Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Τυνησία: Αιματηρές συγκρούσεις σε διαδηλώσεις για την ανεργία και τη φτώχεια

" Τέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από πυροβολισμούς μετά τις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στην πόλη Ργκεμπ, στην Τυνησία. Αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα περιστατικά, ενώ παράλληλα κατηγορούν «μία μειοψηφία εξτρεμιστών που προσπαθεί να πλήξει τη χώρα και βρίσκεται πίσω από τις ταραχές». Νοσοκομειακή πηγή στην Ργκεμπ, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία, δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Reuter πως «παραλάβαμε τέσσερις ανθρώπους που είχαν τραύματα από κυνηγετικά όπλα. Φέρουν τραύματα στο πρόσωπο, στο στήθος και στα χέρια».
Σε πολλές πόλεις της Τυνησίας πραγματοποιούνται διαδηλώσεις και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, με τους διαδηλωτές να αντιδρούν για την ανεργία και το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, κατηγορώντας την κυβέρνηση για την πολιτική της. Σημειώνεται ότι οι συγκρούσεις ξεκίνησαν τον περασμένο όταν ένας νεαρός αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενος εναντίον των αρχών.
Ο τυνήσιος πρόεδρος Ζιν αλ-Αμπιντίν Μπεν Άλι έχει δηλώσει πως «οι βίαιες διαμαρτυρίες είναι απαράδεκτες και μπορεί να πλήξουν τα συμφέροντα της Τυνησίας αποθαρρύνοντας επενδυτές και τουρίστες που συνεισφέρουν ένα μεγάλο μερίδιο στα έσοδα της χώρας».
Η αστυνομία υποστηρίζει ότι έχει χρησιμοποιήσει βία «μόνο όταν ήταν απαραίτητο προκειμένου να σταματήσει διαδηλωτές από το να θέσουν σε κίνδυνο ζωές και να λεηλατήσουν κυβερνητικά κτίρια».
Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις διαδηλώσεις στον πρεσβευτή της Τυνησίας στην Ουάσινγκτον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου