Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Το σημείο G του πράκτορα

Και στην Ελλάδα είχε ταξιδέψει ο Άγγλος "αναρχικός" Mark Kennedy. Ως μυστικός αστυνομικός της αγγλικής αστυνομίας, παρίστανε τον ακτιβιστή για επτά χρόνια και ταξίδεψε σε είκοσι δύο χώρες, παίρνοντας μέρος σε πάρα πολλές διαδηλώσεις και δράσεις, μέχρι και τις κινητοποιήσεις για το G20 στο Λονδίνο. Από το 2003 χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Mark Stone και παρίστανε τον επαγγελματία αναριχητή, κάνοντας ταξίδια και στη χώρα μας.
Εργαζόταν για την υπηρεσία National Public Order Intelligence Unit και σύμφωνα με δική του ομολογία, η δράση του κόστιζε διακόσιες πενήντα χιλιάδες λίρες Αγγλίας το χρόνο.
Η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε όταν κάποιοι άρχισαν να υποπτεύονται την υπερβολικά τυπική συμπεριφορά του, που έμοιαζε να είναι προγραμματισμένη στην παραμικρή της λεπτομέρεια. Αφού βρέθηκε στα πράγματά του ένα διαβατήριο με το πραγματικό του όνομα, ο χαφιές ρωτήθηκε για την ταυτότητά του και τελικά ομολόγησε ποιός ήταν πραγματικά.
Ο πράκτορας είχε συμμετάσχει στη δράση στο σταθμό παραγωγής ενέργειας Ratcliffe-on-Soar και ήταν πολύ πρόθυμος στο να καλύψει τα έξοδα ενοικίασης ενός βαν, τα έξοδα στέγασης αλλά και τα νομικά έξοδα ενός ακτιβιστή που αντιμετώπιζε κάποιες κατηγορίες λόγω της συμμετοχής του σε μια διαδήλωση.
Ο Mark Kennedy έχει εγκαταλείψει πλέον την Αγγλία και ζει σε άλλη χώρα, με την κάλυψη των αγγλικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου