Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Κάντε σωστές οικολογικές επιλογές

Το να ανακυκλώνετε μόνο τα σκουπίδια δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβάλλει στη σωτηρία του πλανήτη.

Όλα ξεκινούν από τις επιλογές που κάνουμε. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θέλετε να αγοράσετε ή να επιλέξετε κάτι κάντε το με γνώμονα την οικολογική σας συνείδηση.
Πείτε ναι στο ανακυκλωμένο: Η πράσινη επανάσταση μπορεί να αρχίσει με τα απλά και εύκολα. Αγνοήστε τα συμβατικά τετράδια σημειώσεων και ημερολόγια ή ατζέντες και επιλέξτε τα φτιαγμένα από ανακυκλωμένο χαρτί.
Αγοράζετε οικολογικά ρούχα: Όταν θα βρεθείτε σε καταστήματα με ρούχα αναζητήστε συλλογές ρούχων από βιολογικό βαμβάκι.
Φροντίστε για ένα “πράσινο” σπίτι: Μπογιές φιλικές προς το περιβάλλον, chic οικολογικά έπιπλα και αντικείμενα, τεχνολογικές λύσεις για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας ή για την ανακύκλωση του νερού. Δείτε περισσότερα και παραγγείλετε πράσινα αντικείμενα στο www.eco-age.com.
Επιλέγετε παρθένα βιολογικά ελαιόλαδα: Μάθετε τι διαδικασία χρησιμοποιούν. Ο καρπός πάντως καλό είναι να οδηγείται στο ελαιοτριβείο την ημέρα της συλλογής του και η έκθλιψή του να γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Προτιμήστε τα ξύλινα παιχνίδια: Επειδή οι ειδήσεις για παιχνίδια με τοξικές βαφές και επικίνδυνα συστατικά όλο και πληθαίνουν καλό είναι να λάβετε κάποια μέτρα. Ξεχάστε τα πλαστικά και επιλέξτε ξύλινα και χειροποίητα παιχνίδια. Καλό είναι να φτιάχνονται από συμπαγές κομμάτι ξύλου, να λειαίνονται ώστε να μην είναι επικίνδυνα και να βάφονται με υδατοδιαλυτές και μη τοξικές ακρυλικές βαφές.
Διαβάζετε ηλεκτρονικά: Το πλεονέκτημα ενός e-reader από περιβαλλοντικής πλευράς έναντι τόσο του χαρτιού όσο και της ανάγνωσης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι… ότι, παρά την ενέργεια που απαιτείται για την κατασκευή του, δεν χρειάζεται πολύ ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσει.
Γίνετε υπέρμαχοι του ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Η συγκεκριμένη τεχνολογία πέρασε από σαράντα κύματα, όμως τώρα θεωρείται από πολλούς ειδικούς το μέλλον της αυτοκίνησης, έστω και αν χρειαστεί να περάσουν ακόμη λίγα χρόνια. Οι μπαταρίες βελτιώνονται θεαματικά, τα ηλιακά και τα αιολικά πάρκα πληθαίνουν και το κόστος θα μειωθεί αισθητά περνώντας σε μαζική παραγωγή των ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Το μυστικό

Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάποιες περισσότερο υπεύθυνες καταναλωτικές επιλογές, οι οποίες θα είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον. Όμως, οι σωστές επιλογές προϋποθέτουν σωστή ενημέρωση. Οι ενημερωμένοι πολίτες μπορούν να διασφαλίσουν την προστασία του περιβάλλοντος και ένα βιώσιμο μέλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου