Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Επεισόδια με ΜΑΤ -Χρυσή Αυγή

Δακρυγόνα στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα μετά από συμπλοκές μελών της Χρυσής Αυγής με τα ΜΑΤ. Διακόπηκε η λειτουργία της εκκλησίας από τα χημικά. Ξύλο στην είσοδο του ναού. Είχαν προπηλακίσει Α.Γεωργιάδη και Αθ.Πλεύρη παρουσία του επικεφαλής της οργάνωσης Ν.Μιχαλολιάκου. Επεισόδια και στην αντιρατσιστική πορεία (Pics)
Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων έκαναν τα ΜΑΤ στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και ακολούθησαν συμπλοκές με μέλη της Χρυσής Αυγής που κατέφυγαν στην εκκλησία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία.
Στην πλατεία βρίσκονταν συγκεντρωμένα περίπου 100 μέλη της Χρυσής Αυγής από νωρίς για να εμποδίσουν αντιρατσιστική συναυλία, αλλά λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και ενώ είχε φθάσει στο σημείο πορεία 1500 διαδηλωτών, τα μέλη της οργάνωσης που φορούσαν κράνη μοτοσυκλέτας και κρατούσαν ρόπαλα και ασπίδες προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ για να συμπλακούν με τους διαδηλωτές.
Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων, η πλατεία εκκενώθηκε και τα μέλη της οργάνωσης κατευθύνθηκαν οργανωμένα στην Πλατεία Αττικής, εκτός από μία ομάδα η οποία συγκεντρώθηκε στις σκάλες της εκκλησίας και άρχισε να πετά πέτρες στα ΜΑΤ.
Οι αστυνομικοί εκτόξευσαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα και μετά από συμπλοκή στην είσοδο του ναού ( η λειτουργία διεκόπη) προσήγαγαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και τα οδήγησαν στις κλούβες και από εκεί στη ΓΑΔΑ.
Σε μικρή απόσταση βρίσκονται περίπου 1500 διαδηλωτές που έκαναν πορεία από τα Προπύλαια και προγραμμάτιζαν αντιρατσιστική συναυλία στην Πλατεία Αγ.Παντελεήμονα.
Την ίδια ώρα νεαροί έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων επί της οδού Αχαρνών και ο εισαγγελέας που βρισκόταν  στο σημείο, δεν έδωσε άδεια να φθάσει η αντιρατσιστική πορεία στην Πλατεία Αγ.Παντελεήμονα και να πραγματοποιηθεί η συναυλία, λόγω έκρυθμης κατάστασης.
Οι διαδηλωτές επέστρεψαν οργανωμένοι από την οδό Πατησίων προς το Πολυτεχνείο, ενώ μικρής έκτασης συγκρούσεις έγιναν στο τέλος της πορείας με δυνάμεις των ΜΑΤ.
Συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα
Με την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας που είχε αποκλείσει με κλούβες την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα περίπου 200 κάτοικοι και μη από την περιοχή συγκεντρώθηκαν στην πλατεία προκειμένου να εμποδίσουν όπως δηλώνουν το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και οργανώσεις της Αριστεράς.
Την ίδια ώρα στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1500 άτομα που θα πραγματοποιήσουν πορεία στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
Η συγκέντρωση στα Πατήσια ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και μετέχουν κάτοικοι της περιοχής στην πλειοψηφία τους μεγάλης ηλικίας, αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων που ανάρτησαν πανώ με συνθήματα εναντίον της παρουσίας μεταναστών. Πολλά από τα μέλη των ακροδεξιών οργανώσεων κρατούν κράνη και σημαίες τυλιγμένες σε ρόπαλα, ενώ εκφωνούν συνθήματα από μικροφωνική εγκατάσταση στην πλατεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν στην πλατεία οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Αθ.Πλεύρης και Α.Γεωργιάδης, οι οποίοι αποχώρησαν όταν αποδοκιμάστηκαν από συγκεντρωμένους, ωστόσο παρέμεινε εκεί ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής και μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθήνας Ν.Μιχαλολιάκος.
Η αστυνομική παρουσία στην περιοχή είναι έντονη με διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας, την οποία έχουν κυκλώσει με κλούβες. Περιστατικά λεκτικών επιθέσεων σε αστυνομικούς από κάποιους από τους συγκεντρωμένους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέλη ακροδεξιών οργανώσεων πέρασαν τη νύχτα στην πλατεία, προκειμένου να εμποδίσουν την ανάρτηση πανώ και την εγκατάσταση μεγαφώνων από τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ, από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια του Μ.Θεοδωράκη και του Ν.Ξυλούρη, καθώς και συνθήματα, που καλούν τους μετανάστες να εγκαταλείψουν την περιοχή και τα καταστήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου