Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει 141 συνανθρώπους μας να αυτοκτονήσουν.. .

Δραματική είναι η αύξηση της απόπειρας αυτοκτονιών μέσω διαδικτύου που εκδηλώθηκαν μέσα στο 2010. Στα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη [φωτο] τον τελευταίο χρόνο έγιναν 61 απόπειρες την στιγμή που από το 2006 εκδηλώθηκαν συνολικά 141 απόπειρες αυτοκτονίας. Στα... πλαίσια προληπτικής δράσης της ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίσθηκαν στο διαδίκτυο 59 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί κατά το έτος 2010 οι οποίοι είχαν πρόθεση να αυτοκτονήσουν.

Οι εν λόγω ήταν χρήστες του Ιντερνετ και μέσω αυτού δήλωσαν την πρόθεση τους με διάφορους τρόπους ’’να εγκαταλείψουν τον κόσμο στον οποίο ζουν’’, όπως οι πιο πολλοί ανέφεραν στα ανηρτημένα μηνύματα της απόγνωσης τους.

Οι ηλικίες τους ήταν από 13 μέχρι 67 ετών, όπου για την έρευνα και τελική διάσωση τους σημαντικός ήταν και ο ρόλος των χρηστών του Ιντερνετ από την χώρα μας παράλληλα με τους ερευνητές Αστυνομικούς, οι οποίοι μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας ενημέρωναν την ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ για τα μηνύματα απόγνωσης που εντόπιζαν στο διαδίκτυο.

Από την ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, κλήθηκαν για τις παραπάνω περιπτώσεις ψυχολόγοι από το Χαμόγελο του Παιδιού και την Μ.Κ.Ο ’’ΚΛΙΜΑΚΑ’’, με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά περίπτωση.

Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ σε όλες τις περιπτώσεις αποτροπής αυτοκτονιών του έτους 2010, αφού άμεσα μελετούσε και διερευνούσε ψηφιακά τα εν λόγω μηνύματα παράλληλα σχημάτιζε δικογραφία η οποία προωθείτο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να λάβει γνώση και να δώσει σχετικές παραγγελίες προς τους Παρόχους υπηρεσιών Ιντερνετ.

Συνολικά και από το έτος 2006 η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει από πρόθεση αυτοκτονίας 141 συνανθρώπους μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου