Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Κίνδυνος για την Αμερικανική Οικονομία (Lipsky, ΔΝΤ)


Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, j. Lipsky προειδοποίησε χθες, Σάββατο, κατά την ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο American Economics Association...
ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει άμεσα να αρχίσουν να μειώνουν το έλλειμμα τους, αλλιώς σύντομα θα αντιμετωπίσουν τη δυσπιστία των αγορών και την άνοδο των spread.
Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Διεθνές νομισματικού ταμείου δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, “είναι ζωτικής σημασίας να τεθεί η βάση για αξιόπιστη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική προσαρμογή”, ενώ αν και ο Lipsky επαίνεσε τις πρόσφατες ενέργειες και αποφάσεις της FED να στηρίξει την οικονομία, εντούτοις εξέφρασε την άποψη ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δε θα επιτρέψουν την Αμερικανική οικονομία να επιτύχει τους στόχους της μείωσης του ελλείμματος στο μισό ως το 2013.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο Lipsky εξήρε τηντην πρόταση της Αμερικανικής Προεδρικής Επιτροπής για να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα με μια πολύ σημαντική αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα και με μεγάλες περικοπές των δαπανών, ενώ αν και το σχέδιο είναι αμφιλεγόμενο, συγκέντρωσε τελικά περισσότερη πολιτική υποστήριξη από το αναμενόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου