Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Όταν ο Ντίσνεϊ επισκέφθηκε τον Πειραιά


 
Δεν είναι λογικό να κάνουν κουμάντο άλλοι στη δική σου γειτονιά
Σία Κοσιώνη
Αγαπητέ Ντόναλντ,

Μην ακούς αυτά που λένε στο CNN. Η Ελλάδα είναι μία πανέμορφη, ήσυχη και ασφαλής χώρα. Το σπίτι μας βρίσκεται σε μία από τις πιο ωραίες γειτονιές της Αττικής, στην Πειραϊκή. Είναι πολύ γνωστή για τα ουζερί της, το θαλασσινό τοπίο και τα αρχαία της και πολύς κόσμος έρχεται καθημερινά εδώ για να περάσει μερικές ξέγνοιαστες ώρες. Άκου τώρα Ντόναλντ να τρελαθείς! Θάλασσα μέχρι εκεί που πιάνει το μάτι σου! Εσύ που λατρεύεις το νερό θα έριχνες κάτι βουτιές αν ήσουν εδώ… Και έχει και κάτι αρχαία τείχη που χτίστηκαν λέει από ένα στρατηγό Κόνωνα τον 5ο αιώνα προ Χριστού. Υπήρχε άραγε ρε φίλε η Αμερική τότε;

Περνάμε μια γαλήνια ζωή εδώ και η οικονομική κρίση που ακούς και λένε στην τηλεόραση δε μας έχει επηρεάσει καθόλου. Έχουμε βρει και πολύ καλές παρέες. Ξεχυνόμαστε βράδυ πρωί στη γειτονιά, παίζουμε κρυφτό στα βράχια, τρέχουμε, σκαρφαλώνουμε στα τείχη, κυλιόμαστε στα χορτάρια, απολαμβάνουμε τον ελληνικό ήλιο και πάνω από όλα το καλό ελληνικό φαγητό. Νοστιμότατο και άφθονο! Καλά, θα σου φανεί απίστευτο, αλλά εκεί που κάθεσαι αμέριμνος και κάνεις την ηλιοθεραπεία σου στις πολεμίστρες... Τσουπ! Εμφανίζεται από το πουθενά μπροστά σου μία απίστευτη λιχουδιά! Μαγικό μέρος σου λέω Ντόναλντ…

Α! Ξεχάσαμε να σου γράψουμε το βασικότερο. Έχουμε αποκτήσει 5 παιδιά. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι τα πλάσματα που θα φέρεις στον κόσμο θα μπορούν να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Για αυτό και όλες οι οικογένειες εδώ έχουν πολλά παιδιά και κάθε τόσο και λιγάκι γιορτάζουμε γεννητούρια. Κανείς δε σε ενοχλεί σε αυτή τη γειτονιά. Αντιθέτως το περιβάλλον είναι πολύ φιλόξενο και τα παιδιά μεγαλώνουν σωστά. Άντε να βρεθεί κανένας παράξενος πού και πού να πει ότι τον ενοχλούμε και να κάνει παράπονα. Αλλά αυτό είναι σπάνιο. Κατά βάση συνυπάρχουμε όλοι ειρηνικά.

Πρόσφατα έγιναν εκλογές εδώ στον Πειραιά και ο δήμαρχος που βγήκε υποσχέθηκε ότι θα κάνει τη γειτονιά μας ακόμη ωραιότερη από ό,τι είναι. Τι να πεις φιλαράκι… Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο λένε οι τρελοέλληνες. Είναι λίγο λοξοί… Τελειομανείς... Η αλήθεια είναι ότι θα τον ψηφίζαμε κι εμείς, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη το δικαίωμα του εκλέγειν. Πιστεύω όμως ότι σε λίγο καιρό θα βγουν τα χαρτιά μας και θα μπορούμε κι εμείς να ψηφίζουμε κανονικά. Διότι αν το καλοσκεφτείς δεν είναι λογικό να κάνουν κουμάντο άλλοι στη δική σου γειτονιά.

Καλέ μου Ντόναλντ, να ήξερες πόσο μας έχεις λείψει… Δεν περνά μέρα που να μη σε σκεφτόμαστε. Δώσε ένα χάδι στη μουσούδα του Πλούτο και πες του ότι τώρα που φτιάξαμε τη ζωή μας εδώ πολύ σύντομα θα τον φέρουμε κι αυτόν.

Με πολύ αγάπη,

Μίκυ & Μίνι Μάους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου