Ειδικό σχέδιο ασφαλείας για την αυριανή δίκη στον Κορυδαλλό και πρόγραμμα προστασίας πενήντα δικαστών
Αγώνα δρόμου για να αποφευχθεί νέα ένοπλη επίθεση τα επόμενα 24ωρα από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» δίνουν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. εν όψει της δίκης 13 νεαρών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση που αρχίζει αύριο στις φυλακέςΚορυδαλλού. Οι αξιωματικοί ύστερα από τη σύλληψη την περασμένη Πέμπτη των τεσσάρων νεαρών αντιεξουσιαστών από τη Θεσσαλονίκη προσπαθούν με ταχύρρυθμες διαδικασίες να αντλήσουν κρίσιμα στοιχεία και πληροφορίες προκειμένου να εντοπίσουν τα κρησφύγετα καταζητουμένων για τη «Συνωμοσία» οι οποίοι φέρεται να ετοιμάζουν νέο μεγάλο
χτύπημα! Για τον λόγο αυτόν έχει ήδη υπάρξει ειδικό πρόγραμμα προστασίας 50 δικαστικών λειτουργών, πολλοί από τους οποίους φρουρούνται από 15 ως 20 αστυνομικούς! Την ίδια ώρα εφαρμόζεται ειδικό σχέδιο ασφαλείας γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα διεξαχθεί η δίκη, ενώ έκτακτοι αστυνομικοί έλεγχοι θα λάβουν χώρα σε όλη την Αττική.
Oι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής επιχειρούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες κυρίως από ανάλυση τριών ηλεκτρονικών υπολογιστών και τεσσάρων κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στην κατοχή των Χαράλαμπου Τσιλιανίδη, Δημήτρη Φέσσα, Δημήτρη Δημτσιάδη και Σωκράτη Τζίφκα, οι οποίοι εκτιμάται από αστυνομικούς ότι αποτελούσαν τη νέα υποστηρικτική ομάδα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Ακόμη ειδική έρευνα πραγματοποιείται για τις επαφές στην Αθήνα της 27χρονης Γερμανίδας Μαρί Φέι Μέγερ και ακόμη ενός αντιεξουσιαστή που είχαν σειρά συναντήσεων στην Αθήνα με τους τέσσερις κατηγορουμένους από τη συμπρωτεύουσα. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φαίνεται να έχουν ακόμη στη διάθεσή τους στοιχεία για τις κινήσεις των καταζητουμένων μελών των «Πυρήνων» από έρευνες που έχουν γίνει σε οπλαποθήκες και καταλύματα υπόπτων σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αγρίνιο ύστερα από τη σύλληψη στις 4 Δεκεμβρίου των Κωνσταντίνου Σακκά, Αλέξη Μητρούσια , Γιώργου Καραγιαννίδη και άλλων ατόμων για συμμετοχή σε ένοπλη ομάδα.
Σύμφωνα με το κυρίαρχο αστυνομικό σενάριο, οι καθοδηγητές της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων», που έχει πραγματοποιήσει από το 2008 περίπου 200 επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιχείρησαν τις τελευταίες εβδομάδες να στρατολογήσουν νέα άτομα. Και αυτό λόγω των διαδοχικών συλλήψεων από την Αντιτρομοκρατική τουλάχιστον 17 υπόπτων για συμμετοχή στους «Πυρήνες» που θεωρείται ότι στην κύρια φάση της δράσης της αριθμούσε 20-25 άτομα. Χρησιμοποίησαν λοιπόν ως «εφεδρείες» μέλη ομάδων αντιεξουσιαστών από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα για τους οποίους μέχρι πρότινος οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν ενδείξεις ότι είχαν αναβαθμίσει τη δράση τους και είχαν ενταχθεί στο δίκτυο δράσης της «Συνωμοσίας».
Μια τέτοια ομάδα... αρωγής, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται ότι ήταν οι τέσσερις νεαροί αντιεξουσιαστές από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για εμπρηστική επίθεση τον Οκτώβριο του 2010. Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, τα συγκεκριμένα άτομα είχαν επαφές την περίοδο 2008-2010 με μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που είτε διέμεναν στη συμπρωτεύουσα είτε ταξίδευαν τακτικά σε αυτήν για να πραγματοποιούν βομβιστικές επιθέσεις. Παράλληλα φαίνεται ότι ορισμένοι από αυτούς είχαν επαφές με ομάδα αντιεξουσιαστών που είχε εμπλακεί στην απαγωγή του επιχειρηματία κ. Γιώργου Μυλωνά το καλοκαίρι του 2008 στη συμπρωτεύουσα υπό την καθοδήγηση του ποινικού Βασίλη Παλαιοκώστα. Σημειώνεται ότι για σειρά ετών, ακόμη και από την εποχή της δράσης των οργανώσεων «17 Νοέμβρη» και ΕΛΑ, η ΕΛ.ΑΣ. είχε προβληματική ενημέρωση για τη δράση μελών ενόπλων οργανώσεων στη συμπρωτεύουσα. Και αυτό το έλλειμμα φαίνεται ότι το είχαν εκμεταλλευθεί άτομα που είχαν κατευθυντήριο ρόλο στο «αντάρτικο πόλης» και αντλούσαν από τη Θεσσαλονίκη το επονομαζόμενο «επαναστατικό δυναμικό».
Ετσι λοιπόν οι τέσσερις νεαροί από τη Θεσσαλονίκη φέρεται ότι θεωρήθηκαν από τους οργανωτές του «αντάρτικου» πως έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τη «δύναμη πυρός» της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ή να πραγματοποιούν επιθέσεις ως μια νέα οργάνωση. Από την άλλη πλευρά, το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εστιάζει το ενδιαφέρον του σε 3-5 άτομα ηλικίας 30-40 ετών τα οποία φαίνεται να έχουν επαφές στην Αθήνα- και κυρίως σε στέκια των Εξαρχείων- με αναζητούμενα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Τα άτομα αυτά θεωρείται ότι αποτελούν τους κύριους καθοδηγητές της οργάνωσης και αυτοί που αναπτύσσουν το σύστημα υπόθαλψης αλλά και χρηματοδότησης μέσω του λεγόμενου «επαναστατικού ταμείου» των υπόπτων
.ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου