Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Αιμορραγεί οικονομικά το wikileaks

Το ενδεχόμενο να μεταφέρει το σύνολο των δραστηριοτήτων του wikileaks στην Ελβετία, εξετάζει ο Τζούλιαν Ασάνζ, που σε συνεντεύξεις του σε εφημερίδες της χώρας κάνει λόγο για οικονομική αιμορραγία της ομάδας του. 
"Από τη στιγμή που αρχίσαμε να δημοσιεύουμε τα τηλεγραφήματα [των αμερικανικών πρεσβειών] χάνουμε 480.000 ευρώ κάθε εβδομάδα. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ανάκτησης αυτών των ποσών για να συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας" δήλωσε ο Ασάνζ, προσθέτοντας πως "οι πιέσεις που μας ασκούνται ενισχύουν την αποφασιστικότητά μου".

Ο Ασάνζ έχει τεθεί σε περιορισμό στη Βρετανία και είναι υποχρεωμένος να δίνει το παρών κάθε ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής στην οποία διαμένει.

Ο Αυστραλός δημιουργός του wikileaks μίλησε στις ελβετικές εφημερίδες La Tribune και 24 Heures, όπου αρνήθηκε να αποκαλύψει αν προτίθεται να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελβετία. Περιορίστηκε να πει πως οι όροι της αποφυλάκισής του τού απαγορεύουν να αποκαλύψει ο,τιδήποτε σχετικό.

Αύριο Τρίτη ο Ασάνζ θα παρουσιαστεί και πάλι στο δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει πότε θα συζητηθεί το αίτημα της Σουηδίας για την έκδοσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου