Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Επιβεβαιώνεται το καυτό σενάριο για τα εθνικά θέματα

Θεία φώτιση είχε όπως φαίνεται ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς και κάλεσε σήμερα την Ελλάδα και τα Σκόπια να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το όνομα. Εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, με τη χώρα μας να βάλλεται από παντού, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης να έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, την ελληνική κοινωνία να βρίσκεται εν βρασμώ ψυχής και τους Τούρκους να μας αντιμετωπίζουν με μαστίγιο και καρότο, ανοίγει ξαφνικά και πάλι το Σκοπιανό. Ο κ. Νίμιτς συγκάλεσε στις 9 Φεβρουαρίου συνάντηση των αντιπροσώπων των δύο μερών χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες πάνω σε ποια ατζέντα θα συναντηθούν, αν υπάρχουν νέες προτάσεις, ποια η θέση των δύο μερών.
Επιβεβαιώνεται έτσι το σενάριο που ακούγεται εδώ και μήνες ότι θα ανοίξουν όλα τα καυτά ελληνικά θέματα, εξωτερικής πολιτικής κι όχι μόνο. Από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, το Σκοπιανό μέχρι και το μεταναστευτικό.
Η Ελλάδα αδύναμη εξαιτίας της οικονομικής κατοχής που βρίσκεται θα πάει να διαπραγματευτεί τόσο σοβαρά θέματα. Με ποιες αντιστάσεις, με ποιο ανάστημα απέναντι στις ισχυρές πιέσεις εχθρών και “φίλων”; Και πόσο τυχαία είναι η πρόσκληση Νίμιτς αυτή τη χρονική στιγμή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου