Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ: 1-0 - Τo βάρος του Ρουίζ... σε χρυσάφι!

Αν ήμουν μάνατζερ θα κρατούσα το βίντεο του αγώνα ΑΡΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ για πάντα στον υπολογιστή μου, όχι για να πλασάρω στους πελάτες μου κάποιο συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή...
αντίθετα, για να τονίσω με τη (κραυγαλέα) σημερινή απουσία τη διαχρονική αναγκαιότητα του καθαρόαιμου επιτελικού μέσου.
Ο ΑΡΗΣ ευτύχησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ρουίζ. Ο γουαταμαλτέκος φορ, αν και για πολλούς υπέρβαρος και κουρασμένος, αποδεικνύει με την κρισιμότητα των τερμάτων που επιτυγχάνει σε Ευρώπη και Ελλάδα πως αξίζει το βάρος του σε χρυσάφι ή.... τουλάχιστον μία θέση στο ρόστερ της ομάδας σαν μια πρώτης τάξεως εναλλακτική, λόγω της ηλικίας του, λύση για την επίθεση.
Η ευφορία που σκόρπισε στις κερκίδες το γρήγορο τέρμα έσκασε σα χριστουγεννιάτικο μπαλόνι από τον, ελαφρύ όπως αποδείχτηκε, τραυματισμό του Σέρχιο Κόκε που αντικαταστάθηκε στο 12΄ από τον Τσεσνάουσκις. Από το χρονικό αυτό σημείο και έπειτα ο ΑΡΗΣ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και η Καβάλα σε ένα παιχνίδι γύρω γύρω όλοι από την εστία του Βελλίδη. Η απουσία καθαρόαιμου επιτελικού μέσου και στις δύο ομάδες ήταν παραπάνω από εμφανής. Οι Βουτσίσεβιτς και Μενδρινός δεν ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στο ρόλο του δεκαριού και κατά συνέπεια η Καβάλα δεν κατάφερε να "πατήσει" περιοχή και ανάλωσε την υπεροχή της σε μακρινά σουτ ενώ ο ΑΡΗΣ απέτυχε να βγει με αξιώσεις στην αντεπίθεση. Κάπου εδώ ξεκίνησε μεταξύ των αρειανών η χιλιοπαιγμένη κασέτα του ρόλου του Κόκε και της κατάρρευσης του αγωνιστικού πλάνου και της ανάπτυξης του παιχνιδιού όταν αυτός απουσιάζει.Το τελικό 1-0 δικαιώνει τον 'Εκτωρ Ραούλ Κούπερ για την επιλογή του, μετά τον τραυματισμό του Κόκε, να μη ρισκάρει και να κρατήσει το αποτέλεσμα και τους υπερπολύτιμους 3 βαθμούς της νίκης. Ο ΑΡΗΣ απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της Καβάλας για την είσοδό του στα πλέι οφ της διοργάνωσης, πήρε βαθειά βαθμολογική ανάσα και αισιοδοξεί για ένα καλύτερο μέλλον όταν θα καταφτάσει και το ιππικό (που έλεγε και ο Χατζάρας) με τις αναμενόμενες μεταγραφές του Ιανουαρίου.Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης καταγράφεται και η παρουσία του νεαρού (γεννηθείς το 1987) γκολκίπερ του ΑΡΗ Μάρκου Βελλίδη που αντικατέστησε τον ανέτοιμο Σηφάκη και υπερασπίστηκε επάξια και με αυτοπεποίθηση την εστία της ομάδας συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου