Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ζιλμπέρτο Σίλβα: Σταματήστε τους ηλίθιους ρατσιστές

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το θέμα με τα ρατσιστικά συνθήματα κατά του Τζιμπρίλ Σισέ από μερίδα ανεγκέφαλων οπαδών στο γήπεδο της Ξάνθης, μετά και το προσωπικό μήνυμα που άφησε στο twitter ο Ζιλμπέρτο Σίλβα που χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα.
"Δυστυχώς αυτό το φρικτό γεγονός συνέβη και πάλι. Έγιναν ντροπιαστικά πράγματα από κάποιους ρατσιστές οπαδούς, προς τους μαύρους παίκτες του Παναθηναϊκού, ελπίζω να γίνει κάτι εναντίον τους. Όλοι πρέπει να σταθούμε κατά του ρατσισμού, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θέλω να σας ζητήσω όλους να στείλετε ένα μήνυμα κατά των ηλίθιων ρατσιστικών συνθημάτων. Είναι ντροπή για όλους μας ως ανθρώπους. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη, ελπίζω να σταματήσει αυτή η κατάσταση" έγραψε ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής και φυσικά μέσω του twitter το θέμα θα κάνει τον γύρο του κόσμου.

Σχετική δήλωση έκανε μετά το ματς και ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γόντικας: "Ευχαριστούμε την Ξάνθη για τη φιλοξενία, μας στενοχώρησαν όμως κάποια δυσάρεστα περιστατικά, για τα οποία πρέπει να γίνει μιας ευρείας κλίμακας προσπάθεια ώστε να εκλείψουν, γιατί δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο".

Να σημειωθεί ότι στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου στο γήπεδο των Πηγαδίων, ο έφορος του Παναθηναϊκού Γρηγόρης Παπαβασιλείου έκανε συνεχώς παράπονα στον τέταρτο διαιτητή. Το ματς δεν διακόπηκε ούτε για ένα λεπτό, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι δεν έγιναν συστάσεις από τα μικρόφωνα του γηπέδου.

Δεν υπήρξαν ρατσιστικά συνθήματα

Από την πλευρά τους οι φίλοι της Ξάνθης (xanthi fans) εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία διεψεύδουν ότι υπήρξαν ρατσιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης: "Καταλαβαίνουμε ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι αναγκασμένα να καλύψουν τις αδυναμίες, μερικές φορές και τις φούσκες των μεγάλων τους ομάδων ρίχνοντας αλλού το βάρος. Δημοσιεύματα περί ρατσιστικών συνθημάτων κατά των «στολιδιών» του ελληνικού ποδοσφαίρου μόνο γελοία μπορούν να χαρακτηριστούν καθώς έχουμε αποδείξει έμπρακτα την αντίθεση μας σε τέτοιου είδος φαινόμενα και συμπεριφορές τα οποία δεν μας εκφράζουν ιδεολογικά.

Ουδέποτε ακούστηκε ρατσιστικό σύνθημα στο γήπεδο μας και δεν πρόκειται να ακουστεί για τον Σισέ και για οποιονδήποτε Σισέ πόσο μάλλον για παίκτη της δικής μας ομάδας και προκαλούμε αυτούς που τα δημοσίευσαν να αποδείξουν μαζί με το βίντεο του αγώνα το αντίθετο. Απεναντίας έχουμε να καταγγείλουμε την προσπάθεια κάλυψης των συμπεριφορών των «στολιδιών» ΣΑΣ για επίδειξη των «στολιδιών» ΤΟΥΣ και την προκλητική επίδειξη του μεσαίου δακτύλου ΤΟΥΣ προς τους οπαδούς της Ξάνθης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου