Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «Δεν ήταν κομψό αυτό που είπε ο Γιώργος»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν περίμενε από τον κ. Γ. Παπανδρέου να θίξει ενώπιον του τουρκικού διπλωματικού κατεστημένου το θέμα των υπερπτήσεων άνωθεν ελληνικών νησιών και δεν θεώρησε κομψό τον τρόπο που επέλεξε να το πράξει ο έλληνας Πρωθυπουργός.
Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας «Μιλιέτ» λίγο πριν από την αναχώρησή του για το Κουβέιτ και το Κατάρ, ο τούρκος Πρωθυπουργός τόνισε: «Η ομιλία του (σσ. του κ. Παπανδρέου) στη Διάσκεψη των Πρέσβεων, για να πούμε την αλήθεια, δεν ήταν η ομιλία που περίμενα και εγώ. Ομως κατά τη συνάντηση που είχαμε αργότερα είπε στην ουσία ότι δεν ήθελε να εκληφθεί κατ' αυτόν τον τρόπο και όπως είδατε αργότερα κατά τη συνέντευξη Τύπου αποκατέστησε τα όσα είπε. Εδώ νομίζω ότι υπάρχει ένα πολύ λεπτό σημείο που νομίζω ότι αυτό τους ξέφυγε. Για αυτό τον λόγο, αυτό δεν ήταν κομψό».
Από την πλευρά του, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία των δηλώσεων Παπανδρέου για τις οποίες η κυβέρνηση Ερντογάν δέχθηκε κριτική από μεγάλη μερίδα του τουρκικού Τύπου. «Οι δικές μας θέσεις για τα ζητήματα αυτά είναι αρκετά γνωστές,. Ο πρωθυπουργός μας παρουσίασε τις θέσεις μας με σαφή τροπο. Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει τις θέσεις του στην Τουρκία» τόνισε. Και συνέχισε: «Κανένας δεν πρέπει να δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας. Κανείς δεν θα πρέπει να ζητά από εμάς να επιλέξουμε μεταξύ ΕΕ και Κύπρου, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουν πολύ καλά πόσο δύσκολες αποφάσεις μπορhttp://www.blogger.com/post-create.g?blogID=386353264151075079εί να πάρει η Τουρκία αν χρειαστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου