικανικές τράπεζες (εκτιμώμενη απόδοση 25%), long στον Nikkei (εκτιμώμενη απόδοση 20%), καθώς και long στο «καλάθι» πετρελαίου, χαλκού, βαμβακιού/σόγιας και πλατίνας (εκτιμώμενη απόδοση 28%).

3. BNP Paribas - Μετοχές, τι άλλο;

Ύστερα από ένα «αξιοπρεπές, αλλά όχι εντυπωσιακό 2010», η BNP Paribas αναμένει κέρδη για τις ευρωπαϊκές μετοχές, που για τον δείκτη MSCI Europe μεταφράζονται σε άνοδο 12% και, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων, σε συνολική απόδοση 15%.

Οι προβλέψεις για παγκόσμια ανάπτυξη της τάξης του 3,8% είναι αρκετές για να στηρίξουν τις ανοδικές τάσεις των μετοχικών αγορών. Αναμένεται άνοδος 10% στις τιμές των εμπορευμάτων σε μέσα επίπεδα, που όμως δεν αποκλείεται να δημιουργήσει αρνητικές παρενέργειες αν τελικά αποδειχθεί μεγαλύτερη, πλήττοντας τα περιθώρια κέρδους.

Προτίμηση σε κλάδους με ελεύθερες ταμειακές ροές άνω του μέσου όρου και σχετική σταθερότητα στη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση μεταξύ κυκλικών και μη, αν και στην πρώτη κατηγορία εμφανίζονται πιο ελκυστικές οι μετοχές εταιρειών με αυξημένη έκθεση στις αναδυόμενες οικονομίες. Απαιτείται προσοχή σε κλάδους που σχετίζονται με την καταναλωτική δαπάνη, η οποία στην Ευρώπη αναμένεται να μείνει σε χαμηλά επίπεδα (με εξαίρεση τη Γερμανία, η οποία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη).

Για τις «περιφερειακές» αγορές της Ευρώπης, καθώς οι χαμηλές αποτιμήσεις δεν μπορούν να αποτελέσουν το μοναδικό επενδυτικό κριτήριο, έμφαση δίνεται στις μετοχές εκείνες όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα οφέλη από τη μείωση του μισθολογικού κόστους. Ως προς αυτό, στην περίπτωση της Ελλάδας ξεχωρίζουν οι τίτλοι της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.
Από τον Δημήτρη Ζάντζα

Ψέμματα και αλήθειες...

Του Δημήτρη Καμπουράκη
Ο Άρης είναι σαράντα έξι χρονών. Μάνατζερ, μορφωμένος, πετυχημένος, λεφτάς, ψηλός, καλοντυμένος, ελκυστικός, περιζήτητος. Ήταν από χρόνια παντρεμένος με τη Λίζα. Η Λίζα είναι τριάντα οκτώ χρονών, υπάλληλος, χωρίς κάτι το εντυπωσιακό στην προσωπικότητα και την εμφάνιση της. Και ξαφνικά, όλοι μαθαίνουν ότι ο Άρης και η...

Λίζα χώρισαν. Το γεγονός έκανε μεγάλη εντύπωση σε όλους. Τους είχαν συνηθίσει μαζί. Φίλοι και γνωστοί ρωτούν και τους δύο για τις αιτίες του χωρισμού, αφού το ζευγάρι δεν φαινόταν να έχει πρόβλημα. Η Λίζα σιωπά, αντιθέτως ο Άρης απαντά πρόθυμα στις ερωτήσεις, χωρίς να δείχνει ότι έχει κάποιο πρόβλημα ή ενοχή.

ΚΟΥΙΖ: Με βάση τα στοιχεία που έδωσα για τους δύο, βρείτε ποια από τις ακόλουθες απαντήσεις του Άρη σε διάφορους φίλους και γνωστούς, είναι κατά τη γνώμη σας πιο κοντά στην πραγματικότητα:

 Σε μια ουδέτερη παρέα: “ Έτσι είναι οι σχέσεις. Όταν αρχίσουν να φθείρονται, ο ένας απ' τους δυο πρέπει να έχει το θάρρος να το παραδεχθεί. Και αν δε βρεθεί λύση, πρέπει να μπει ένα τέλος πριν γίνουν και οι δύο δυστυχισμένοι. ”

 Σ' έναν συνάδελφο του: “ Η Λίζα δεν μπόρεσε ν' αντέξει την ξαφνική εκτόξευση της καριέρας μου. Έμεινε πίσω κι άρχισε να νιώθει μειονεκτικά. Με τις προοπτικές που έχω στην εταιρεία και στην αγορά γενικά, σε λίγα χρόνια πως θα ένιωθε; ”

 Σ' έναν παλιό συμφοιτητή: “ Είναι φοβερό πως αλλάζουν οι γυναίκες με τα χρόνια. Θυμάσαι τη Λίζα πως ήταν κάποτε; Πρόσχαρη, γελαστή, γεμάτη ζωντάνια. Ε, λοιπόν, τον τελευταίο καιρό, είχε γίνει ένα στρυφνό και δύστροπο πλάσμα, που ασχολιόταν μόνο με τα υπαρξιακά του προβλήματα. Αν έμενα μαζί της, θα σάλταρα κι εγώ. ”

 Στον κολλητό του φίλο: “Δε μπορούσα άλλο ρε. Είχε γίνει εντελώς ψυχρή. Αγγαρεία έκανε όποτε κάναμε έρωτα. Την παρακαλούσα, το καταλαβαίνεις; Όσο για παιχνίδια, αυτά τα 'χαμε ξεχάσει. Έτσι θα περνούσα τη υπόλοιπη ζωή μου, γαμώτο; ”

 Στον ξάδερφο του: “ Εσύ ξέρεις τα πράγματα από μέσα. Καλή ήταν η Λίζα, αλλά δεν επρόκειτο και για καμιά κορυφαία προσωπικότητα, μην τρελαθούμε. Μια συνηθισμένη κοπέλα ήταν που την παντρεύτηκα όταν ήμουν μικρός και έμεινα μαζί της από συνήθεια. Να 'χουμε και μια αίσθηση τού ειδικού βάρους που διαθέτει ο καθένας μας. ”

 Στη γυμνάστρια του: “ Δεν πρόσεχε καθόλου. Ούτε διατροφή έκανε, ούτε γυμναστική. Είχε πάρει κιλά, είχε αποκτήσει κυτταρίτιδα. Δε μπορώ να πω βέβαια ότι ήταν χάλια, γιατί στα νιάτα της είχε καλό σώμα και ακόμα άντεχε. Αλλά έτσι που πήγαινε, πολύ σύντομα θα γινόταν τόφαλος. ”

 Στον τυχαίο πότη δίπλα του στο μπαρ: “ Ο κόσμος είναι γεμάτος από δεκαοχτάρες που κάνουν κρα να ξαπλώσουν μαζί μου. Γιατί να τρώω τη ζωή μου μαζί της; Επειδή έκανα τη μαλακία και την παντρεύτηκα όταν ήμουν πιτσιρικάς; Ωχ καημένε.”

 Στην κουλτουριάρα φίλη που τον κοίταζε επιτιμητικά: “ Πνιγόμουν. Η σχέση μας είχε κλείσει τον κύκλο της. Η Λίζα δεν είχε πια τίποτα να μου δώσει. Για να μην την αδικώ, μπορεί κι εγώ να είχα πλέον στερέψει γι' αυτήν. Έπρεπε και οι δυο λοιπόν, ν' ανοίξουμε έναν καινούριο ζωογόνο κύκλο στη ζωή μας. Ήταν αδήριτη ανάγκη.”

 Στον μπάρμπα του και τη θειά του, στην οικογενειακή γιορτή: “ Είχε πάρει ψηλά τον αμανέ. Ξόδευε πολλά, δεν ασχολιόταν με το σπίτι, δεν μαγείρευε. Όλο έξω ήθελε να τρώμε. Και μουρμούρα, φοβερή μουρμούρα. ”

 Στη γραμματέα του: “ Την αγαπούσα κάποτε τη Λίζα, αλλά εγώ συνεχίζω να είμαι νέος, ενώ αυτή είχε ήδη γεράσει. Δε λέω στο κορμί, αλλά κυρίως στην ψυχή. Εγώ θέλω ακόμα να βγω, να διασκεδάσω, να ερωτευτώ, να ταξιδέψω, να ζήσω βρε αδερφέ. Αυτή είχε εγκαταλείψει. Δυστυχώς. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορούσα να παρασυρθώ σ' αυτή τη δίνη.”

 Στον υφιστάμενο του: “ Όλα τα λεφτά εγώ τα έφερνα στο σπίτι. Δεν της έλειψε τίποτα. Ταξίδια, διασκεδάσεις, ρούχα, κοσμήματα, όλα. Εντάξει, εγώ δεν της το 'λεγα από ευγένεια, αυτή όμως δεν έπρεπε να το ξέρει και να φέρεται αναλόγως; Τι με πρήζεις κυρά μου αφού δε σε παίρνει; Αλλά αυτή φερόταν λες και ήταν αφεντικό. Ένα βράδυ έφτασε ο κόμπος στο χτένι, ανοίγω λοιπόν την πόρτα και φεύγω. Έτσι απλά, χωρίς σκηνές και φασαρίες. Τώρα με παρακαλά να γυρίσω. ”

Ποια από τις προηγούμενες απαντήσεις πιστεύετε ότι είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα; Αν πάλι θεωρείτε ότι ένας χωρισμός προέρχεται από συνδυασμό αιτιών και αφορμών, σας δίνω τη δυνατότητα να επιλέξετε μέχρι και τρεις απαντήσεις.

Ό,τι κι αν αποφασίσετε πάντως, σας λέω προκαταβολικά ότι κάνετε λάθος, αν δε λάβετε υπ' όψη σας και την τελευταία απάντηση του Άρη στον μοναδικό άνθρωπο που δεν μπορεί να πουλήσει μούρη. Μια απάντηση που έδωσε κεκλεισμένων των θυρών, συντετριμμένος και κλαμένος, στο σαλόνι ενός παλιού σπιτιού, μπροστά σε μια γριά με τσεμπέρι: “ Μάνα, με παράτησε. Δεν φτάνει που με κεράτωνε, έφυγε και μαζί του η πουτάνα. Γιατί;” ...

Έξαλλοι για τη θέρμανση

Ένα θέμα που έχει απασχολήσει τον Παναθηναϊκό και στο παρελθόν, έκανε την επανεμφάνισή του σήμερα το απόγευμα: Το θέμα της θέρμανσης στο ΟΑΚΑ. Η προπόνηση έγινε σε… χαμηλές θερμοκρασίες και οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να αναζητήσουν τον υπεύθυνο.
Το θέμα δεν είναι καινούριο για το «τριφύλλι», καθώς αρκετές φορές στο παρελθόν το κρύο ήταν ιδιαίτερα αισθητό στην αρένα, με αποτέλεσμα ούτε προπόνηση σωστή να μπορεί να γίνει, αλλά και παίκτες να έχουν αρρωστήσει. Το θέμα φαινόταν να έχει λυθεί, η διοίκηση του ΟΑΚΑ είχε συνεργασία με τον Παναθηναϊκό για το θέμα αυτό, αλλά το πρόβλημα επέστρεψε. Οι άνθρωποι της ομάδας είναι αποφασισμένοι να αναζητήσουν τον άνθρωπο που ευθύνεται γι’ αυτή την κατάσταση, καθώς δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν επιτρέπεται μια ομάδα τόσων εκατομμυρίων με μόνιμη (σχεδόν) συνεργασία με το ΟΑΚΑ να προπονείται σε τέτοιες συνθήκες.
Προπονήθηκε ο Ντρου!
Στα αγωνιστικά, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ο Ντρου Νίκολας προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς και έδειξε να έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού στη μέση, θέτοντας έτσι εαυτόν στη διάθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τον αυριανό αγώνα με τον Ίκαρο στη Γλυφάδα και το ντέρμπι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό.

Οδηγός μετανάστευσης με σφραγίδα Βρυξελλών

Περισσότεροι από 12.500 είναι οι Έλληνες, που σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν στείλει τα τελευταία δύο χρόνια βιογραφικά στο δίκτυο Eures της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό.
H ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα δημιουργήθηκε το 1993. Σε αυτή συμμετέχουν 31 κράτη και έχουν γραφτεί 22.730 εργοδότες. Στη βάση δεδομένων του δικτύου υπήρχαν σήμερα 847.907 κενές θέσεις εργασίας και 550.781 βιογραφικά. Ο ιστότοπος περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης και τις εργασιακές συνθήκες στις 31 χώρες.

Εξαγοράσιμο υπό όρους το κάπνισμα σε καταστήματα !!!

Καταστήματα άνω των 400 τ.μ. και καζίνο θα μπορούν να εξαγοράζουν το δικαίωμα του καπνίσματος με το αντίτιμο να πηγαίνει υπέρ των νοσοκομείων ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

Φωτογραφία που σοκάρει... Μια εικόνα 1000 λέξεις

Φίλη του Blog μας έστειλε την ακόλουθη φωτογραφία η οποία φανερώνει την πραγματική ζωή των πολιτικών!" Όλοι τους μια φάτσα, όλοι τους ίδια χούγια.... Αύτοι μας κυβερνούν και εμείς δεν αντιδρούμε!!! Κάτι πρέπει να κάνουμε, να "ξυπνήσουμε" απο αυτό τον αίωνιο ύπνο ... Κάτι που μόνο εμείς που αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι!!! κάντε κάτι να αλλάξει το τοπίο της χώρας μας!γιατί χανόμαστε!
Αγγελική Μαρκογιαννάκη , αναγνώστρια απο τον Έβρο.

Η ιστορία του φραπέ

Η ελληνική έκδοση της wikipedia αναφέρει τα εξής για τον φραπέ: “Ο καφές φραπέ είναι ένας ελληνικός καφές που παρασκευάζεται από στιγμιαίο μεν καφέ ειδικής επεξεργασίας αφυδάτωσης και πίνεται παγωμένος, με καλαμάκι. Διατίθεται στο εμπόριο σε ατομικά φακελάκια ή σε άλλη συσκευασία μεταλλική ή ακόμη και με πλαστικό σέικερ.” Η λέξη frappe προέρχεται από την Γαλλική γλώσσα και σημαίνει χτυπημένος ή ανακατεμένος, αλλά ως γνωστόν στην καθομιλούμενη συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε και τις λέξεις φραπεδιά ή φραπεδούμπα.
Άκρως αληθινό και ενδιαφέρον είναι το σχόλιο στο αγγλικό άρθρο της wikipedia για τον φραπέ που αναφέρει: “Frappe-loving Greeks are often very exacting as to the precise amounts of coffee and sugar they want in their coffee and can raise quite a fuss if the coffee served to them does not seem to comply to what they ordered.”
Η επιτυχία του φραπέ οδήγησε στην δημιουργία διάφορων παραλλαγών με την προσθήκη ποτού και παγωτού, ενώ αργότερα αποτέλεσε την αιτία και αφορμή για την ανακάλυψη του espresso freddo ή cappuccino freddo ή απλά φρεντοτσίνο στα ελληνικά.

Καραμπόλα 4 αυτοκινήτων στην λεωφόρου Κηφισίας...

Καραμπόλα 4 αυτοκινήτων σημειώθηκε στο ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Κηφισίας πριν από λίγο στο...

ύψος του γηροκομείου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας...

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΧΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΞΕΝΟΛΑΓΝΟΥΣ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ" ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ