Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

«Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης μας έχει ξεπεράσει»...

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης μας έχει ξεπεράσει επειδή το έχουμε αφήσει εδώ και καιρό, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής για το κέντρο της Αθήνας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρηστος Παπουτσής επισήμανε ότι όταν ανέλαβε το ... υπουργείο παρέλαβε 45.000 αιτήσεις άσυλου.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση των χερσαίων συνόρων μας είπε πως η λύση του φράχτη στον Έβρο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθώς έχει γίνει στην Ισπανία και τη Λιθουανία.

Σχετικά με το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, είπε πως διαμορφώνεται ένα αυστηρότερο νομικό πλαίσιο αλλά και άμεση εξέταση των αιτήσεων ασύλου.

Όσοι δεν δικαιούνται να μείνουν στην χώρα θα υπάρχει η υποχρεωτική απέλαση ενώ θα εξεταστεί και η εφαρμογή του μέτρου του εθελοντικού επαναπατρισμού για όσους έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και θέλουν να επιστρέφουν στις χώρες τους.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση, οι παράνομοι μετανάστες στον Έβρο να φιλοξενούνται σε δυο πλοία αφού οι χώροι των Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών δεν επαρκούν, ο υπουργός Προστασίας απάντησε πως εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο αλλά έχει τεράστιο κόστος να λειτουργήσει μια τέτοια πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου